Με την Αντίσταση!

Λάβαμε το κείμενο της τελικής διακήρυξης της Διεθνούς Συνόδου, «Με την Αντίσταση, για μια Δίκαιη Ειρήνη στη Μέση Ανατολή»,  που πραγματοποιήθηκε στο Chianciano Terme, Ιταλία, Μάρτιος 24/25, 2007. Δημοσιεύουμε μεταφρασμένο  ένα τμήμα του τελικού κειμένου. Το πλήρες κείμενο στ’ αγγλικά ή ιταλικά μπορείτε να το βρείτε στο http://www.iraqiresistance.info/resolution.php
(Ευχαριστούμε τη φίλη Β. για την άμεση ενημέρωση)


Παλαιστίνη, Ιράκ, Λίβανος, Αφγανιστάν.… Υποστήριξη της Αντίστασης! Ήττα της αμερικανικής αυτοκρατορίας, των ευρωπαίων συμμάχων της και των ανδρείκελων της στη Μέση Ανατολή!

Μια ιστορική μάχη μαίνεται στη Μέση Ανατολή. Το αποτέλεσμά της θα κρίνει το μέλλον της περιοχής και τελικά επίσης ολόκληρης της ανθρωπότητας.Η ιμπεριαλιστική επίθεση – καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ και με την υποστήριξη των άλλων ιμπεριαλιστικών συμμοριών και τη βοήθεια των τοπικών τους σατράπηδων – ξεκίνησε ενάντια στο Αφγανιστάν και κορυφώθηκε με την εισβολή στο Ιράκ. Ο σκοπός της προχωράει πολύ πιο πέρα από την εδραίωση της παραδοσιακής Δυτικής κυριαρχίας.

Ξαναβρίσκοντας τις γενετικές αποικιοκρατικές ορέξεις του ο ιμπεριαλισμός πασχίζει να ασκήσει απευθείας και αδιαφιλονίκητη εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μένει χώρος ούτε για κυβερνήσεις ούτε για έθνη που αρνούνται να υποταχθούν στον αμερικανικό ιμπεριαλιστικό δεσποτισμό.

Ο ιμπεριαλισμός δικαιολόγησε τις επιθέσεις του ισχυριζόμενος ότι πολεμάει την «τρομοκρατία» και ότι «εξάγει τη δημοκρατία», κινητοποιημένος από το σοβινιστικό «πόλεμο των πολιτισμών» για μια νέα σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ. Αλλά με τον όρο «τρομοκρατία» εννοούν κάθε λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα και με τον όρο δημοκρατία εννοούν τις καμουφλαρισμένες δικτατορίες τις οποίες θρέφουν στις υποτακτικές σε αυτούς αραβικές χώρες.

Οι επιτιθέμενοι, από τη στιγμή που νίκησαν τις εχθρικές προς αυτούς κυβερνήσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, έμειναν με την ψευδαίσθηση ότι είχαν επιτύχει τη νίκη.

Αντίθετα όμως ξεσήκωσαν αταλάντευτα ένοπλα κινήματα αντίστασης που –κερδίζοντας όλο και περισσότερη λαϊκή υποστήριξη- όχι μόνο κατάφεραν διάσπαρτα πλήγματα στους κατακτητές αλλά χάλασαν και τα γεωστρατηγικά τους σχέδια.

Η Ιρακινή Αντίσταση, παρά την εχθρότητα της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», στηριζόμενη στα δικά της μέσα έπαιξε αποφασιστικό ρόλο. Δεν έθεσε μόνο τη βάση για τη μελλοντική της εθνική απελευθέρωση αλλά έδωσε επίσης μια εκπληκτική ώθηση σε όλα τα άλλα κινήματα αντίστασης των καταπιεσμένων λαών σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό καταδικάζουμε τις επίσημες προσπάθειες απομόνωσης της Ιρακινής Αντίστασης στην πλάτη του ιρακινού λαού. Απαιτούμε την εγκατάλειψη αυτών των προσπαθειών και την αναγνώριση της Ιρακινής Αντίστασης ως του μοναδικού νόμιμου εκπροσώπου του Ιρακινού λαού!

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το Ιράν, ενώ βρίσκεται υπό την απειλή πολέμου από τις ΗΠΑ, υποστηρίζει την κυβέρνηση μαριονέτα του Μαλίκι που μαζί με την αμερικανική κατοχή συνεχίζει να σφαγιάζει την Αντίσταση του Ιρακινού λαού.

Η πολεμική κραυγή της Ιρακινής Αντίστασης έδωσε περεταίρω ώθηση στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό ο οποίος ύστερα από δεκαετίες αδυσώπητης Ιντιφάντα κλιμάκωσε τον αγώνα του διώχνοντας τους Σιωνιστές από τη Γάζα και υπερψηφίζοντας εκείνες τις δυνάμεις που δεν πρόδωσαν τον ιστορικό στόχο της καθολικής απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Το Σιωνιστικό κράτος, χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού, για μια ακόμη φορά επιτέθηκε και εισέβαλε στον Λίβανο παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμής προς όφελός τους. Αντίθετα υπέστησαν μια ολέθρια ήττα. Η Λιβανική εθνική Αντίσταση, υπό την ηγεσία της Χεζμπολάχ, στην πραγματικότητα κατάφερε μια νίκη ιστορικής και στρατηγικής σημασίας που έπληξε βαθιά τη «Νέα Μέση Ανατολή» που σχεδίαζαν οι ΗΠΑ και ο Σιωνισμός.

Καταδικάζουμε όλες τις διεθνείς προσπάθειες αφοπλισμού της Αντίστασης στον Λίβανο σαν μια υπηρεσία που προσφέρθηκε στο Ισραήλ και καταδικάζουμε τον αμερικανικό και το γαλλικό ρόλο στην επιβολή μιας λύσης στο εγχώριο λιβανικό πρόβλημα παρέχοντας υποστήριξη σε μια αντισυνταγματική κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει το Λιβανέζικο λαό …

 

 

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Με την Αντίσταση!”

 1. gregykapogeorge Says:

  Δεδομένου ότι:

  Ο ιμπεριαλισμός δικαιολόγησε τις επιθέσεις του ισχυριζόμενος ότι πολεμάει την «τρομοκρατία» και ότι «εξάγει τη δημοκρατία», κινητοποιημένος από το σοβινιστικό «πόλεμο των πολιτισμών» για μια νέα σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ. Αλλά με τον όρο «τρομοκρατία» εννοούν κάθε λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα και με τον όρο δημοκρατία εννοούν τις καμουφλαρισμένες δικτατορίες τις οποίες θρέφουν στις υποτακτικές σε αυτούς αραβικές χώρες.

  για τα «πίττουρα» εντοπίου παραγωγής, όπως λέει ο Τριάντης, έγινε σημαία

  η εξιδανίκευση του μεταεθνικού ως είσοδος στην εποχή της οικουμενικής ειρήνης, πραγματοποιούμενης μέσα από την ικανοποίηση των αναγκών όλων των καταναλωτών με «καλιφορνέζικα» επιτέλους γούστα

  και

  όταν ακούνε τις λέξεις «έθνος», «συλλογική ταυτότητα», «εθνικισμός» ακόμα και «ταυτότητα» τραβάνε το περίστροφό τους με τις κοσμοπολίτικες, διεθνικιστικές ή μεταεθνικές σφαίρες.

  Και μόνο αυτό μας αρκεί! Είμαστε με την αντίσταση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: