Σκηνές άγριων ξυλοδαρμών και λιντσαρίσματος περιγράφουν οι πρώτοι έλληνες ακτιβιστές που επιστρέφουν από το Ισραήλ

Αυτό που φοβόμασταν επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες των πρώτων Ελλήνων ακτιβιστών που επιστρέφουν από το Ισραήλ. Δηλαδή, τα σιωνιστικά καθάρματα εξάντλησαν τη λύσσα τους απέναντι στα μέλη της αποστολής, τα οποία αρνήθηκαν ειρηνικά να υπακούσουν στις παράνομες διαταγές των πειρατών. Πέρα από τον ξυλοδαρμό όλων όσων επέβαιναν στα σκάφη κατά την ώρα της εισβολής, με «ιδιαίτερη» μεταχείριση στους πρώτους που συνάντησαν κατά την έφοδό τους στην οποία περιλαμβανόταν και ηλεκτροσόκ, η κατάσταση «ξέφυγε» όταν τους αποβίβασαν στο λιμάνι. Κάποιοι αγωνιστές, προφανώς στοχοποιημένοι για την προηγούμενη δράση τους, υπέστησαν στην αποβάθρα κανονικό λιντσάρισμα από έναν όχλο πλέον των 500 ενστόλων!! Ιδιαίτερα ο Βαγγέλης Πισσίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει στην κυριολεξία την ψυχή του στην υπόθεση της άρσης του αποκλεισμού της Γάζας μέσα από το ελληνικό τμήμα του Free Gaza, φαίνεται να υπέστη στην κυριολεξία μαρτύρια στα χέρια των διωκτών του στο λιμάνι επειδή αρνιόταν να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα. Δεκάδες ένστολοι τον έδερναν ανηλεώς και όταν δεν άντεχε άλλο από τους πόνους, του έκαναν μια ένεση και μετά συνέχιζαν πάλι το ξύλο! Μάλλον, αναγνώρισαν με ποιον είχαν να κάνουν (είναι καιρό στοχοποιημένος) και είπαν να του προσφέρουν λίγη από την πατροπαράδοτη «φιλοξενία» του φασιστικού τους στρατού. Την ίδια τύχη φαίνεται να είχαν και μερικά ακόμη μέλη της διεθνούς αποστολής.

Κάποια στοιχεία για τα γεγονότα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ ενώ άλλα ακούστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο ΕΜΠ και σε κάποια κανάλια της περιφέρειας.

Για τους 31 Έλληνες που έχουν παραμείνει αιχμάλωτοι στις Ισραηλινές φυλακές ένα είναι το αίτημα:

Να στείλει απόψε κιόλας το άθλιο ΥΠΕΞ αεροπλάνο στο Ισραήλ ώστε να είναι αύριο κοντά μας!

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

10 Σχόλια to “Σκηνές άγριων ξυλοδαρμών και λιντσαρίσματος περιγράφουν οι πρώτοι έλληνες ακτιβιστές που επιστρέφουν από το Ισραήλ”

 1. εξαποδω Says:

  Αντιγράφω από αποψινό άρθρο του in.gr:

  […]Ο Έλληνας διπλωμάτης ζήτησε από το διευθυντή των φυλακών να τους χορηγήσουν ξανά τα φάρμακά τους, ενώ υπήρχε και μία περίπτωση κρατούμενου, του κ. Βαγγέλη Πησία, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας που έφερε χτυπήματα σε διαφορετικά μέρη του σώματός του.

  Ο πρέσβης κ. Λουκάκης δήλωσε πως ο ακτιβιστής τον ενημέρωσε ότι είχε χτυπηθεί κατά τη διάρκεια της κατάληψης του πλοίου από Ισραηλινούς κομάντος, ενώ ο ξυλοδαρμός του επαναλήφθηκε όταν τον αποβίβασαν στο λιμάνι του Ασντόντ.

  Τα χτυπήματα προήλθαν πιθανότατα από κοντάκι όπλου και εστιάζονται στη μέση και στον αυχένα. Ο κ. Πησίας ανέφερε ότι αρνήθηκε την παροχή πρώτων βοηθειών, φοβούμενος ότι εφόσον τον απομάκρυναν από τους υπόλοιπους κρατούμενους υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να επαναληφθεί ο ξυλοδαρμός.

  Και για αυτή την περίπτωση ζητήθηκε από το διευθυντή των φυλακών να παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια.[…]

  […}Οι τέσσερις Έλληνες περιέγραψαν ανατριχιαστικές σκηνές στο Ασντόντ: Όσους έδερναν, τους έκαναν ένεση για να ηρεμήσουν όταν το σώμα τους άρχιζε να τρέμει από το ξύλο. Στη συνέχεια όταν ηρεμούσαν από τις ενέσεις, ξανάρχιζαν το ξύλο… […]

 2. Σκηνές άγριων ξυλοδαρμών και λιντσαρίσματος περιγράφουν οι πρώτοι έλληνες ακτιβιστές που επιστρέφουν από το Ισραήλ | No Style Says:

  […] Αυτό που φοβόμασταν επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες των πρώτων Ελλήνων ακτιβιστών που επιστρέφουν από το Ισραήλ. Δηλαδή, τα σιωνιστικά καθάρματα εξάντλησαν τη λύσσα τους απέναντι στα μέλη της αποστολής, τα οποία αρνήθηκαν ειρηνικά να υπακούσουν στις παράνομες διαταγές των πειρατών. Πέρα από τον ξυλοδαρμό όλων όσων επέβαιναν στα σκάφη κατά την ώρα της εισβολής, με “ιδιαίτερη” μεταχείριση στους πρώτους που συνάντησαν κατά την έφοδό τους στην οποία περιλαμβανόταν και ηλεκτροσόκ, η… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (267 λέξεις)] […]

 3. Φωτιά και σχόλια « Herr K. Says:

  […] Φωτιά και σχόλια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξυλοδαρμοί ελλήνων ακτιβιστών […]

 4. Philemon Says:

  Δεν υφίσταται ΥΠΕΞ !

 5. kanali Says:

  Ship to Gaza : Δήλωση – Καταγγελίας της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”
  http://kanali.wordpress.com/2010/06/02/free_gaza_02-6-15/

  Ship to Gaza : Ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ, ενέσεις…
  http://kanali.wordpress.com/2010/06/01/free_gaza_01-6-20/

 6. Μηδενικό Says:

  Γεώργιος Σεφέρης

  ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ
  ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΙΑ
  Στoν Νάνη Παναγιωτόπουλο

  Κι όμως πρέπει να λογαριάσουμε πως προχωρούμε. Να αισθάνεσαι δε φτάνει μήτε να σκέπτεσαι μήτε να κινείσαι μήτε να κινδυνεύει το σώμα σου στην παλιά πολεμίστρα, όταν το λάδι ζεματιστό και το λιωμένο μολύβι αυλακώνουνε τα τειχιά.

  Κι όμως πρέπει να λογαριάσουμε κατά που προχωρούμε, όχι καθώς ο πόνος μας το θέλει και τα πεινασμένα παιδιά μας και το χάσμα της πρόσκλησης των συντρόφων από τον αντίπερα γιαλό~ μήτε καθώς το ψιθυρίζει το μελανιασμένο φως στο πρόχειρο νοσοκομείο, το φαρμακευτικό λαμπύρισμα στο προσκέφαλο του παλικαριού που χειρουργήθηκε το μεσημέρι~ αλλά με κάποιον άλλο τρόπο, μπορεί να θέλω να πω καθώς το μακρύ ποτάμι που βγαίνει από τις μεγάλες λίμνες τις κλειστές βαθιά στην Αφρική και ήτανε κάποτε Θεός κι έπειτα γένηκε δρόμος και δωρητής και δικαστής και δέλτα~ που δεν είναι ποτές του το ίδιο, κατά που δίδασκαν οι παλαιοί γραμματισμένοι, κι ωστόσο μένει πάντα το ίδιο σώμα, το ίδιο στρώμα, και το ίδιο Σημείο, ο ίδιος προσανατολισμός.

  Δε θέλω τίποτε άλλο παρά να μιλήσω απλά, να μου δοθεί ετούτη η χάρη. Γιατί και το τραγούδι το φορτώσαμε με τόσες μουσικές που σιγά σιγά,βουλιάζει και την τέχνη μας τη στολίσαμε τόσο πολύ που φαγώθηκε από τα μαλάματα το πρόσωπό της κι είναι καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά.

  Αν είναι ανθρώπινος ο πόνος δεν είμαστε άνθρωποι μόνο για να πονούμε γι’ αυτό συλλογίζομαι τόσο πολύ, τούτες τις μέρες, το μεγάλο ποτάμι αυτό το νόημα που προχωρεί ανάμεσα σε βότανα και σε χόρτα και ζωντανά που βόσκουν και ξεδιψούν κι ανθρώπους που σπέρνουν και που Θερίζουν και σε μεγάλους τάφους ακόμη και μικρές κατοικίες των νεκρών. Αυτό το ρέμα που τραβάει το δρόμο του και που δεν είναι τόσο διαφορετικό από το αίμα των ανθρώπων κι από τα μάτια των ανθρώπων όταν κοιτάζουν ίσια πέρα χωρίς το φόβο μες στην καρδιά τους, χωρίς την καθημερινή τρεμούλα για τα μικροπράματα ή έστω και για τα μεγάλα~ όταν κοιτάζουν ίσια πέρα καθώς ο στρατοκόπος που συνήθισε ν’ αναμετρά το δρόμο του με τ’ άστρα, oχι όπως εμείς, την άλλη μέρα, κοιτάζοντας το κλειστό περιβόλι στο κοιμισμένο αράπικο σπίτι, πίσω από τα καφασωτά, το δροσερό περιβολάκι ν’ αλλάζει σχήμα, να μεγαλώνει και να μικραίνει~ αλλάζοντας καθώς κοιτάζαμε, κι εμείς, το σχήμα του πόΘου μας και της καρδιάς μας, στη στάλα του μεσημεριού, εμείς το υπομονετικό ζυμάρι ενός κόσμου που μας διώχνει και που μας πλάθει, πιασμένοι στα πλουμισμένα δίχτυα μιας ζωής που ήτανε σωστή κι έγινε σκόνη και βούλιαξε μέσα στην άμμο αφήνοντας πίσω της μονάχα εκείνο το απροσδιόριστο λίκνισμα που μας ζάλισε μιας αψηλής φοινικιάς.

  Κάιρο, 20 lουνίου ’42

 7. εξαποδω Says:

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Ιουνίου

  Συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 19:00 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με τους απελευθερωμένους συντρόφους μας.

  Λόγω της απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα υπάρξουν 14 πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από διάφορες περιοχές και θα επιστρέψουν μετά το τέλος της διαδήλωσης.
  Για τα δρομολόγια περισσότερα ΕΔΩ

 8. wouv Says:

  ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΕΒΕΙ? ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΟ? ΣΥΝΤΑΡΑΧΤΙΚΟΣ Ο ΤΟΝΟΣ ΕΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ. ΗΡΕΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 3/6 ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ

  Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 9. wouv Says:

  KAI AYTEΣ ΑΠΟ ΧΟΥΡΙΕΤ

 10. εξαποδω Says:

  Μένω στην επαρχία και είναι λίγο δύσκολο, δυστυχώς, να κατεβαίνω στις αθηναϊκές πορείες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: