Παρανάλωμα για τη σωτηρία της Γκιώνας από τους «επενδυτές»!

Η μαφιόζικη αλητεία των πάσης φύσεως «επενδυτών» ξαναχτύπησε καίγοντας το σπίτι ενός εκ των αγωνιστών για τη σωτηρία της Γκιώνας από τα μεταλλεία. Την ώρα που περίσσευε η υποκρισία με την αλαφούζεια συσκότιση των «60 λεπτών για τη σωτηρία της γης«, ένας νέος άνθρωπος, αγωνιστής της οικολογίας, έχανε το σπίτι του από τη δράση των μπράβων της γνωστής λούμπεν μεγαλοαστικής μας τάξης. Παραθέτω την ανακοίνωση-καταγγελία της «Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας«:

spiti20kollia202009_03_30-1243

ΑΣΥΔΟΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ
Βγάλτε Τις Κουκούλες Των Τρομοκρατών Εμπρηστών

Ένα συγκλονιστικό γεγονός ξύπνησε σήμερα τα ξημερώματα τους λιγοστούς κατοίκους της Καλοσκοπής Γραβιάς Φωκίδας, που είναι χτισμένη στις πλαγιές της Γκιώνας.
Θρασύδειλοι εμπρηστές, κρυμμένοι στο σκοτάδι, έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας Στέφανου Κόλλια, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή του πρώτου εμπρησμού. Ο Στέφανος είναι ένας από τους ελάχιστους νέους, που απαρνήθηκαν την Αθήνα και γύρισαν στην περιφέρεια, όπου έγινε μόνιμος κάτοικος Καλοσκοπής.
Οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα το σπίτι και λίγες ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί ολοσχερώς.
Η καταστροφή, που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα, έγινε αντιληπτή τυχαία από κάτοικο της περιοχής, που εκείνη της ώρα είχε βγει από το σπίτι του. Έντρομος ενημέρωσε την πυροσβεστική, ξύπνησε και κινητοποίησε αμέσως τους περίοικους, ενώ γρήγορα όλο το χωριό έσπευσε επί τόπου για να βοηθήσει στο σβήσιμο της πυρκαγιάς.
Έτσι, αποτράπηκε τουλάχιστον η επέκταση στα γύρω σπίτια, κάποια εκ των οποίων είχαν στην αυλή δεξαμενές πετρελαίου και γκαζιού και αποσοβήθηκε ένα άλλο ολοκαύτωμα της ηρωικής «Κουκουβίστας», σαν αυτό που είχαν κάνει οι φασίστες κατακτητές το 1944.
Ευτυχώς, κανείς δεν ήταν μέσα στο σπίτι, καθώς ο Στέφανος έλειπε για λόγους υγείας στην Αθήνα. Όπως φαίνεται όμως ο αγώνας του για την σωτηρία της Γκιώνας, από την αλόγιστη εκμετάλλευση των μεταλλείων, ήταν πολύ σημαντικός για να θελήσουν κάποιοι να τον εκφοβίσουν ώστε να του κλείσουν το στόμα.
Η Πυροσβεστική και η αστυνομία, που ειδοποιήθηκαν, έφτασαν όταν ήταν πια αργά, γιατί τα οχήματα ξεκίνησαν από την Άμφισσα και το Πολύδροσο.
Η Αστυνομία διενεργούσε και διενεργεί έρευνα για την ταυτότητα των δραστών, οι έρευνες όμως αυτές δεν πλησίασαν κανέναν από τους φυσικούς τρομοκράτες, που αποθρασύνθηκαν και ξαναχτύπησαν ολοκληρώνοντας την καταστροφή.
Όμως για μας είναι γνωστοί… Τουλάχιστον οι ηθικοί αυτουργοί.
Δεν είναι τυχαίο, που οι τρομοκράτες θρασύδειλοι εμπρηστές «χτύπησαν» μετά από συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων.
Δεν είναι τυχαίο, που πριν μερικές μέρες η «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» κατέθεσε ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.» συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Αποκορύφωμα η «αυθόρμητη» κινητοποίηση δεκάδων εργαζομένων της εταιρείας S&B και υπεργολάβων, στα πλαίσια της συγκέντρωσης στον Αποστολιά Φωκίδας στις 14 Δεκέμβρη 2008, με πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης για αρκετούς.
Στοχοποιούν τους υπερασπιστές της Γκιώνας, για να μπορέσουν άνετα να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον.
Φυσικοί αυτουργοί είναι εκείνοι οι θρασύδειλοι τρομοκράτες, που πιστεύουν ότι οι αγώνες σταματούν με μια πυρκαγιά, πως πάνω από τα συντρίμμια των πατρογονικών εστιών τα στόματα σφραγίζουν και δεν είναι η οργή αυτή που δυναμώνει την πάλη.
Όμως οι κάτοικοι της Καλοσκοπής και των χωριών της Γκιώνας έχουν διαφορετική άποψη. Μια βουβή οργή έχει ήδη ξεσπάσει, που θα γίνει αγανάκτηση και αγώνας.
Ήδη πολλοί προτρέπουν την «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» να οργανώσει πορεία διαμαρτυρίας. Γι αυτούς τους λόγους συνεδριάζει απόψε η συντονιστική επιτροπή των χωριών.

Γκιώνα, 30 Μαρτίου 2009
Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

Ετικέτες: ,

12 Σχόλια to “Παρανάλωμα για τη σωτηρία της Γκιώνας από τους «επενδυτές»!”

  1. armonistas Says:

    Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο Στέφανο και να ξέρουν οι δράστες, ότι τέτοιες ενέργειες δυναμώνουν τους ενεργούς πολίτες, δεν τους αποθαρρύνουν. Ανάβουν περισσότερο τη φωτιά που έχουν μέσα τους.
    Ευχαριστούμε πολύ τους τραμπούκους-εμπρηστές που φροντίζουν να αναζωπυρώνουν το ηθικό μας.

  2. Νοσφεράτος Says:

    Η Τρομοκρατια δεν θα περασει

  3. mavro.fws Says:

    Το 1988, στις 22 Δεκέμβρη του 1988, Τσίκο Μέντες στρατευμένος ακτιβιστής για τη διάσωση του Αμαζονίου έπεφτε νεκρός, από τα όπλα των μαφιόζων γαιοκτημόνων της πολιτείας Ακρε στη Βραζιλία. Εδώ η εγχώρια μεγαλοαστική μαφία προς το παρόν «προειδοποιεί» με εμπρησμούς σπιτιών, τους άκρως ενοχλητικούς (όπως η περίπτωση του Στέφανου Κόλλια) για να κατατρομοκρατήσει και να προωθήσει ανεμπόδιστη τα οικο-καταστροφικά της πλάνα για τη Γκιώνα.

  4. Πόντος και Αριστερά Says:

    Αληλλεγγύη στους αγωνιστές ενάντια σε άνομα συμφέροντα

  5. manitaritoubounou Says:

    Αυτοί είναι αληθείς οικο-λόγοι, παρότι είναι οικο-κατεστρεμένοι…

    Την αλληλεγγύη μου καταθέτω.

  6. Δελφινάκι Says:

    METAΦΕΡΩ ΕΝΑ Ε-ΜΕΪΛ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΑΠ΄ΤΗ ΛΑΜΙΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ
    Για την αντιγραφή Δελφινάκι

    γειά σας

    Σας ενημερώνουμε ότι έχει ανοιχτεί λογαριασμός για το σπίτι του Στέφανου Κόλλια, που του το έκαψαν οι άγνωστοι – γνωστοί τραμπούκοι, για εκφοβισμό και άμεση απειλή για τη δραστηριότητά του στην Κίνηση Πολιτών για την προστασία της Γκιώνας, στο χωριό Καλοσκοπή της Φωκίδας. Ο λογαριασμός είναι στην Εθνική, είναι ταμιευτηρίου και ο αριθμός είναι 469/614206-04 και φαίνεται στο όνομα: Βάσω Νάκου (δείτε συνημμένα τις ανακοινώσεις σχετικά με το συμβάν, αλλά κι εδώ http://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=1706&forum_id=5& κι εδώ http://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=1704&forum_id=5& )

    Η Βάσω η Νάκου είναι η γνωστή σε όλους μας δασοπόνος από την Παύλιανη, δραστήρια μέλος της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Οίτης. Είναι η κοπέλλα στην οποία έχουμε δώσει την εμπιστοσύνη μας σαν Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων, που πήραμε την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση του σπιτιού του Στέφανου και μετά από παραινέσεις αρκετών φίλων, που θέλουν να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον Στέφανο. Έγινε πρώτα συνεννόηση με τον ίδιο. Στη Βάσω έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη Σαν Οικολογικό Κίνημα έτσι λειτουργούμε παγκόσμια και μέχρι τώρα δεν είχαμε προβλήματα.

    Η σκέψη μου είναι ότι όσο πιο γρήγορα λειτουργήσουμε και αξιοποιώντας όλους τους οργανωμένους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το σπίτι του Στέφανου σύντομα. Δεν φτάνει μόνο η εθελοντική δουλειά. Θέλει και χρήματα για τα υλικά και όχι μόνο

    Η προσπάθεια πρέπει βέβαια να στραφεί και προς την πολιτεία για αποζημίωση από το κράτος, αλλά … κρατάμε μικρό καλάθι

    Έχουμε ανάγκη την αλληλεγγύη πάντα και πρέπει να την καλλιεργούμε με κάθε τρόπο, γιατί δεν ξέρουμε ποιος από μας θα βρεθεί στη θέση του κάθε στιγμή… Είναι μια από τις αναλοίωτες ανθρώπινες αξίες που τείνει να εκλείψει δυστυχώς στην άγρια κοινωνία που ζούμε. Όπως έλεγε κάποιος, σε τέτοια περίπτωση, σε άλλες εποχές, έπρεπε το ίδιο το χωριό να είχε φτιάξει ΗΔΗ το σπίτι του Στέφανου. Ας το φτιάξουμε όλοι εμείς σαν ενεργοί πολίτες στη χώρα

    Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η Κίνηση Πολιτών για την Σωτηρία της Γκιώνας πραγματοποιεί την Κυριακή 5 Απριλίου, ώρα 11.00 πμ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ συγκέντρωση διαμαρτυριας και συμπαράστασης στον Στέφανο Κόλλια στο χωριό του, στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Προγραμματείστε από τώρα την παρουσία σας

    Στέφανος Σταμέλλος

    Αρχική

  7. ΓιάννηςΠανδία Says:

    χαιρετώ, διάβασα τα περί της Γκιώνας. Μια ακόμη χρονίζουσα υπόθεση.. Και μια κοινωνική παράμετρος. Παλαιότερα από τα μεταλεία ζούσαν περι τις 2000 οικογένειες. Σήμερα όχι πάνω από 200. Θυσιάζεται ανεπιστρεπτί το βουνό (καθώς και τμήματα της Κίρφης, του Παρνασού, της Οίτης), ρυπαίνεται ο Κορινθιακός, για να καρπωθούν τον φυσικό πλούτο και τα ωφέλη λίγοι «εκλεκτοί», η Πεσινέ κλπ.

  8. Κίνιση για τη Σωτηρία της Γκιώνας Says:

    Κάψανε το σπίτι του αείμνηστου Φοίβου Ταξιάρχη

    Σπείρανε φόβο και καταστροφή…

    Θα θερίσουν οργή και αποφασιστικότητα

    Οι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στην Καλοσκοπή Γραβιάς

    Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας από την καταστροφομανία των κερδοσκόπων, που την περασμένη Δευτέρα το πρωί κάψανε ολοσχερώς το σπίτι του αείμνηστου Φοίβου Ταξιάρχη, για να εκφοβίσουν και να εκδικηθούν τον γιό του Στέφανο Κόλλια και τους ενεργούς υπερασπιστές του περιβάλλοντος του βουνού.

    Ο Στέφανος μαζί με άλλους κατοίκους της Καλοσκοπής και των άλλων χωριών, τόλμησαν να εκφράσουν άποψη για τις καταστροφές, που ασύδοτα επιφέρουν στο φυσικό πλούτο του βουνού οι κερδοσκοπικές εταιρίες. Και να δημιουργήσουν την «Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας».

    Στοχοποιούνται οι υπερασπιστές της Γκιώνας, για να μπορέσουν άνετα να αυξήσουν τα κέρδη τους ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, στο περιβάλλον και εφαρμόζοντας το διαίρει και βασίλευε.

    Όμως οι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας έχουν διαφορετική άποψη. Μια βουβή οργή έχει ήδη ξεσπάσει, που θα γίνει αγανάκτηση και ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Γι αυτό την ερχόμενη Κυριακή 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην Καλοσκοπή*, όπου θα αποφασιστούν και οι επόμενες ενέργειες.

    Ταυτόχρονα ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης στον Στέφανο Κόλλια αναπτύχθηκε, με απόφαση να χτιστεί ξανά το πατρογονικό σπίτι, πολύ καλύτερο και δυνατότερο από το παλιό. Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι μπορούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία να τον ενημερώσουν. Επίσης όσοι θέλουν να στείλουν οικονομική ενίσχυση να βάλλουν χρήματα στον συνημμένο λογαριασμό της οικογένειας Κόλλια.

    Γκιώνα, 2 Απριλίου 2009

    Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

    * Για την διευκόλυνση των Αθηναίων κατοίκων της Γκιώνας, που θέλουν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, θα ξεκινήσει λεωφορείο (πούλμαν) από την Αθήνα προς Καλοσκοπή, στις 8 το πρωί της Κυριακής, από το Πεδίο του ‘Αρεως, άγαλμα Αθηνάς επί της Λ. Αλεξάνδρας και θα περάσει από Ομόνοια. Θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα. Το κόστος είναι 10 ευρώ. Για να κλείσετε θέση τηλεφωνείστε στην Αγγελική στο 6974973460.

  9. BIOZΩ ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ" Says:

    «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ»

    ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα

    Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, Κινητό: 697-9734591

    Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: http://www.biozo.gr

    Η ΒΙΟΖΩ στη Γκιώνα

    Με φόντο το καμένο σπίτι αγωνιστή του περιβάλλοντος, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για τη Σωτηρία της Γκιώνας

    Θρασύδειλοι εμπρηστές, κρυμμένοι στο σκοτάδι, έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του δραστήριου ακτιβιστή του περιβάλλοντος, Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή Γραβιάς (Φωκίδα).

    Δεν είναι τυχαίο, που οι τρομοκράτες θρασύδειλοι εμπρηστές «χτύπησαν» μετά από συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων, που έχουν μετατρέψει τη Γκιώνα σε σεληνιακό τοπίο, μη σεβόμενοι ακόμα και τις περιοχές «NATURA».

    Δεν είναι τυχαίο, που πριν μερικές μέρες η «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» κατέθεσε ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.».

    Φυσικοί αυτουργοί είναι εκείνοι οι θρασύδειλοι τρομοκράτες, που πιστεύουν ότι οι αγώνες σταματούν με μια πυρκαγιά, πως πάνω από τα συντρίμμια των πατρογονικών εστιών τα στόματα σφραγίζουν και δεν είναι η οργή αυτή που δυναμώνει την πάλη.

    Η ΒΙΟΖΩ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του συναγωνιστή Στέφανου Κόλλια και θα λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται στην Καλοσκοπή την προσεχή Κυριακή 5 Απριλίου.

    Καλεί όλους τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν στην «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» και στον Στέφανο Κόλλια, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και συμβάλλοντας στο ξαναχτίσιμο του σπιτιού.

    Για τον λόγο αυτό αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ίδια μέρα ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, με απόφαση του ΔΣ, για τις 12 Απριλίου 2009 στις 11 το πρωί στο ίδιο μέρος (Στα νέα μας γραφεία, ΜακΜίλλαν 10, τέρμα Πατησίων στην Αθήνα).

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

    ——————————————————————————–

    Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

    «ΒΙΟΖΩ» – Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ», ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: http://www.biozo.gr

    Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

  10. wouv Says:

    Υπάρχει μια ανώνυμη καταγγελία
    Ικαρία
    Παρακαλώ πείτε μας και μας

  11. wouv Says:

    anadimosieusi
    ΤΑ ΣΤΟΥΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

  12. wouv Says:


    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, από θέση αρχής, καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους αναίτιους προπηλακισμούς, τις βιαιοπραγίες και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Χρήστου Δάμαλου, πολίτη Ευδήλου και Γεν. Γραμματέα της ΕΛΜΕ Ικαρίας στη διάρκεια συμμετοχής του σε συνέλευση που προκάλεσε ο Δήμος Ευδήλου, με θέμα το «μπάζωμα» του λιμανιού, όπου του αφαιρέθηκε και ο λόγος.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ικαρία

    O Δήμαρχος του Εύδηλου Ικαρίας στηρίχτηκε από το ΚΚ;;
    Μια έντιμη απάντηση απέναντι στις καταγγελίες θα ήταν καλή ασχέτως που πρόσκειται. Να μην ξανά ακούσουμε ότι είναι κινήσεις «σκοτεινών κέντρων» και άλλες γραφικότητες άλλα Λιακόπουλος

    Για τον φίλο μας El Dim για τον οποίο προσευχόμαστε μετά του Θωμά να τον έχουμε ιδεολογικά δυνατό. Για να μας δώσει την δική του εκδοχή(ή του κόμματος τέλος πάντων κάποια εκδοχή) στο τι ήταν η ΕΣΣΔ και φυσικά γιατί κατέρρευσε.

Σχολιάστε