Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια οι Αμερικάνοι στην Πάτρα

Στην προηγούμενη δημοσίευση είχα αναφέρει για τις πληροφορίες που ήθελαν την Αμερικάνικη Πρεσβεία να επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για τους Αφγανούς πρόσφυγες στην Πάτρα και να αποστέλει κλιμάκιο υπαλλήλων της για επαφές με τους φορείς της περιοχής. Φάνηκε ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών θα επικεντρωνόταν στο προσφιλές σε αυτούς ζήτημα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», το οποίο και χρησιμοποιούν κατά κόρον στις γνωστές ετήσιες εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εντάσσοντάς το στα ευρύτερα γεωπολιτικά τους παιχνίδια, άλλοτε σαν αιχμή του ιμπεριαλιστικού τους δόρατος (βλ. Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, κλπ) και άλλοτε σαν μέσο άσκησης γεωπολιτικών πιέσεων.
Το εν λόγω κλιμάκιο, όμως, των υπαλλήλων της Πρεσβείας, αφού όντως επισκέφτηκε οργανισμούς αρωγής στην περιοχή, στη συνέχεια επισκέφτηκε και το Νομάρχη Αχαΐας, όπου διαβάζουμε στη χτεσινή «Πελοπόννησο» τα εξής αρκούντως ενδιαφέροντα:

«…Τον Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο, επισκέφθηκε ο πολιτικός υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Πάτρικ Κονέλ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των λαθρομεταναστών, κυρίως όμως για να διαπιστωθεί εάν μεταξύ τους βρίσκονται και αλλοδαποί από άλλες ομάδες που η δραστηριότητά τους χαρακτηρίζεται παράνομη από τις αμερικανικές αρχές !!

Και «γεωπολιτική φιλανθρωπία» οι υπάλληλοι του Μπους και «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», λοιπόν! Ψάχνουνε για «Αλ Κάιντα» στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες! Αφού τους διέλυσαν την πατρίδα, τους έριξαν στα χέρια των δουλεμπόρων, τώρα θα αρχίσουν να τους τσεκάρουν και για το αν είναι τρομοκράτες! Δεν έφταναν στους άμοιρους πρόσφυγες οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η εκμετάλλευση από τα κυκλώματα, η ξενοφοβία και η επαπειλούμενη ένταση της κρατικής καταστολής, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το «αντιτρομοκρατικό» ενδιαφέρον των πλανητικών καουμπόυδων!
Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα αρχίσουν οι αιφνίδιες «εξαφανίσεις» Αφγανών προσφύγων, για φιλικές ανακρίσεις (αλά Πακιστανούς στην Αθήνα).
Οι τοπικές κινήσεις αλληλεγγύης θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους το «ενδιαφέρον» της Πρεσβείας, έτσι όπως εκδηλώθηκε στο Νομάρχη και να εμποδίσουν τη συνέχισή του!
(Παρ’ όλο που ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί κάποια αντίδραση από τις κινήσεις αλληλεγγύης γι’ αυτήν την επιβεβαιωμένη πια επίσκεψη της Πρεσβείας στην Πάτρα. Ίσως να φταίει η χτεσινή απεργία ή ο θάνατος του Π. Κοσιώνη που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν θα θεωρηθεί ήσσονος σημασίας ζήτημα.)

Ετικέτες: , ,

6 Σχόλια to “Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια οι Αμερικάνοι στην Πάτρα”

 1. manitaritoubounou Says:

  Θεωρώ ότι η πρότασή σου «Εξαποδώ» πρέπει επειγόντως να απσχολήσει και τις τρεις κινήσεις στηριξης των προσφύγων. Επίσης οφείλει να προβληματίσει τη Νομαρχία και το Δήμο.

  Όσο για τα κόμματα; Σ’ αυτά δεν χρειάζεται να υπνεθυμίσουμε τίποτα. Πιάνουν πουλιά στον αέρα. Όμως: Το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς στη πργαμτική εικξονικότητα και όχι στην εικονική πραγματικότητα.

  Και ο νοών…

 2. regimientocinqo Says:

  ..και κάπως έτσι, αρχίζει να γίνεται αισθητή η αντιτρομοκρατική συμφωνία Ελλάδας -ΗΠΑ

 3. faros Says:

  Φυσικά το άρθρο σου είναι πολύ σοβαρό και υπεύθυνο, δεν ξέρω αν μπορείς να το στείλεις μέ κάποιο τρόπο στις τρεις κινήσεις στην Πάτρα, όμως κάνε τον κόπο και στείλτο και σε κάποιες εφημερίδες με e-mail, πιστεύω ότι θα κάνεις το σωστό.

 4. εξαποδω Says:

  @ μανιτάρι

  Τι να «προβληματίσει το Δήμο και τη Νομαρχία»; Κουτί τους έρχονται οι υπόνοιες για την Αλ Κάιντα. Εκτός από «μεταφορείς ασθενειών», «δυνάμει κλέφτες και βιαστές», «καταστροφείς του ‘Πατρινό Καρναβάλι για πάντα’ «, κλπ, θα γίνουν τώρα και «ύποπτοι τρομοκρατίας» οι πρόσφυγες.

  @ regimientocinqo

  Κι έχει μέλλον ακόμη αυτή η συνεργασία…

  @ faros

  Μέλη των κινήσεων είναι ήδη ενήμερα. Νομίζω ότι οι Κινήσεις είναι οι πιο κατάλληλες για την τακτική που θ ακολουθηθεί για το ζήτημα αυτό και στα μέσα ενημέρωσης.

 5. Kostas Says:

  Είναι γνωστόοτι τρομοκράτες διακινούνται με το τρόπο αυτό αλλά όταν φθάνουν σε ένα ενδιάμεσο τόπο συνεχίζουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Δεν πιστεύω οτι η Ελλάδα σήμερα μπορεί να γίνει τόπος μακρόχρονης διαμονής τρομοκρατών, αν και η ανυπαρξία- ανικανότητα των αρμοδίων το επιτρέπει, εκτός αν «ξεχειμωνιάζουν» ανενεργοί.
  Σε κάθε περίπτωση η «σύμμαχη» χώρα μπορούσε να ζητήσει τη συνδρομή των ελλην. αρχών, να συνεργασθεί έστω, όπως στους Ολυμπ.Αγώνες.
  Αναφορικά με τις «κινήσεις» οργανώσεις» κλπ, ο ρόλος τους πολλές φορές έχει αποδειχθεί όχι μόνο ύποπτος αλλά και επικίνδυνος. Μέσω τέτοιων «ειρηνικών» οργανώσεων διακινούνται μεγάλα ποσά, διακινούνται ναρκωτικά ως μέσον χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων τους αλλά και όπλα. Πιστεύω οτι δεν πρέπει ασυζητητί να γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη αλλά και η δράση τους.

 6. εξαποδω Says:

  @ Kostas

  Ας μην υπερβάλλουμε!
  Οι τοπικές κινήσεις αλληλεγγύης αποτελούνται από ανθρώπους με γνωστή πολιτική δράση στην τοπική κοινωνία, οι οποίοι κινούνται αμιγώς πολιτικά χωρίς κανένα άλλο κίνητρο παρά μόνο το ιδεολογικό-πολιτικό. Δεν μιλάμε για αδιαφανείς ΜΚΟ ή εγκληματικά στοιχεία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: