Καληνύχτα κυρ Αλέκο!

«…μια κυβέρνηση με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά»

(το παρ’ ολίγον έκτο κόμμα, πριν από ένα χρόνο, σε στιγμές δημοσκοπικής ευφορίας).

Ετικέτες: , , , ,

40 Σχόλια to “Καληνύχτα κυρ Αλέκο!”

 1. εξαποδω Says:

  Ερμε Ρούντι! Πάλι στο νήμα χάθηκε η εκπροσώπηση! Καταδικασμένοι να είστε ΣΥΡΙΖικότεροι του Αλαβάνου και στη συνέχεια, μπας και την πετύχετε με την τρίτη…

 2. Γ.Μ. Says:

  «Δεκεμβριανή Εξέγερση», «γενιά των 700 ευρώ», «ανατροπή του πολιτικού σκηνικού», «τρίτο κόμμα», «ενότητα της αριστεράς», «πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία»…
  Πού πήγαν, πως εξανεμίστηκαν;;;
  Καληνύχτα Αλέκο, καλό καλοκαίρι !

 3. Παρτιζανα Says:

  Δεν είναι μόνο τα αθάνατα «ήρθε το τέλος του δικομματισμού» κτλ!Είναι το ότι μια μέρα πριν λέγαν ότι θα είναι τρίτο κόμμα με 3 ευρωβουλευτές!Μα πότε αυτά τα παιδά θα σκεφτούν πριν μιλήσουν?!
  Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος δε θα προτιμήσει την παραλία ή τον καναπέ του στι ςμάχες που έρχονται!

 4. compasso Says:

  καλά ρε συντρόφια είστε με τα καλά σας? Από τα χτεσινά αποτελέσματα πάλι με το ΣΥΝ βρήκατε να ασχοληθείτε? Η πτώση του κόμματος δε σας λέει τίποτα? Η ενίσχυση της ακροδεξίας σε όλη την Ευρώπη, ούτε αυτή σας λέει τίποτα? Η τεράστια αποχή ?
  Τη πτώση του ΣΥΝ βρήκατε να πανηγυρίσετε ?

 5. Herr K. Says:

  Ε, κάτι πρέπει να πανηγυρίσουμε Κομπάσο, βλέπεις κάτι άλλο; άσε που δεν είναι ακριβώς πανηγύρι, είναι μάλλον κλαυσίγελως

 6. Vrennus Says:

  Προφανώς δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί ότι αντί για «μια κυβέρνηση με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά» πάμε ολοταχώς για μια κυβέρνηση με πυρήνα τη σκληρή ακροδεξιά. Βοήθειά σας – κι αλίμονο σ’ όλους μας…

 7. εξαποδω Says:

  @ compasso

  Αγαπητέ, καλό είναι να απευθύνεις τις ερωτήσεις σου σε εκείνους που με περισσή έπαρση και οίηση, συμπεριφέρονταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λες και είχαν «πιάσει τον Πάπα από τα αρχ…» (που λένε, με το συμπάθιο, και στο χωριό μου).

 8. Vrennus Says:

  Καληνύχτα κυρ-Αλέκο
  Καλημέρα μπαρμπα-Γιώργο (Καρατζαφέρη)

 9. εξαποδω Says:

  @ Vrennus

  Μάλλον, για κυβέρνηση ΓΑΠ (άντε το πολύ με πυρήνα …Τρεμόπουλο) το βλέπω!

  Για το δεύτερο, ισχύει δυστυχώς. Προς γνώση και προβληματισμό ΟΛΩΝ μας!

 10. εξαποδω Says:

  @ Herr K.

  Κλαυσίγελως! Τα είπες όλα 😦

  @ παρτιζάνα & Γ.Μ.

  Δείγματα όλα αυτά ότι είχε χαθεί από αυτόν το χώρο κάτι αξεδιάλυτα δεμένο με το (παλαιό) αριστερό ήθος. η σεμνότητα

 11. Σκαντζόχοιρος Says:

  Η ενίσχυση του ΛΑΟΣ, έχει να κάνει με τις αδυναμίες της αριστεράς να συλλάβει πραγματικότητες και να τοποθετήθει από την σκοπιά των πληβειακών στρωμάτων.

  Τούτο το λέμε 15 χρόνια.

  Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, να συγκρατεί ορισμένα πράγματα στους κόλπους της Αριστεράς, ώστε αυτή να μην μεταλλαχθεί ολοκληρωτικά σε φιλελεύθερη απολογήτρια του συστήματος, με λάιφ στάιλ αγωμινιστικλές προφάσεις, το ΛΑΟΣ θα ήταν ακόμα δυνατότερο.

  ΕΠομένως, η ενασχόληση μ’ αυτούς που αποπροσανατολίζουν ιδεολογικά τον χώρο της αριστεράς, δεν είναι παρωχημένη, ούτε ανήκει στο παρελθόν. Είναι επίκαιρη, ως την καθοριστική αβάντα του Καρατζαφέρη και της παρέας του.

  Α, και κάτι άλλο για το ΚΚΕ. Αν το κόμμα ήθελε θα είχε τώρα 15% , θα έστελνε τον ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που ήρθε, θα συγκρατούσε το ΛΑΟΣ αποτελεσματικότερα και θα αποτελούσε πραγματικό φόβητρο για τον Γιωργάκη.

  Πώς; Μα με το να επιστρέψει στην κληρονομιά του ΕΑΜ, αφήνοντας ορισμένους αριστερισμούς που τα τελευταία χρόνια διακινούνται εντός της νεολαίας –ιδιαίτερα των πανεπιστημίων– αλλά και στα στελέχη 30-45, μερίδες δηλαδή του κόμματος οι οποίοι έχουν επηρρεαστεί αρκετά από έναν ψευδεπίγραφο «εργατισμό», που διακινούν ιδεολογικά οι… εχθροί του κόμματος –και ο νοών νοείτο!!!

  Εξάλλου, η κεντρική αντίθεση που ορίζει την ταξική αντιπαράθεση σ’ αυτήν την κοινωνία, παίζεται πάνω στην μοίρα της χώρας. Σ’ αυτήν, υφίσταται μια διαίρεση τύπου άρχουσα τάξη-κοσμοπολίτες εναντίον λαϊκών στρωμάτων που είναι δεμένα με την μοίρα αυτού του τόπου. Αυτήν την αντιπαράθεση πρέπει να προβάλει το ΚΚΕ κατά τη γνώμη μου, αν θέλει να αποτελέσει «κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων».

  Αν όχι, μπορεί να βολευτεί ως το «αγαπημένο κόμμα διαμαρτυρίας»…

 12. Stelios Says:

  Εμένα άλλο μου έκανε εντύπωση, ότι ο Αλαβάνος, ο ιθύνων νους του εγχειρήματος, δεν βγήκε χθες να κάνει την παραμικρή δήλωση, να παρηγορήσει τα μέλη, να αναλάβει την ευθύνη, να σιχτιρήσει τον Τσίπρα κάτι να κάνει τέλος πάντων. Εξαφανισμένος ο Αλέκος, που ήθελε να γίνει ο Παπανδρέου του Μιλλένιουμ.

 13. leontios Says:

  Γ.Μ @
  “Δεκεμβριανή Εξέγερση”, “γενιά των 700 ευρώ”, “ανατροπή του πολιτικού σκηνικού”, “τρίτο κόμμα”, “ενότητα της αριστεράς”, “πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία”…
  Πού πήγαν, πως εξανεμίστηκαν;;;
  Καληνύχτα Αλέκο, καλό καλοκαίρι !

  leontios
  «Τρίτος Ευρωβουλευτής», «Αύξηση των ποσοστων», «μεγάλο ΚΚΕ»
  Πού πήγαν, πως εξανεμίστηκαν;;;
  Καληνύχτα Αλέκα, καλό καλοκαίρι !

 14. Vrennus Says:

  Η άνοδος του ΛΑΟΣ έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός ότι ο λαός είναι (πλέον) βαθιά συντηρητικός. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τελεία και παύλα. Το να τοποθετηθεί η αριστερά από τη σκοπιά αυτών των λαϊκών στρωμάτων την αναιρεί ως αριστερά. Και το ότι το ΚΚΕ ψιλοδιατηρεί την απήχησή του οφείλεται στο ότι είναι κατά βάθος ένα συντηρητικό κόμμα.

 15. Λαϊκός Επίτροπος Says:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ τον πετυχε τον σκοπό του, τέτοια άνοδο του φασισμού και του εθνικισμού είναι δύσκολο να ξαναβρεις. Γι’ αυτό είναι το πρώτο κόμμα του συστήματος, γιατί ταυτίζει τους αγώνες με την αλητεία, ταυτίζει την ανάγκη ανατροπής της εκμετάλλευσης με πέντε δέκα πάρτυ στους δρόμους μεγάλων πόλεων και όταν μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα (όπως λχ για τους μετανάστες) χρησιμοποιεί έναν τρόπο ώστε να μπορεί να βρει εχθρούς σ’ αυτό που θεωρητικά ή φαινομενικά υποστηρίζει (δεν μπορεί λχ να μιλάς για τους μετανάστες και να το συνδέεις με τη φαντασία ότι ανατρέπεις το δικομματισμό, λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές).

  Ακόμα οι συμψηφισμοί για την «Αριστερά» βάζοντας όλους τους «αριστερούς» σε ένα τσουβάλι, μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.

  Καλύτερα με τον Καρατζαφέρη τέταρτο, να οξύνουμε λίγο ταξικά, να φέρουμε τη σύγκρουση στα άκρα…

  ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

 16. kritias Says:

  @Vrennus
  Δε συμφωνώ καθόλου σ’ αυτά που λες. Δεν υπάρχουν θέματα taboo για την αριστερά.
  Αν θέλεις, διάβασε ένα σχετικό σχόλιό μου στο mygranma, γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω.

  @όλους
  Εμένα δε με νοιάζει γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα τον αθροίζω στο ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλδημοκρτική δύναμη που και ο ίδιος παραδέχεται πως είναι. Αλλά συγκεκριμένα για τη Σωτηρίου το χάρηκα. Δε ντρέπεται να μιλάει για το Πέραμα και τα εργατικά ατυχήματα;
  Ο αντικομμουνισμός σου γυρνάει boomerang καμιά φορά.

 17. Herr K. Says:

  Εύστοχη η παρατήρηση ότι το ΚΚΕ συγκρατεί την άνοδο του ΛΑΟΣ. Στην Ευρώπη η ακροδεξιά από τη – μεταλλαγμένη – αριστερά αντλεί ψήφους. Οσο λιγότερο μεταλλαγμένη είναι, τόσο λιγότερες πιθανότητες ανόδου έχει η ακροδεξιά.

  Ναι, το ΚΚΕ είναι συντηρητικό. Είναι κακό αυτό;

  (πολύ καλό το σχόλιο στο οποίο παραπέμπεις, Κριτία)

 18. faros Says:

  Σκαντζόχοιρε … μια μόνο λέξη … εκπληκτικός !

  Μόνο … να … ίσως θα έπρεπε να γίνουν πιο απλά, πιο κατανοητά, πιο (θα έλεγα) «λαϊκά» τα ΠΡΕΠΕΙ που … πρέπει να κάνει το ΚΚΕ !

  Ίσως, αν ήθελες, να βοηθούσες περισσότερο προς αυτή τη κατεύθυνση.

  Σύντροφοι, αφήστε τον κυρ-Αλέκο (αυτός τη δουλειά που του αναθέσανε κάνει) και πάμε εμείς … γι΄άλλα … !

  Γεια σας !

 19. Vrennus Says:

  @kritias
  Δεν αναφέρομαι σε θέματα ταμπού αλλά σε θέσεις. Το να χαϊδεύεις τ’ αυτιά του νεοελληνικού επαρχιώτικου μικροαστισμού πχ. σε απομακρύνει από την αριστερά περισσότερο απ’ όσο σε απομακρύνει από το λαό το να χαϊδεύεις τ’ αυτιά των κουκουλοφόρων ας πούμε.

 20. wouv Says:

  @Vrennus
  Όντως τα ποσοστά του ΚΚ είναι υψηλά -παραδοσιακά?- αλλά πεσμένα στον Θεσσαλικό Κάμπ

  @οποιοδήποτε ΚΚΕτζή

  Άν νομίζετε ότι με ποσοστό -1,4% μικρότερο των Ευρωεκλογών του 2004 χρειάζεται να πανηγυρίζεται επειδή έπεσε ο ΣΥΡΡΙΖΑ είστε για όντως για κλάμματα.

  Δεν κοιτάτε το μαυρισμένο δεξιό μάτι σας, αλλά το μάτι που βγήκε από τον ΣΥΡΡΙΖΑ. Ζούμε σε συνθήκες ταξικής πόλωσης με τον Καπιταλισμό στην μεγαλύτερη κρίση του από το 1930. Και αντί να ψηφίζονται εργατικα(όπως διατείνεται ότι είστε) κόμματα, μεγαλώνει η άκρα δεξιά.
  Αυτό δεν το λάβατε υπόψη σας?
  Φταίω μετά να πω ότι μετην «στάση»σας στρώσατε και εσείς τον δρόμο στην άκρα δεξιά?(τα χουμε πει Εξαποδώ για τον Περίανδρο, την αντιφασιστική της 9/5/2009, την Κούνεβα και άλλα πολλά όπου λάμψατε δια της απουσίας σας )

  Ο Συρριζα ξέρουμε την πολιτική του. Πατά σε δύο βάρκες. Τα ακροβατικά έχουν και ένα τέλος.
  Αλλά και η δική σας η πολιτική δεν απέχει και πολύ όπως φάνηκε με την «ανυπακοή»(πολύ ανυπακοή ρε παιδί μου) τον Δεκέμβρη του 2008. Όταν ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ σας έδιναν συγχαρητήρια «για την υπεύθυνη στάση»στα γεγονότα του Δεκέμβρη και η «Αυριανή’ σας καλούσε να αναλάβετε την ..δημόσια τάξη!

  Αυτά πληρώσατε και στην κοινωνία και στην κάλπη. Κάτι μου λέει ότι η Αλέκα σε λίγο καιρό θα πάρει πόδι..

 21. εξαποδω Says:

  Χάσαμε τον Αλέκο! Διάβασε, άκουσε, είδε κανείς καμιά δήλωση του Αλαβάνου και δεν την πήρα χαμπάρι εγώ;

 22. wouv Says:

  @εξαποδω

  Το μάτι του κόμματος σου είναι μαυρισμένο και εσύ ασχολείσαι με το μάτι που βγήκε από τον ΣΥΡΡΙΖΑ. Τώρα που η δεξιά ριζοσπαστικοποιείται, ανέβηκε η άκρα δεξιά με τις ευλογίες της αστικής τάξης δούμε τι θα κάνετε.

  Θεωρείς τυχαίο την τοποθέτηση της “καρριερίστριας”Τζαβέλλα, δεξι χέρι του Κόκκαλη και εν-μέρι υπέυθυνη και με τις σχέσεις του με την “Πρεσβεία”? Για δες σε ποιες περιοχές της Β’Αθήνας έχει αυξημένα ποσοστά το Λάος και θα καταλάβεις ποιοι τον ψήφισαν

  Τελικά δεν διαφέρετε και πολύ με γραφικούς αριστερούς φοιτητές του πανεπιστημίου που το μόνο που κοιτάζουν είναι το να βγάλουν το μάτι της διπλανής αριστεράς παράταξης. Και πουλούν τσάμπα μαγκία και τσάμπα θεωρία

  Όταν θα τελειώσει το παλιμπαιδίστικο ντελίριο με τον μπαρμπα-Αλέκο, ας μιλήσουμε για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αν μπορείς να τα αντέξεις

  Τουλάχιστον ο μπραμπα-Αλέκος παρά την ηλικία του άντεξε ένα μήνα και στις συντονισμένες επιθέσεις όλου του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος
  στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Δεν υπόγραψε κατευθείαν δήλωση νομιμοφροσύνης

 23. εξαποδω Says:

  @ wouv

  Κάτσε (αν έχεις και ο ίδιος υπομονή) και ξαναδιάβασε όλα αυτά τα ατέλειωτα σεντόνια-«όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», που έχεις γράψει στο παρόν ιστολόγιο, διαπίστωσε (αν μπορείς) την έπαρση, τον εξυπνακισμό, τον σνομπισμό απέναντι στις πτωχές τω πνεύματι μάζες, την άγνοια, τον ξερεολισμό, την πλήρη απουσία πρότασης τακτικής ή στρατηγικής, το αναμάσημα κοινοτυπιών, τη διαπιστωσιολαγνεία, το κοίταγμα του δεντρου και το χάσιμο του δάσους, την κραυγαλέα απομάκρυνση από την καθημερινότητα του λαϊκού στοιχείου (εξ ου κι έχεις ανάγει τον εβγατζή της γειτονιάς σου σε εξωτικό εκπρόσωπο του λαϊκού στοιχείου), την υποτίμηση της συστηματικής πολιτικής και ιδεολογικής δουλειάς, την παθολογική επιμήκυνση της φοιτητικής σκέψης… και μπορεί καταλάβεις γιατί σε συνθήκες κρίσης αυξάνεται το ΛΑΟΣ αντί για τη «ριζοσπαστική αριστερά».

  Και κάτι ακόμη. Οι παλαιοί Επαναστάτες όταν ξεκινούσαν να απευθυνθούν στις μάζες, απευθύνονταν με κριτήριο την ταξική τοποθέτηση. Δεν τους ενδιέφερε τι πίστευαν μέχρι τότε, σε τι Θεό προσκύναγαν, αν μισούσαν τους όμοιούς τους της διπλανής γειτονιάς, αν έδερναν τις γυναίκες και τα παιδιά τους ή λιθοβολούσαν τις μοιχαλίδες κι έκαιγαν τις μάγισσες. Ολα αυτά τα θεωρούσαν δεδομένα και προσπαθούσαν να τα αλλάξουν μαζί με την αλλαγή του κόσμου. Δεν απευθύνονταν σε καμιά «αριστερά» ή σε πεφωτισμένους «αριστερούς» (δηλαδή στο 0-10% του πληθυσμού). Τους ενδιέφερε η πλειοψηφία του πληθυσμού. Η τελετουργική επίκληση του ονόματος της «αριστεράς» είναι φρούτο είτε φοιτητών που βρίσκονται στην κοσμάρα τους ή ακόμη χειρότερα εκείνων των ελιτίστικων αριστερών οργανώσεων και κομμάτων που αδυνατούν να αναμετρηθούν με τις λαϊκές ανάγκες και φοβούνται – αν δεν αντιπαθούν – τον απλό κοσμάκη και τα «περίεργα» προβλήματά του, οπότε προτιμάνε να απευθύνονται στον πολιτικό τους μικρόκοσμο.

 24. wouv Says:

  @εξαποδώ
  Τρικυμία έν κρανίω
  Όποτε δεν τα καταφέρνουμε περνάμε σε επιθέσεις Κλασσική Κνιτικη λογική

  Δεν είμαι πεφωτισμένος (ιλουμινατι) . Ούτε διεκδικώ το αλάθητο. Απλά είμαι αλεργικός στη βλακεία.

  Την δεύτερη παράγραφο μάλλον την απευθύνεις στο κόμμα σου. Γιατί τα αποτελέσματα και οι κινήσεις σας δείχνουν το πόσο μακρυά είσαστε.

  Ακόμα δεν άκουσα πειστικό επιχείρημα γιατί θεωρείται επιτυχία το -1,5%. Δηλαδή για τα εκλογικά αποτελέσματα. Μόνο πανηγυρισμούς για τα χάλια αποτελέσματα του ΣΥΡΡΙΖΑ

  ΟΚ ο ΣΥΡΡΙΖΑ πήγε κατα διαόλου, Εσύ πως τα πήγες?

 25. wouv Says:

  @εξαποδώ
  Τρικυμία έν κρανίω
  Όποτε δεν τα καταφέρνουμε περνάμε σε προσωπικές επιθέσεις Κλασσική Κνιτικη λογική.

  Δεν είμαι πεφωτισμένος (ιλουμινατι) . Ούτε διεκδικώ το αλάθητο. Απλά είμαι αλεργικός στη βλακεία. Και η άποψη μου είναι αντικείμενο κριτικής. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι μοναδικοί που φοβούνται τη κριτική είναι οι βλάκες.

  Την δεύτερη παράγραφο μάλλον την απευθύνεις στο κόμμα σου. Γιατί τα αποτελέσματα και οι κινήσεις σας δείχνουν το πόσο μακρυά είσαστε από την κοινωνία. Μέχρι και η Αλέκα το παραδέχτηκε(έμμεσα)

  Ακόμα δεν άκουσα πειστικό επιχείρημα γιατί θεωρείται επιτυχία το -1,4%. Δηλαδή για τα εκλογικά αποτελέσματα. Μόνο πανηγυρισμούς για τα χάλια αποτελέσματα του ΣΥΡΡΙΖΑ

  ΟΚ ο ΣΥΡΡΙΖΑ πήγε κατα διαόλου(δηλαδή πήγε στον εξαπωδώ), Εσύ πως τα πήγες?

  Όταν τελείωσεις με τους παλιμπαιδισμούς, έλα να συζητήσουμε

 26. εξαποδω Says:

  «…Εσύ πώς τα πήγες;»

  Εγώ, προσωπικά, είχα μια ελαφριά καούρα από ένα πεντανόστιμο αλλά βαρύ μοσχάρι λεμονάτο με τηγανιτές πατάτες που έφαγα το μεσημέρι της Κυριακής…

 27. wouv Says:

  Το κόμμα ελπίζω να σε προμήθεψε και με την απαραίτητη ..σόδα. Για να χωνέψεις τα αποτελέσματα

  Δεν χωνεύεται εύκολα το -1.4%, το περίπου 70% των δύο κομμάτων(μάλλον έπεσε ο δικομματισμός), και το 8,8% της άκρα-δεξιάς.
  Για το τελευταίο Λάος + Παπαθεμελής-Ζουράρης(αυτός κάπου άνηκε που άνηκε κάπου άνηκε) + χα

  Ευτυχώς για σενα που έπεσε ο ΣΥΡΡΙΖΑ. «Χρυσώθηκε» το χάπι

 28. Σκαντζόχοιρος Says:

  Wouv μέσα στο μυαλό σου έχεις χρεώσει τον εξαποδώ! κάπου και του απαντάς λες και είσαι σίγουρος…. Εδώ γελάμε με την οξυδέρκειά σου…

  Και κάτι άλλο: Ό,τι και να λες (και να συμφωνούσα μαζί σου) έτσι πως γράφεις αλλεπάλληλα σχόλια διαλύεις ΚΑΘΕ συζήτηση εδώ μεσα –και γι’ αυτό στο τέλος καταλήγεις να γράφεις μόνος σου… Πέρα από «δεξιές» και «αριστερές», φαίνεται πως εσύ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ να συζητάς.

  Εγώ αν ήμουνα ο Εξαποδώ! θα σε έκοβα γι’ αυτό το λόγο, ανεξάρτητα από το τι λες…

  Αμάν πια! Ούτε στα ιστολόγια δεν μπορούμε να συζητήσουμε με τους κανίβαλους!

 29. wouv Says:

  Αγαπητέ Σκαντζόχοιρε

  Δεν σας υποχρεώνει κανένας να διαβάζεται τα Post μου. Ούτε να απαντάτε σε αυτά.

  Με τον αγαπητό εξαπωδώ τα έχουμε πει παλαιότερα
  Και για τις δημοσκοπήσεις και για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα και για τις πορείες με κούνεβα, με αντι-ρατσιστική στις 9/5 και για Κανέλλη και σε πολλά άλλα. Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε σε παλαιότερα Post αν ενδιαφέρεστε

  Αν τον πειράζω λίγο είναι γιατί σε ότι του έχω πεί επαληθεύτηκα.Δεν έχετε παρά να τον ρωτήσετε.

  Δεν διαθέτω το κληρονομικό άρισμα δεν διαβάζω τον καφέ. Απλά έχω με το μυαλό και προσπαθώ να καταλάβω το κοινωνικό γίγνεσθαι. Χωρίς να σημαίνει ότι έχω οι απόψεις μου δεν είναι αντικείμενο κριτικής

  Καταρχήν δεν διακατέχομαι απο φανατισμό. Απλά ελπίζω να πήρε μια σόδα και να χώνεψει.. το αποτέλεσμα. Το ίδιο ελπίζω και εσείς

  Αν το θέμα μας είναι ο κυρ-Αλέκος, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί. Πως μπορεί να ερμηνευτούν τα αποτελέσματα του -1,4%? Για πείτε μου?

  Θυμίζει κάποιους χωριανούς που προσεύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

  Θα μπορούσα και εγώ μπορώ να γελάω με εσάς. Αλλά οι καταστάσεις δυστυχώς κάθε άλλο παρά είναι για γέλια.

  Ελπίζω οι απόψεις ενός “καννίβαλου” όπως θέλετε να με παρουσίασεται, να βοηθήσουν έναν “πολιτισμένο” σας και εσάς

  Που τον πολιτισμό την δημοκρατία σας την διαβάσαμε στον τρόπο με τον οποίο διαφωνείτε.
  “Εγώ αν ήμουνα ο Εξαποδώ! θα σε έκοβα γι’ αυτό το λόγο, ανεξάρτητα από το τι λες…” Εσείς δεν το γράψατε?

 30. Σκαντζόχοιρος Says:

  Δεν μίλησα επί της ουσίας της άποψής σου. Μίλησα για το γεγονός ότι ποστάρεις συνεχώς, αλλεπάλληλα, συχνά δυο φορές το ίδιο σχόλιο, γεγονός που ΔΙΩΧΝΕΙ οποιονδήποτε άλλο θέλει να συζητήσει, έστω και να διαφωνήσει μαζί σου.

  Κοινώς, αν θέλεις να συζητήσεις, πρέπει να δείξεις μια στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και να πυκνώσεις τον λόγο σου. Ειδάλλως κάνεις μονολόγους….

  Αυτό που σου λέω δεν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Σου λέω ότι ο τρόπος με τον οποίο συνδιαλέγεσαι είναι ενοχλητικός, ανεξάρτητα από το τι γράφεις…

 31. εξαποδω Says:

  @ wouv

  Ο Σκαντζόχοιρος έχει απόλυτα δίκιο. Σου τα έχω πει κι έγω άλλωστε παλιότερα. Με τη συχνότητα, τον τρόπο και το ύφος που στέλνεις τα σχόλιά σου λειτουργείς σαν τρολλ. Δηλαδή, ανεξάρτητα από τις προθέσεις σου, καταστρέφεις την όποια συζήτηση πάει να ξεκινήσει ή την προβοκάρεις. Πρέπει να καταλάβεις ότι και η υπομονή και η κατανόηση έχουν κάποια όρια. Η παρατήρηση αυτή είναι τελείως ανεξάρτητη από το τι λες και αν είναι αντίθετο από το δικό μου, κλπ. Και ο πιο κολλητός μου σύντροφος να ήσουν πάλι το ίδιο θα σου έλεγα. Πρέπει να το καταλάβεις αυτό. Πολιτισμός και δημοκρατία δεν σημαίνουν ποτέ μπάχαλο και ασυδοσία. Εκτός και αν έχεις επηρεαστεί κι εσύ από τον «πολιτισμό» των νέας κοπής αναρχικών που φαίνεται να θαυμάζεις εσχάτως…

 32. Δελφινάκι Says:

  Μετά το σκυλοκαβγά, ελπίζω να ξανα-ανοίγω τη συζήτηση…

  Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάγνωση μιας έρευνας με θέμα την ΑΥΤΟΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (της εταιρείας Public Issue που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5000 περίπου ατόμων που ερωτήθηκαν την περίοδο από 11 -27 Μαΐου 2009, δείτε το στο http://www.publicissue.gr/wp-content/uploads/2009/05/0945_graphs_euroelections_0905_specialedition.pdf )

  Παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που είχε η έρευνα αυτή, κρύφτηκε από το φως της δημοσιότητας ακόμα κι απ΄το συγκρότημα Αλαφούζου, για λογαριασμό της οποίας έγινε, σε αντίθεση με δημοσκοπήσεις της ίδιας περιόδου που παρουσίαζαν μόνο τη δυναμική των κομμάτων.

  Κατά τη σειρά δυναμικής:
  27 % δηλώνουν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ/ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
  (κυρίως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 2007, το 1/3 ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ, το 11% ψηφοφόρων ΚΚΕ, το 10% ψηφοφόρων ΛΑΟΣ)

  15 % δηλώνουν ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ / ΠΡΑΣΙΝΟΙ
  (ψηφοφόροι απ΄όλο το πολιτικό φάσμα το 07 με ιδιαίτερη προτίμηση από ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ και…ΛΑΟΣ )

  14 % δηλώνουν ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
  (εκτός του 1/3 των ψηφοφόρων της ΝΔ, δεν παρουσιάζει σε άλλη κατηγορία ψηφοφόρων ιδιαίτερη δυναμική)

  8 % δηλώνουν ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
  ( 17% ψηφοφόρων ΝΔ, 13% ψηφοφόρων ΛΑΟΣ

  4 % δηλώνουν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
  (κυρίως οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, μόνο …9 % των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – οι ΚΟΕδες κι ΑΚΟΑδες φαντάζομαι)

  3 % δηλώνουν ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ (1/4 του ΛΑΟΣ, 10% της ΝΔ)

  2 % δηλώνουν ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ/ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
  (10% του ΣΥΡΙΖΑ, 4% του ΚΚΕ, 6% του…ΛΑΟΣ)

  Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δεν καλύπτονταν από τις κατηγορίες, ή δεν ήθελαν να απαντήσουν.

  Τα συμπεράσματα δικά σας.

  Δελφινάκι, 9/6/2009

 33. wouv Says:

  @Εξαποδώ

  Ας μην χρησιμοποιούμαι την μορφή για να χτυπήσουμε το περιεχόμενο. Ούτε τους δήθεν «καλούς» τρόπους.

  Καταλαβαίνω γιατί τα σχόλια πειράζουν. Όπως τα έχουμε πει και παλιά. Αν θυμάσαι έχω βγει σχεδόν σε όλα σωστός. Όπως π.χ. με τις δημοσκοπήσεις. Οι οποίες απαξιώθηκαν πλήρως.

  Αλλα εσύ εκεί δώστου πανηγύρια με τις δημοσκοπήσεις. Λοιπόν τώρα τι έχεις να πεις? Και σε παρακαλώ άσε τον πολιτισμό. Εκεί που βρίσκεται είναι μια χαρά.

  Όπως εσύ πανηγυρίζεις την ήττα σου(αυτό κάνεις), και εγώ γράφω αυτά που γράφω.

  Όσο για τον «δημοκράτη» σκατζόχοιρο δεν του πεφτει λόγος επί του θέματος μιας και δεν Postarω στο δικό του blog . Αν δεν του αρέσει το σχόλιο μου απλά ας μην τα διαβάζει. Ή αν θέλει ας κριτικάρει.

 34. wouv Says:

  @Δελφινάκι
  Κάτι για αποτυχία των δημοσκοπήσεων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, για exit-polls τα πήρατε χαμπάρι? Απλά ρωτώ

 35. εξαποδω Says:

  @ wouv

  Τους επιτρεπτούς «τρόπους» στο διαδικτυακό τσαρδί μου τους ορίζω εγώ. Όχι εσύ. Όπως επίσης και τη θεματολογία. Αυτή ήταν η τελευταία προειδοποίηση να σταματήσεις να είσαι τρόλλ. Κουράστηκα αδερφέ!

 36. γιάννης μ Says:

  ερώτηση κρίσεως…ποιοί ήταν αυτοί με βάση μόνο τις δημοσκοπήσεις έκαναν και όνειρα για συμμετοχές σε κυβερνήσεις???ποιοί ήταν αυτοί που χωρίς να έχουν δοκιμαστεί σε καμία εκλογική μάχη αλλά μόνο με τις δημοσκοπήσεις λέγαν το αμίμιτο «καλώς τα τα παιδια»???από τότε με τα μεγάλα νούμερα μεσολαβήσαν τρεις εκλογές,δύο φοιτητικές και μια ευρωεκλογή…και στις τρείς πέσαν φάπες ειδικά σε «προνομιακές» ήλικίες για τον συν/συριζα (σύμφωνα πάντα με τα μμε που τους χαιδεύαν τα αυτάκια)…
  το ΚΚΕ ποτέ δεν βγήκε στα παράθυρα με τα χαρτιά των δημοσκοπήσεων στο χέρι να πανηγυρίζει για ποσοστά ,σε αντίθεση με κάποιους (ονόματα μην λέμε) που προβάραν και κουστουμάκια εξουσίας…για κάθε ενδιαφερόμενο (και επειδη τα γαμ…να τα γραπτά μένουν) με μία αναζητησούλα στο διαδύκτιο της προηγούμενης χρονιάς θα θυμήσει σε μερικούς τι έλεγε ο καθένας τότε

 37. wouv Says:

  Τι να σου πω ρε αδελφε, μιας και είναι το τελευταίο προ-βουλευτικών εκλογών post (Όχι δεν θα σας γράφω ούτε θα πάω στο καλό)

  Απλά οι χαζο-ΣΥΡΡΙΖΑ νομίζουν ότι οι κοινωνία είναι στατιστικές γραμμικές παλινδρομήνσεις – κανονικές κατανομές. Αυτός ο εκπρόσωπος τύπου τους τι να πω..
  Τα ΜΜΕ του έστησαν έντεχνα την παγίδα τους. Και αυτοί «τσίμπησαν». Αντι να καταγγείλουν τις δημοσκοπήσεις που προβάλλονται ως αναληθής(κατά ουσία στημένες) συμπεριφέρονταν με ύφος 100 καρδιναλίων. Γιατι όντως τους έπαιξαν σαν την γάτα με το ποντίκι οι δημοσκόποι.

  Δηλαδή αυτοί που «παραγγέλνουν» τις δημοσκοπήσεις.Και εμφανίζονται στον τύπο. Όπως π.χ. του Βήματος που εκδόθηκε μόλις 10 λεπτά μετά το Debate με θέμα τους πολιτικούς αρχηγούς.

  Αμα κάποιος είναι βλάκας, το πτυχίο δεν τον σώζει

  Εξαποδώ θα τα πούμε μετ-εκλογικά των βουλευτικών.
  Εδώ είσαι-εδώ είμαι. Ελπίζω να μην χρειαστεί να σου ξαναπώ το «Στα έλεγα»
  Όπως τόσες και τόσες φορές που δεν έπεσα έξω

 38. wouv Says:

  Διόρθωση

  Δεν είμαι 100% σίγουρος για το «Βήμα». Πάντως η δημοσκόπηση ήταν του γνωστού συγκροτήματος τύπου που ανήκει το ¨»Βήμα. Και νομίζω ότι δημοσιεύτηκε 10 λεπτά ..μετά την Έναρξη του debate!! Και μετά από τηλέφωνα ξανααναρτήθηκε..χωρίς την ώρα του «άρθρου»

  Αυτά περί «δημοσκοπήσεων»

 39. Σκαντζόχοιρος Says:

  Επί της ουσίας…

  Οι του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν μέχρι τις 7μ.μ., ότι θα πάρουν 7%. Δεν είναι θέμα ότι είναι θύματα κάποιου «παιχνιδιού» από τους δημοσκόπους, γιατί π.χ. ο Βερναρδάκης δικός τους είναι.. Είναι θέμα σχέσης με τις πραγματικότητες του πολιτικού συστήματος έτσι όπως διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό. Η ταχύτητά τους φαίνεται ότι τους ξεπερνά ή έχουν πρόβλημα με τα ιδεολογικά τους εργαλεία για να καταλάβουν τι παίζει (γιατί εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι ακριβώς ξέρουν το σε ποια χώρα ζουν).

  Υπάρχουν, κι αυτό είναι το κουφό, αναλογίες με το ΚΚΕ. Διάφορα στελέχη μου έλεγαν μέχρι τις 9μ.μ. ότι μπορεί να φτάσουν το 10%… περιμένοντας ότι οι δικοί τους ως πιο στρατευμένοι δεν θα απέχουν… Ξέχασαν βέβαια ότι οι αμιγώς δικοί τους είναι γύρω στο 5% κι ότι οι υπόλοιποι τους ψηφίζουν σταθερά μεν, αλλά ως «μη χείρον βέλτιστον»…

  Αν και οι δεύτεροι μου είναι πιο συμπαθείς για 3.800 λόγους, με πρώτο και κύριο το γεγονός ότι σε αντίθεση με τους παλιούς τους συντρόφους αρνήθηκαν να μεταλλαχθούν προς το φιλελεύθερο-παγκοσμιοποιητικό-εθνομηδενιστικό (γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι εγκέφαλοι της δήθεν «αριστερής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν στελέχη πρώτης γραμμής του ΚΚΕ στα 1980 –όπως το ίδιο ισχύει και για τους κ.κ. Δαμανάκη, Ανδρουλάκη και Κοτζιά), δεν πιστεύω ότι κι αυτοί έχουν πλήρη συνείδηση των αντιθέσεων και των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

  Τουτέστιν, το κενό παραμένει, και καμιά δύναμη –είτε είναι συνεπής ως «δύναμη διαμαρτυρίας» είτε απλώς εκφράζει τάσεις του κατεστημένου με το προσωπείο του «διαματυρόμενου»– δεν είναι σε θέση ν’ αποτελέσει μοχλό ανατροπής του πολιτικού συστήματος.

 40. wouv Says:

  @Σκαντζόχοιρος
  Πέρα από τα «γαλλικά» (που δικαίως σου είπα)
  παρανόησες κάποια πράγματα.

  Δεν μιλουσα για το 7% της προηγούμενης εβδομάδας
  Αλλά για το 17% που τους έδιναν πριν ένα χρόνο. Με τους Τσιπρίκούς να καταπίνουν το δόλωμα ολόκληρο.

  Το κενό υπάρχει. Και δεν είναι προβλέψιμο. Ούτε και το αποκλειστικά χρεώνεται κάποιος. Πάντως η επιρροή των αναρχικών στην νεολαία δεν είναι αμελητέα. Είναι η γενιά του Αλέξη. Όπως παλιά έλεγαν η γενιά του Λαμπράκη

  Άντε του χρόνου τον Απρίλη.. το πολύ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: