Τα μαθηματικά της Νέας Τάξης και οι εκλογές στο Λίβανο

Πριν ακριβώς ένα μήνα πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο Λίβανο. Το αποτέλεσμά τους χαιρετίστηκε από τις δυτικές κυβερνήσεις και τον δυτικό τύπο σαν μια μεγάλη νίκη των φυλοδυτικών δυνάμεων του συνασπισμού του Σαάντ Χαρίρι, που ήδη κυβερνούσε τη χώρα, και σαν μια καθοριστική ήττα της Χεζμπολά και των συμμάχων της που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Έτσι, η κοινή γνώμη στη Δύση «πληροφορήθηκε» ότι η «δημοκρατία νίκησε» και γλιτώσαμε από άλλη μια κυβέρνηση «φονταμενταλιστών«. Φυσικά, τη μεγαλύτερη ανακούφιση την έδειξαν οι σιωνιστές ηγέτες του Ισραήλ
Ας δούμε, όμως, πώς έχουν τα πράγματα. Όταν έληξε ο εμφύλιος πόλεμος στο Λίβανο, το 1990, με τη «βοήθεια» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (των ίδιων που τον προκάλεσαν 15 χρόνια πριν) επιλέχτηκε, μεταξύ άλλων, η κατανομή των εδρών στο κοινοβούλιο να γίνεται (ξανά) με βάση τις κύριες θρησκευτικές ομάδες που αποτελούσαν τη χώρα και μάλιστα αναντίστοιχα με τον πληθυσμό τους (Συμφωνία του Ταΐφ). Για παράδειγμα, οι Σιίτες με 842.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους θα έπαιρναν 27 έδρες, ενώ οι Μαρωνίτες Χριστιανοί με 697.000 εγγεγραμμένους θα καταλάμβαναν 34 έδρες!! (Αν σας φέρνει λίγο προς Συμφωνίες της Ζυρίχης και Κυπριακό ή «πρόνοιες» του Σχεδίου Ανάν, κοντά πέφτετε.)
Γίνονται, λοιπόν, οι εκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 και κονταροχτυπιούνται δύο μεγάλοι συνασπισμοί. Ο φιλοδυτικός (και φιλοσαουδαραβικός) του Σουνίτη δισεκατομμυριούχου Χαρίρι μαζί με τους Δρούζους και τους ακροδεξιούς Φαλαγγίτες χριστιανούς και τις Λιβανέζικες Δυνάμεις (Οι σφαγείς των Παλαιστινίων της Σάμπρα και της Σατίλα, μαζί με τον Ισραηλινό στρατό, το 1982). Και εκείνος της σιίτικης Χεζμπολά μαζί με το άλλο σιίτικο κόμμα της Αμάλ, το Πατριωτικό Κίνημα του χριστιανού στρατηγού Αούν, το ΚΚ Λιβάνου και άλλες μικρές αριστερές οργανώσεις και διάφορα μικρά φιλοσυριακά κόμματα ή εθνοτικές κινήσεις. Ψήφισαν μόλις το 54% των 3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Επίσης ο λεφτάς Χαρίρι πλήρωσε τα εισιτήρια σε 120.000 Λιβανέζους της διασποράς για να έρθουν και να ψηφίσουν (περίπου το 8% των ψηφισάντων!). Το «δημοκρατικό» αποτέλεσμα;
Με το 45% των ψήφων, ο συνασπισμός της «14ης Μαρτίου» του Χαρίρι εξέλεξε 71 βουλευτές (μαζί με τους τρεις ανεξάρτητους) από ένα σύνολο 128 εδρών!! Ενώ οι «ηττημένοι» της Χεζμπολά και των συμμάχων της, με το 55% της λαϊκής ψήφου, μόλις 57 βουλευτές!! Ναι, ξεχάστε ό,τι ξέρατε. Στα μαθηματικά του ιμπεριαλισμού 45%>55%!
Γι αυτή, λοιπόν, τη «δημοκρατία» πανηγύριζαν οι δυτικές κυβερνήσεις, οι φυλλάδες και τα κανάλια τους και οι σιωνιστές σύμμαχοί τους στο Τελ Αβίβ! 👿

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

8 Σχόλια to “Τα μαθηματικά της Νέας Τάξης και οι εκλογές στο Λίβανο”

 1. Redblogs.gr » Τα μαθηματικά της Νέας Τάξης και οι εκλογές στο Λίβανο Says:

  […] Πριν ακριβώς ένα μήνα πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο Λίβανο. Το αποτέλεσμά τους χαιρετίστηκε από τις δυτικές κυβερνήσεις και τον δυτικό τύπο σαν μια μεγάλη νίκη των φυλοδυτικών δυνάμεων του συνασπισμού του Σαάντ Χαρίρι, που ήδη κυβερνούσε τη χώρα, και σαν μια καθοριστική ήττα της Χεζμπολά και των συμμάχων της που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Έτσι, η κοινή γνώμη στη Δύση “πληροφορήθηκε” ότι η “δημοκρατία νίκησε” και γλιτώσαμε από άλλη μια κυβέρνηση “φονταμενταλιστών“. Φυσικά, τη… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (384 λέξεις)] […]

 2. faros Says:

  Πολύ καίριο και κατατοπιστικό άρθρο.
  Μπράβο σου !

  Και … μία μόνο απάντηση στους απανταχού … μαθηματικούς του ιμπεριαλισμού :

  Βρε ουστ … βρε ΟΥΣΤ … από δω !

 3. Vrennus Says:

  Σιγά ρε συ Εξαποδώ, στις εκλογές του 1956 εδώ στην Ελλάδα, με το διαβόητο «τριφασικό», δεν πήρε η ΕΡΕ με 47% 165 έδρες και το Κέντρο με 48% 132 έδρες; 50 χρόνια μπροστά είμαστε!

 4. εξαποδω Says:

  @ faros

  Ευχαριστώ. Το ζήτημα είναι ότι αν διάβαζες π.χ. εγγλέζικες ή αμερικάνικες εφημερίδες εκείνες τις ημέρες, δεν θα έβρισκες σχεδόν πουθενά αποτελέσματα με βάση τις ψήφους αλλά μόνο με βάση την κατανομή των εδρών! Και φυσικά αναλύσεις ότι ο Χαρίρι «νίκησε» εξαιτίας της απήχησης του διαγγέλματος Ομπάμα προς τους Άραβες από το Κάιρο!!

  @ Vrennus

  Γενικά, κατά την περίοδο της «καταπολέμησης του κομμουνισμού» είχαμε στη χώρα μας διάφορες πρωτιές. Από τη χρήση των ναπάλμ μέχρι το …τριφασικό!

 5. παρτιζανα Says:

  Δεν βλέπεις το φιλάνθρωπο σχεδιο του ιμπεριαλισμού?! Φτιάξαν έτσι το εκλογικό σύστημα ώστε να μην μπορεί να βγει ποτέ κάποιος που δεν γουστάρει, έτσι ώστε να τους κάνει τη χάρη και να μην τους βομβαρδίσει ή ρημάξει ή ό,τιδήποτε..Τωρα φαντασου να έβγαινε η Χεζμπολαχ τι είχε να γίνει! Με άλλα λόγια, είτε έτσι είτε γιουβέτσι, ο λαός του Λιβάνου πάλι πρόβλημα θα είχε! Είναι μπροστά οι τύποι, τους παραδέχομαι!

 6. εξαποδω Says:

  @ παρτιζάνα

  Ακριβώς! Όταν θα διαπιστώσουν ότι το παιχνίδι πάει άσχημα γι’ αυτούς θα προσπαθήσουν να στρέψουν τη μια θρησκευτική ομάδα σε βάρος της άλλης ή κάποια θρησκευτική ομάδα θα αλλάξει στρατόπεδο κατόπιν αναταλλαγμάτων! Αυτό γινόταν σχεδόν καθημερινά στα 15 χρόνια του εμφυλίου. Για παράδειγμα, ο Ουαλίντ Τζουμπλάτ, ο «σοσιαλιστής» ηγέτης
  των Δρούζων (και μέλος της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς του ΓΑΠ) από πιστός σύμμαχος των Σύριων μέχρι πριν λίγα χρόνια τώρα είναι ο πιο φανατικός φιλοαμερικάνος και οπαδός του αντισυριακού στρατοπέδου του Χαρίρι! Δεν δίστασε, όμως, προεκλογικά να ξανακάνει ανοίγματα προς την αντιπολίτευση την ίδια που πριν δυό χρόνια την απείλησε με στρατιωτικά μέτρα!!

 7. laiko stroma Says:

  Ούτε ο Κοέλιο τέτοιες αλχημείες. Παλικάρια. Ε, ρε «Βαλς με τον Μπασίρ» που τους χρειάζεται.

 8. ψυχραιμια Says:

  Eιναι πολυ παλιοτερα τα μαθηματικα αυτα,ιδρυτικα του κρατους και χωρις αυτα δεν θα υπηρχε Λιβανος αλλα ενα χριστιανικο προτεκτορατο της Γαλλιας και αργοτερα μαλλον του Ισραήλ και μια Μεγαλη Συρια.
  Η Ταιφ ειναι σχετικη βελτιωση
  http://en.wikipedia.org/wiki/National_Pact

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: