Τα μονοπάτια του μηδενισμού δεν είναι ευθύγραμμα…

Χτες δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς» (ναι, αυτών που εξάρθρωσε ο γνωστός Μάικλ…) δια της οποίας αναλαμβάνουν την ευθύνη για το τριπλό βομβιστικό μπαράζ στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στο σπίτι του Πακιστανού αντιπροέδρου του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου. (Όλη η προκήρυξη ΕΔΩ ).

Τι το ενδιαφέρον βρήκαν στη συγκεκριμένη προκήρυξη διάφοροι βιτσιόζοι αναγνώστες τέτοιων κειμένων όπως εγώ, εκτός από τον πρόδηλο μηδενιστικό χαρακτήρα της «ούτε Θεός-ούτε Ιστορία-ούτε φυλή-ούτε έθνος-ούτε τάξη» άποψης;

Α. Ο ιδιαίτερα προσγειωμένος και πολύ κοντά στην «πραγματική» πραγματικότητα τρόπος περιγραφής διάφορων κοινωνικών φαινομένων (π.χ. η μετανάστευση, η ζωή της νεολαίας στις συνοικίες), παρά τις απαραίτητες για τέτοιο κείμενο εξάρσεις και «επαναστατικές» δηλώσεις.

Β. Η εμφανής αντίθεση με τον κυρίαρχο αντιρατσιστικό και φιλομεταναστευτικό-αγιοποιητικό για τη μετανάστευση- λόγο της ενοριακής και φιλάνθρωπης τάσης της ευρύτερης «ριζοσπαστικής» αριστεράς και της πονόψυχης τάσης του αναρχικού χώρου. Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η ιδιότητα του μετανάστη από μόνη της, χωρίς «επαναστατική» στάση ζωής, δεν είναι αρκετή για να θεωρείται δεδομένη η αλληλεγγύη τους!

Γ. Το διακριτικό αλλά εμφανές άνοιγμα προς τους πιτσιρικάδες που έχουν αρχίσει να στρατολογούνται από οργανώσεις σαν τη «Χρυσή Αυγή» πιστεύοντας στον δήθεν αντικαθεστωτικό και αντισυστημικό χαρακτήρα της ακροδεξιάς και φασιστικής δράσης, «υποδεικνύοντάς» τους ότι ο συνεπής αντικαθεστωτικός χώρος είναι οι ίδιοι οι «τερρορίστες» και όχι οι …παρακρατικοί Χρυσαυγίτες!

Δ. (Για να κάνουμε και λίγη πλάκα…) Ο εντοπισμός από τον προσεκτικό αναγνώστη ακόμα και προχωρημένων μεταφυσικών ανησυχιών στις αναφορές τους για τον νεκρό Λάμπρο Φούντα (!!):
[…] Τώρα ο Λάμπρος έχει “γιάφκα”.  Μαζί με τούς υπόλοιπους συντρόφους, τον Κασίμη, τον Τσουτσουβή, τον Πρέκα, τον Μαρίνο, τον Τεμπερεκίδη, έχουν να πουν πολλά και να κάνουν άλλα τόσα. (σ. τ. εξ.: !!!)      
       Εμείς ως ελάχιστο φόρο τιμής αποφασίσαμε να μετονομάσουμε για αυτή την ενέργεια τον πυρήνα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις, σε “κομμάντο Λάμπρος Φούντας” προσδοκώντας την κατανόηση και την συναίνεσή του.  (σ. τ. εξ.: !!!)   Καλό ταξίδι Λάμπρο…
[…]

Δεν θέλω να κουράσω άλλο με αναλύσεις καθώς ο ιστολόγος «Ανεμογκάστρι» με απάλλαξε από τον κόπο με την παρακάτω εξαιρετική ανάλυση για τα ενδιαφέροντα, απροσδόκητα και επικίνδυνα μονοπάτια που δείχνει να παίρνει πλέον ο «επαναστατικός» μηδενισμός ενός κομματιού του αντεξουσιαστικού χώρου:

Πυρήνες της Φωτιάς, μεταναστευτικό και Χρυσή Αυγή

Advertisements

Ετικέτες: , ,

5 Σχόλια to “Τα μονοπάτια του μηδενισμού δεν είναι ευθύγραμμα…”

 1. Redblogs.gr » Τα μονοπάτια του μηδενισμού δεν είναι ευθύγραμμα… Says:

  […] Τι το ενδιαφέρον βρήκαν στη συγκεκριμένη προκήρυξη διάφοροι βιτσιόζοι αναγνώστες τέτοιων κειμένων όπως εγώ, εκτός από τον πρόδηλο μηδενιστικό χαρακτήρα της… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (359 λέξεις)] […]

 2. Τα μονοπάτια του μηδενισμού δεν είναι ευθύγραμμα… | No Style Says:

  […] Τι το ενδιαφέρον βρήκαν στη συγκεκριμένη προκήρυξη διάφοροι βιτσιόζοι αναγνώστες τέτοιων κειμένων όπως εγώ, εκτός από τον πρόδηλο μηδενιστικό χαρακτήρα της… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (359 λέξεις)] […]

 3. Vrennus Says:

  Εσύ, Εξαποδώ, θα γνωρίζεις καλύτερα αν τα καλόπαιδα έχουν στήσει γιάφκα εκεί κάτω – δε νομίζω άλλωστε ο Άγιος Πέτρος να τους άνοιξε την πόρτα του παραδείσου 😀
  Για τη δε βόμβα στο Αλλοδαπών, τι αν πει κανείς. Μια στάση λεωφορείων διαλυμμένη, μια καντίνα, μερικές δεκάδες τζάμια απέναντι με μικροζημιές στα στεγαζόμενα μικρομάγαζα, ε, στράβωσαν λίγο και τα κάγκελα της μάντρας του αλλοδαπών. Μπορεί η αν μην κατήγαγαν ισχυρό χτύπημα κατά της κρατικής βίας, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο μια τρομάρα την πήρε.

 4. Δελφινάκι Says:

  Πάλι έγινε λάθος στο δεύτερο απόσπασμα που παρέθεσα. Ξαναστέλνω, για την τελευταία φορά ελπίζω, το ίδιο σχόλιο, γιατί αγνώστως γιατί, σβήστηκαν τα αποσπάσματα της προκύρηξης που επέλεξα. Σβήσε αν είναι εύκολο τα προηγούμενα δύο σχόλια (Δελφινάκι)

  Καλημέρα ΄ξαποδώ μου. Μου έκαναν εντύπωση τα ίδια πράγματα που ξεχωρίσατε τόσο εσύ όσο και \το “Ανεμογκάστρι” στην προκύρηξη, αλλά βρήκα και κάποια άλλα αποσπάσματα που μου εντείνουν την πεποίθηση ότι οι Πυρηνατζήδες βρίσκονται σε σοβαρή σύγχιση, όχι μόνο πολιτικής αλλά και ψυχιατρικής φύσης οπότε…Θεός φυλάξει

  1)Το πρώτο, ΠΩΣ περνάνε στην πλήρη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ της Χρυσής Αυγής γράφοντας

  “Ο “στρατός” του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μάτσο λιγόψυχους ανεγκέφαλους φιλοαστυνομικούς και αρκετά καθυστερημένους για να δέχονται με τόση ευκολία τον ρόλο του προβάτου στην Χρυσή Αυγή. Η ίδια η Χρυσή Αυγή σε μια απέλπιδη προσπάθεια προσηλυτισμού περισσότερων ατόμων, έχει υιοθετήσει ένα συνονθύλευμα ιδεολογικών χαρακτηριστικών τα οποία πολλές φορές αλληλοαναιρούνται. Ένα κράμα τσιτάτων από τα οποία, ανάλογα με την εκάστοτε επικοινωνιακή ανάγκη προβάλλεται το πιο ταιριαστό. Παγανιστικές αναφορές και μουσική, συνδυάζονται πρόχειρα με χριστιανορθόδοξα κατάλοιπα ώστε να μένουν ικανοποιημένα άτομα από τα διαφορετικά target group της Χρυσής Αυγής. Ένας λαϊκίστικος λόγος με εμφανή την παντελής έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής εθνικοσοσιαλιστικής ανάλυσης που απλά επαναλαμβάνεται μονότονα από τα έντυπα τους στο πέρασμα των χρόνων. Λειτουργεί σαν ιδεολογική ανεμοδούρα η οποία προσπαθώντας να οικειοποιηθεί άτομα από όλο τον ακροδεξιό και συντηρητικό έως και εθνικοσοσιαλιστικό χώρο αποφεύγει να εκφράσει με σθένος την θέση της σε ζητήματα που διαχωρίζουν αυτές τις τάσεις. Ένα τραβεστί δημιούργημα που κινείται στα όρια της νομιμότητας,των άκρων και του φαίνεσθαι δίχως ίχνος ουσίας.”.

  ΑΝΑΛΥΣΗ στην οποία θα μπορούσε ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ψύχραιμος αναλυτής να καταλήξει, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ στην ΕΠΙΛΟΓΗ ενος τόσο ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΚΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ πολιτικου υποκειμένου ως στόχου ένοπλης επίθεσης;;; Έίναι προφανές ότι επιλέγοντάς τους Χρησαυγίτες ως στόχο, τους ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “κροτίδα” των πυρήνων, στα μάτια πολλών πιτσιρικάδων που βιώνουν τα κοινωνικά αποτελέσματα του μεταναστευτικού αδιεξόδου στις γειτονιές τους. Με τον τρόπο αυτό οι παρανοϊκοί “Πυρήνες”, ακυρώνουν στην πράξη την ευστοχότατη παραπάνω ανάλυσή τους

  2) Με πιάνει τρόμος με την παρακάτω θέση, που ακυρώνει οποιαδήποτε παράδοση του ένοπλου επαναστατικού κινήματος, που εδώ και χρόνια, από τις αναρχικές και κομμουνιστικές ένοπλες “τερροριστικές” οργανώσεις του 19ου αιώνα που εμπνεύστηκαν από τους μεγάλους αναρχικούς και κομμουνιστές θεωρητικούς (Κροπότκιν, Μπακούνιν, Μάρξ) ως τα μαζικά ένοπλα κινήματα στη Σοβιετική Επανάσταση, στη Βαρκελώνη του ΄36, και στα βουνά της Κατεχόμενη Ελλάδας, που ενέκριναν μόνο την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ένοπλη δράση και καταδίωκαν, συνήθως επί ποινή θανάτου αυτούς που ο Άρης Βελουχιώτης αποκαλούσε “κατσαπλιάδες και κλεφτοκοτάδες”.

  Με πιάνει λοιπόν τρόμος στην παρακάτω παρότρυνση των πυρηνατζήδων προς πιτσιρικάδες με “επαναστατικές διαθέσεις”, ότι δεν χρειάζεται να οργανωθούν πολιτικά, ούτε χρειάζεται να αποδίδεται επαναστατική δικαιοσύνη, αλλά ΑΡΚΕΙ Η ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, τσαμπουκάδων, χουλιγκάνων, και μαχαιροβγαλτών. Λένε λοιπόν, οι Πυρήνες της Φωτιάς, (που λυπάμαι που το λέω, αλλά λόγω των ψυχιατρικής φύσης αντιφάσεων τους, μάλλον έχουν καταλήξει από την πολύ φωτιά, οι “πυρήνες” τους να μετατραπούν σε ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ), τα εξής:

  “θεωρούμε ότι η αυτοδικία είναι κομμάτι των επαναστατικών πρακτικών.
  Έτσι η επαναστατική δράση έχει σαν κομμάτι της και την αντιφασιστική κίνηση. Μια κίνηση που προτάσσει την διαρκή επίθεση. Επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη μην αφήνοντας σπιθαμή γης σε ασπόνδυλα. Από σβήσιμο φασιστικών συνθημάτων και μαχαιρώματα, από ξυλοδαρμούς και βόμβες, έως αντισυγκεντρώσεις και αλλά μαχαιρώματα, όλα αυτά είναι κομμάτια της ίδιας αντίληψης και δράσης. Διαρκής επίθεση χωρίς κανένα έλεος στους επίσημους ή μη στηριχτές αυτού του καθεστώτος.”.…

  Όσοι λοιπόν διαφωνούν πολιτικά με τους πυρήνες, ίσως καλό θα ήταν, ιδίως αν κυκλοφορούν στα Εξάρχεια, να εκπαιδευτούν σε αμυντικές πολεμικές τέχνες για την αντιμετώπιση μαχαιροβγαλτών, (π.χ. Φιλιπινέζικες Τεχνικές Πολέμου, γνωστές ως FCS) αφού η παρότρυνση προς κάθε χουλιγκάνο που επαναστατεί είτε λόγω “επαναστατικής συνείδησης”, είτε λόγω οικογενειακών αδιεξόδων, είτε λόγω αγαμίας, είναι του επιπέδου των παροτρύνσεων των συμμοριτών και των φυλακόβιων της Καλιφόρνιας και της Νέας Υόρκης.

 5. εξαποδω Says:

  @ Vrennus

  Όπως θα διαπίστωσες άλλαξα τον τίτλο από «εξαποδώ» σε «έξ’ από δω» ακριβώς για να αποφύγω αυτήν την υποχρέωση! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: