Η σιωνιστική στροφή της ελληνικής ακροδεξιάς*

Το ΛΑΟΣ δεν ταυτίζεται απόλυτα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόνο στην αποδοχή και προώθηση της οικονομικής κατοχής του ΔΝΤ και της ΕΕ στην Ελλάδα. Ταυτίστηκε και στην αφωνία απέναντι στο σιωνιστικό έγκλημα σε βάρος του διεθνούς «Στόλου της Ελευθερίας» για τη Γάζα. Εκεί, μάλιστα, που η πανάθλια πρώτη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αφήνει αμφιβολίες για το «σύννομο» του χαρακτήρα των ενεργειών των οργανώσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και νίπτει τας χείρας του λέγοντας ότι οι ακτιβιστές είχαν «προειδοποιηθεί για τους κινδύνους» που διέτρεχε η ασφάλειά τους, το ΛΑΟΣ με τη δική του τριών γραμμών ανακοίνωση δείχνει να ανησυχεί μην τυχόν το Ισραήλ «χάσει το δίκιο του» από τις βάναυσες ενέργειές του!

Προφανώς το ζήτημα δεν είναι οι λεκτικοί ακροβατισμοί, οι κωλοτούμπες και τα ήξεις αφίξεις του κόμματος του Καρατζαφέρη. Συνηθισμένα γεγονότα πλέον. Το ενδιαφέρον είναι ότι η «ζυγισμένη» στάση του ΛΑΟΣ εκφράζει ουσιαστικά τη φιλο-ισραηλινή και αντι-αραβική μετατόπιση της πλειοψηφίας της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, μαζί και του καφενειακού «πατριωτισμού» που ανθεί στη χώρα την τελευταία δεκαετία. Μια βόλτα στα αντίστοιχα ακροδεξιά ή «πατριωτικά» ιστολόγια και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες καταδεικνύει ότι η πλειοψηφία των αρθρογράφων και σχολιαστών αντιμετώπισαν τη σφαγή που προκάλεσαν οι σιωνιστές με συναισθήματα που κυμαίνονταν από την κριτική κατανόηση στη στάση του Ισραήλ έως την ανοιχτή επιδοκιμασία και τον ενθουσιασμό! Η ακροδεξιά καρικατούρα του «προαιώνιου Εβραίου εχθρού» δείχνει να αντικαθίσταται από τη νέα καρικατούρα του «εβραίου πατριώτη» που μάχεται με σθένος για την επιβίωσή του απέναντι στους «βρωμιάρηδες» ισλαμιστές και αποτελεί πρότυπο για το «εκφυλισμένο έθνος μας». Εδώ και καιρό, αρκετοί νέοι και φιλόδοξοι «διανοούμενοι» της νέας ακροδεξιάς προωθούν ευθέως στα κείμενά τους την ιδέα μιας ευρείας συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας, η οποία θα αποτελέσει ανάχωμα στην ισλαμική επέλαση. Οι αρχικά μεμονωμένες αυτές απόψεις τείνουν πια να αποκτήσουν πιο πλατύ ακροατήριο και μάλιστα σε ένα ευρύτερο χώρο πέραν των μικρών ακροδεξιών ομαδοποιήσεων. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στις ΗΠΑ και τη Δυτ. Ευρώπη μετά το 2001 όπου η νέα άκρα δεξιά εγκατέλειψε τον παραδοσιακό ακροδεξιό αντισημιτισμό και μετακινήθηκε σε μια ακραία φιλοσιωνιστική γραμμή. Οι παράγοντες που αρχίζουν να καθιστούν τις ανοησίες αυτές αποδεκτές σε ένα ευρύ ακροατήριο στη χώρα μας είναι ποικίλοι:

Η καταφανής πια αδυναμία και παρακμή του νεοελληνικού μεταπολιτευτικού σχηματισμού δημιουργεί σαν αντιστάθμισμα φαντασιώσεις ισχύος από μια πιθανή υιοθέτηση του «ισραηλινού παραδείγματος» που διακρίνεται για τη «στιβαρότητα» και τη «σιδερένια πυγμή» του. Η ισλαμοφοβία που τροφοδοτείται από την κυρίαρχη δυτική προπαγάνδα αλλά και από την γκετοποιημένη παρουσία χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η προσπάθεια της Τουρκίας του Ερντογάν για ανάδειξή της σε περιφερειακή υπερδύναμη εκμεταλλευόμενη το ισλαμικό και οθωμανικό ιστορικό υπόβαθρό της και η διαφαινόμενη σύγκρουσή της με το Ισραήλ για την ηγεμονία στην περιοχή, δημιουργεί ανακλαστικά του τύπου «ο εχθρός του εχθρού μου φίλος» που καθιστούν το Ισραήλ συμπαθές. Τέλος, η λατρεία του κρατικού αυταρχισμού, της στρατιωτικής βαναυσότητας και της αντιδημοκρατικότητας, στα οποία διακρίνεται το σιωνιστικό κράτος, εκφράζει όλα εκείνα τα στρώματα στην Ελλάδα που δεν έπαψαν να ονειρεύονται το «μια χούντα θα μας σώσει».

 Αντί, λοιπόν, στην επιθετική κι επεκτατική νέο-οθωμανική στρατηγική της Άγκυρας να αντιτάξουμε ως λαός μια συνεκτική αμυντική στρατηγική που θα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των ιστορικών μας δεσμών και των συνεργασιών με τους λαούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, μας προτείνεται να διαλέξουμε ηγεμόνα: Ισραήλ αντί Τουρκίας! Αντί να διαρρήξουμε τους δεσμούς με τα Αμερικάνικα και λοιπά δυτικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και να ακολουθήσουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που θα διασφαλίσει το γεγονός ότι η χώρα δεν θα γίνει πεδίο της αιματηρής αντιπαράθεσης Ισλάμ-Δύσης, μας προτείνεται να συμμαχήσουμε με το σιωνιστικό χωροφύλακα ώστε να γίνουμε μέρος του παγκόσμιου προβλήματος! Αντί να προχωρήσουμε στην παραγωγική και οικονομική μας ενδυνάμωση προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι των παρασιτικών και ενδοτικών ελίτ, μας προτείνεται να προσχωρήσουμε στους σιωνιστικούς και αμερικάνικους τυχοδιωκτισμούς. Αντί να έχουμε ως στόχο την αντικατάσταση της ολιγαρχικής μας δημοκρατίας από θεσμούς άμεσης δημοκρατίας που θα προκρίνουν τη λαϊκή κινητοποίηση και συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα – την παραγωγή, τη λήψη των αποφάσεων, τον πολιτισμό, την άμυνα -, κάποιοι ονειρεύονται το στρατοκρατικό, αυταρχικό και ρατσιστικό πρότυπο του ισραηλινού απαρντχάιντ.

Είναι κατανοητό πιστεύω πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει συνολικά, σε αυτήν την κρίσιμη για το λαό μας στιγμή, η διάδοση αυτών των δηλητηριωδών αντιλήψεων που έχουν το θράσος (ή την αφέλεια) να περιβάλλονται με το μανδύα του πατριωτισμού. Η ιστορία με τη σφαγή των ακτιβιστών από τους σιωνιστές, κατέδειξε, δυστυχώς, ότι εκτός από το κυρίαρχο εθνομηδενιστικό πρότυπο των ελίτ θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και διάφορα ανεγκέφαλα και δηλητηριώδη ρεύματα «πατριωτικής» πολιτικής υποκουλτούρας.

* Συγγραφέας του παραπάνω άρθρου είναι ο Θ. Ντρίνιας και δημοσιεύτηκε στη μηνιαία εφημερίδα «Ρήξη» στις 5/6 (φ.64).

Ετικέτες: , , ,

23 Σχόλια to “Η σιωνιστική στροφή της ελληνικής ακροδεξιάς*”

 1. sarant Says:

  Εξαιρετικό άρθρο, συγχαρητήρια!

  (Ας παραβλέψω ότι λείπει μια τοσοδούλα αυτοκριτική, για το πώς η αντιμεταναστευτική κινδυνολογία που και από το Άρδην εκπορεύτηκε έθρεψε την ακροδεξιά ισλαμοφοβία -δεν πειράζει, καλύτερα είναι που διορθώνουν έμπρακτα τα λάθη τους).

 2. G Says:

  Πότε θα κάνεις τι δική σου αυτοκριτική δεν μας λες; Γιατί αυτά που λες εσύ είναι που θεριεύουν την ακροδεξιά. Δυνάμεις σαν το Άρδην την συγκρατούν και δίνουν ουσιαστικές μάχες χρόνια τώρα, προκειμένου να ξεσκεπάσουν το ρόλο του ΛΑΟΣ και των υπολοίπων.
  Κοίτα λοιπόν την καμπούρα σου και άσε τις υποδείξεις.

 3. Γιώργος Says:

  Aς αφήσει κατά μέρος τη χολή ο κ. Ντρίνιας κι ας κάνει καμιά προσπάθεια να μαζέψει εκείνους τους ακτιβιστές, να πάνε για υποστήριξη των Ισραηλινών που θα σερφάρουν το ερχόμενο Σ/Κ, ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατοχή!
  Μας έκαναν ρεζίλι, οι Ισραηλινοί! Μας ξεμπρόστιασαν και φάνηκε η αφέλειά μας! 36 χρόνια τώρα, ούτε μια αποστολή ακτιβιστών στην κατεχόμενη Κύπρο! Έλεος, βρε παιδιά!!!
  Λίγη ντροπή…

 4. Η σιωνιστική στροφή της ελληνικής ακροδεξιάς* | No Style Says:

  […] Το ΛΑΟΣ δεν ταυτίζεται απόλυτα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόνο στην αποδοχή και προώθηση της οικονομικής κατοχής του ΔΝΤ και της ΕΕ στην Ελλάδα. Ταυτίστηκε και στην αφωνία απέναντι στο σιωνιστικό έγκλημα σε βάρος του διεθνούς «Στόλου της Ελευθερίας» για τη Γάζα. Εκεί, μάλιστα, που η πανάθλια πρώτη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αφήνει αμφιβολίες για το «σύννομο» του χαρακτήρα των ενεργειών των οργανώσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και νίπτει τας χείρας του λέγοντας ότι οι… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (777 λέξεις)] […]

 5. wouv Says:

  τα ψέματα του Ισραήλ και η ανθρωπιά των Τούρκων ακτιβιστών. Απάντηση στη σιωνιστική προπαγάνδα. Με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες και

  βίντεο

  που δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ όπως η Χουριέτ καταρρέουν πλήρως τα ψέμματα της Ισραηλινής προπαγάνδας.

  από «INDY.gr»

  Με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ όπως η Χουριέτ καταρρέουν πλήρως τα ψέμματα της Ισραηλινής προπαγάνδας.

  Όπως βλέπετε πάνω στο πλοίο Mavi Maramara:

  1.Μετά τις πρώτες συγκρούσεις, οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν «συλληφθεί» από τους τούρκους ακτιβιστές όχι μόνο δεν λιντσάρονται, αλλά τους παρέχονται πρώτες βοήθειες.

  2.Παρά το ότι πέφτουν σφαίρες, οι τούρκοι ακτιβιστές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για ηρεμία και αποκλιμάκωση. Χαρακτηριστικά στο βίντεο λέγεται ότι «κανένας μας, ούτε εμείς ούτε αυτοί, δεν πρέπει να πάθει κακό».

  3.Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι νεκροί ακτιβιστές είναι πυροβολημένοι στο κεφάλι (πολλοί με αρκετές σφαίρες).

  4.Τέλος, παρά το ότι το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι στρατιώτες τους μετά την (τελείως παράνομη έτσι κι αλλιώς) εισβολή τους, λιντσάρονταν και κινδύνευε η ζωή του, η πραγματικότητα αποδεικνύεται διαφορετική: Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό, οι Τούρκοι είχαν όλο το χρόνο στη διάθεση τους για να τους σκοτώσουν, αλλά επέλεξαν να μην το κάνουν, σεβόμενοι την αξία της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και αυτού που την καταπατάει βάναυσα.

  ———————————————————————————-
  Δεν σε παρακολουθώ εδώ και καρό. Σοβαρά τώρα ιδεολογικά ανήκεις στο σχήμα του…Καραμπελιά! Καλά δεν ήσουν ΚΚ;

 6. wouv Says:

  Ωπ το link του indy

  Τα ψέματα του Ισραήλ και η ανθρωπιά των Τούρκων ακτιβιστών

 7. Μαύρος Κρίνος Says:

  αρκετά ενδιαφέρον άρθρο , το οποίο και θα αναδημοσιεύσουμε παρόλο τις ιδεολογικές μας διαφωνίες.

 8. Ακροδεξιος Says:

  Τέλος, η λατρεία του κρατικού αυταρχισμού, της στρατιωτικής βαναυσότητας και της αντιδημοκρατικότητας, στα οποία διακρίνεται το σιωνιστικό κράτος, εκφράζει όλα εκείνα τα στρώματα στην Ελλάδα που δεν έπαψαν να ονειρεύονται το «μια χούντα θα μας σώσει».

  Tι μας λες ρε φιλε!!! Ολα αυτα που λες μαλλον στις Αραβικες χουντες θα τα βρεις παρα στο Ισραηλ. Ξερεις εκει που κρεμανε και φυλακιζουν τους πολιτικους τους αντιπαλους.

 9. εξαποδω Says:

  @ sarant

  Αγαπητέ, πρόσεξε τώρα τι συνέβη! Θα μπορούσες να «πάθεις» ό,τι ακριβώς σου καταλόγιζα εγώ (και άλλοι) ότι εσύ έκανες στον πολιτικό χώρο στον οποίο κινούμαι. Δηλαδή το άδικο και συχνά προβοκατόρικο τσουβάλιασμά του με αλλότριους πολιτικούς χώρους στη βάση κάποιων επιφανειακών συμπτώσεων απόψεων χωρίς να λαμβάνεις υπ’ όψιν τη συνολική άποψη του καθένα και τις διαφορετικές αφετηρίες εκκίνησης ή τους απώτερους στόχους και τα οράματα.
  Γράφεις, λοιπόν, σήμερα ένα ευγενικό σχόλιο για να εκφράσεις τη συμφωνία και ευαρέσκειά σου για το άρθρο που αναδημοσίευσα. Έρχονται τώρα οι «Κρίνοι» – οι οποίοι μάλλον ανήκουν σε αυτό το νέο φρούτο των «αυτόνομων εθνικιστών» (προς το «εθνικοσοσιαλιστών», κατά τη γνώμη μου) οι οποίοι οικειοποιούνται σύμβολα, ορολογία, πρόσωπα και τρόπους δράσης της αριστεράς ή των αντεξουσιαστών για να θολώσουν τον ακροδεξιό χαρακτήρα τους και να στρατολογήσουν νεολαία – και εκφράζουν κι αυτοί τη συμφωνία τους διότι ικανοποιεί το παραδοσιακό αντισημιτικό τους υπόβαθρο. Θα μπορούσε τώρα να μπει στο ιστολόγιο ένας φιλοσιωνιστής ή «αντιφά» αριστερός ή αντεξουσιαστής (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) και να σου την «πέσει» λέγοντας: «Sarant, ρίχνεις νερό στο μύλο του αντισημιτισμού και ταυτίζεσαι με τους εθνικοσοσιαλιστές. Εκεί κατάντησες!». Θα είχε δίκιο ή θα διέπραττε πολιτική ατιμία ή έστω ένα χοντροκομμένο τσουβάλιασμα καθώς θα αγνοούσε το υπόλοιπο δημοκρατικό και αριστερό ή ανθρωπιστικό σου υπόβαθρο;;
  Ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα για ποιο λόγο κάποιοι εξαγριωνόμασταν μαζί σου και όχι επειδή θέλαμε να σε υποτιμήσουμε ή να σε προπηλακίσουμε… Τραμπούκοι δεν έχουμε διατελέσει ποτέ.

  ΥΓ. Προς «Κρίνους» και λοιπούς ακροδεξιούς που ήδη σχολίασαν. Άφησα τα σχόλιά σας για λόγους πολιτικής ορθότητας αλλά και ενδιαφέρουσας αποτύπωσης τάσεων. Δεν θα επιθυμούσα τη συνέχιση του σχολιασμού ή της συζήτησης από τους ίδιους, τουλάχιστον, σχολιαστές γιατί αυτό υπερβαίνει τις ιδεολογικές αντοχές του παρόντος ιστολογίου.

 10. sarant Says:

  Εξαποδώ, να σου δώσω μια αφορμή να εξαγριωθείς. Οι επιφανειακές συμπτώσεις θέσεων είναι αναπόφευκτες στην πολιτική, συμφωνώ μαζί σου. Για παράδειγμα, όταν έγινε στη Γαλλία το δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, η άκρα αριστερά ήταν υπέρ του Όχι, όπως και η ακροδεξιά του Λεπέν. Αν και κάποιοι σπεκουλάρισαν πάνω σ’ αυτό, είναι φανερό ότι η σύμπτωση απόψεων δεν σήμαινε ταύτιση. Άλλωστε, οι Γάλλοι (ακρο)αριστεροί έκαναν κοινές συγκεντρώσεις με άλλες δυνάμεις του Όχι (αριστερούς σοσιαλιστές κτλ.), όχι όμως με τους ακροδεξιούς του Όχι.

  Στη φασαρία για το βιβλίο Ιστορίας της 6ης Δημοτικού, το Άρδην ή τουλάχιστο η εμβληματική μορφή του ο Καραμπελιάς, συμμετείχε μαζί με εθνικιστές στις έξαλλες εκστρατείες κατά του βιβλίου και μάλιστα συνδιοργάνωνε ομιλίες με τον… Παπαθεμελή. Αυτό είναι (στα μάτια μου, εσύ θα διαφωνείς) μια μεγάλη ρετσινιά που βαραίνει τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και θα χρειαστούν κι άλλα για να ξεπλυθεί.

  Και, ως αντιδιαστολή, δες τη στάση του ΚΚΕ, που διατύπωσε ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις του για το βιβλίο της Ρεπούση, αλλά αρνήθηκε να μαγαριστεί συγχρωτιζόμενο με το ακροδεξιό σκυλολόι.

 11. Γιάννης Says:

  η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε αντιαραβική μετατόπιση της ακροδεξιάς τώρα (ούτε νομίζω ότι φταίει τόσο η λαθρομετανάστευση), αλλά η στην παρούσα κατάσταση εκδήλωση του ενός από τις δύο τάσεις της. από όσο θυμάμαι ήδη από τις αρχές του ’90 ο πλεύρης έλεγε στους εβραίους «να τα βρούμε» και «ό,τι έγινε έγινε» κ.λπ. ο ίδιος, που πρόσφατα έγραψε ένα αντιεβραϊκό βιβλίο. μιλάμε για ένα παλιό φαινόμενο που επανεμφανίζεται.
  θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια αντιστοιχία (όχι ίδιου βαθμού) με την αμφίσημη ακροδεξιά στάση προς τους εβραίους, τις δύο τάσεις (πρακτικά) ως προς τους εβραίους που υπάρχουν και στον αριστερό χώρο, η μια εναντίον του αντισημιτισμού και η άλλη εναντίον του ισραηλινού κράτους.

 12. εξαποδω Says:

  @sarant

  Το γουδί το γουδοχέρι! Μεγάλη εμπλοκή!

 13. “Άν τολμάς, βάλε το άρθρο”… « www.olympia.gr Says:

  […] Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 8, 2010 “Αν τολμάς κάνε ανάρτηση του παρακάτω άρθου, κι άφησε το να σχολιαστεί από τους αναγνώστες σου https://eksapodo.wordpress.com/2010/06/07/537/#comments” […]

 14. Ρήγας Says:

  Η πιο σαφής και ξεκάθαρη πάντως τοποθέτηση για την εγκληματική επιχείρηση του Ισραήλ, ήταν του Πατριωτικού Μετώπου. Δείτε την:

  Αντί να «κλαψουρίζουν» οι Ευρωπαίοι, δηλώνοντας την «βαθειά τους λύπη για την Ισραηλινή αιματηρή και δολοφονική επίθεση κατά της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα», ας ενεργοποιήσουν επιτέλους το νομικό οπλοστάσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «οικουμενικής δικαιοδοσίας των εθνικών κρατών» ακόμη και τη σύλληψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
  Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που ξέρουν να βρίσκουν νομοθετικά παραθυράκια, όταν πρόκειται να ενισχύσουν τους τραπεζίτες τους, ας σταματήσουν την απίθανη αυτή υποκρισία που βιώνουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα και ας πράξουν σύμφωνα με το περίφημο κατά τα άλλα και πολυδιαφημισμένο «ευρωπαϊκό κεκτημένο», εφαρμόζοντας τους νόμους που αυτοί εψήφισαν.
  Η εφαρμογή του νόμου «περί οικουμενικής δικαιοδοσίας των εθνικών κρατών», η οποία ισχύει παρεμπιπτόντως και για τη χώρα μας, είναι η ελάχιστη υποχρέωση των πολιτικών της ΕΕ, απέναντι τόσο στους δολοφονηθέντες ακτιβιστές, όσο και στον δυστυχή Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Ας την πράξουν λοιπόν και ας σταματήσουν την κουραστικά πια επαναλαμβανόμενη υποκριτική τους τακτική, η οποία μόνο ναυτία μας προκαλεί.

 15. spinacle Says:

  auti einai h fantasiwsi sas, na poun oi de3ioi oti agapoun to isreal gia na min ais8aneste toso fasistes mesa ston emetiko antisimitismo sas

 16. Μαύρος Κρίνος Says:

  οι αντοχές σας είναι πολύ μικρές τελικά ….

  ΣΟ ΜΚ

 17. εξαποδω Says:

  Όντως! Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω συνδέσμους σε εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα μέσα από αυτό το ιστολόγιο. Όποιος γουστάρει τέτοια μπορεί να παρακολουθήσει τον ιστότοπό σας. Το διαδίκτυο έχει για όλα τα γούστα!

 18. stratos fountoulis Says:

  η ελληνική ακροδεξιά δεν έκανε ποτέ «στροφή» ο δρόμος της -ανάλογα την περίσταση- ήταν σχετικά πάντα ο ίδιος.

  Κατά τα άλλα συμφωνώ για την έλλειψη αυτοκριτικής της «ρήξης» ν+ ‘αρδην», θα επιθυμούσα κάτι λίγο παραπάνω από το κομψό «τοσοδούλα» του φίλου Νίκου Σαραντάκου στο 1ο σχόλιο…

  Μόλις προχθές πραγματοποίησαν το (ενθαρρυντικότατο για την ακροδεξιά) ανέκδοτο του…Νεο-οθωμανισμού.

 19. εξαποδω Says:

  Όλως περιέργως, εσχάτως άρχισαν να μιλάνε για νεο-οθωμανισμό δημοσιογράφοι (Ζήκου-Λυγερός-Κωνσταντακόπουλος, κλπ), πολιτικοί σαν το Λαφαζάνη, ακόμα και οι …»Ιοί» προσφάτως το υπονόησαν. Πιστεύω ότι σε λίγο θα γίνουν ακόμα περισσότεροι διότι πολύ απλά είναι μια εύγλωττη περιγραφή της νέας στρατηγικής τμήματος των τουρκικών ελίτ, όπως αποτυπώνεται ευκρινώς στο βιβλίο-οδηγό του Νταβούτογλου, που μεταφράστηκε και στα ελληνικά (Στρατηγικό Βάθος). Προτού αγαπητέ αρχίστε να απαιτείτε συγγνώμες μελετήστε λίγο. Δεν κάνει κακό…

 20. philalethe00 Says:

  @sarant
  Αγαπητέ, δεν έχω δη ακόμη πού έγκειται το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο «χώρος» με τον Παπαθεμελή… 🙂 Μα εδώ, ο Κύρκος(άφησε δε τα απίθανα μαργαριτάρια που εκτόξευσε εκεί……) έκανε κοινές εκδηλώσεις κατά του Χριστόδουλου με τον …ευρωΔιαφωτιστή-νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό καπιταλιστή Μανώλη Βασιλάκη, όπου παρουσίαζαν το βιβλίο του τελευταίου…! Δεν είναι έτσι; 🙂 Χωρούν συγκρίσεις εδώ;…

  Και αυτό δεν το λέω τυχαία το περί αριστεροακροδεξιών αστών Διαφωτιστών. Ο ναζιστικός αντισημιτισμός, όπως και η Ευγονική, σύμφωνα με τους (Εβραίους) Αντόρνο/Χορκχάιμερ, έχει τις ρίζες του στην μανία του αστικού Διαφωτισμού κατά των «τρελών», διότι οι Εβραίοι συνέχιζαν να δέχονται ένα Θεό που τους «κατέστρεψε» σε όλη την ιστορική «γραμμή» και άρα ήσαν παράλογοι και «τρελοί». 🙂
  Και βέβαια, ο αστικός Διαφωτισμός είναι η φιλοσοφική επιτομή της ελλαδικής «ανανέωσης», σε πλήρη αντίθεση με την καταγωγή αυτού του ρεύματος…

  Τέλος, θα ήθελα να σας πω, ότι σε μέλη -που γνωρίζω προσωπικά και που μου το είπαν κατ’ιδίαν- αριστερών/ακροαριστερών οργανώσεων που έφεραν αραβικά ενδεικτικά, έχουν επιτεθεί στο παρελθόν μέλη της Χρυσής Αυγής…

 21. revolt Says:

  Ποια «σιωνιστική στροφή» ρε παπάρες, που γίνατε κολαούζοι της Τουρκίας και του σουλτάνου Ερντογάν.
  Κατά τα άλλα σας πιάνει τάχα κόψιμο για το νεο-οθωμανισμό και στην πράξη είστε οι καλύτεροι φίλοι του. Μια ζωή αριστεροί = προδότες.

 22. εξαποδω Says:

  Καλά, πήγαινε τώρα από την Πρεσβεία να πάρεις το επίδομα. Εκτός αν βολεύεσαι μόνο με το προνοιακό. Μια ζωή ακροδεξιοί = ή κρετίνοι ή πρακτόρια.

 23. OMADEON Says:

  Πάρα πολύ σωστές επισημάνσεις, που επιβεβαιώνονται και από τα ποστ του φίλου Αιρετικού, co-editor στο (ομαδικό τώρα) μπλογκ μας.

  http://omadeon.wordpress.com/category/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB/
  (εκείνο για τον Ιωάννη Μάζη ιδίως, σπάει κόκαλα…)

  ΙΔΙΕΣ και οι γραφικές παρενοχλήσεις από ακροδεξιούς, μόνο που εμάς μας άφησαν ήσυχους, όταν είδαν ότι ξεφτιλίζονται χειρότερα… χαχαχα

  Μόνο… μη μου στενοχωρείς το φίλο sarant! Εχει ΚΑΛΟ σκοπό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: