Τι δουλειά έχουν οι φονιάδες στην Πάτρα;

Το πρόβλημα με τους εκατοντάδες Αφγανούς πρόσφυγες (ανάμεσά τους 180 ανήλικοι), οι οποίοι συνωστίζονται υπό άθλιες συνθήκες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας στην απελπισμένη προσπάθειά τους να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη μέσω του λιμανιού, ασφαλώς θα το γνωρίζετε. Ίσως να γνωρίζετε και για το ογκούμενο κύμα αλληλεγγύης από πολίτες και οργανώσεις της Πάτρας, οι οποίοι κατάφεραν να αποτρέψουν μια απάνθρωπη επιχείρηση-σκούπα από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ., προωθούμενη κατόπιν πιέσεων που ασκούν η ΠΑΣΟΚική Νομαρχία Αχαΐας, ο επίσης ΠΑΣΟΚος Δήμαρχος Πάτρας, συνεπικουρούμενοι από μια επιτροπή κατοίκων και καταστηματαρχών (καφετέριες-εστιατόρια της παραλιακής). Παράλληλα, η πολύμορφη κίνηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες έχει επιτύχει και διάφορα μέτρα ανακούφισης (παροχή τροφίμων και ρουχισμού, προληπτικός έλεγχος της υγείας τους, προώθηση των διαδικασιών παροχής πολιτικού ασύλου για όσους το επιθυμούν και πρόσφατα εισαγγελική προστασία-επιμέλεια των ανηλίκων).

Μέσα, λοιπόν, σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα, να σου και ο «λύκος»! Και τι λύκος! Made in USA! Τα σημάδια άρχισαν να φαίνονται από το ειδικό ενδιαφέρον που επέδειξε η εφημερίδα που διευθύνει ο Alexis, η «Καθημερινή», και ιδιαίτερα η αγγλόφωνη έκδοση μαζί με την «Χέραλντ Τρίμπιουν». Κι επειδή όταν συγκινείται ο Alexis κατά ένα παράξενο τρόπο συγκινούνται και στην Πρεσβεία (και αντιστρόφως), μετά από λίγες ημέρες άρχισαν να πυκνώνουν οι φήμες στην πόλη που ήθελαν την Πρεσβεία των ΗΠΑ να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επίσκεψης στην περιοχή.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σύμφωνα με πληροφορίες που είναι νωρίς να επιβεβαιωθούν, υψηλό κλιμάκιο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, με επικεφαλής τον επιτετραμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Αθήνα, υπεύθυνο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  και δύο κυρίες υπαλλήλους της Πρεσβείας, πραγματοποιούν περιοδεία στην πόλη με την «επιθυμία» να  επισκεπτούν επίσημους οργανισμούς αρωγής, τις Αρχές της πόλης (αυτοδιοικητικές και Δημοσίας Τάξεως) και πιθανώς τον καταυλισμό των προσφύγων.

Αν οι πληροφορίες ευσταθούν, το όλο θέμα είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ! Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ανατίναξη ολόκληρων περιοχών, τις δολοφονίες χιλιάδων αμάχων και την προσφυγοποίηση εκατομμυρίων άλλων – στα πλαίσια του περίφημου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» -, στέλνει τους εδώ υπαλλήλους της στην Πάτρα, ενδιαφερόμενη για τα …ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων (και φυσικά για τον «εμπλουτισμό» της επόμενης έκθεσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια βασικό εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ)! Αφού, λοιπόν, τους κατέστρεψε και τους ξεσπίτωσε με την άφρονα πολιτική της, τώρα την έπιασε η φιλανθρωπία και η έγνοια για τα ανθρώπινα δικαιώματα! Ποιούς; Αυτούς που ίδρυσαν και λειτουργούν τα δεκάδες κρυφά και φανερά Γκουαντανάμο!!
Μόνο η ιμπεριαλιστική υποκρισία μπορεί να είναι τόσο τερατώδης!

Οι τοπικές κινήσεις αλληλεγγύης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης (επιρροής ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ή αντεξουσιαστών), έχουν προσφέρει πολλά στον αγώνα για τα δικαιώματα των προσφύγων. Το ίδιο και οι απλοί πολίτες της Πάτρας που δραστηριοποιούνται γύρω από το ζήτημα. Και έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες τόσο στην ανακούφιση των προσφύγων όσο και στην αποτροπή της κρατικής καταστολής. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν, μαζί με τους πρόσφυγες, των οποίων η μαζική παρουσία στην τελευταία πορεία κατά της επιχείρησης-σκούπα, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την υπόλοιπη χώρα. Γι αυτό:

 • Καμία συνεργασία ή ενημέρωση ή επαφή τοπικών οργανισμών, φορέων και υπηρεσιών με τους υπαλλήλους της δολοφονικής μηχανής του Μπους.
 • Η περιοχή δεν είναι προτεκτοράτο για να αλωνίζουν οι πράκτορες. Να γυρίσουν κακήν κακώς στο φρουρούμενο οχυρό τους στο κέντρο της Αθήνας.
 • Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων ανήκει στους ίδιους και στα κινήματα αλληλεγγύης και όχι στους ιμπεριαλιστές και τους συνεργάτες τους.

Ετικέτες: , ,

3 Σχόλια to “Τι δουλειά έχουν οι φονιάδες στην Πάτρα;”

 1. panagiotisandriopoulos Says:

  Οι φονιάδες πάντα παρίστανται στις κηδείες των θυμάτων τους! Τρανό παράδειγμα η περίφημη Μαφία. Αλλά οι Αμερικάνοι λίγο με νοιάζουν μπροστά στους συμπολίτες μου και τις «αρχές» του τόπου μου που δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα και εθελοτυφλούν χρόνια τώρα. Και το χειρότερο: Τώρα δείχνουν το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό τους.

 2. εξαποδω Says:

  @panagiotisandriopoulos

  Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες των προβλημάτων («πόλεμος κατά της τρομοκρατίας») επικεντρώνοντας αποκλειστικά στις συνέπειές τους μόνο όταν αυτές μας χτυπούν την πόρτα. Εκατομμύρια Αφγανοί ζουν αυτή τη στιγμή σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα προσφύγων του Ιραν και του Πακιστάν και κανείς εκ των «προθύμων» κρατών (και των πολιτών τους) δεν τους δίνει σημασία. Να σου πω την αλήθεια με ενοχλεί που ως «φιλάνθρωποι» θυμόμαστε τους Αφγανούς ή τους Παλαιστίνιους της Γάζας, κλπ, μόνο όταν η δυστυχία τους μας χτυπάει την πόρτα…
  Θεωρώ ότι είναι λίγο άδικο να γενικεύουμε για «σκληρούς και ανάλγητους συμπολίτες μας». Για να είμαστε ακριβείς θα έπρεπε να μιλάμε για παραδειγματικά «αδιάφορους» συμπολίτες (φημίζεται η πατρινή κοινωνία των τελευταίων ετών για τη ραθυμία της). Εξάλλου όσοι έχουν κινητοποιηθεί υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι σαφώς περισσότεροι και πολύ δυναμικότεροι από τους όποιους κατοίκους της παραλιακής και των «καταστηματαρχών» που νοιάζονται για τα μπαράκια τους στον καταπατημένο γιαλό…
  Για τις τοπικές «αρχές», ιδιαίτερα τις αυτοδιοικητικές, ό,τι και να πεις λίγο είναι! Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πιο ξενοφοβικές κορώνες ακούγονται από τον Νομάρχη (και κρυφίως από το Δήμαρχο), επίλεκτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της «δημοκρατικής» παράταξης! Φαντάσου να ήταν κανένας από δαύτους δεξιός. Θα ούρλιαζαν οι «Ελευθεροτυπίες» για ρατσισμό! Τώρα μούγκα 👿

 3. palaigalatsi Says:

  ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

  http://palaigalatsi.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: