Κράτα το σόου μαϊμού…

Αντιγράφω από το in.gr το πολυαναμενόμενο (και όλως τυχαίως ολοκληρωθέν και εκδοθέν λίγο πριν το τέλος Ιουνίου που δήθεν κανένας δεν ήξερε ότι θα έφτανε η διαπραγμάτευση…) πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας (οργουελικός ο τίτλος αλλά ψιλά γράμματα αυτά για τους αριστερούς της Ζωής) για το χρέος:

 • Το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο αθέμιτο, επονείδιστο.
 • Το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο αθέμιτο και επονείδιστο.
 • Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρέχει  δάνεια χωρίς μετρητά (cash-less loans) τα οποία πρέπει να θεωρηθούν παράνομα. Τα συγκεκριμένα χρέη είναι αθέμιτα και επονείδιστα.
 • Τα διμερή δάνεια πρέπει να θεωρηθούν παράνομα, είναι αθέμιτα, και επονείδιστα.
 • Το χρέος προς τους ιδιώτες δανειστές πρέπει να θεωρηθεί παράνομο. Μέρος του χρέους προς τις ιδιωτικές τράπεζες και τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι αθέμιτο. Τέλος, το χρέος προς τις ιδιωτικές τράπεζες και τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι επονείδιστο.

Φυσικά, η καταληκτική πρόταση είναι: άρνηση πληρωμής όλου του χρέους και …πτώχευση (και δραχμή, για να μην κάνουμε τους ανήξερους)! Τάχα, η Επιτροπή αυτή (ο Θεός να την κάνει Επιτροπή) θα έβγαζε το πόρισμα ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της κυβέρνησης. Αν βρεθεί έστω ένας άνθρωπος που θα μου πει ότι το πόρισμα αυτό, το οποίο έχει βγει μάλιστα από Επιτροπή της Βουλής(;), μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με άνθρωπο άνω των έξι ετών και ο άνθρωπος αυτός να πάρει σοβαρά τον συνομιλητή του, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ως εκ τούτου, πέραν του αυτόνομου προσωπικού, επικίνδυνου παιχνιδιού της εξουσιοφρενούς που παριστάνει την Πρόεδρο της Βουλής, αυτό το κουρελούργημα καίει την ίδια τη διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους με όρους επιστημονικής σοβαρότητας και ορθολογικού σχεδιασμού.

Ένα-ένα τα γεγονότα των ημερών δείχνουν σε ουσιαστικό (κατάρρευση οικονομικών στοιχείων, έξοδος καταθέσεων) και συμβολικό επίπεδο (πολιτικός λόγος, πορίσματα) ότι πιθανόν η όλη συζήτηση είναι μάλλον μάταιη και η καταστροφή της χώρας μετατρέπεται σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία…

ΥΓ. Ας δούμε τι έλεγε το μακρινό 2011 ο πολύς Βαρουφάκης για την Επιτροπή Ελέγχου (αλλά και για την συνακόλουθη έξοδο από την Ευρωζώνη καθώς θεωρούσε την μονομερή παύση πληρωμών ως ενέργεια άμεσα συνοδευόμενη από έξοδο από την Ευρωζώνη…): http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=6245

Ετικέτες: ,

5 Σχόλια to “Κράτα το σόου μαϊμού…”

 1. Περιοδικό Άρδην – Εφημερίδα Ρήξη – Κράτα το σόου μαϊμού… Says:

  […] Από το ιστολόγιο του Εξαποδώ  […]

 2. Omadeon Says:

  Καλά, έχετε ξεφύγει λιγάκι (ή τελείως).

  Σοβαρολογείτε ότι όλα αυτά ισχύουν για προσωπικότητες τόσο μεγάλου διεθνούς κύρους όπως ο Eric Toussaint?

  Με το να λιθοβολείτε τη Ζωή αναπαράγοντας και τις μπούρδες του ΔΟΛ… ΤΙ ακριβώς θέλετε να πετύχετε?

 3. εξαποδω Says:

  Αγαπητέ omadeon, τις απορίες σου στον …Βαρουφάκη του 2011 όταν αρνήθηκε να υπογράψει το κείμενο για την Επιτροπή και μάλιστα όπως παρατήρησες παρότρυνε και άλλους να μην το κάνουν με πολύ συγκεκριμένη αιτιολόγηση η οποία φαίνεται να …επιβεβαιώνεται από το σημερινό πόρισμα! Εκτός αν στη σπουδή σου να υπερασπιστείς την Τρισμέγιστη και την επιτροπή της πλάκας που έστησε, δεν διάβασες το σύνδεσμο στο υστερόγραφο.

 4. Omadeon Says:

  Αγαπητέ εξαποδέ, γενικά δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ απορία για τις… μπαρούφες του Βαρουφάκη (όπως αποδείχτηκαν) και είμαι απόλυτα εξοικειωμένος ΚΑΙ με το άρθρο που έδωσες στο σύνδεσμο ΚΑΙ με σχεδόν όλα τα άρθρα του. Παρά την αξία του ως οικονομολόγου, αποδείχτηκε ασυνεπής με όσα έλεγε πιο παλιά και έχει σίγουρα τις ευθύνες του.

  Αυτό όμως δεν αποτελεί στοιχείο που να τρέφει τις λάσπες κατά της Ζωής. Ισα-ίσα, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, όπως ευελπιστώ να αποδείξω σε νέο άρθρο μου.

 5. Η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη χρήζει… ΠΟΙΝΙΚΗΣ δίωξης ! | OMADEON Says:

  […] ακάθεκτη η «διαπραγμάτευση». Πάρα πολλοί (π.χ. δείτε εδώ) επιτίθενται στη Ζωή Κωσταντοπούλου, απαιτώντας την […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: