«Μας κάνατε και βάλαμε κουκούλα γιατί στη ρουφιανιά είσαστε μανούλα»

Λέτε να μας κάνουν στο τέλος όχι μόνο να φωνάζουμε το παραπάνω σύνθημα του τίτλου (αντεξουσιαστικής προελεύσεως) αλλά και να μεταμφιεζόμαστε πραγματικά για να κυκλοφορήσουμε;

Έπαθα κι εγώ πλάκα με το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Γιωργάκη-Τσολάκογλου και με το οποίο θα δημοσιοποιούνται οι φορολογικές δηλώσεις όλων των φορολογούμενων στο διαδίκτυο ώστε όλοι να βλέπουν τα εισοδήματα όλων! Με τον τρόπο αυτό, όποιος θα νομίζει ότι υπάρχει αναντιστοιχία δημοσιευμένου εισοδήματος και π.χ. τρόπου ζωής ή περιουσίας, θα μπορεί να «καρφώνει» στις αρμόδιες υπηρεσίες τον διπλανό του ως ύποπτο «φοροδιαφυγοσυμμοριτισμού«. (Παράλληλα, οι κανονικοί κακοποιοί, όχι οι κρατικοί, θα μπορούν να «στοχοποιούν» το υποψήφιο θύμα τους χωρίς να χρειάζεται να χάνουν χρόνο σε ψάξιμο, πληροφορίες, ανεπιτυχείς μπούκες, και λοιπές μη παραγωγικές ασχολίες!)

Δεν πρόλαβα, λοιπόν, να κάνω αυτές τις μαύρες σκέψεις και σημερινά δημοσιεύματα μου επιβεβαίωσαν ότι ακριβώς αυτός είναι ο στόχος και όχι φυσικά η διαφάνεια που επικαλείται το αμερικανάκι-Τσολάκογλου. Διαβάζω στο σημερινό in.gr:

[…]Σχεδόν 18.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης. Οι καταγγελίες γίνονται από φίλους και συγγενείς και σε ορισμένες συνοδεύονται από έγγραφα στοιχεία, όπως από αριθμούς συμβολαίων, αριθμούς πινακίδων πολυτελών αυτοκινήτων κλπ. Το ΣΔΟΕ εκτιμά ότι τουλάχιστον οι 3.600 καταγγελίες έχουν βάση[…]

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231064076

Γίνεται ξεκάθαρο πια πως απλώς θέλουν να νομιμοποιήσουν μια διαδικασία την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει υπόγεια, ώστε αυτή να λάβει ανεξέλεγκτη διάσταση. Ένα κράτος άχρηστο και τερατωδώς κοινωνικά άδικο βρίσκει στη γενικευμένη ρουφιανιά το μέσο για να εισπράξει πέντε δεκάρες παραπάνω εγκαθιστώντας στην καρδιά της κοινωνίας τις απαίσιες σχέσεις της ενοχής, του φόβου, της κατάδοσης και του κοινωνικού αυτοματισμού. Έχω γράψει παλιότερα σε κάποια σχόλια και το εννοώ, πως η ακροδεξιά δεν βρίσκεται στην αντιπολίτευση αλλά έχει στρογγυλοκαθίσει στα κυβερνητικά έδρανα με το προσωπείο του «σοσιαλισμού», της «ανεκτικότητας», της «πράσινης ανάπτυξης» και των λοιπών μπαρουφών που ξεστομίζει το κυβερνητικό επιτελείο. Μια κυβέρνηση που τρομοκρατεί το λαό με τη φτώχεια και την ανεργία, που συντάσσεται ευθέως με τις κυρίαρχες ελίτ και με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο, που αναιρεί κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία στους υπερεθνικούς προστάτες της και τώρα θέλει να καταστήσει τη ρουφιανιά «πατριωτικό καθήκον», δεν μπορεί παρά να είναι μια ακροδεξιά κυβέρνηση και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό!

Να σημειώσω ότι το ιστορικό αντίστοιχο των ενεργειών αυτής της κυβέρνησης είναι οι πρώτες μετεμφυλιακές κυβερνήσεις, οι οποίες μην έχοντας καμιά εμπιστοσύνη στις λαϊκές μάζες και παρά τη νίκη τους στον εμφύλιο, εγκαθίδρυσαν ένα ζοφερό καθεστώς ρουφιανιάς όπου ο μισός πληθυσμός κάρφωνε τον άλλο μισό ως «κομμουνιστή» ή «συνοδοιπόρο» και ο καθ’ έξιν ή ανάγκην ρουφιάνος της γειτονιάς, ο «περιπτεράς», ο «θυρωρός» πηγαίναν χέρι-χέρι με το χωροφύλακα (προσθέστε και την οικονομική τρομοκρατία που ασκούσαν μέσω της φτώχειας οι νικητές του εμφυλίου και η αναλογία καθίσταται σχεδόν πλήρης, μόνο η ωμή καταστολή λείπει -προς το παρόν…).

Αν δεν τους σταματήσουμε, λοιπόν, θα ζήσουμε το ιστορικό ανάλογο μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κρύβουμε με προφύλαξη την «Αυγή» στην κωλότσεπη αλλά το νέο …βρακί που αγοράσαμε, το οποίο υπάρχει κίνδυνος ο πλησίον ρουφιάνος να το κρίνει ως τεκμήριο φοροδιαφυγής και να σηκώσει το ακουστικό για να στείλει την …πληροφορία!

Και βλάκες, και άχρηστοι και ολότελα επικίνδυνοι η κυβέρνηση-κουίσλιγκ που μας κυβερνά 👿

Advertisements

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: