Αμάν, αυτό κι αν ήταν καρφί!

Αντιγράφω από χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη διαφάνεια που αναφέρθηκε Ο Γ. Παπανδρέου στα ΤΕΙ
Μιά και ο κ. Παπανδρέου μιλάει διαρκώς για διαφάνεια, καλό θα είναι να πει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στο λαό, τι συζητάνε στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, όταν μαζεύονται, αυτός και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Κ. Καραμανλή και με τους εκπροσώπους του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.

Του το χρώσταγαν του Γ(κ)ΑΠ (μετά την τελευταία χυδαία Παγκαλιάδα) και μπράβο στο ΚΚΕ γιατί έσπασε την (πολιτική) σιωπή γύρω από τη συγκεκριμένη μάζωξη της παγκόσμιας ελίτ στην Αθήνα.

Περισσότερα για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ στον Αφάσιο.

Advertisements

Ετικέτες: , ,

13 Σχόλια to “Αμάν, αυτό κι αν ήταν καρφί!”

 1. Αφάσιος Says:

  Καλό το καρφί του ΚΚΕ, δεν μπορώ να πω, και πράγματι σπάει τη σιωπή των κομμάτων/πολιτικών για τη Λέσχη [οι φυλλάδες έτσι κι αλλιώς όλο και κάτι γράφουν εσχάτως].

  Πλην όμως:

  1. Το ΚΚΕ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι ιδιωτικού χαρακτήρα και ισχύει αυστηρά το off the record. Και

  2. Καλά τα περί «εκπροσώπων του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού» [γεγονός!], αλλά γιατί δεν διοργανώνει και καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας;

  Στο κάτω-κάτω μερικοί βασιλιάδες, κάμποσοι τέως πρωθυπουργοί, κάμποσοι νυν υπουργοί και η αφρόκρεμα των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων/τραπεζών/διεθνών οργανισμών μόνον αμελητέα ποσότητα δεν είναι…

 2. εξαποδω Says:

  Από το στόμα σου και στου …Περισσού τ’ αυτί! 🙂

 3. Αφάσιος Says:

  Και όμως και όμως! Δεν είναι η πρώτη φορά που μια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ απασχολεί κάποιο κόμμα. Το 2005 είχαμε μάλιστα και αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Είχα γράψει τότε [το ανακάλυψα «κατά λάθος» ψάχνοντας διάφορα]: Μπίλντερμπεργκ.2005.gr

  «Μπίλντερμπεργκ.2005.gr

  Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!

  Πολιτική αντιπαράθεση δύο κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, για πρώτη φορά, 51 χρόνια και 53 συναντήσεις μετά την ίδρυσή της!

  «Η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη σύναξη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, μαζί με τον Γ. Αλογοσκούφη, μπορεί να μην είναι η πρώτη, όμως, μετέχοντας τώρα ως πρόεδρος του κόμματος, χρεώνει το ΠΑΣΟΚ συνολικά», τόνιζε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ στις 9 Μαΐου, και συνέχιζε: «H λέσχη αυτή αποτελεί έναν από τους άτυπους υπερεθνικούς θεσμούς ανταλλαγής και προώθησης συντηρητικών απόψεων για τις διεθνείς σχέσεις, ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών για τις κοινωνίες και εκπόνησης στρατηγικών για την καθολική εμπέδωση της παγκοσμιοποίησης υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Λειτουργεί, ως γνωστόν, σε συνθήκες μυστικότητας και αδιαφάνειας και ως χώρος συνάντησης των κατεστημένων ελίτ της οικονομίας και της πολιτικής».

  (Ουάου! Και συνωμοσιολόγοι οι σύντροφοι του Συνασπισμού;)

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, άδραξε την ευκαιρία: «Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου δεν έχουν τον φόβο μήπως… αλλοιωθούν από την επαφή με διαφορετικές απόψεις. Έχουν, αντιθέτως, τη δύναμη να αναμετρώνται με αυτές…»

  (Ουάου! Και συνωμοσιοκτόνοι οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ;)»

 4. εξαποδω Says:

  @ Αφάσιος

  Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι είναι τόσο πιο δυναμικοί όσο μακρύτερα άπό την Ελλάδα είναι τα γεγονότα που θέλουν να υποστηρίξουν ή να κριτικάρουν. Όταν αυτά κοπιάζουν στην αυλή μας παραδόξως βουβαίνονται (ή αλλάζουν ακόμα και γραμμή, όρα Σχέδιο Ανάν).

 5. Λέσχη Bilderberg: … “αγκαλιά” με τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού… « Θεαμαπάτες & Δικτυώματα Says:

  […] [για τη ΝΔ] … στο Η φαρσοκωμωδία της [ελληνικής]…Αμάν, αυτό κι αν ήτα… στο Bilderberg 2009, Athens, …Αndonis στο Κύκλοι μέσα σε […]

 6. wouv Says:

  @εξαποδω
  Η δυναμίκη του Συρριζα είναι δεδομένη. Υπάρχει στην ψυχολογία ένας όρος που λέγεται μεταφορά. Δηλαδή το να μετεφέρεις μια δική σου ιδιότητα-κατάσταση και την προβάλεις σε άλλους.

  Τι θέλω να πω
  Ενώ αναλύσατε στο «Ριζοσπάστη» τόσο καλά την κατάσταση των γκέτο στη Γαλλία του 2005 ξαφνικά όταν πάμε στον Ελληνικό-και τελικά λόγω διαδηλώσεων σε πολλά μέρη του κόσμου- τουλάχιστον Πανευρωπαϊκο Δεκέμβρη του 2008 εσείς «βουβαθήκατε»..

  Και κάτι χειρότερο. Περάσατε στην αντίδραση κρίνοντας το διαβόητο «γράμμα» που δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη».

  Μια ερμηνία παρακαλώ

 7. wouv Says:

  Η «μπιχτή» ήταν καλή
  Διαφάνεια κ.Παπανδρέου!
  Διαφάνεια!

  Τί γίνεται στην Μπίλτεμπεργκ; Tην «διεθνή του κεφαλαίου»; Αν δυσκολεύεστε ρωτείστε τον κ.Πάγκαλο. Κάτι ξέρει απο «διεθνείς» ως παλιό μέλος του ΚΚ..

 8. netrone Says:

  Χαχα ακούει τελικά ο Περισσός
  http://knelesvou.blogspot.com/2009/05/bilderberg.html

 9. εξαποδω Says:

  @wouv

  Η συζήτηση είναι εξαντλημένη.

  @ netrone

  Το είδα χτες βράδυ και το κατευχαριστήθηκα! Μπράβο τους! Εν τω μεταξύ συνομωσία σιωπής στις ειδησεογραφικές πύλες του διαδικτύου!

 10. netrone Says:

  Μην με πεις ότι ξαφνιάστηκες με τη στάση τους, δεν είναι η πρώτη φορά ούτε θα είναι η τελευταία.

 11. εξαποδω Says:

  @ netrone

  Ομολογώ ότι δεν περίμενα την πορεία! Είναι, νομίζω, παγκόσμια πρωτοτυπία σε συνεδριάσεις της Λέσχης!

 12. Αφάσιος Says:

  Σωστό το ΚΚΕ. Δεν μπορώ να πω.

  Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά. Πριν από δύο χρόνια στην Τουρκία είχαν διαδηλώσει ξανά [αν θυμάμαι καλά ήταν κάποια/ες αριστερίστικες οργανώσεις].

 13. netrone Says:

  για τα ΜΜΕ ελεγα… αλλά το ΚΚΕ αλήθεια με ξάφνιασε. Από τη μια κάνει πορεία έξω απο το ξενοδοχειο (δεκτό), απο την άλλη μετατρέπεται σε μια ομάδα κρούσης, που δε προσκρούεται αν και εχει τη δυνατότητα (ιδεολογικά και πρακτικά) και γυράει τη πλάτη στις μάζες. Πώς θα τις κινητοποιήση; Εγώ ήθελα να πάω (πχ), τι έπρεπε να κάνω; πως θα το μάθενα; Πιστεύω οτι είμαστε σε φάση που χρειάζεται ζύμωση και μαχητικοποίηση των μαζών. Ευτυχώς ή δυστυχος στη παρούσα φάση αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο το ΚΚΕ. τέλος πάντων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: