Σσσσςς! Μην φωνάζετε ορέ πεθαμένοι!…

…Θέλετε να διακόψετε τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ και τις θερινές διακοπές του Καραμανλή; Ανάγωγοι!

ektelesi

1. Κορέλλης Αντωνάκης του Μιχαήλ, 30 ετών.
2. Νικολάου Πανίκος του Χρυσοστόμου, 26 ετών.
3. Σκορδής Χριστόφορος του Γεωργίου, 25 ετών.
4. Παπαγιάννης Ιωάννης του Χαράλαμπους, 24 ετών.
5. Χατζηκυριάκος Ιωάννης του Χαραλάμπους, 19 ετών.

Ελληνοκύπριοι Εθνοφρουροί. Eκτελέστηκαν από τον Τούρκικο στρατό εισβολής στην Κύπρο, όντες αιχμάλωτοι από τις 14 Αυγούστου 1974, αφού πρώτα φωτογραφήθηκαν από Τούρκο δημοσιογράφο και μίλησαν σε Τουρκοκυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό! Τα οστά τους ταυτοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες μέσα σε ένα πηγάδι μαζί με άλλα 14 λείψανα στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος.

Τουλάχιστον ξεκαθαρίζει και επισήμως η τύχη την οποία επεφύλαξαν οι «ανθρωπιστές» της Άγκυρας στους 1.000 περίπου αγνοούμενους/αιχμαλώτους εθνοφρουρούς. (Όχι ότι η τύχη των υπολοίπων 620 αγνοούμενων αμάχων πολιτών θα είναι διαφορετική…)
Τώρα αν περιμένετε τίποτα Κάρλα ντελ Πόντε και Δικαστήρια της Χάγης και λοιπές ανοησίες, θα περιμένετε για πολλές ζωές ακόμη… 👿

Περισσότερα εδώ:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1040846&lngDtrID=244

Advertisements

Ετικέτες: , ,

13 Σχόλια to “Σσσσςς! Μην φωνάζετε ορέ πεθαμένοι!…”

 1. partizana Says:

  ε κοίτα τότε δεν είχαν εξελιχθεί τα συστήματα κατσικώματος του ΝΑΤΟ και των λοιπών καλόπαιδων, οπότε το Διεθνές Δικαστηριο δεν μπορούσε να ασχοληθεί με αυτήν την περίπτωση όπως πχ έκανε με τη Βοσνία ή το Κόσοβο. Τι υποκρισία Θεε μου!!

 2. faros Says:

  Και εκείνος ο … ρημάδης ο Φάκελλος της Κύπρου ;;;;;;;;;;;;

  Δεν … ήρθησαν ακόμα οι … «εθνικοί» λόγοι για να ανοίξει ;;;

  Τον έχουν τόσο καλά … σφραγισμένο ;;;;;;;;;

  Ουστ ρε υποκριτές και φαρισαίοι !!!

 3. εξαποδω Says:

  @ partizana

  Εξάλλου είμαστε αδελφές εν ΝΑΤΟ χώρες. Τι, να πηγαίνουμε η μια την άλλη στα δικαστήρια;…

  @ faros

  Ποιός Φάκελος; Αν άνοιγε ποτέ θα έπρεπε να κάτσει στο σκαμνί όλος ο τότε «εθνικός κορμός», χουντικός και δημοκρατικός. Διάβαζα αυτές τις μέρες περιγραφές και ντοκουμέντα από την εισβολή και τρελλάθηκα. Τέτοιας έκτασης προδοσία δεν τη χωράει ο νους…

 4. Λότζι Says:

  Δεν είναι λιγάκι αισχρό να χρησιμοποιείς τους νεκρούς για να επιτεθείς σε πολιτικά πρόσωπα του σήμερα που καμία ευθύνη δεν έχουν για το τότε;

  Και για να έχουμε και καλό ερώτημα, δηλαδή αν ακούγανε ο Ταλάτ και ο Χριστόφιας αυτό που εσύ λες ότι είναι οι φωνές των νεκρών, τι θα έπρεπε να κάνουν; Να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις;

  Μήπως οι νεκροί θέλουν την de facto διχοτόμηση, να τελειώνουμε; Μήπως εσύ το θέλεις αυτό;

 5. εξαποδω Says:

  Υπάρχουν αισχρά και αισχρά πράγματα! Για παράδειγμα θα μπορούσα να θεωρήσω αισχρό να σου λέει ο Ταλάτ σε όλους τους τόνους (μπροστά σου, σε συνεντεύξεις, σε ομιλίες, κλπ) πόσο πολλοί θέλουν οι Τουρκοκύπριοι τον Τούρκικο στρατό, πόσο εγγυητής της σταθερότητας είναι και ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει ούτε των …Αγίων Πάντων και εσύ να συνεχίζεις να «διαπραγματεύεσαι». Τι ακριβώς δηλαδή διαπραγματεύεσαι;
  Ξέρεις, μιλάμε για τον ίδιο επίσημο στρατό (και όχι για τυχόν παραστρατιωτικές ομάδες) που εκτέλεσε αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου (και τους υπόλοιπους 1000 εθνοφρουρούς, για να μην κρυβόμαστε) κατά παράβαση όλων των κανονισμών στρατιωτικής εμπλοκής.

 6. partizana Says:

  αστους να μιλανε μωρε!

 7. εξαποδω Says:

  Λες και μπορώ να τους διακόψω! 🙂

 8. sarant Says:

  Χμμ… μα, με την ίδια διαδικασία που ταυτοποιήθηκαν οι εκτελεσμένοι εθνοφρουροί έχουν επίσης ταυτοποιηθεί όχι λίγοι τουρκοκύπριοι, εκτελεσμένοι κι αυτοί.

 9. εξαποδω Says:

  @ sarant

  Αγαπητέ, εγώ ό,τι είχα να πω το έγραψα εδώ στο αρχικό κείμενο: «Eκτελέστηκαν από τον Τούρκικο στρατό εισβολής στην Κύπρο, όντες αιχμάλωτοι από τις 14 Αυγούστου 1974, αφού πρώτα φωτογραφήθηκαν από Τούρκο δημοσιογράφο και μίλησαν σε Τουρκοκυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό!» κι εδώ στα σχόλια: «Ξέρεις, μιλάμε για τον ίδιο επίσημο στρατό (και όχι για τυχόν παραστρατιωτικές ομάδες) που εκτέλεσε αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου (και τους υπόλοιπους 1000 εθνοφρουρούς, για να μην κρυβόμαστε) κατά παράβαση όλων των κανονισμών στρατιωτικής εμπλοκής.» Κι όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. Αν θες να πεις/γράψεις κι εσύ την άποψή σου κάν’ το ευχαρίστως. Τώρα, η επίδειξη βρετανικού φλέγματος σε ιστορικά γεγονότα, εμένα τουλάχιστον με κουράζει.
  (Ξεκινάει κάποιος να μιλάει για τα εγκλήματα των Γερμανών στο Β’ Π.Π. και ο άλλος του λέει «ναι, αλλά οι Ρώσοι βίαζαν Γερμανίδες στο Βερολίνο»).
  Τέλος, τα εγκλήματα των Ελληνοκυπρίων παραστρατιωτικών είναι απολύτως γνωστά, σε όσους τουλάχιστον δεν έχουν κατέβει από τον πλανήτη Ελ. Αυτό δεν δικαιολογεί σε τίποτε το πολιτικό πλαίσιο που οδήγησε ήδη από τις Συμφωνίες της Ζυρίχης την Κύπρο σε αυτή τη μόνιμη κατάσταση έντασης και πολέμου, ούτε και πολύ περισσότερο, την τουρκική εισβολή και κατοχή. Τελεία και παύλα.
  Και κάτι ακόμη. Οι 4.500-5.500 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι νεκροί της εισβολής (κατ’ εκτίμησιν, αθροιζομένων των «αγνοουμένων»/νεκρών) και οι 200.000 πρόσφυγες, μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες (συγκρούσεων αλλά και ανακωχής), θα ισοδυναμούσαν με 90-100.000 νεκρούς και 4 εκατομμύρια πρόσφυγες Ελλαδίτες (εντός 3 εβδομάδων!), σε αναλογία πληθυσμού Κύπρου-Ελλάδας. Οι Κύπριοι, όμως, είχαν την ατυχία να ζουν σε μικρό νησί για να μπορούν οι αριθμοί να μας δώσουν το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν, οπότε τώρα μπορούμε εμείς να καλαμπουρίζουμε και να κάνουμε ασκήσεις πνεύματος…

 10. sarant Says:

  Αγαπητέ, εσύ χρησιμοποίησες (άλλος θα έλεγε καπηλεύτηκες) το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των 5 εκτελεσμένων εθνοφρουρών για να επιτεθείς στον Χριστόφια και για να σχολιάσεις τις τωρινές συνομιλίες.

  Εγώ σου λέω ότι την ταυτοποίηση αυτή την κάνει μια επιτροπή που έχει ως τα τώρα ταυτοποιήσει και ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους δολοφονημένους. Εσύ υπονοείς μήπως ότι οι τ/κ δολοφονημένοι δεν πιάνονται γιατί τους σκότωσαν παραστρατιωτικοί και όχι τακτικός στρατός;

 11. εξαποδω Says:

  Ο τουρκικός στρατός που διέπραξε το εν λόγω έγκλημα πολέμου είναι και σήμερα υπαρκτός και παρών στην Κύπρο και μάλιστα αντικείμενο των «διαπραγματεύσεων»(;!). Η ΤΝΤ και η ΕΟΚΑ Β’ δεν υφίστανται πια. Έγραψα, λοιπόν, σε σχόλιο «…θα μπορούσα να θεωρήσω αισχρό να σου λέει ο Ταλάτ σε όλους τους τόνους (μπροστά σου, σε συνεντεύξεις, σε ομιλίες, κλπ) πόσο πολλοί θέλουν οι Τουρκοκύπριοι τον Τούρκικο στρατό, πόσο εγγυητής της σταθερότητας είναι και ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει ούτε των …Αγίων Πάντων και εσύ να συνεχίζεις να “διαπραγματεύεσαι”. » Πιο κατανοητός δεν μπορώ να γίνω, νομίζω.
  Ξέχασες να αναφέρεις ότι «καπηλεύτηκα» το τραγικό γεγονός για να «επιτεθώ» και στις καλοκαιρινές διακοπές του Κωστάκη…

 12. sarant Says:

  Αγαπητέ εξαποδώ, σκέφτομαι ότι το επιχείρημά σου (ο τουρκικός στρατός που διέπραξε το έγκλημα πολέμου το 1974 είναι και σήμερα υπαρκτός και παρών στην Κύπρο και μάλιστα αντικείμενο των διαπραγματεύσεων) θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και η τ/κ πλευρά. Να πει, δηλαδή, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία (που από το 1963 έως το 1974 είχε τους τ/κ αποκλεισμένους σε γκέτο, όπου μετρούσαν με το δράμι τα τρόφιμα που έμπαζαν μέσα, και που κάθε τόσο σκότωναν και μερικούς) είναι και σήμερα υπαρκτή και παρούσα στην Κύπρο.

  Για τον Κωστάκη δεν με νοιάζει, αν και με την επιχειρηματολογία σου μάλλον από δεξιά φαίνεται να του κάνεις κριτική.

 13. Αντρέας Says:

  @sarant.

  Η καταγωγή μου είναι από την Αθηένου ένα χωριό δίπλα από την Λουρουτζίνα. Μικτό χωριό μέχρι το 1963 όταν η ΤΜΤ εκδίωξε και τους τελευταίους Έλληνες (όσους δεν είχε σκοτώσει μέχρι τότε δηλαδή) και κράτησε στην περιοχή δέσμιους τους Τούρκους και τους κτυπτοχριστιανούς – ο γνωστός ως θύλακας Λουρουτζίνας). Οι μόνοι που μπορούσαν να πηγαινοέρχονται ελεύθερα ήταν τα μέλη της ΤΜΤ. Σήμερα, προς εξυπηρέτηση πολιτικοκομματικών συμφερόντων και ιδεολογιών η Λουρουτζίνα έχει μετατραπεί από κάποιους σε «ιστορικά Τουρκικό χωριό» (επίσημη θέση της Τουρκίας), λένε για Τ/Κ θύλακες/γκέτο και ξέχασαν ότι τα δημιούργησε η ΤΜΤ και η πολιτική της Τουρκίας στην Κύπρο. Αν μη τι άλλο είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπει κανείς την δημιουργία μίας «νέας ιστορίας».

  Μεγάλωσα σε Αρμένικη συνοικία της Λάρνακας. Μικρός έβλεπα ακόμη ηλικιωμένους Αρμένιους που επιβίωσαν του ολοκαυτώματος με σημάδια από τα βασανιστήρια τους. Ουλές στο πρόσωπο, κομμένα δάκτυλα, κομμένα αυτιά. Άκουσα πολλές ιστορίες για το τι συνέβη. Βέβαια με βάση τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η «νέα ιστορία» θα πρέπει να θεωρήσω ότι αυτοί έφταιγαν που τους έσφαξαν οι Τούρκοι ή ότι δεν έγινε σφαγή και τον γέρο Καραπέτ δεν τον είχαν κρεμασμένο ανάποδα και του έκοβαν ένα δάκτυλο του χεριού κάθε μέρα αλλά είχε εργατικό ατύχημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: