Οι Χαρλεάδες, η Πάτρα και το …ΠΑΜΕ

Είχα σκοπό να γράψω για το νέο «αναπτυξιακό» επίτευγμα των ΠΑΣΟΚων Δημάρχου Πάτρας και Νομάρχη Αχαΐας, το οποίο ήταν η εαρινή σύναξη χιλιάδων Χαρλεάδων (οδηγών μηχανών Χάρλευ Ντάβιντσον, για όσους/ες δεν κατέχουν τη σχετική ορολογία) απ’ όλη την Ευρώπη, στην Πάτρα μεταξύ 20 και 24 Μαΐου, για την ετήσια συνάντηση-ράλυ. Δυστυχώς με πρόλαβαν τα δραματικά γεγονότα με το «Στόλο της Ελευθερίας» και οι δημοσιεύσεις αφιερώθηκαν εκεί.

Επιστρέφω τώρα στους Χαρλεάδες γιατί είναι ενδεικτικό ποιό είναι το πρότυπο «ανάπτυξης» που φαντασιώνονται οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του παρασιτισμού στην περιοχή της Πάτρας. Σε μια περιοχή που έχει, δηλαδή, χτυπηθεί εδώ και χρόνια από παραγωγική ερημοποίηση, ηβέντς, χάπενινγκς, φεστιβάλ, ράλυ είναι η νέου τύπου «παραγωγή» της αρπαχτής και του παρασιτισμού. Πριν λίγους μήνες πάλι, οι δρόμοι της Πάτρας ξανασκάφτηκαν, η κυκλοφορία παρέλυσε, η όποια παραγωγική δραστηριότητα παρεμποδίστηκε διότι ο Δήμαρχος είχε τη φαεινή ιδέα να μετατρέψει τους κεντρικούς της δρόμους σε …πίστα αγώνων κάρτ!! Για να προσελκύσει επισκέπτες λέει και τα κανάλια που θα διαφημίσουν την πόλη!

Έτσι, και με τους Χαρλεάδες. Μερικές χιλιάδες απο δαύτους (ματσωμένοι μεσήλικες οι περισσότεροι) μαζεύτηκαν απ’ όλη την Ευρώπη κάνοντας βρουμ-βρουμ όλη μέρα στους δρόμους μέσα στην πόλη και στα πέριξ. Ήπιαν  χιλιάδες μπύρες, κατανάλωσαν χιλιάδες σουβλάκια, καπνίσαν το μαύρο τους, έφεραν και χορεύτριες από την Αθήνα για να τους χορεύουν γυμνές τα βράδυα στα αυτοσχέδια μπαράκια τους, αναπαράστησαν, δηλαδή, σαν καρικατούρα το τεμπέλικο και ματσό, τάχα easy rider, αμερικάνικο πρότυπό τους και την κοπάνησαν. Λίγες δεκάδες μαγαζιά κονόμησαν για πέντε μέτρες και οι υπόλοιποι μείναμε χαυνωμένοι να παρακολουθούμε την τρανή διεθνή εκδήλωση που μας έφεραν ο κυρ Δήμαρχος και ο κυρ Νομάρχης και να χαζεύουμε τα νίκελα στις μηχανές για να ξεχνάμε τι τραβάμε στην καθημερινότητά μας από την κυβέρνηση του κυρ Δήμαρχου και του κυρ Νομάρχη.

Μοναδική φωνή διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ, το οποίο σε αντίθεση με την ευφορία των υπολοίπων παραγόντων της πόλης έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση της Γραμματείας Πάτρας, με αφορμή και τη σεξουαλική παρενόχληση μιας νεαρής δημοσιογράφου από Χαρλεά την ώρα του ρεπορτάζ. Κάποιοι βρήκαν την ανακοίνωση υπερβολική, άλλοι παλαιομοδίτικη και συντηρητική, άλλοι γεροντοκορίστικη. Εγώ τη βρήκα σωστή και την αναδημοσιεύω γιατί οι συντάκτες της έπιασαν όλο το σχέδιο «αναπτυξιακής» εξαθλίωσης και εκμαυλισμού που κρύβεται πίσω από αυτά τα πανηγύρια:

«Τρούμπα» θέλει να κάνει την Πάτρα η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό και νομαρχιακό συμβούλιο, με έξοδα δικά σας!
 
Το περιστατικό με τη σεξουαλική παρενόχληση από τους «αργόσχολους» που μάζεψαν στην πόλη μας, ο Φούρας κι ο Κατσικόπουλος, σε βάρος της δημοσιογράφου, την ώρα που έκανε τη δουλειά της στην πλαζ, αποτελεί πρόκληση και προσβολή για τους εργαζόμενους και συνολικά για το λαό της Πάτρας.
Η δήθεν «τουριστική εκδήλωση» κόστισε στο λαό πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.
Έξοδα που πληρώνει ο Πατρινός λαός, με την αφαίμαξη μέσα από τα δημοτικά τέλη και τα πρόστιμα που πέφτουνε βροχή.
Ανάπτυξη του τουρισμού μπορεί να γίνει μόνο όταν οι εργαζόμενοι της χώρας μας και διεθνώς, μπορούν να κάνουν διακοπές. Αυτό το δικαίωμα το έχει στερήσει η πολιτική την οποία προσκυνούν ο Δήμος κι η Νομαρχία.
Το περιστατικό που συνέβη στην Πλαζ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της δημοτικής και νομαρχιακής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ.
Δείχνει τη σαπίλα, τη σήψη και τη διαφθορά των μηχανισμών τους, το «όραμα» τους για την μετατροπή της πόλης σε σκουπιδοτενεκέ που θα συγκεντρώνει κάθε λογής κατακάθι, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης τουριστικής ανάπτυξης.
Με ευθύνη του δήμαρχου και του Νομάρχη, η Πάτρα μετατράπηκε σε πεδίο όπου έκαναν χρυσές δουλειές οι σωματέμποροι κι οι ναρκοέμποροι που δραστηριοποιούνται στις συνάξεις των πλουσιόπαιδων με τις Χάρλευ.
Η Πάτρα δεν θα γίνει «Τρούμπα».
Την επόμενη φορά που θα θελήσει ο Φούρα κι ο Κατσικόπουλος να κάνουν τέτοιου τύπου «εκδηλώσεις» να φιλοξενήσουν τους σωματέμπορους στο σπίτι τους.
Η Πάτρα δεν είναι τσιφλίκι τους, για να εξευτελίζουν εργαζόμενους, να ρεζιλεύουν τους συμπολίτες μας, να αποκλείουν περιοχές για να κινούνται ελεύθερα τα χασίσια και οι σωματέμποροι.
Καλούμε ειδικά τους εργαζόμενους στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ να μην δεχτούν τον εξευτελισμό. Καμία «ανάγκη ενημέρωσης» δεν δικαιολογεί τον εξευτελισμό και την προβολή της σαπίλας.
  
Advertisements

Ετικέτες: , ,

9 Σχόλια to “Οι Χαρλεάδες, η Πάτρα και το …ΠΑΜΕ”

 1. Δελφινάκι Says:

  Είμαι σύμφωνος με όλα όσο αναγράφεις τόσο εσύ όσο κι η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, πλην τα περί «σεξουαλικής παρενόχλησης», εφόσον βέβαια αναφέρεται στο περιστατικό του γέρο-Χαρλέϋα΄»ντυμένος» με μία κάλτσα, που σκόρπισε γέλιο όχι μόνο στη δημοσιογραφίνα που υπέστη στη φάρσα, άλλα και σε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που είδαν τη «φάρσα» μέσω διαδυκτύου. Η σύζυγός μου, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα ζητήματα προσβολής του φύλου της, στη γεννετήσια ευπρέπεια, και εκχυδαϊσμό, θεώρησε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τόσο υπερβολική κι ανόητη στο συγκεκριμένο ζήτημα, που όταν της το διάβασα, δεν μπορούσε να τους δώσει δίκιο ούτε στα άλλα ζητήμα που ορθώς θέτανε…

 2. sfyrodrepanistis Says:

  Κακώς φέρανε κορίτσα από την Αθήνα. Είμαι σίγουρος ότι αν ζητάγανε τις κόρες και τις γυναίκες (όσες από αυτές μετράνε) των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ θα τις δίνανε ευχαρίστως.
  Όλα για τον τουρισμό!
  Και οι γυναίκες μας πουτάνες, και οι εργαζόμενοί μας πειθήνιοι και η χώρα μας στο γύψο στο όνομα της «μοναδικής βιομηχανία που μας απέμεινε» – αφού ό, τι άλλη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή είχαμε φροντίσανε να την ξεριζώσουν σε βάθος δεκαετιών με τη σύμπραξη γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων και ΕΕ.

 3. Οι Χαρλεάδες, η Πάτρα και το …ΠΑΜΕ | No Style Says:

  […] Επιστρέφω τώρα στους Χαρλεάδες γιατί είναι ενδεικτικό… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (676 λέξεις)] […]

 4. Philemon Says:

  Βρήκα μόνο μια σχετική φωτογραφία –απίστευτα χυδαία και προσβλητική. Προφανώς κάποιοι τη βρίσκουν αστεία… Συμφωνώ 102% με το πνεύμα της ανακοίνωσης, είτε πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση είτε όχι. Επί της ουσίας η προσέγγιση του «sfyrodrepanistis»…

 5. wouv Says:

  To αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι Χαρλεάδες διαμαρτυρήθηκαν ΟΝ CAMERA για τις ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ διαμονής φαγητού ποτού. Φαίνεται ότι η “αρπαχτή” παρέμεινε “αρπαχτή” χωρίς προοπτική για την “τουριστική αναπτυξη”

  Για όσους θέλουν “αναβάθμιση”τουρισμού, να ένα Video
  καλώς ήρθε το zenith (όπως λέμε καλώς ήρθε το δολλάριο)

  Καλή διασκέδαση!

 6. Philemon Says:

  Προφανώς η “αρπαχτή” παρέμεινε “αρπαχτή”….Εξαιρετικό το βίντεο –το έχω δει !

 7. The Son of Nothing Says:

  Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω μια διπλή ιδιότητα. Είμαι μέλος του ΚΚΕ και βρέθηκα στο πανηγύρι των χαρλεάδων σαν μουσικός. Να γράψω τα σχόλια μου.
  Κατ’ αρχήν δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό αργόσχολοι. Άνθρωποι που έχουν τα λεφτά να αγοράζουν, να διακοσμούν, να «μοντάρουν» και να συντηρούν μια (τουλάχιστον) χάρλεϊ, είναι, το λιγότερο, εργαζόμενοι. Από αυτούς που γνωρίζω εγώ, είναι και καλά αμοιβόμενοι.
  Γουστάρω πολύ το γεγονός ότι τους ενώνει μια τρέλλα, ένα κόλλημα και κάνουν κάτι τόσο μεγάλο, όπως πανευρωπαϊκές συναντήσεις.
  Αηδίασα πραγματικά όμως όταν είδα ότι μέσα στο πανηγύρι τους υπήρχε μια μεγάλη σκηνή, εντελώς κλειστή από τα περαστικά μάτια, που μπορούσαν να πάνε όσοι άντρες ήθελαν και να κάνουν σεξ επί πληρωμής. Δεν αηδίασα τόσο για το γεγονός, όσο για το ότι οι έλληνες χαρλεάδες περηφανευόντουσαν που είχαν στήσει κάτι τόσο αξιοθαύμαστο και για το γεγονός ότι ο άνθρωπος που μου το είπε γεμάτος περηφάνια είναι 60άρης, παντρεμένος, αρχιτέκτονας και με κόρη 22-23 χρονών. Θεωρώ επίσης παράλογο πως οικογενειάρχες άνθρωποι ένιωσαν περηφάνια για το γεγονός ότι φέραν πουτάνες για τους ευρωπαίους φίλους τους. Το ότι έβλεπα μικρά κοριτσάκια κι αγοράκια να κάνουν βόλτες γύρω από το αντίσκηνο/μπουρδέλο, με έκανε να απορώ πως τους το εξηγούσαν. Τι τους λέγανε; Ελεύθερο πνεύμα και άλλες τέτοιες αηδίες;
  Τέλος πάντων, καταφέρανε να κάνουν κάτι τόσο ξεπερασμένο, κάτι τόσο παρακμιακό, κάτι κολλημένο σε μια λογική που υπήρχε στην Αμερική του 50 και του 60. Βέβαια και οι μηχανές που οδηγούν παραμένουν άβολες, «άγκαζες», αργές και πολυέξοδες.
  Οι ίδιοι άνθρωποι που τις καθημερινές φοράνε σακάκι και γραβάτα και παίρνουν το αυτοκίνητο τους να πάνε στην δουλειά και την Κυριακή βάζουν τα δερμάτινα και το παίζουν ελεύθεροι καβαλάρηδες. Είναι τόσο ψεύτικοι όλοι τους, όσο και το πανηγύρι που στήσανε. Ψεύτικοι και καρμήρηδες, για να μην πω κι άλλα.
  Όσο για το σχόλιο του ΠΑΜΕ για την «κάλτσα», ειλικρινά δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς κάποιοι «σύντροφοι» δεν ξέρουν να εκτιμούν το αυθόρμητο και το αστείο.

 8. Philemon Says:

  Συμπέρασμα Πατρινού: Δια ταύτα «Την επόμενη φορά που θα θελήσει ο Φούρα κι ο Κατσικόπουλος να κάνουν τέτοιου τύπου «εκδηλώσεις» να φιλοξενήσουν τους σωματέμπορους στο σπίτι τους.»

 9. wouv Says:

  Philemon έχω και άλλα videakia.
  Aν και θα ταίριαζαν σε άλλο Post, θεωρώ πως είναι επίκαιρα.

  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

  Παρακολουθήστε (σε 4 μέρη)τους έντεχνους μηχανισμούς προπαγάνδας των ελληνικών ΜΜΕ, που παρουσιάζουν τα μέτρα ως αναγκαίο κακό και την προσφυγη μας στο Δ.Ν.Τ. ως μονόδρομο.Ας μην τους αφήσουμε να ανατρέψουν τη ζωή μας και να καταδικάσουν το παρόν και το μέλλον μας…

  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΜΕ (1o)ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΜΕΡΟΣ 1/4.

  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΜΕ (2o)ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΜΕΡΟΣ 2/4.

  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΜΕ (3o) ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΜΕΡΟΣ 3/4

  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΜΕ (4o)ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΜΕΡΟΣ 4.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: