Υπό απόλυση «Στάθης» και Γ. Ρουμπάνης στην «Ε»;

Η Μάνια Τεγοπούλου ανακοίνωσε χτες το βράδυ στο δημοσιογράφο Γρ. Ρουμπάνη και το σκιτσογράφο «Στάθη» (Σταυρόπουλο) ότι θα απολυθούν από την «Ελευθεροτυπία» αν κατέβουν υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχαν εκδηλώσει πρόθεση, για λόγους «ηθικής τάξεως«!!
Με παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ γίνονταν μέχρι αργά διαπραγματεύσεις, οι οποίες φαίνεται να πάγωσαν μετά την παρακάτω δήλωση του Γρ. Ρουμπάνη:
«Της εξήγησα ότι το εκλέγεσθαι αποτελεί συνταγματικό μου δικαίωμα, και εξάλλου είχα ενημερώσει εγκαίρως τη Διεύθυνση. Αλλά ήταν αδιάφορη. Μου ξεκαθάρισε, και μάλιστα με αγοραίο τρόπο, ότι δεν θέλει στην εφημερίδα της βουλευτές ή υποψήφιους βουλευτές, δεν θέλει να την ταλαιπωρεί ο Αλέξης Τσίπρας. Προφανώς, στο δουκάτο της Μάνιας Τεγοπούλου δεν ισχύει το Σύνταγμα. Η ιδιοκτήτρια της «Ε» εισάγει την επιχείρησή της σε έναν καινούργιο μεσαίωνα, στον οποίο τα πολιτικά δικαιώματα είναι υπό περιορισμό. Δυστυχώς, κατά το σωτήριο έτος 2009, επιστρέφουμε στους αγώνες για τη Δημοκρατία

Ανεξάρτητα με το ποιό θα είναι το τέλος αυτής της ιστορίας δύο πραγματάκια μόνο έχω να αναφέρω: Πρώτον, πόσο χαίρομαι που μετά από 20 χρόνια αναγνώστης της φυλλάδας μπόρεσα εδώ και δύο χρόνια να απεξαρτηθώ από την καθημερινή μου συνήθεια και να την κόψω μαχαίρι. Τώρα μάλιστα θα διακόψω και την ανάγνωση της ηλεκτρονικής έκδοσης στην οποία «έμπαινα» μόνο και μόνο για να διαβάσω δυο-τρεις ανθρώπους (Ο «Στάθης» ένας εξ αυτών). Δεύτερον, μπροστά στη μάχη για να βγεί αυτοδύναμος ο Γ(κ)ΑΠ δεν κωλώνουν πουθενά οι «προοδευτικές» φυλλάδες. Η κυρά Μάνια φαίνεται περιμένει πως και πως το ΠΑΣΟΚ πάλι στην εξουσία μπας και ρεφάρει λίγο το καταχρεωμένο μαγαζάκι της…

(Και μην ακούσω αηδίες ότι οι δημοσιογράφοι θα απολυθούν επειδή φοβήθηκε το κατεστημένο τον …ΣΥΡΙΖΑ! Εξάλλου ο «Στάθης», αν θυμάμαι καλά, ήταν  υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2004. Απλά πρέπει να βγουν τα κουκιά του ΠΑΣΟΚ…)

ΥΓ. Ευχαριστώ τον Σπύρο για την πληροφόρηση σε σχόλιο της προηγούμενης δημοσίευσης.

Ετικέτες: , , , ,

28 Σχόλια to “Υπό απόλυση «Στάθης» και Γ. Ρουμπάνης στην «Ε»;”

 1. εξαποδω Says:

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
  http://www.tvxs.gr/v20835

 2. Armonistas Says:

  «Και ο Ανδρέας είναι εδώ». Κι εγώ απεξαρτήθηκα πριν 10 χρόνια από την 20χρονη ανάγνωση της Ε.
  Αλλάζουν τα πράγματα. Τόσα χρόνια κρατούσαν κάποιους για «άλλοθι». Τα πράγματα αγρίεψαν όμως, απ’ ότι φαίνεται.
  Χαίρομαι όταν πέφτουν οι μάσκες. Ίσως διακρίνουν κι άλλοι το πραγματικό τους πρόσωπο. Ίσως κι όχι. Έχουμε γεμίσει εθελοντές τυφλούς… Καλημέρα.

 3. regimientocinqo Says:

  εμ..οι «αντιεξουσιαστές» που καλούσαν σε ντου στα αστυνομικά τμήματα μένουν ε?

 4. Vrennus Says:

  Αν, λέμε αν, ο Τύπος υπάρχει για να ελέγχει την Εξουσία, τότε πώς γίνεται ο ελεγκτής να ταυτίζεται με τον ελεγχόμενο; Θέλω να πω ότι ανεξάρτητα με το αν η ενδεχόμενες απολύσεις στηρίζονται σε προσχηματικές αφορμές, ότι ανεξάρτητα από το ποιόν της κας Μάνιας, του κ. Ρουμπάνη ή του Στάθη, νομίζω ότι η ιδιότητα του δημοσιογράφου (εκτός ίσως από τον επιμελητή της στήλης των διανυκτερευόντων φαρμακείων) είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του – υποψήφίου ή εν ενεργεία – βουλευτή. Υπάρχει και το παράδειγμα της Συλβάνας Ράπτη που, αν θυμάμαι καλά, παραιτήθηκε από τον ΔΟΛ για να γίνει υποψήφια του ΠΑΣΟΚ.

 5. Andreas Says:

  Τώρα που θίχτηκε το συμφέρον του κ. Ρουμπάνη έχουμε μεσαίωνα στα πολιτικά δικαιώματα, επιστροφή στους αγώνες κ.λπ. κ.λπ. Τα παιδιά που δουλεύουν καμιά 3αρα χρόνια μέχρι να μπουν στη μισθοδοσία της εφημερίδας (αν ποτέ μπουν), έχοντας εργασθεί χιλιάδες ώρες με μισθούς δούλων (και αυτό ισχύει για όλες τις εφημερίδες που γκαρίζουν για ελευθερία, δημοκρατία και άλλες τέτοιες κορώνες) δεν νομίζω να έχει θιχτεί ποτέ από τους οπορτουνιστές της ελευθεροτυπίας, της καθημερινής και των λοιπών δημοκρατικών φυλλάδων. Αλλά αν όλα είναι καλά για τους αριστοκράτες της εργατιάς δεν τρέχει μια…

 6. εξαποδω Says:

  Σε λακωνικό σχόλιο η «Ε» γράφει σήμερα ότι δεν υφίσταται κάποια απόλυση.

  @ armonistas

  Δέκα χρόνια! Αμ εσύ την είχες δει νωρίς τη δουλειά!

  @ R5

  Εννοείται!!
  (Περιμένω τη συνέχεια περί Ισπανικού Εμφυλίου…)

  @ Vrennus

  Το πρόβλημα είναι ότι έχει ξαναγίνει στη συγκεκριμένη εφημερίδα και κανείς δεν ενοχλήθηκε. Η συγκυρία είναι ύποπτη.

  @ Αντρέας

  Δίκιο έχεις, με εξαίρεση τον «Σταθη» που πάντα μιλάει για τα νεούδια και το τι τραβάνε. Όμως και το ποιόν των εκατοντάδων (!) νέων δημοσιογράφων και πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία…

 7. Andreas Says:

  Η τακτική του τσουβαλιάσματος είναι κακή. Δεν θεωρώ όλους τους ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ λαμόγια, αλλά την πλειοψηφία τους ναι. Είναι ακριβώς όπως του έχει περιγράψει ο Λένιν. Ούτε συμφωνώ με το ότι εργάτης = συνειδητοποιημένος εργάτης. Εξάλλου αν ίσχυει κάτι τέτοιο δεν θα παλέυαμε για μια σοσιαλιστική κοινωνία σήμερα. Έχω άποψη πάντως για κομμάτι του Τύπου, έχοντας εργαστεί σε περιοδικό αυτοκινήτου για τρία χρόνια και ξέρω τι κουμάσια είναι τα αφεντικά εκεί. Φαντάζομαι και είμαι βέβαιος τι παίζει στις πολιτικές εφημερίδες. Όποιος πιστεύει ότι θα βρει την αλήθεια σε φυλλάδες όπως η ελευθεροτυπία και η καθημερινή, είναι βαθιά νυχτωμένος. Στα κύρια, πολιτικά και οικονομικά τους άρθρα όμως υποστηρίζουν το αστικό κράτος πεντακάθαρα. Όχι ότι δεν υπάρχουν σκόρπια φωνές εναντίον του συστήματος εντός αυτών. Αλλά και όσες υπάρχουν, υπάρχουν για έναν λόγο. Φέρνουν φράγκα. Ο Στάθης δίνει φύλλα και κύρος στην κα. Τεγοπούλου και έχει και ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν υποστηρίζει τον σοσιαλισμό. Απλά τα χώνει στο σύστημα. Αν έπαιρνε και θέση ξεκάθαρα θα έπαιρνε και πόδι.

 8. -βουλευτικές ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 « Πόντος και Αριστερά Says:

  […] σχετικά : στο ιστολόγιο του εξ’ από δώ  και στο tvxs […]

 9. partizana Says:

  ΠΑΣΟΚαρα i missed you!!!!!!!!Ειναι αργα για δακρια πλεον αγαπητοι δημοσιογραφοι μου…

 10. poupix Says:

  ώρα είναι να την κάνει και ο ΙΟΣ σιγά σιγά γιατί και αυτούς τους βλέπω για παρόμοια κατάσταση – εκτός Κωστόπουλου βέβαια

 11. iconology2009 Says:

  Η Ελευθεροτυπία είναι πιά η σκιά,το φρικαλέο φάντασμα,το μουμιοποιημένο ομοίωμα αυτού που κάποτε ήτανε. Δε θυμίζει τίποτε απ’το παλιό εαυτό της. Και να σκεφθείτε ποιόν υποστηρίζει ε? Τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΟΙΑ!

 12. αλέξανδρος ανδρουλάκης Says:

  Μ’ αρέσει που ακούω και για άλλους «απεξαρτημένους».
  Εγώ την»έκοψα» πριν 6-7 χρόνια. Είναι πρέζα και η εφημερίδα. Και δεν είναι το ίδιο οι ηλεκτρονικές εκδοσεις με το χρατς χρουτς που κάνους οι σελίδες στο ξεφύλλισμα. Πάντως όταν απεξαρτηθείς απο μια εφημερίδα μπορείς πιο ψύχραιμα να διαβάζεις και τις άλλες και να παίρνεις τα καλά που έχουν να δώσουν.
  Η Ελευθεροτυπία πάντως δεν ξέρω αν έχει κρατήσει και τιποτα καλό απο τον άλλοτινό εαυτό της. Κι αυτό που κάνει με την ηλεκτρονική της έκδοση το θεωρώ μεγάλη γυφτιά: Να την βγάζει δηλαδή κατά τη μια το μεσημέρι για να προλάβει να πουλήσει φύλλα. Δε νομίζω να το κάνει άλλη εφημερίδα.
  Κατά τ’ άλλα …Πα-Σοκ ρε! Πα-Σοκ να σωθούμε. Θα μοιράσει και ποδήλατα στο λαό ο Γά.Παπας (χωρίς ρόδες, μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας στις παροχές)

 13. εξαποδω Says:

  @poupix

  Αυτοί είναι θεσμός! Δεν φεύγουν έτσι.

  @iconology

  Τι να κάνει και η έρμη; Έχουν σφίξει τα πράγματα εσχάτως…

  @ ανδρουλάκης

  Έχει κρατήσει δυο – τρεις ανθρώπους, έτσι για ξεκάρφωμα και να συνεχίσει να πουλάει κανά φύλλο.

 14. Ηλεφούφουτος Says:

  Καιρός να απεξαρτηθώ κι εγώ. Ας πούμε ότι ανεχόμουν τη φόρα-παρτίδα υποστήριξη στο GIORGOS αλλά τα τελευταία γεγονότα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

 15. Σπύρος Says:

  Ο Σταθης απεκλεισθη ως ΄εθνικιστής΄απο τις Συνιστώσες.
  Εμ πώς να υπάρξει Συνύπαρξη μεταξύ ΄Ιών΄και λοιπών Μούλτι-Κούλτι Δυναμεων μέ μερικούς σοβαρούς.
  Αντ΄αυτού Βασίλης Μουλόπουλος επικεφαλής ,από τά τροστσκιστικά Χρόνια τού Δ.Ο.Λ.!!!!!!!!!!!

 16. εξαποδω Says:

  @ Σπύρος

  Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι και ελεεινά γελοίοι πια! Παραθέτω το σημερινό κείμενο του Στάθη στην Ελευθεροτυπία, με την επισήμανση ότι τα ήθελε και τα έπαθε και ο ίδιος αφού δεν καταλαβαίνει με τι πάτο έχει μπλέξει:

  «…Για να είμαι όπως πάντα καθαρός. Προς τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες. Τους μόνους προς τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη να δίνω εξηγήσεις και να απολογούμαι.

  Την Κυριακή 6.ΙΧ.2009 ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση μεταξύ μας, μου ζήτησε να τεθώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θεώρησα μεγάλη την τιμή, αλλά και την ευθύνη κι ως εκ τούτου του αντιπρότεινα να μπω στο ψηφοδέλτιο μεν, αλλά στην τελευταία θέση δε. Ο κ. Τσίπρας δεν το δέχθηκε, επέμεινε στην πρότασή του. Μου ζήτησε να το σκεφτώ και να έχουμε νέα επικοινωνία.

  Ακολούθως, ως όφειλα εκ της φύσεως της δουλειάς μου, ενημέρωσα τον διευθυντή και τον εκδότη της «Ε» για την πρόταση αυτή. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν ήταν πρόβλημα -άλλωστε είχα συμμετάσχει ξανά στις εκλογές του 2004 στην τελευταία θέση- όμως η πρώτη θέση ήταν. Η άποψη του εκδότη της «Ε» ήταν πως η ένταξη σε πιθανόν εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο θα ακύρωνε την ανεξαρτησία της γνώμης μου ως σκιτσογράφου και σχολιαστή. Σεβαστή.

  Η άποψη η δική μου ήταν και είναι ότι ουδέποτε είχα γνώμη ανεξάρτητη απ’ την ιδεολογία μου. Η οποία ιδεολογία φανερά και διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια διαπερνά και τα σκίτσα και τα σχόλιά μου, καθώς καλά γνωρίζετε όλοι σας, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με όσα λέω και κάνω.

  Στη συνέχεια μίλησα με λίγους εκλεκτούς ανθρώπους που όλοι με παρότρυναν να δεχθώ την πρόταση του κ. Τσίπρα -μεταπείσθηκα και τη δέχθηκα. Ενημέρωσα τον Αλέξη και χάρηκε, ενημέρωσα και τον εκδότη της «Ε» και προβληματίσθηκε. Επανέθεσε το θέμα του ασυμβίβαστου βουλευτή – σκιτσογράφου σε μια εφημερίδα που θέλει να είναι ανεξάρτητη από τις κομματικές εξαρτήσεις των εργαζομένων σε αυτή. Αποψη σεβαστή (παρ’ ότι τέτοιαν εξάρτηση εις ό,τι με αφορά δεν έβλεπα) και ζήτησα από τον κ. Τεγόπουλο την απόλυσή μου. Δεν την αρνήθηκε, αλλά και δεν προχώρησε σε αυτήν. Μείναμε με τις σκέψεις μας.

  Τη Δευτέρα 7.ΙΧ.2009 ενημέρωσα την κυρία Μάνια Τεγοπούλου για την υποψηφιότητά μου περί την οποίαν δεν εξέφρασε αντίρρηση. Ομως το βράδυ της ίδιας ημέρας με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να αποσυρθώ από επικεφαλής υποψήφιος. Αρνήθηκα.

  Στη συνέχεια μού ζήτησε την παραίτησή μου αν εκλεγώ, αλλά επίσης την παραίτησή μου κι αν δεν εκλεγώ, διότι η ανεξαρτησία της γνώμης μου θα έχει και στη μια περίπτωση και την άλλη τρωθεί. Αρνήθηκα. Διότι η ανεξαρτησία της γνώμης μου πριν από όλα αυτά, μετά από όλα αυτά και για πάντα θα είναι συνάρτηση της ιδεολογίας μου – όπως πιστεύω ότι συμβαίνει με όλους τους πολίτες. Ζήτησα λοιπόν από την κυρία Τεγοπούλου την απόλυσή μου. Αρνήθηκε. Ζήτησε την παραίτησή μου. Αρνήθηκα.

  Φαίνεται ότι δύο αρνήσεις κάνουν μιαν κατάφαση (της μεσοβασιλείας)· και μείναμε σε αυτήν.

  Ακολούθησαν έντονες συζητήσεις και θυελλώδεις διαβουλεύσεις όλων με όλους (συνηθίζεται αυτό στην «Ε»), αποδραματοποιήθηκαν ορισμένα πράγματα και εις ό,τι με αφορούσε η απαίτηση για παραίτηση και η ανταπαίτηση για απόλυση ανακλήθηκαν αμοιβαίως, αφήνοντας στον καιρό και τη σκέψη την ίαση ή τον χωρισμό των πραγμάτων και των προσώπων.

  Το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2009 με κάλεσε ο κ. Τσίπρας στο τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε ότι από ορισμένους συντρόφους του στον ΣΥΝ κι ορισμένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ηγέρθησαν αίφνης ορισμένες αντιρρήσεις για την υποψηφιότητά μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Θα το (ξανα)συζητούσαν στα όργανα! Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι θα περιμένω τι θα πουν τα όργανα.

  Τα όργανα μίλησαν λίγο αργότερα και μου είπαν (ο κ. Θεωνάς εκ μέρους τους) αν θα μπορούσα να μπω σε μιαν άλλη θέση στο ψηφοδέλτιο, τους ευχαρίστησα και αρνήθηκα. Υποψήφιος με το ζόρι, ή υποψήφιος που θα έκανε ζημιά στον αγώνα τους, ή υποψήφιος απότοκο ενός ακόμη συμβιβασμού (ποίων με ποίους;) δεν ήθελα να γίνω.

  Τα ίδια είπα και τον κ. Αλέξη Τσίπρα που με πήρε αμέσως μετά τηλέφωνο. Τον ευχαρίστησα για την τιμή που μου έκαμε με αυτήν του την πρόταση, η οποία όμως, απ’ ό,τι φάνηκε, δεν είχε την καθολική αποδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως απαιτείται σε αυτές τις περιστάσεις, και του ευχήθηκα καλόν αγώνα.

  Κατόπιν όλων τούτων, αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες, θα φύγω άδειαν ολιγοήμερη προς κάθαρσιν αναγκαίαν (μια ψυχή την έχουμε, μην την μπαϊλντίζουμε) και θα επιστρέψω σύντομα στην παρέα μας.

  Αν δεν βάλουν τα γέλια οι θεοί…

  ΥΓ. Η εξαίρεσή μου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι θεμιτή. Η προσπάθεια όμως, προκειμένου να αιτιολογηθεί αυτή η εξαίρεση, να σπιλωθεί από ορισμένους του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ η υπόληψή μου με την κατηγορία ότι είμαι «εθνικιστής» ή ότι ως εκλεγμένος βουλευτής θα μπορούσα να ψήφιζα θέσεις του ΚΚΕ ή του ΛΑΟΣ, είναι απλώς χυδαίες. Και συνιστούν ντροπή για αυτούς που τις υιοθέτησαν και τις αποδέχθηκαν.

  ΣΤΑΘΗΣ Σ. 18.ΙΧ.2009 stathis@enet.gr«

 17. Γ.Μ. Says:

  Στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και κάτω από το χθεσινό κείμενο του Στάθη υπέβαλα το παρακάτω σχόλιο:

  Φίλτατε Στάθη
  Σπουδάζω τη σκέψη σου καθημερινώς, σε διαβάζω ενίοτε στους μαθητές μου, συμφωνώντας και διαφωνώντας, αναστοχαστικά και αργόσυρτα… Τον θαυμασμό μου ακέραιο!
  Μιαν απορία…
  Τι γύρευες, αλήθεια, στα υψίπεδα των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, εσύ ένας «εθνικιστής»; Ο Μανώλης Γλέζος δεν τους αρκούσε; Δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα για το ναυάγιο των «διαπραγματεύσεων» με τις συνιστώσες της μηδενι(στι)κής συνισταμένης… Για έναν και μόνο λόγο αξιοπρέπειας: γιατί δεν θα χρειαστεί φίλε στο μέλλον να απολογηθείς, από κοινοβουλευτικό μάλιστα έδρανο, για κανένα νέο Σχέδιο Ανάν, για κανένα νέο Βιβλίο Ιστορίας… Άσε στους συντρόφους σου της μεταμοντέρνας Αριστεράς τέτοιες βρώμικες δουλειές.
  Καλή συνέχεια και άλλη φορά να προσέχεις!

 18. partizana Says:

  Γιουχου εντελώς

 19. neotera Says:

  Και την απόλύση ως «εθνιικιστής» θα τη φάϊ, αν και άν… Αποτελεί παραφωνία με ελληνικό πνεύμα μέσα στη φυλλάδα που έχει ως έργο να απαξιώσει την ελλάδα και τους έλληνες κατοίκους της.
  Απλώς τα λαμόγια οι εκδότες τρέμουν να πληρώσουν την αποζημίωση γι’ αυτό τον κρατούν ψάχνοντας ευκαιρίες.
  Πάνω απ’όλα τους ενδιαφέρει να ρίχνουν προπαγανδιστικά …καλά μέσα στο κεφάλι του αναγνώστη. Κάποιοι όντως συμμάχησαν με το διάτανο κατά της χώρας.

 20. a8lios Says:

  Ειλικρινά ποτέ δεν έχω καταλάβει τί δουλειά έχει αυτός ο Στάθης στον ΣΥΝ. Αλλά δε βαριέσαι, αφού γουστάρει καλά να πάθει, τί να πώ…

 21. sarant Says:

  Βρε Άθλιε, πού θα πάνε οι αριστεροί που δεν συμφωνούν με το ΚΚΕ

 22. wouv Says:

  Υπάρχει και συνέχεια. Στελέχη του ΣΥΝ(κυρίως ανανεωτικοί) απέτησαν να μην είναι επικεφαλής ο Στάθης. Και πέτυχαν ότι δεν πέτυχε η «ανεξάρτητη» «Ε».

  Τα ίδια και παλαιότερα. Είχαμε καταγγελίες Γλέζου και Συνιστωσών του ΣΥΡΡΙΖΑ για στήριξη στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας(κατονόμασαν κάποιους) στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.

  Με ένα σπάρο δύο τριγώνια. Και δεν έβγαλε η ΚΟΑ και ανέβηκε ως αντίπαλο «δέος» οι «ουδέτεροι» της πράσινης αλλά Ομπάμα ανάπτυξης και λοιπών πράσινων αλόγων.

  Από αυτά θα λέγαμε ότι αρκετοί του ΣΥΝ ενεργούν σαν το μακρύ χέρι των Αστών. Που μάλλον φοβήθηκαν για την στάση του ΣΥΡΡΙΖΑ στα «Δεκεμβριανά» -εσείς ε’ιπαμε είσαστε νοικοκυρόπαιδα-

  για τα «κουκιά».

  Αν βγει ο ΣΥΡΡΙΖΑ θα δώσει τις ψήφους αυτοδηναμίας στον Giorgos. Ήδη στον ΣΥΡΡΙΖΑ υπάρχει μια υπόγεια μάχη.Είναι πολύ πιθανόν ανανεωτικοί – κεντρώοι του ΣΥΝ θα ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ τους δικούς τους υποψήφιους.
  Και αν οι συνιστώσες διαμαρτυρηθούν ή αποχωρήσουν θα τους πούνε ότι οι βουλευτές βγήκαν δημοκρατικότατα και ότι αυτά που λένε είναι αντιδημοκρατικά! Ουσιαστικά ο ΣΥΡΡΙΖΑ σέρνεται απτους «Κυβερνολιγούρηδες».

  Οπότε θα δούμε κανένα δύο(στην καλύτερη) από τις περίφημες συνιστώσες και 7-8 από τον ΣΥΝ. Ο αριθμός αυτός είναι ικανός στον Giorgos για αυτοδυναμία και για σκληρά μετρα με την βούλα των καπιταλιστών με αριστερές ευαισθησίες

  Αν δεν βγει ο ΣΥΡΡΙΖΑ και τα «κουκιά» δεν βγάλουν αυτοδυναμία ετοιμάσου για 6μηνη συγκηβέρνηση
  ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.
  Δικαιολογίες θα βρεθούν. Εδω συγκυβέρνησε το τότε ενιαίος Συνασπισμός με ΝΔ (κυβέρνηση Τζανεττάκη) και με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση Ζολώτα ) τα 1989-1990
  Αυτοκριτική για τις συγκηβερνήσεις με τα αστικά κόμματα ακόμα δεν ακούσαμε σύντροφε

  Θα ξαναπαρέμβω μετά τα αποτελέσματα των εκλογών

 23. wouv Says:

  Προσθήκη
  —————————————————
  Τα ίδια και παλαιότερα. Είχαμε καταγγελίες Γλέζου και Συνιστωσών του ΣΥΡΡΙΖΑ για στήριξη στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας(κατονόμασαν κάποιους) στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 προς τους Οικολόγους
  —————————————————-
  Αυτός ο δαίμων του Ιντερνετ!

 24. a8lios Says:

  @Σαραντάκος
  Ας πάνε όπου νομίζουνε οι άνθρωποι, αλλά ως αριστεροί υποτίθεται πως πάνε σε ένα κόμμα γιατί εκεί βρίσκουν ανθρώπους & θέσεις που τους ταιριάζουν, ώστε μέσω αυτού να προσπαθήσουν να «αλλάξουν τα πράγματα». Όπως το έχει ο καθένας στο κεφάλι του τέλος πάντων.

  Ε, όταν και οι άνθρωποι και οι θέσεις σε αυτό το κόμμα σου λένε «φύγε», «δε μας κάνεις» και εσύ παραμένεις εκεί, ε, καλά να πάθεις ρε φίλε.
  Τέτοιος είσαι, τέτοιοι σου ταιριάζουν.

  Καλά, να μην πιάσω και το άλλο το σουρεαλιστικό.
  Σου προτείνει ο επικεφαλής του ΣΥΝ να είσαι υποψήφιος, δέχεσαι και ΜΕΤΑ στελέχη του ΣΥΝ απαίτησαν να μην είσαι…

  Δηλαδή ο Τσίπρας εκ μέρους τίνος του το πρότεινε ρε παιδιά? Μόνος του, σαν άτομο πάει και προτείνει σε όποιον του αρέσει να μπει επικεφαλής στο επικρατείας???
  Θα τρελαθούμε τελείως?

  Όποιος δε καταλαβαίνει ότι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τα θέλει και τα παθαίνει, ξαναλέω.

 25. Δελφινάκι Says:

  Απ΄ότι πάντως έχω μάθει από αξιόπιστη πηγή μη-ΣΥΝ συνιστώτος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που αντέδρασαν και έβαλαν κατόπιν προτάσεως Τσίπρα το βέτο στην υποψηφιότητα Στάθη δεν ήσαν οι ανανεωτές του ΣΥΝ, αλλά άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (τύπου Γιαννοπουλέων-ΡΟΖΑ-ΑΚΟΑ) που αντέδρασαν άλλοι γιατί ο Τσίπρας δεν είχε πάρει το οκέϋ τους για να προτείνει στο Στάθη την πρώτη θέση στο Επικρατείας, άλλοι λόγω αντιεθνικής υστερίας. Τέτοια πάντως να κάνουν…άλλη μία χοντροπατάτα χρειάζεται για να μείνουν εκτός βουλής, ωστε το 1/3 να πάει στο ΠΑΣΟΚ, το 1/3 στους Οικολόγους, και το 1/3 (θα ήλπιζα, ίσως αιθεροβατώ) γύρω από Γλέζο, ΔΙΚΚΗ, Λαφαζάνη κλπ να συμβάλλουν στην κοινωνική βάση ενός διευρυμένου κινήματος για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική απελευθέρωση, την οικολογία και την άμεση δημοκρατία.

 26. kritias Says:

  Εγώ το Στάθη τον εκτιμώ γιατί είναι της πατριωτικής αριστεράς. Γι’ αυτό και θέλω να τον δω συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ. Αυτή την αντίφαση εντοπίζω εγώ στη σχέση του με το ΣΥΡΙΖΑ.

  Την αντίφαση αυτή την εντόπισαν και οι ΣΥΡΙΖαίοι αλλά από την άλλη. Τον ονομάζουν εθνικιστή(!!) όπως δηλώνει ο ίδιος. Καμία έκπληξη για μένα, ελπίζω να βγάλει τα συμπεράσματά του.

  Ελπίζω να καταφέρει το ΚΚΕ να συσπειρώσει όλους τους σοβαρούς ανθρώπους της αριστεράς και να μείνουν μόνο οι γραφικοί στο ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι ΣΥΡΙΖαιοι τους διώχνουν από μόνοι τους:)
  Πάντα τέτοια! Μακρυά οι «εθνικιστές»!

 27. pausanias Says:

  Εχω μια ……..απορια.

  Γιατι δεν προτεινε ο ΤΣΙΠΡΑΣ ως επικεφαλης τον …….ΑΛΑΒΑΝΟ ;

  Ετσι θα τον αδειαζε στην κυριολεξια.

  Του βαλε τα δυσκολα σταυρο .

  Παλι καλα που δεν τον εβαλε καθηκον να βγει και σε αφισοκολληση

 28. PETROS Says:

  ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ;;

  ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΝΑ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΙ ;

  ΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΑ ;;

  O TEMPORA O MORES !!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: