Το κατάντημα της Γερμανικής αριστεράς και των Πρασίνων

Για τον Νόρμαν Φίνκελσταϊν (Norman Finkelstein), τον Αμερικανοεβραίο ακαδημαϊκό και διανοούμενο που έχει φωτίσει με το έργο του σκοτεινές πτυχές του σύγχρονου σιωνισμού και της ρατσιστικής, απέναντι στους Άραβες γηγενείς, πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, είχα γράψει πριν τρία χρόνια περίπου:  Το εβραϊκό λόμπυ διώκει Εβραίο καθηγητή.
Ήταν τότε που το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπυ, με μια πανεθνική καμπάνια, κατάφερε να εμποδίσει την προαγωγή του καθηγητή Φίνκελσταϊν στο Πανεπιστήμιο ΝτεΠώλ (DePaul University) στο Σικάγο και εν τέλει να πετύχει την ολοκληρωτική απομάκρυνσή του από το Πανεπιστήμιο.
Ο Φίνκελσταϊν δεν πτοήθηκε απ’ όλα αυτά και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μάχεται τον σιωνισμό, να μιλάει για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και να ξεμπροστάζει τις ακαδημαϊκές απάτες με τις οποίες διάφοροι «συνάδελφοί» του προσπαθούν να στηρίξουν την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Αυτό του έχει κοστίσει, επιπρόσθετα, την απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ για δέκα χρόνια, για λόγους «εθνικής ασφάλειας»…

Ο Φίνκελσταϊν είχε προσκληθεί, λοιπόν, από τις αρχές του έτους, για να μιλήσει στο Βερολίνο στις 26 Φεβρουαρίου σε δύο εκδηλώσεις, με το ίδιο θέμα: «Το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η Έκθεση Γκόλντστοουν για τον Πόλεμο στη Γάζα» (πρόκειται για την  έκθεση του ΟΗΕ που χρεώνει το Ισραήλ με εγκλήματα πολέμου κατά την πρόσφατη εισβολή του στη Γάζα). Η πρώτη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από το «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ«, μια δεξαμενή σκέψης (think tank) του Κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») και η δεύτερη από το «Ίδρυμα Χάινριχ Μπέλ» την αντίστοιχη δεξαμενή σκέψης των Πρασίνων της Γερμανίας.
Ώ, του θαύματος και οι δύο εκδηλώσεις ματαιώθηκαν από τους διοργανωτές τους λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθούν και παρά το γεγονός ότι είχαν προπαγανδιστεί από το Γενάρη! Οι εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ» δικαιολογήθηκαν πως η πρόσκληση στον Φίνκελσταϊν ήταν μια «πολύ κακή απόφαση» που οφείλεται σε «απροσεξία και ελλειπή έρευνα«, η οποία απέδειξε τελικά ότι «η συμπεριφορά και οι θέσεις του δεν εντάσσονται στα πλαίσια της αιτιολογημένης κριτικής» (!), ενώ οι εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ» δικαιολογήθηκαν πως είχαν «υποτιμήσει το πολιτικά εκρηκτικό φορτίο μιας διάλεξης του Φίνκελσταϊν» (!).
Ο Φίνκελσταϊν ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τη Γερμανία και μάλιστα από τους ίδιους αυτούς που τον προσκάλεσαν! Πρόκειται για μια χυδαία πράξη προληπτικής πολιτικής λογοκρισίας, προερχόμενη μάλιστα από τα «προοδευτικά» κοινοβουλευτικά κόμματα της Γερμανίας.
Για τους Πράσινους δεν περίμενε κανείς τίποτε καλύτερο καθώς ήδη από την ένδοξη εποχή της συγκυβέρνησης με τους Σοσιαλδημοκράτες (ΥΠΕΞ Φίσερ) είχαν φανερώσει τη φιλοσιωνιστική στροφή τους. Εντύπωση κάνει η στάση του Κόμματος της Αριστεράς, τουλάχιστον σε όσους δεν παρακολουθούν από κοντά τη γερμανική πολιτική σκηνή. Οι αυταπάτες, όμως, διαλύονται όταν στελέχη του κόμματος έσπευσαν να δικαιολογηθούν για τη ματαίωση της εκδήλωσης δηλώνοντας ότι το έπραξαν διότι προειδοποιήθηκαν από φιλοϊσραηλινά μέλη του κόμματος ότι θα προχωρούσαν σε διαμαρτυρίες την ώρα της εκδήλωσης! Αποκαλύπτουν οι ίδιοι, δηλαδή, ότι υπάρχει δυνατή και μαζική φιλοσιωνιστική πτέρυγα μέσα στο κόμμα που επέβαλε τελικά τον αποκλεισμό του Φίνκελσταϊν. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν κατά τη διάρκεια της γενοκτονικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα πριν δυό χρόνια, στελέχη του κόμματος (π.χ. ο επικεφαλής της οργάνωσης του Βερολίνου, Λέντερερ) συμμετείχαν και μίλησαν σε συγκεντρώσεις υποστήριξης του …Ισραήλ (!). Ο ίδιος ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος Γκρέγκορ Γκίζι είχε δηλώσει από το 2008 ότι πρέπει να «αναπροσανατολιστεί η γραμμή του κόμματος σε σχέση με το Ισραήλ«. Είναι φανερό πια ότι ο εν λόγω «αναπροσανατολισμός» δεν είναι τίποτε άλλο από την απόλυτη ευθυγράμμιση (κατ’ ομοίωσιν των Πρασίνων) με την επίσημη, ακραία φιλοϊσραηλινή, εξωτερική πολιτική της Γερμανίας της Μέρκελ και του Σρέντερ.

[Για την ιστορία, μόνο η αριστερή εφημερίδα «Γιούνγκε Βέλτ» («Junge Welt») δέχτηκε να φιλοξενήσει σε χώρο της μια διάλεξη του Φίνκελσταϊν…]

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

6 Σχόλια to “Το κατάντημα της Γερμανικής αριστεράς και των Πρασίνων”

 1. Redblogs.gr » Το κατάντημα της Γερμανικής αριστεράς και των Πρασίνων Says:

  […] Ήταν τότε που το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπυ, με μια πανεθνική καμπάνια, κατάφερε να εμποδίσει την προαγωγή του καθηγητή Φίνκελσταϊν στο Πανεπιστήμιο… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (588 λέξεις)] […]

 2. Το κατάντημα της Γερμανικής αριστεράς και των Πρασίνων | No Style Says:

  […] Ήταν τότε που το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπυ, με μια πανεθνική καμπάνια, κατάφερε να εμποδίσει την προαγωγή του καθηγητή Φίνκελσταϊν στο Πανεπιστήμιο… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (588 λέξεις)] […]

 3. sarant Says:

  Ο Φινκελστάιν έγινε στόχος μιας ενορχηστρωμένης εκστρατείας «από τη βάση» (βρίσκαν λάθη ή απαράδεκτες απόψρις στα βιβλία του, ας πούμε) που θυμίζει πολύ την εκστρατεία κατά της Δραγώνα, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών. Τέλος πάντων, χαρά στο κουράγιο του. Το βιβλίο του για τη βιομηχανία του ολοκαυτώματος είναι απαραίτητο ανάγνωσμα -κυκλοφορεί και στα ελληνικά.

  Ωστόσο, με την ισλαμοφοβία που καλλιεργείται σε όλη την Ευρώπη από τον ιμπεριαλισμό (και στην Ελλάδα), δυστυχώς η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον των Παλαιστινίων που τώρα έχουν κυβέρνηση Χαμάς και όχι κοσμική.

  Δεν κάνεις όμως καλά που επικρίνεις το Γερμανικό Κόμμα της Αριστεράς. χωρίς να αναφέρεις ότι είναι το μοναδικό γερμανικό κόμμα (από τα μεγάλα, εννοώ) που α) έκανε δήλωση συμπαράστασης στην Ελλάδα και β) τάσσεται υπέρ του να πληρώσει η Γερμανία τις επανορθώσεις, όπως χαρακτηριστικά είπε προχτές ο Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος του Συμβουλίου Διεκδίκησης, στην εκπομπή του Καραμπελιά. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι επίτηδες το κάνεις, αλλά εγώ νομίζω ότι το κάνεις από αδεξιότητα.

 4. Σκαντζόχοιρος Says:

  Καλά η σύγκριση του Φινκελστάιν, ο οποίος διώχθηκε από το πανεπιστήμιο που δίδασκε επειδή ασκούσε κριτική σ’ ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, το οποίο έχει εξαπολύσει συστηματική γενοκτονία εναντίον ολόκληρου λαού, με την Δραγώνα, η οποία είναι πολιτικά διορισμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας στα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου παιδείας, ενώ αποτελεί μέρος της επικρατούσας ακαδημαϊκά άποψης περί ανθρωπιστικών σπουδών και συμμετέχει στην οργανωτική και παιδαγωγική αναδιοργάνωση ορισμένων τμημάτων, είναι ενδεικτική της αμετροέπειας που σε χαρακτηρίζει.

  Αν δεν λυπάσαι εμάς, τουλάχιστον λυπήσου τον Φινκελστάιν. Είναι εντελώς άδικο μετά από τόσους αγώνες να υπόκειται σε σχεδόν υβριστικές συγκρίσεις.

 5. sarant Says:

  Μπορεί να γράψω και στο δικό μου για το θέμα, πάντως ο Φ. δεν θα πάει στη Γερμανία, δεν δέχτηκε να «σώσει τα προσχήματα» μιλώντας στην αίθουσα της Γιούνγκε Βελτ.

 6. Dora Mourtou Says:

  a song about the Greek DEBT

  επίκαιρο τραγούδι για το ελληνικό Χρέος

  Κοίταξε σήμερα το χάος που υπάρχει,
  κάθε γενιά δική της δίνει μάχη!
  Όλα είν’ εφήμερα: και πρόβλημα και λύση,
  τ’ άνθος μπορεί το βράχο να τρυπήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: