Συγχαρητήρια…

Στις δημοσκοπήσεις-σοκ του Σαββατοκύριακου που πέρασε είδαμε: Το 77,5% των πολιτών να ζητάει σκληρότερα μέτρα καταστολής για την αποκατάσταση της τάξης (δημοσκόπηση ALCO). Το 75,8% να τάσσεται υπέρ της παρέμβασης της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια (δημοσκόπηση ALCO). To 49% να είναι υπέρ της πλήρους κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου (έναντι του 44% που είναι υπέρ της διατήρησης), για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση! (δημοσκόπηση Public Issue). Το 62% να υποστηρίζει ακόμη και τα κυβερνητικά καραγκιοζιλίκια για αύξηση των ποινών λόγω χρήσης κουκούλας (δημοσκόπηση ALCO)! Το 49% να απαντά ότι οι κάμερες ασφαλείας προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών σε αντίθεση με το 38% που πιστεύει ότι τα παραβιάζουν (δημοσκόπηση Public Issue)… Βουρρρ για καταστάσεις Αγγλίας και Ιταλίας δηλαδή!

Μετά από αυτά, λοιπόν, να μην ξεχάσουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας, όχι στους αφανείς και φανερούς μηχανισμούς της εξουσίας (ΜΜΕ, ΣΕΒ, υπερεθνικοί προστάτες, δικομματισμός, κλπ) για την καλή δουλειά που έκαναν και κάνουν ώστε να προωθήσουν τόσο γρήγορα τη βίαιη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας (και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα…). Αυτοί το «καθήκον» τους πράττουν και το σχέδιό τους προωθούν, φτιαγμένο ειδικά για συνθήκες οξείας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Τα συγχαρητήριά μας αξίζει να τα δώσουμε σ’ εκείνους τους νεόκοπους μαθητευόμενους μάγους τμήματος της ελληνικής αριστεράς (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής) που τα  τελευταία δύο χρόνια ανέχτηκαν τους κουκουλοφόρους, τους δικαιολόγησαν, αρνήθηκαν να πάρουν πολιτικά μέτρα απέναντι στο φαινόμενο της χουλιγκάνικης βίας και της λεηλασίας, καμιά φορά τους έκλεισαν και πονηρά το μάτι. Οι υπηρεσίες που προσέφεραν στο σύστημα (που κατά τα άλλα αντιμάχονται) είναι πολύτιμες. Οι κακόμοιροι έβλεπαν μόνο το «τυράκι» της ψηφοθηρίας και ξέχασαν τη φάκα! Και τι φάκα!
Μια παράκληση μόνο. Ας σταματήσουν να σκούζουν τώρα σε εφημερίδες, διαδίκτυο, έντυπα, κλπ, για «κουκουλοφόρους-προβοκάτορες» που θέλουν να προωθήσουν «τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και την περιστολή των δικαιωμάτων«. Είναι αργά πια για δάκρυα και γίνονται αστείοι. Εξάλλου, αυτά τα έλεγε το δαιμονικό …ΚΚΕ!
(Επίσης, ας σταματήσουν τις εμβριθείς κοινωνιολογικές «αναλύσεις» περί μέτρων καταστολής που τα ζητά η μικροαστική βάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, εκτός και αν υποθέσουμε ότι το 80% των πολιτών ανήκουν στη μικροαστική βάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ!)
Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα, όλοι αυτοί οι απίθανοι ηγέτες και ηγετίσκοι του τμήματος αυτού της αριστεράς θα καταλάβουν πόση ζημιά έκαναν με την άφρονα στάση τους στην υπόθεση που υποτίθεται ότι υπηρετούν και θα προσπαθήσουν να διορθώσουν ό,τι μπορεί να διορθωθεί ώστε να αποκρουστεί πλειοψηφικά η αναμενόμενη ενίσχυση του κρατικού αυταρχισμού και η περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων (πολύ αμφιβάλλω, ως συνήθως θα φταίει ο λαός που είναι «μαραζιάρης» και «δεν καταλαβαίνει«, που είναι «συντηρητικός«, «μικροαστός«, «ρατσιστής«, «τηλεορασάκιας«, κλπ, κλπ). Στην αντίθετη πάντως, και αν η ανεγκέφαλη βία στους δρόμους συνεχιστεί, ας φροντίσουν να ζητήσουν από τώρα μια θεσούλα στην επιτροπή υποδοχής του Έλληνα …Μπερλουσκόνι, που σύντομα θα σκάσει μύτη σέρνοντας από πίσω του το 70% του λαού. Θα τη δικαιούνται…

(Άσχετον, αλήθεια ο κυρ Αλαβάνος που δήλωσε συνεντευξιαζόμενος προ καιρού «ευχαριστημένος και με το 7%«, με το σημερινό δημοσκοπικό 5,8% τι είναι; Με το 4,5%,  θα νιώθει αλλιώς άραγε;)

Ετικέτες: , ,

46 Σχόλια to “Συγχαρητήρια…”

 1. Rizobreaker Says:

  Έγραψες!!! Συμφωνώ κι επαυξάνω!
  Όσον αφορά τον Έλληνα Μπερλουσκόνι, αν εννοείς αυτόν που κατάλαβα, δες κι εδώ:
  http://rizobreaker.blogspot.com/2009/03/mig.html

 2. Vrennus Says:

  Tο 80% (και βάλε) των πολιτών ανήκουν πράγματι στη μικροαστική βάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ – και του ΠΑΣΟΚ βεβαίως, βεβαίως. Το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς μπορεί αν σκέφτηκαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή να σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ δεν πρέπει αν μας παραπλανεί. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ άλλωστε δεν φημίζονται για την προοδευτικότητά τους – θα στοιχημάτιζα ότι οι μισοί περιλαμβάνονται στα παραπάνω θλιβερά ποσοστά.

 3. Vrennus Says:

  Κάτι ακόμη. Πιστεύει κανείς (που να μην λέγεται Πρετεντέρης) ότι η «ανεγκέφαλη βία» συναρτάται με οποιοδήποτε τρόπο με τη στάση οποιουδήποτε κόμματος απέναντί της; Αν τα κόμματα, όλα τα κόμματα καταδικάσουν απερίφραστα την «ανεγκέφαλη βία», αυτή θα σταματήσει; Αν τα κόμματα, όλα τα κόμματα αγκαλιάσουν την «ανεγκέφαλη βία», αυτή θα αλλάξει μορφή ή περιεχόμενο; Ας είμαστε σοβαροί. Δεν είναι η αύξηση της «ανεγκέφαλης βίας» αυτή που προκάλεσε την συντηρητικοποίηση της κοινωνίας αλλά το αντίθετο: Η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας είναι που προκαλεί την έξαρση της τυφλής, της «ανεγκέφαλης βίας». Και φυσικά είναι ανόητο να ισχυρίζεται κανείς ότι την «ανεγκέφαλη βία» την υπέθαλψε ο οποιοσδήποτε ΣΥΝ ή κάποιο άλλο κόμμα – και με αυτό δεν εννοώ ότι ο κ. Πρετεντέρης είναι ανόητος. Ο ΣΥΝ είχε πάντοτε «προνομιακές σχέσεις» με τον συγκεκριμένο χώρο, και όχι μόνο τα τελευταίο δύο χρόνια. Τώρα, για ποιο λόγο αυτές οι «προνομιακές σχέσεις» άρχισαν να προβάλλονται ad nauseam εδώ και μερικούς μήνες από τα ΜΜΕ (αστικά και μη) το αφήνω ως άσκηση στον αναγνώστη.

 4. wouv Says:

  Πριν βγάζoυμε συμπεράσματα..

  Πόσες δημοσκοπήσεις είναι αξιόπιστες; Κάτω απο ποιές προϋποθέσεις; Mηπως αρκετές από αυτές που προβάλλονται, «στήνονται» ή είναι κατα παραγγελία; Αν ο «πελάτης» δεν πάρει αυτή που του αρέσει, θα ξαναπάρει τη «δουλειά».

  Τότε γιατί ο «καλύτερος» για πρωθυπουργός του 2003-2004 δεν ηγήθηκε στις εκλογές του 2004;
  Μήπως ισχύει αυτό είπαν οι «πράσινοι σύντροφοί του» τότε που «σφαζόντουσαν» μεταξύ GAP – Βαγγέλη
  Ότι εάν κατέβαιναν με τον κύριο καθηγητή της Παντείου για αρχηγό, δεν θα έχαναν με 5 αλλά με 10 μονάδες to 2004;

  Και τίθεται το ερώτημα:
  Πως είναι δυνατόν να είναι «αξιόπιστες» όλες οι δημοσκοπήσεις που τον παρουσίαζαν ως «καταλληλότερο για πρωθυπουργό»,
  τη στιγμή που οι ίδιοι οι «σύντροφοί» του μιλάνε όχι απλά για ήττα αλλά για ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΟ 2004 εάν ο Σημίτης κατέβαινε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

 5. wouv Says:

  Πριν βγάζoυμε συμπεράσματα..

  Πόσες δημοσκοπήσεις είναι αξιόπιστες; Κάτω απο ποιές προϋποθέσεις; Mηπως αρκετές από αυτές που προβάλλονται, “στήνονται” ή είναι «κατά παραγγελία»; Αν ο “πελάτης” δεν πάρει αυτή που του αρέσει, η εταιρία δημοσκοπήσεων θα ξαναπάρει τη “δουλειά”;

  Τότε γιατί ο “καλύτερος” για πρωθυπουργός του 2003-2004 δεν ηγήθηκε στις εκλογές του 2004;
  Μήπως ισχύει αυτό είπαν οι “πράσινοι σύντροφοί του” τότε που “σφαζόντουσαν” μεταξύ GAP – Βαγγέλη
  Ότι εάν κατέβαιναν με τον κύριο καθηγητή της Παντείου για αρχηγό, δεν θα έχαναν με 5 αλλά με 10 μονάδες to 2004;

  Και τίθεται το ερώτημα:
  Πως είναι δυνατόν να είναι “αξιόπιστες” όλες οι δημοσκοπήσεις που τον παρουσίαζαν ως “καταλληλότερο για πρωθυπουργό”,
  τη στιγμή που οι ίδιοι οι “σύντροφοί” του μιλάνε όχι απλά για ήττα αλλά για ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΟ 2004 εάν ο Σημίτης κατέβαινε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

 6. wouv Says:

  Ακολουθεί απόσπασμα Πρετεντέρειας δήλωσης δημοσιευμένης στην Ελευθεροτυπία..

  Ποιους ενοχλεί η έκρηξη των νέων

  ……Και όμως έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια από τότε που διαβάζαμε από έγκριτο σημερινό αναλυτή τα παρακάτω λόγια:

  «Αν όντως παραβιάζεται συστηματικά το κράτος δικαίου, αν όντως απειλείται η έννομη τάξη από «μια νεοπλουτίστικη έπαρση που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα», αν όντως ζούμε σε μια κοινωνία όπου ελάχιστοι ισχυροί βρίσκονται πάνω από το νόμο, αν όντως καταλύεται η συνταγματική τάξη «από επιχειρηματίες της αρπαχτής και όχι μόνο», τότε θα ήταν στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον όλων μας και όχι μόνο του Κουφοντίνα να πιάσουμε τα οδοφράγματα και να βγούμε στα βουνά».

  Το τολμηρό αυτό απόσπασμα δεν γράφτηκε από κάποιον κουκουλοφόρο εξαρχιώτη αλλά από τον κ. Πρετεντέρη («Η αναμέτρηση», εκδ. ΕΣΤΙΑ, 2002). Ακόμα όμως κι αν σήμερα μοιάζουν τόσο οικεία όσα περιγράφει, θα μας επιτρέψει ο Γ.Π. να διαφωνήσουμε με την προτροπή του να… πάρουμε τα βουνά……

 7. make love not work Says:

  Επειδή πολλά ειπώθικαν περί βίας να προσθέσω τα εξής:
  Η βία όταν είναι στοχευμένη εναντίον εκείνου που πργματικά φταίει τότε δεν είναι κατακριτέα αλλά επιβεβλημένη πολλές φορές. Και δεν γίνεται με κουκούλες αλλά στα ίσια.
  Δείτε ένα παράδειγμα (από τα πολλά που δυστυχώς δεν τυγχάνουν προβολής):
  http://www.zougla.gr/news.php?id=28376
  Σε τέτοιες μορφές βίας (που είχα την τιμή να ασκήσω) η κουκούλα είναι κάτι το ξένο. Αλλά και σε κάθε μορφή επαναστατικής βίας η κουκούλα δεν χρειάζεται.
  Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν υποστηρίζω τα πρόσφατα μέτρα που πέρασαν τα οποία είναι γελοία και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν έχουν σαν στόχο την κουκούλα αλλά το λαϊκό κίνημα.
  Συμφωνώ με το άρθρο του εξαποδώ 1000%

 8. wouv Says:

  Τέθηκε το κατα πόσο οι δημοσκοπήσεις είναι «φερέγγυες»
  Αναδημοσιεύτηκε η άποψη του Pretent Tenteri

  …«Αν όντως παραβιάζεται συστηματικά το κράτος δικαίου, αν όντως απειλείται η έννομη τάξη από “μια νεοπλουτίστικη έπαρση που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα”, αν όντως ζούμε σε μια κοινωνία όπου ελάχιστοι ισχυροί βρίσκονται πάνω από το νόμο, αν όντως καταλύεται η συνταγματική τάξη “από επιχειρηματίες της αρπαχτής και όχι μόνο”, τότε θα ήταν στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον όλων μας και όχι μόνο του Κουφοντίνα να πιάσουμε τα οδοφράγματα και να βγούμε στα βουνά»..

  Αλλίευτηκαν και μερικά αρθράκια με φωτογραφίες

  (κάντε κλικ για να πάρετε μια γεύση από αγώνες έξω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο)

  Kαι ενώ οι λιμενεργάτες σπάσαν 100τ.μ. τζαμαρίας στο Ευρωκοινοβούλιο (απαπα!)
  ο Ριζοσπάστης δηλώνει συμπαράσταση

  (αν και δεν αναφέρει το γεγονός, γιατί είπαμε στην πραγματική εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι)

  ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  Μαχητική διαδήλωση λιμενεργατών. Πετροβολήθηκε το ευρωκοινοβούλιο και η οδηγία απορρίφθηκε

  Στις 16 Ιανουαρίου περίπου 10.000 λιμενεργάτες που προέρχονταν από 15 χώρες της Ευρώπης και ένα σύνολο 150 λιμανιών, εκπροσωπώντας πάνω από 60.000 εργαζόμενους, συγκεντρώθηκαν στο Στρασβούργο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ψήφιση του σχεδίου οδηγίας για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών. Η διαδήλωση προετοιμάζονταν τον τελευταίο μήνα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας είχαν γίνει συναντήσεις μεταξύ των μελών του δικτύου του IDC (Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών) και για πρώτη φορά επιτεύχθηκε και η συναπόφαση ενός σχεδίου δράσης και με λιμάνια μέλη της ETF (Βέλγοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Πολωνοί).

  Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Ετουάλ, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι λιμενεργάτες με τα φωσφορίζοντα γιλέκα και τα κράνη εργασίας τους. Η μακριά πορεία άνοιγε με τους ισπανούς λιμενεργάτες, ακολουθούσαν οι συνάδελφοι από το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Φινλανδία, την Πολωνία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και έκλεινε με τους οι Γάλλους από τη Μασσαλία, τη Δουνκέρκη, το Καλέ, το Μπρεστ και τη Ναντ. Στην πορεία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά, που είχαν έρθει για να δηλώσουν με αυτό το συμβολικό τρόπο το ενδιαφέρον τους και την συμπαράστασή τους στον αγώνα τον ευρωπαίων συναδέλφων τους, για την υπεράσπιση του επαγγέλματός τους. Υπήρχαν πανό σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, που απαιτούσαν την καταψήφιση της οδηγίας.

  Ενα τέταρτο μετά την έναρξη της πορείας, η αστυνομία προκειμένου να ελέγξει τη μαχητικότητα των διαδηλωτών και να διασφαλίσει ότι η πορεία θα ακολουθήσει την προκαθορισμένη διαδρομή προκειμένου να φτάσει στο ευρωκοινοβούλιο, έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών που έπνιξαν τους διαδηλωτές, αλλά και τον κόσμο που παρακολουθούσε από τους γύρω δρόμους.

  Οι διαδηλωτές απάντησαν με ρίψεις αντικειμένων (ξύλα, πέτρες, κομμάτια πεζοδρομίων). Μπροστά στο ευρωκοινοβούλιο η ένταση αυξήθηκε και άλλο. Από την πλευρά των διαδηλωτών πετιούνται αυγά, μπουκάλια, καδρόνια. Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε με δακρυγόνα, καπνογόνα και εκρηκτικά, προκαλώντας ασφυξία στους συμμετέχοντες. Ήταν στιγμές που το σύννεφο καπνού και χημικών ήταν τέτοιο που είχε καλύψει το σύνολο της διαδήλωσης και το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης.
  Ομάδες των προνοητικών λιμενεργατών με μάσκες και τα κράνη εργασίας τους κατάφεραν να φτάσουν έξω από το ευρωκοινοβούλιο που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο από τις ισχυρές δυνάμεις καταστολής. Η χρήση αντλιών νερού έρχεται να προστεθεί στη ρίψη χημικών που συνεχίζονταν αδιάκοπα. Οι διαδηλωτές, ξηλώνουν και πετούν στο διπλανό κανάλι σημαίες και άλλα εμβλήματα του ευρωκοινοβουλίου. Πολλές πέτρες, ξύλα και άλλα υλικά βρίσκουν το στόχο τους και προσγειώνονται πάνω στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν και πάλι με εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν τους λιμενεργάτες που επωφελούμενοι από τα σύννεφα καπνού ανασυντάσσονταν για νέες επιθέσεις. Σε ένα δεύτερο μέτωπο, στην αποβάθρα του καναλιού Ερνέστ – Μπεβέν στην πίσω πλευρά του κτιρίου του ευρωκοινοβουλίου άλλες ομάδες οπλισμένες με σφεντόνες κατέβασαν αρκετά τετραγωνικά από την τζαμαρία του κτιρίου. Μεταφέρθηκε έτσι, με έναν άμεσο τρόπο στο εσωτερικό του κτιρίου το κλίμα της διαδήλωσης. Το μεγαλειώδες αγωνιστικό συλλαλητήριο έληξε αργά το απόγευμα με την αποχώρηση των αποστολών και την επιστροφή προς τα λιμάνια της κάθε χώρας, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για όποτε κριθεί ξανά απαραίτητο από τους λιμενεργάτες. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εκδηλώθηκαν 13 τραυματισμοί και 12 συλλήψεις από τη μεριά των διαδηλωτών. Από την μεριά της αστυνομίας ανακοινώθηκαν 12 τραυματισμοί αστυνομικών.

  Μετά τη λήξη της διαδήλωσης, μία αντιπροσωπεία από το Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC-ΔΣΛ) και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ETF), συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τσόουσεπ Μπορέλ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκε η αντίθεση των λιμενεργατών στην υπό ψήφιση οδηγία και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι λιμενεργάτες θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος τον δίκαιο αγώνα τους και οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα θεωρηθεί μη αποδεκτή θα αντιμετωπισθεί με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναφορά της οδηγίας λίγο μετά από την πρώτη απόρριψη της εξόργισε τους λιμενεργάτες και έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του κεφαλαίου από τη μία, ενώ από την άλλη δείχνει ξεκάθαρα τα σοβαρά προβλήματα της δημοκρατικής λειτουργίας και στο εσωτερικό του ευρωκοινοβουλίου, όταν οδηγίες οι οποίες έχουν καταψηφιστεί από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών επανέρχονται από διορισμένους εκπροσώπους των κεφαλαιοκρατών. Την ίδια δυναμική πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι συνολικά και στο νέο έκτρωμα που λέγεται οδηγία Μπόλκεσταϊν για να οδηγηθεί και αυτή στον κάλαθο των αχρήστων.

  Τελικά, ύστερα από τη μαχητική και πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των λιμενεργατών της Ευρώπης, το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε την επίμαχη οδηγία, η οποία απορρυθμίζει τις λιμενικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, δύο μέρες μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση, στις 18 Ιανουαρίου, 532 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά, έναντι μόλις 120 που ψήφισαν υπέρ. Υπήρχαν και 25 αποχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που καταψηφίζεται η οδηγία. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2003. Αλλά η Κομισιόν, εκτελώντας προφανώς τις εντολές του κεφαλαίου την επανέφερε. Μόνο η αποφασιστική εργατική δράση μπορεί να ανατρέψει κάθε αντιδραστική προσπάθεια.

  Ο Νίκος Γεωργίου είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λιμενεργατών

 9. wouv Says:

  & ένα λίνκ
  ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  Μαχητική διαδήλωση λιμενεργατών. Πετροβολήθηκε το ευρωκοινοβούλιο και η οδηγία απορρίφθηκε

  Και μετά σύντροφοι θα ήθελα θέσεις. Όχι «δημοσκοπήσεις». Σε αυτές ο Pretend Tenteris είναι καλύτερος. Όταν του ξεμένει χρόνος μετά το πέταγμα μπουκαλιών στο γήπεδο..

  Αυτά για την εβδομάδα. Τα λέμε την επόμενη.

 10. εξαποδω Says:

  @ Rizobreaker

  Πράγματι, μπορεί να είναι κι αυτός μπορεί και ο οποιοσδήποτε. Σημασία έχει ότι σε μια χώρα με την αριστερή πολιτική παράδοση της Ιταλίας, το 70% του πληθυσμού επικροτεί την πολιτική Μπερλουσκόνι! Επικροτεί το κατέβασμα του στρατού για στυνομικές επιχειρήσεις, το σάρωμα και τις μαζικές απελάσεις μεταναστών, τη στοχοποίηση πληθυσμών (Ρομά, Ρουμάνοι, κλπ), τις περιπολίες πολιτών για τη «διατήρηση της τάξης», κλπ

  @ Vrennus

  Αγαπητέ, αν αποδέχεσαι ότι όντως το 80% του λαού ανήκει στη βάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ (άντε και του ΠΑΣΟΚ) τότε η μόνη λύση είναι …να αλλάξουμε λαό! Δεν λέω, είναι κι αυτό μια ιδέα μόνο που έχει κάποιες πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή της… Θα μπορούσε ίσως και να κυβερνάνε μόνο το 20% των «φωτισμένων», αλλά και αυτό έχει προς το παρόν κάποιες δυσκολίες εφαρμογής. Άσε που αυτό ονομάζεται και κάπως αλλιώς…

  Επίσης, για όσους δεν συνηθίζουν να «πέφτουν από τα σύννεφα», είναι γνωστό ότι η λογική του «μπάχαλου» και της «λεηλασίας» υπάρχει σε τμήμα του αναρχικού χώρου ήδη από το 1985! Οι άσχετοι της αριστεράς που ανακάλυψαν τα «Εξάρχεια» τα τελευταία χρόνια (πήγαιναν μόνο για καφέ στην πλατεία) μπορεί να νομίζουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική αλλά η ιστορία αυτή πάει σε βάθος. Το γιατί τώρα το φαινόμενο πήρε την έκταση που πήρε, δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με όρους κοινωνιολογικούς, πολιτισμικούς και κοινωνικούς. Ισχύουν και αυτά. Υπάρχει όμως και η πολιτική παράμετρος, η οποία νομίζω έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο. Και επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα:
  «…που τα τελευταία δύο χρόνια ανέχτηκαν τους κουκουλοφόρους, τους δικαιολόγησαν, αρνήθηκαν να πάρουν πολιτικά μέτρα απέναντι στο φαινόμενο της χουλιγκάνικης βίας και της λεηλασίας, καμιά φορά τους έκλεισαν και πονηρά το μάτι.»
  Επιμένω σε αυτό και είμαι κάθετος! Δεν μιλάω για φραστικές καταδίκες και άλλες τέτοιες μαλακιούλες για τα ΜΜΕ. Μιλάω για πολιτική ανοχή που δημιούργησε μια νοοτροπία του «με παίρνει να κάνω τη μαλακία μου». (Ο χώρος αυτός κινείται πολύ στη λογική «με παίρνει» – «δεν με παίρνει»). Απλώς, επείδή όντως η κοινωνία έχει αλλάξει, το πράγμα κάποια στιγμή αυτονομήθηκε και ξέφυγε. Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες στο χώρο αυτό της αριστεράς γιατί η μη ανοχή στον πολιτικό χουλιγκανισμό ήταν μακρόχρονη παράδοση της ελληνικής αριστεράς (με εξαίρεση κάποιες μικρές ομάδες). Κάποιες φορές, μάλιστα, έπαιρνε και «έμπρακτο» χαρακτήρα… Η παράδοση αυτή, λοιπόν, έσπασε τα τελευταία χρόνια με ευθύνη πολύ συγκεκριμένων χώρων. Και έσπασε για ανόητους μικροπολιτικούς λόγους (να σου θυμίσω αν θέλεις τα διάφορα «ηρωικά» του Τσίπρα «εμείς δεν είμαστε δικαστές να κρίνουμε την πρακτική των άλλων»;). Παρατήρησε αν θέλεις την κριτική που ασκείται πια από πολλά στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς σε αυτή την πολιτική τακτική, από τον Κοροβέση μέχρι τον Παπαδημητρόπουλο και άλλους πολλούς και θα δεις ότι αυτό δεν το λέω εγώ για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης.
  Τέλος, προς υποστήριξη του ισχυρισμού μου για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η κουλτούρα της πολιτικής ανοχής (ή μη) σε τέτοια φαινόμενα, θα αναφέρω ένα παράδειγμα που έζησα κάπου, κάποτε τη δεκαετία του ’90 και συμμετείχα από την αρχή μέχρι το τέλος του. Κάποιοι άνθρωποι με αναφορά στην εναλλακτική αριστερά, κάποιοι βετεράνοι αναρχικοί και πολλοί νεαροί αντεξουσιαστές ή «αντεξουσιαστές» προχωρήσαμε σε ένα κοινωνικό και πολιτικό εγχείρημα αρκετά πρωτοποριακό. Ήταν αρκετά χαλαρό και ελευθεριακό, με συμβουλιακή μορφή αλλά είχε ας πούμε 4-5 βασικές αρχές. Μία από αυτές ήταν όχι «βία για τη βία», «όχι υποκατάσταση των όποιων κινημάτων από τους μηχανικούς της βίας». Το εγχείρημα ήταν μαχητικό όταν έπρεπε (και μάλιστα ιδιαίτερα μαχητικό κατά περίπτωση), αλλά είχε γίνει κατανοητό ότι οι προηγούμενες αρχές ήταν αδιαπραγμάτευτες. Κάποιοι ελάχιστοι που δεν το κατάλαβαν έφυγαν κλωτσηδόν! Ήταν μια εποχή που τα «μπάχαλα» έπαιρναν πάλι το πάνω χέρι στην Αθήνα (πριν την μαζική καταστολή του ’95). Σε μας, όμως, στην πορεία του Πολυτεχνείου (που αποτελούσε πεδίο λαμπρό για εθιμοτυπικά επεισόδια) είχαμε πάντα ένα τεράστιο για τα δεδομένα του ευρύτερου πολιτικού χώρου μπλοκ, μαχητικό αλλά χωρίς κουκούλες και μαλακίες.
  Την πρώτη χρονιά μετά τη διάλυση αυτού του εγχειρήματος, στην πορεία του Πολυτεχνείου «κατέβηκαν» ξανά βιτρίνες…

  @wouv

  Για τους λιμενεργάτες ρώτα σε παρακαλώ το σωματείο τους. Εγώ δεν είμαι λιμενεργάτης!
  Η σκέψη πολλών έχει γίνει πρετεντεροκεντρική. Ο Πρετεντέρης κάνει τη δουλειά του. Είναι ο αντίπαλός μας. Ο εχθρός μας, αν θέλεις. Προωθεί με την πένα του και το μικρόφωνό του, την περιστολή των κοινωνικών διακιωμάτων, τον κρατικό αυταρχισμό, το σκύψιμο των κεφαλιών. Το ξέρουμε αυτό από την αρχή! Δεν μας εκπλήσσει! Και συ ή εγώ, τι κάνουμε; Ενώ ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος του, με τη μαλακία μας του χαρίζουμε στο πιάτο αυτό που θέλει! Χωρίς αντίσταση, χωρίς σχέδιο και πολιτική τακτική πέφτουμε στη φάκα που μας άνοιξε αυτός και όσοι είναι πίσω του. Μπράβο μας, λοιπόν! Ας του χαρίσουμε την ευρύτατη λαϊκή συναίνεση που χρειάζεται για να περάσουν τα αφεντικά του νέα «αναγκαία μέτρα»! Και αυτό λέγεται «αριστερή πολιτική» και μάλιστα «ριζοσπαστική»! Και αυτό λέγεται «αγώνας»! Εγώ λέω να γυρίσουμε σπιτάκι μας να καθαρίσουμε καμιά πατατούλα γιατί και γι’ αυτό ελέγχεται αν είμαστε ικανοί…
  Και κάτι ακόμη. Βαρέθηκα ο διάλογος να κινείται μεταξύ «κουκουλοφόρων» και «Πρετεντέρη». Ελπίζω κάποιοι να καταλαβαίνουν ότι και οι δύο είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος και όχι κάτι διαφορετικό και μάλιστα το ένα αντίθετο του άλλου.

  @ make love not work

  Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμφωνείς! Κι εγώ συμφωνώ με ό,τι αναφέρεις για τη βία. Μακριά από μένα ο πασιφισμός και το «γυρνάω και το άλλο μάγουλο». Η βία είναι κι αυτή ένα «εργαλείο» στην πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση που χρειάζεται, όμως, μεγάλη προσοχή στη χρήση του και ένταξη στο κατάλληλο πλαίσιο και τη σωστή τακτική. Αλλιώς καθίσταται ανεξέλεγκτο και συχνά πυκνά μπούμεραγκ.

 11. wouv Says:

  ΠάρτΕ και μία ανάλυση

  Το κράτος παίρνει μέτρα για να εμποδίσει την κοινωνική έκρηξη που έρχεται. Δικαιολογίες βρίσκονται ή «κατασκευάζονται». Ενίοτε με Μαρκογιαννάκηδες, με κρατικά – ακροδεξιά – «ψευτοεπαναστατικά» κλπ.»μπουμπούκια» που «υπηρετούν» είτε εν γνώση τους, είτε ηλιθίως ένα κοινό στόχο.

  Την τρομοκράτηση του κόσμου για την επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα από την πίσω πόρτα.

  Μπροστά στην «ανασφάλεια», τον «φόβο», όλα τα δικαιώματα ετών, δεκάδων εργατικών διεκδικήσεων , παραχωρούνται κοψοχρονιά. Γιαυτό και η «ασφάλεια» προβάλεται ως «ύψιστο» αγαθό από τα κανάλια των τηλε-κανίβαλων.

  Το ζήτημα είναι η οργάνωση σε επίπεδο εργαζομένων(και όχι μόνο),οι θέσεις(ιδεολογική αποκρυστάλλωση),η μαζική διεκδίκηση, και φυσικά η προοπτική. Όταν λέμε για προοπτική δεν μιλάμε για «πωλητήρια» σε μια «κοινοβουλευτική» συμφωνία.

  Σε καταστάσεις υπερσυσώρευσης(όπως η σημερινή) η τάση για την πτώση ποσοστού κέρδους του κεφαλαίου συνεχίζεται.

  Παρόλα τα «προσωρινά» ευέλικτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων,το ποσοστό κέρδους των καπιταλιστών θα συνεχίζει να πέφτει.
  Για να το πούμε «κενσιανιστικά» πως να αγοραστούν προϊόντα όταν ο κόσμος δεν έχει λεφτά;

  Άρα θα χρειαστούν και νέα «ευέλικτα» «λαστιχένια» μέτρα σε βάρος των εργαζομένων τα οποία θα αναγγελθούν ως «προσωρινά»
  Αλλά ακόμα και τα «λάστιχα» έχουν κάποιο όριο..

  Το πρώτο συμπερασμα είναι ότι τα «προσωρινά» μέτρα κάθε άλλο είναι παρά «προσωρινά». Η «ευελιξία» θα συνεχίζεται να υφίσταται, όσο το κεφάλι σκύβει στις επιταγές των εργοδοτών.Και όσο υπάρχουν κόμματα – οργανώσεις κολλημένα στα λάθη του παρελθόντος. Άραγε τι έκαναν για να «προσεγγίσουν» τον κόσμο που κοινοιτοποιούταν. Χωριστές πορείες!! Κριτική από «ψηλά». Ψευτο-συμπαραστάσεις. Οι διαδηλωτές δεν είναι λεπροί κύριοι. Και κυρίως μούγκα. Για «Περίανδρο». Για Κούνεβα. Για τα 15-χρονα στη Λάρισσα. Για τον κόσμο που έφαγε ξύλο απτα ΜΑΤ στην Πτολεμαϊδα.

  Οι Αστοί ξέρουν ότι θα υπάρξει αντίδραση. Οι «τρομονόμοι» δεν είναι θέμα των «κακών» που κρύβουν την μούρη τους όπως έδειξε και η πρόσφατη εφαρμογή τους σε 15χρονα-16χρονα στη Λάρισσα κ.Εξαπωδώ.

  Πριν 30 χρόνια, ένας οικογενειάρχης με ένα μισθό σε ιδιωτική εταιρεία μπορούσε(όχι πολυτέλειες) να ζήσει άλλα άτομα: Τη σύζηγο και άλλα δύο παιδιά. Και παράλληλα να τα σπουδάσει.

  Σήμερα ο ίδιος οικογενειάρχης με μόνο μία εργασία σε ιδιωτική εταιρία, δεν μπορεί να ζήσει καλά καλά ούτε τον εαυτό του.

  Το τελευταίο συμπέρασμα είναι ότι η λεηλασία στο εργατικό μισθό τα τελευταία 30 χρόνια είναι άνευ προηγουμένου.

  Κουράστηκα. Άντε από Δευτέρας. Ανοιχτός σε κάθε κριτική(αλλά από Δευτέρας)

 12. mavro.fws Says:

  Σε όλα, που σημειώνεις στην ωραία ανάρτηση σου,
  Συμφωνώ @ Εξαποδώ. Με μια μόνο επιφύλαξη
  Σχετικά με τον επικείμενο «Έλληνα …Μπερλουσκόνι».
  Για «τέλος της μεταπολίτευσης» και η «ιταλοποίηση
  της πολιτικής ζωής» είχε πρωτογίνει λόγος στην Ελλάνδη
  ήδη από το 1994 (άνοδος μπερλουσκονισμού στην Ιταλία)
  αλλά …αναβλήθηκε λόγω ανόδου του σημιτικού
  εκσυγχρονισμού το 1996.

  Τώρα σαφώς τα πράγματα είναι ευνοϊκότερα για την εγχώρια ευδοκίμηση του φαινομένου, καθώς επισημαίνεις, μόνο που
  θα έχουμε μια καθυστέρηση διότι μάλλον θα προηγηθεί
  ένα «πράσινο νιουντηλ» του «επικείμενου» Γιωργάκη.

 13. Δελφινάκι Says:

  Πράσινο νιουντίλ με πράσινη ανάπτυξη (πράσινα άλογα τραβάν τον πράσινο ήλιο), ή βάζελος Μπερλουσκόνι με ΜIGάλα φτερά (σαν τις σερβιέτες που μοιράζει η Ολυμπιακή);

  Πάντως οι ίδιοι που βγαίνουν και τα σπάνε, και τους χαϊδεύον οι μεγαλοϊδεάτες (για τον εαυτό τους) αριστερούλιδες και αναρχομπαμπάδες είναι οι ίδιοι που εκθειάζουν στα γήπεδα τους κάθε λογής λούμπεν μεγαλοαστούς.

  Την κοινωνική έκρηξη που έρχεται (τί έγινε αλήθεια η βεβαιότητα της εξέγερσης) την περιμένουμε όλοι, αλλά δεν θα έχει καμία επαναστατική προοπτική αν οι φορείς της δε συνειδητοποιήσουν τι κάνουν, γιατί το κάνουν, και προς το συμφέρον τίνος το κάνουν.

  Μέχρι τότε, καλό θα ήταν «τα παιδιά» να κοινωνικοποιηθούν και πέρα από το ξεσηκωμό του Δεκέμβρη, να αρχίσουν να διαβάζουν, να μάθουν να συνδιαλέγονται και να οργανώνονται δημοκρατικά, να αμφισβητούν ζητήματα καθημερινής καταπίεσης, εξαχρείωσης, και κοροϊδίας με συγκεκριμένες προτάσεις, να συνειδητοποίσουν τη δομή του συστήματος στο οποίο θέλουν να αντιτεθούν, τον παρασιτισμό της και ζητήματα εξάρτησής της από Δυσμάς, και υποταγής της προς Ανατολάς, να μάθουν για την ιστορία των πραγματικών εξεγέρσεων και επαναστάσεων στην ιστορία του τόπου μας, για το ¨21, για την Ελεύθερη Ελλάδα της Αντίστασης, για τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα τόσο στη Μακεδονία του Μελά, όσο και στην Κϋπρο του ’50. για την αμφισβήτηση του συστήματος από το Πολυτεχνείο μέχρι τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης,…

 14. regimientocinqo Says:

  Σ.φε Εξαποδώ
  (μια και τό’φερε, μήπως και ήσουν από Θεσσαλονίκη μεριά πριν λίγες μέρες μαζί με Καραμπελιά για μια εκδήλωση?)
  νομίζω ότι στο Ελλάντα κάνουμε – και ο πρώτος πληθυντικός σηκώνει πολύ συζήτηση, για τον απλό λόγο ότι έχει πολύ περιορισμένη εμβέλεια τελικά η κουβέντα – ετεροχρονισμένα μια συζήτηση για ένα ζήτημα που έκλεισε τον κύκλο του.
  Στην ανομιμοποίητη πολιτικά βία αναφέρομαι, και στη γνωστή ιστορία της αυτονομίας η οποία κατάφερε -όχι μόνη της οπωσδήποτε -σήμερα στην Ιταλία η «αριστερά» (και η αριστερά αν θες) να μην έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
  Ξέρω.. «Τί τα θες τα αστικά κοινοβούλια» ίσως πει κάποιος – μόνο που όλο και κάτι μαρτυράν για την απήχησή σου κι αυτά ε;
  Η θεωρητικοποίηση του εργάτη -μάζα, της άρνησης της μισθωτης σχέσης (εδώ και τώρα, όχι σαν προοπτική), του ανταγωνιστικού κινήματος κλπ. ήταν ενδιαφέρουσα , κατά τη γνώμη μου, στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία της Ιταλίας, με το αναπτυγμένο εργατικό κίνημα και την πλούσια παράδοσή του. Γρήγορα ακολούθησε το δρόμο που παίρνουν όσοι αγνοούν το πως δουλέυουν οι ιστορικές νομοτέλειες: με εξαίρεση μεμονωμένα, τελικά, περιστατικά, η πλειοψηφία της ε.τ. αγνόησε την «αυτονομία» και οι επικεφαλής της τελευταίας είτε στράφηκαν σε μεταμοντέρνα εγχειρήματα (θυμάστε άραγε τους «Ριζοσπάστες» του Πανέλα, που κατέβασαν και την Τσιτσιολίνα στη βουλή;) είτε στράφηκαν στο «ένοπλο» -με την αγαστή συνεργασία της Π2 και του πράχτορα της ΣΙΑ Τζέλι, βεβαίως.
  Το μόνο που έμεινε, ήταν να κοπεί οριστικά κάθε σχέση του ΚΚΙταλίας με την παράδοση της πολιτικής βίας -και αναπόφευκτα να αυτοδιαλυθεί το κόμμα.Επίσης η κατακόρυφη όξυνση της κρατικής καταστολής (είχα ακούσει από σ.φο ΚΝίτη τότε που είχε πάει για κάποια συνδιάσκεψη στην Περούτζια ότι τους είχε η αστυνομία τρεις μέρες σε κρατητήριο στο Μπάρι για εξακριβώσεις και τέτοια.)
  Αυτά, σε μια χώρα που τουλάχιστον ανέδειξε θεωρητικούς στο χώρο που πάλεψαν να αρθρώσουν για μια συγκεκριμένη κατάσταση, μια συγκεκριμένη ανάλυση. Στην Ελλάδα, οι «θεωρητικοί» της κακιάς ώρας, απλά δανείζονται ατάκες για να βρουν ακροατήριο.
  Το μόνο καλό είναι ότι το ΚΚΕ δεν τσιμπάει.
  Κατά τα άλλα, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως συντηρητικός είναι αυτός που αρνείται τη δυνατότητα ανατροπής των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής -η οποία ό,τι κι αν προφασίζεται μόνο με τον τρόπο του Λένιν γίνεται. (όταν και όπου γίνεται, εντάξει δεν πιάνω αυτή την κουβέντα τώρα..).
  Αυτά και καλημέρα..

 15. εξαποδω Says:

  @R5

  Μπα, δύσκολα περνάω το αυλάκι με το πήξιμο που έχω! 😦

  Το ΚΚΙ (PCI) είχε ξεκόψει οριστικά και συνειδητά από την παράδοση της πολιτικής βίας ήδη από το 1949, όταν βρέθηκε στο δίλημμα να πάρει μια απόφαση παρόμοια με αυτή του ΚΚΕ το ’46 ή όχι.
  Το ενδιαφέρον με την Ιταλική Αυτονομία είναι η εξέλιξη του βασικού θεωρητικού της του Α. Νέγκρι, ο οποίος πλέον με την «Αυτοκρατορία» που συνέγραψε μαζί με τον Χάρτ, δείχνει να «απογειώνεται» τελείως (πλησιάζοντας ανοιχτά τον «αμερικανισμό» που κάποτε ανέφερε κριτικά) κρατώντας από την πάλιά μαρξιστική του ανάλυση μόνο τον άκρατο υποκειμενισμό της.
  Είναι φανερό ότι οι σημερινοί ημεδαποί κουκουλοφόροι και κουμπουροφόροι είναι θαυμαστές της ιταλικής «αυτονομίας». Προσπαθούν να κάνουν τις ίδιες ενέργειες με τότε, με το ίδιο σκεπτικό αλλά με μια τεράστια διαφορά. Δεν υπάρχει το εργατικό κίνημα της εποχής εκείνης στην Ιταλία, το οποίο βρισκόταν σχεδόν σε προ-επαναστατική κατάσταση! Οι αδαείς θα καταλάβουν πολύ σύντομα και πολύ επώδυνα φοβάμαι την τεράστια διαφορά των εποχών και των «αντικειμενικών» και «υποκειμενικών» συνθηκών! Αν τότε, οι ιδεολογικοί «παππούδες» τους απέτυχαν δεν θέλω να φανταστώ τι θα πάθουν αυτοί (και τι θα πάθουμε κι εμείς)…

 16. regimientocinqo Says:

  «Προσπαθούν να κάνουν τις ίδιες ενέργειες με τότε, με το ίδιο σκεπτικό αλλά με μια τεράστια διαφορά. Δεν υπάρχει το εργατικό κίνημα της εποχής εκείνης στην Ιταλία, το οποίο βρισκόταν σχεδόν σε προ-επαναστατική κατάσταση! » Ακριβώς!
  (για το προ -επαναστατική κρατάω μιαν επιφύλαξη, αλλά εντάξει δε γράφουμε κι ιστορία..)
  Και το θέμα είναι: οι υμνητές όλης αυτής της ιστορίας πια είναι τόοοοσο αδαείς και κάνουν πως ξεχνάν; Ή μήπως κάτι άλλο παίζει -δοθέντος ότι κάμποσοι από δαύτους, καθηγητές, δημοσιογράφοι κλπ. είναι και σημαίνοντα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ή πληρώνονται από προγράμματα της Ε.Ε. κλπ.

 17. ουγκ, ουγκ! Says:

  Αληθινά όμως τι θα μπορούσαμε να παθουμε «εμείς» σύντροφε εξαποδώ, δεδομένου οτι σε αυτή τη χώρα που ζούμε έχουμε ένα κόμμα το οποίο απο επαναστατικές θέσεις, σηκώνει τσιμενταρισμένο ιδεολογικό μέτωπο σε τέτοιου είδους «αυτονομία»???

 18. εξαποδω Says:

  @ουγκ ουγκ

  Το «εμείς» πήγαινε στον λαό. Το παράδειγμα της Ιταλίας έδειξε ότι όταν το κράτος αποφασίσει να «σοβαρευτεί», τότε ο αυταρχισμός, η κρατική τρομοκρατία και η αδυσώπητη περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων – πάντα με πρόσχημα την «τρομοκρατία» – πλήττει πολύ ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και πολύ περισσότερες πτυχές της κοινωνικής ζωής από εκείνα κι εκείνες που μπορούμε να υποθέταμε με βάση απλώς τη συμμετοχή ή μη στην «αντικρατική» σύγκρουση…

 19. wouv Says:

  To πρόβλημα κ.Εξαπoδώ είναι ότι με δημοσιεύσεις σαν την απο πάνω παίζεις ακριβώς το δικό τους παιχνίδι. Το παιχνίδι των «εντυπώσεων», της τηλε-φοβίας των «έγκυρων» δημοσκοπήσεων.
  Ανέφερθηκαν μερικά παραδείγματα όπου οι δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά «επαληθεύτηκαν».
  Να θυμηθούμε επίσης και τον γραφικό κυρ Θωδωρή(Πάγκαλο) όταν πριν από 3 εβδομάδες μπροστά σε panel είπε σε δημοσκόπο για «κατευθυνόμενες» ερωτήσεις σε μία (άσχετη με το θέμα) μας δημοσκόπηση. Και ο δημοσκόπος συμφώνησε! Το είπε βέβαια με άλλα λόγια αλλά συμφώνησε. Οι δημοσκοπήσεις αρκετές φορές «αντικαθιστούν» τα ποιο αμεσοδημοκρατικά δημοψηφίσματα.

  Δυστυχώς και τα δύο κόμματα της αριστεράς στο κοινοβούλιο, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Και η μπετόν αρμέ & και η Αριστεροί και Light αποκύρηξαν «μετά βγελυμίας τα της εξεγέρσεως και των παραφυάδων αυτής».

  Μην μου πεις για την εξ. Αυτή είτε απορροφήθηκε από τον Συρριζα,είτε σε δυναμική αποτελεί όμιλους -όχι κόμμα- ασχέτως αν έχει αρκετούς αγωνιστές και πολλές φορές ανθρώπους με έξυπνες ιδέες. Ο μικρομεγαλισμός δεν είναι σύμπτωμα μόνο της κοινοβουλευτικής.Όπως και το να βγάζει

  Υ.Γ.
  Για να προβοκάρω λίγο τη συζήτηση ποια είναι η γνώμη της Αλέκας για το σπάσιμο της τζαμαρίας του Ευρωκοινοβουλίου από τους λιμενεργάτες το σωτήριο έτος 2006; Εντάσσεται στις γνήσιες διεκδικητικές ενέργειες; Έλα Αλέκα(κατά το έλα Αλέκο της διαφήμισης)

  Όχι απλά ρώτηθηκαν. Παρατέθηκε ολόκληρη συνέντευξη συνδικαλιστικού εκπρωσωπου λιμενεργατών. Δεν νομίζω να έχεις παράπονο.

  Ντροπή! Έβγαλε ανακοίνωση η ΚΝΕ ότι τα ΕΑΑΚ είναι φασίστες; Και πλάκωσαν ΕΑΑΚΙτη; Ντροπή(και μην μου πεις να ρωτήσω ΤΗΝ ΚΝΕ). Τελικά όι εχθροί της ΚΝΕ αντί να είναι οι ακροδεξιοί και οι Περίανδροι είναι τα ΕΑΑΚ;

 20. el dimi Says:

  Μάλλον εχθροί της Κ.Ν.Ε. είναι και οι φασίστες και φυσικά όσοι τους δίνουν επιχειρήματα συκοφαντώντας έννοιες όπως κίνημα, άσυλο, αγώνες κλπ. Στη δεύτερη κατηγορία συγκαταλέγονται ΕΑΑΚ,ΣΥΝ και αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές.

 21. wouv Says:

  Δηλαδή εχθροί της ΚΝΕ δεν είναι η ΠΑΣΚΕ η ΝΔ! Ωραία αντίληψη!
  Το ποιος συκοφαντεί το κίνημα: μια αναδρομή στις δηλώσεις της στελεχών του ΚΚ (και της αριμάνειας κυρίας) περί «σωματεμπόρων» στα γεγονότα του Δεκέμβρη θα ήταν τουλάχιστον έντιμη.

  Συγχαρητήρια ! Προχωρά η «δικαιοσύνη».
  Συμπεράσματα από την αθώωση του ναζιστή Κώστα Πλεύρη . Αλλά θα μου πείτε και ο «κακός» Τροτσκι είχε Εβραϊκή καταγωγή..

  Και όπως είπαμε. Πορεία μόνο στα jumbo γιατί

  1) Το μεγαλύτερο μέρος του κόμματος αποτελείται από μικροαστούς(μαζί με την δημοσιουπαλληλική που νομίζουν ότι είναι «αριστοκρατία»). Τα ανταγωνιστικά jumbo κλείνουν μαγαζιά μικροαστών. Οι οποίοι μικροαστοί κατά πλειοψηφία αντί π.χ. να απομυζούν 100 εργαζόμενους γκρινιάζουν που μπορούν να απομυζούν μόνο τους 5(μιλώ για τάξη μεγέθους). Και τους απομυζούν χειρότερα από την όποια πολυεθνική(απόλυτη υπεραξία from MARX you Know).

  2) Το παλληκάρι που απολύθηκε από τα jumbo(όντως αγωνιστής και μπράβο του) τυγχάνει να είναι του ΚΚ. Η διαφορά με τους άλλους ήταν ότι οι «άλλοι» ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του.Γιατί εμείς οι «άλλοι» βλέπουμε εκμεταλλευτές και ενμεταλλευόμενους.
  Σε αντίθεση με σας, που επειδή η Κούνεβα δεν ήταν στο ΚΚ μάλλον δεν αξίζει της προσοχής του «κόμματος».Ούτε ένα μονόστηλο στην εφημερίδα του λαού που λέει ο λόγος. Να μην πούμε ότι είναι και μετανάστρια οπότε δεν ψηφίζει. Να μην χαλάσει και το κόμμα τις σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της Οικομετ(πρώην εργοδότη της Κούνεβα) που ναι ΠΑΣΟΚ.

  Έχω την εντύπωση ότι ώρες ώρες ο Λενιν δεν διαβάζεται καν απτο κόμμα. Δεν μιλώ για ανάλυση χρειάζεται και μυαλό πέρα από τα κομματικά έγγραφα. Που απορώ γιατι τα χρησιμοποιείται μιας και το χαρτί υγείας `
  Έχετε καταντήσει γραφικοί. Οπως μου επιβεβαίωσε και ο Εβγατζής της γειτονιάς, με την συνομοσιωλογία έχετε καταντήσει γραφικοί. Για να μην πω ΜαυροΕκατονταρχίτες(αν ξέρετε τι σημαίνει).

 22. wouv Says:

  (Το προηγούμενο παρόμοιο σχόλιο είναι ημιτελές.)

  Δηλαδή εχθροί της ΚΝΕ δεν είναι η ΠΑΣΚΕ η ΝΔ! Ωραία αντίληψη!
  Το ποιος συκοφαντεί το κίνημα: μια αναδρομή στις δηλώσεις της στελεχών του ΚΚ (και της αριμάνειας κυρίας) περί “σωματεμπόρων” στα γεγονότα του Δεκέμβρη θα ήταν τουλάχιστον έντιμη.

  Συγχαρητήρια ! Προχωρά η “δικαιοσύνη”.
  Συμπεράσματα από την αθώωση του ναζιστή Κώστα Πλεύρη . Αλλά θα μου πείτε και ο “κακός” Τροτσκι είχε Εβραϊκή καταγωγή..

  Και όπως είπαμε. Πορεία μόνο στα jumbo γιατί

  1) Το μεγαλύτερο μέρος του κόμματος αποτελείται από μικροαστούς(μαζί με την δημοσιουπαλληλική που νομίζουν ότι είναι “αριστοκρατία”). Τα ανταγωνιστικά jumbo κλείνουν μαγαζιά μικροαστών. Οι οποίοι μικροαστοί κατά πλειοψηφία αντί π.χ. να απομυζούν 100 εργαζόμενους γκρινιάζουν που μπορούν να απομυζούν μόνο τους 5(μιλώ για τάξη μεγέθους). Και τους απομυζούν χειρότερα από την όποια πολυεθνική(απόλυτη υπεραξία from MARX you Know).

  2) Το παλληκάρι που απολύθηκε από τα jumbo(όντως αγωνιστής και μπράβο του) τυγχάνει να είναι του ΚΚ. Η διαφορά με τους άλλους ήταν ότι οι “άλλοι” ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του.Γιατί εμείς οι “άλλοι” βλέπουμε εκμεταλλευτές και ενμεταλλευόμενους.
  Σε αντίθεση με σας, που επειδή η Κούνεβα δεν ήταν στο ΚΚ μάλλον δεν αξίζει της προσοχής του “κόμματος”.Ούτε ένα μονόστηλο στην εφημερίδα του λαού που λέει ο λόγος. Να μην πούμε ότι είναι και μετανάστρια οπότε δεν ψηφίζει. Να μην χαλάσει και το κόμμα τις σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της Οικομετ(πρώην εργοδότη της Κούνεβα) που ναι ΠΑΣΟΚ.

  Έχω την εντύπωση ότι ώρες ώρες ο Λενιν δεν διαβάζεται καν απτο κόμμα. Δεν μιλώ για ανάλυση χρειάζεται και μυαλό πέρα από τα κομματικά έγγραφα των γραφειοκρατών. Που απορώ γιατι τα χρησιμοποιείται μιας και το χαρτί υγείας είναι πάμφτηνο.
  Οπως μου επιβεβαίωσε και ο Εβγατζής της γειτονιάς, με την συνομοσιωλογία έχετε καταντήσει γραφικοί. Μου έλεγε ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη δεν μπορούν να τα ερμηνεύσουν οπότε καταφεύγουν στην συνομοσιωλογία. Άντε σας εύχομαι και Λιακόπουλοι. Για να μην προσθέσω το σκληρότερο ΜαυροΕκατονταρχίτες(αν ξέρετε τι σημαίνει).

 23. wouv Says:

  Και άλλη «πρωτοπορία»
  Καταγγελία
  Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος;
  Και μην μας πει να ρωτήσουμε κάποιον του σωματείου..κ.Εξαπωδώ(του Πολυτεχνείου δεν είσαστε;)

  To ΠΑΜΕ εφαρμόζει νόμο του ΠΑΣΟΚ ενάντα στη δημοκρατία στα σωματεία!

 24. εξαποδω Says:

  @ wouv

  Στο ανέφερα και σε προηγούμενη δημοσίευση: Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση! Με όλα αυτά τα ατέλειωτα σεντόνια, τις συνεχείς παραπομπές, τις συχνά άσχετες με το κάθε θέμα παρεμβάσεις δεν νομίζω ότι καταφέρνεις τίποτε άλλο εκτός από το να (αυτο)επιβεβαιώνεις το αντιΚΚΕ μένος σου. Είναι δικαίωμά σου να έχεις μένος εναντίον οποιουδήποτε, αλλά μην κάνεις μπάχαλο τη συζήτηση σε ένα ιστολόγιο που όπως έχεις παρατηρήσει ο διαχειριστής του επιθυμεί τα πράγματα να έχουν αρχή, μέση και τέλος… Το πράγμα γίνεται λίγο κουραστικό. Επαναλαμβάνω ότι εδώ δεν είναι ούτε φόρουμ, ούτε ενημερωτική ιστοσελίδα, ούτε ιντυμήντια. Κάποιος γράφει μια ανοησία (εν προκειμένω, εγώ), κάποιοι απαντούν (άμα θέλουν και θεωρούν ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον), η συζήτηση συνεχίζεται για λίγο, ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοεί ο άλλος (είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί) και αυτό είναι όλο! Υποψιάζομαι ότι τον όποιο επαναστατικό ή αντιΚΚΕ ενθουσιασμό σου μπορείς να τον εκφράσεις σε πολλές ευκαιρίες της κανονικής καθημερινής ζωής. Μην τον εξαντλείς στο διαδίκτυο και κυρίως μην εξαντλείς και μας. Σου προτείνω, δε, αν θεωρείς ότι η ύψιστη αποστολή στο διαδίκτυο είναι να «ξεσκεπάζεις» το ΚΚΕ, να φτιάξεις ένα ωραίο ιστολόγιο, που αν θες μπορείς να το ονομάσεις «Γ….ται το ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι αυτού», να το γεμίσεις με όλες αυτές τις παραπομπές και να «αλλάξεις τα φώτα» στο ΚΚΕ (και τους συνοδοιπόρους).

 25. wouv Says:

  Όταν αντιμετωπίζεται πρόβλημα το ρίχνετε στις προσωπικές επιθέσεις(Πολύ Κνιτικο). Ο αντίπαλος είναι η αστική τάξη. Δεν τραβάμε ζόρι μα εσας. Κατεβήκαμε στην απεργία με τα πρωτοβάθμια. Απλά ζητάμε θέσεις του ΚΚ.

  Λοιπόν ένα ένα

  Πρωτα απόλα

  1
  Ο τρόπος των λιμενεργατών εγκρίνεται από το κόμμα; Παρόλο που προσήλθαν με «αμφίεση» – ασπίδα πέτρα κράνη προστασίας – και «κατέβασαν» ολόκληρες τζαμαρίες στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο; ένα σχόλιο παρακαλώ. Και όχι εξυπνάδες του στυλ «πηγαινε ρώτα λιμενεργάτη». Ολόκληρη συνέντευξη παρατέθηκε

  2
  Επιτέθηκαν ή όχι Κνιτες στα ΕΑΑΚ ; Τους χαρακτήρισαν ή όχι φασίστες ; Και κυρίως γιατί; Πείτε μας την εκδοχή σας.

  3
  Αν ενθυμούμαι καλά το ΚΚ ήταν υπέρ της απλής στο Κοινοβούλιο. Γιατί το ΠΑΜΕ είναι υπερ της ενισχυμένης αναλογικής(νόμος του ΠΑΣΟΚ) στα σωματεία;

  4
  Ο δήμαρχος του Εύδηλου(ΚΚ) μπορεί να αφαιρεί τον λόγο σε ανθρώπους που για δικούς τους (μπορεί και λάθος) λόγους δεν ήθελαν το μπάζωμα στον Εύδηλο Ικαρίας;Δεν είναι αντιφατικό το να υπερασπίζονται οι κινήσεις στη Γκιόνα και επιτρέπονται «έργα ανάπτυξης» εκεί που συμπτωματικά υπάρχει ΚΚ δήμαρχος(υπάρχουν και αλλού);

  5
  Το δεκέμβρη τι είχαμε; Εξέγερση ή «σωμαρέμπορους»; Γιατί π.χ. έχουμε εξέγερση στη Γαλλία και «σωματέμπορους – λούμπεν» στην Ελλάδα το Δεκέμβρη. Γιαυτό γράφτηκε στον Ριζοσπάστη το διαβόητο γράμμα που «αθώωνε» τον Κορκονέα;

  6
  όσο για το παλλικάρι στα jumbo όπως έγραψα είμαστε μαζί του . για μας υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι Γιατί εσείς δεν το κάνατε; Mε την Κούνεβα, τους μετανάστες που «καταπίνονται» κάθε εβδομάδα στο «πηγάδι» της Πέτρου Ράλλη;

  7
  O Lenin δεν έλεγε ότι πρέπει να μπούμε στα συνδικάτα – σοβιέτ ; Εσείς γιατί ζητάτε ακριβώς το αντίθετο; Να φτιάχνετε συνδικάτο ρου κόμματος και να ζητάτε να μπει ο κόσμος. Αυτό δεν είναι «σεχταριστική»λογική; Απομόνωσης; Και μην μου μιλήσετε για Παναγόπουλος Πολυζογωφ και Co

  8
  Ο μικροαστός που εκμεταλλεύεται τρισ-χειρότερα έναν εργαζόμενο με έξτρα απλήρωτες υπερωρίες, με κλέψιμο ενσήμων με την μη καταβολή μισθών τι δουλειά έχει στο κόμμα; Τι δουλειά έχει αυτός που γρινιάζει γιατι εκμεταλλεύεται μόνο 5 εργαζόμενους γιατί πολύ απλά δεν εκμεταλλεύεται π.χ. 100 όπως η πολυεθνική; Έχει σημασία αν σε εκμεταλλεύεται ξένος ή έλληνας εργοδότης(ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι και χειρότερος);

  9
  Πως εξηγείται η συνύπαρξη της συνομοσιολογίας με τον διαλεκτικό υλισμό; Το σκοτάδι της Κανέλλη με τα «ισλαμικά τόξα» με την διαλεκτική; Η Ε.Μπέλλου -ένα από τα δυνατα μυαλά-αν έφυγε, γιατί έφυγε απ το κόμμα;

  10
  Γιατί εσείς οι αντιφασίστες(το ελπίζουμε) δεν βγάλατε μια ανακοίνωση για την αθώωση του Πλεύρη και το πέσιμο στα μαλακά του Περίανδρου;Π.χ. για την Ελληνική Δικαιοσύνη;

  Αυτά είναι μερικά απλά ερωτήματα. Απάντηστε σε 4 από τα 10 όποια θέλετε όποτε μπορείτε(τυχεροί είστε στο σχολείο ζητάνε τουλάχιστον τα μισά σε 3 ώρες). Όχι για εμένα. Σε αυτoυς που σας διαβάζουν. Αν έχετε την ικανότητα. Και θα σταματήσω να γραφω «σεντόνια»

  Υ.G.
  Το μαυρο-εκατονταρχίτης μάλλον έτσουξε

 26. wouv Says:

  Στο 2 (περί χαρακτηρισμός ως φασιστών ρων ΕΑΑΚ ) κυκλοφορεί γραπτή ανακοίνωση (από πασπουνδαστική η κνε)

  Σύντροφοι. Είπαμε 4 στα 10. Και με τη βοήθεια του κόμματος. Τα ξαναλέμε την επόμενη εβδομάδα.

  Καλό Σαββατοκύριακο. Ο καιρός είναι όντως ανοιξιάτικος. Πράγμα που εν μέρει επηρέασε την χθεσινή διάθεση του κόσμου στην απεργία

  Έχουμε και άλλες δουλειές κ.Εξαπωδώ απτο να γράφουμε στα blogs. Και δουλείες που δεν μας τις εξασφαλιζει το όποιο «κόμμα» στο δημόσιο, στο δήμο, στις ΔΕΚΟ για να έχουμε χρόνο και ενέργεια να «προπαγανδίζουμε» τις ιδέες του..

  Αν ήξερες Λένιν τι «φάρα» είναι η κομματικοί γραφειοκράτες οι επαγγελματίες κομμουνιστές, που μένουν στο κόμμα όσα γιατί δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο και που όταν βρουν καλύτερο «μεροκάματο» αλλού γίνονται οπαδοί της «ελεύθερης οικονομίας » ή «σοσσιαλ-φιλελεύθεροι»
  ίσως, επαναλάμβάνω ίσως να αναθεωρούσες ή να βελτίωνες πράγματα στις παραγράφους που αναφέρεσαι σε αυτούς στο «Τι να κάνουμε»

 27. el dimi Says:

  Πάντως εγώ διασκεδάζω ανέλπιστα. Διάβασα μία αστεία κοινωνικοταξική ανάλυση της σύνθεσης του Κ.Κ.Ε., χωρίς φυσικά να υπάρχει απόδειξη γιαυτή (αλλά τι να λέμε, για τους υπερεπαναστάτες μας οι οικοδόμοι, οι ναυτεργάτες, οι μεταλλεργάτες, οι λογιστές και ένα σωρό άλλοι κλάδοι στους οποίους το Κ.Κ.Ε. αποδεδειγμένα παρεμβαίνει συστηματικά είναι μικροαστοί), κάτι εξυπνούτσικα άσχετα για το Δεκέμβρη και άλλες προκάτ ατάκες, που σου επαναφέρουν στη μνήμη το ύφος διαφόρων φρικιών ή ψευτοαριστερών όταν τις αναμασάνε με πάθος (πολλές φορές βέβαια και με φόβο), γενικά έναν ωραίο εγκεφαλικό εμετό, δείγμα της αηδίας που η δράση του Κόμματος της εργατικής τάξης (ή μήπως αυτό είναι τα πρώην Ενάντια και Μέρα, νυν Ανταρσύα;;;) σε μικροαστούς (και μικροαστείους) με χόμπι την εξέγερση.
  Ειλικρινά, ένα μεγάλο «ευχαριστώ»,είναι το ελάχιστο που πρέπει να ειπωθεί …

 28. wouv Says:

  Χαίρομαι el dimi που διασκεδάζετε.

  Και εμείς διασκεδάζουμε με την συνομοσιωλογία που είναι ισάξια του κ.Λιακόπουλου(ο οποίος νομίζω ότι έχει συγγενική σχέση με στέλεχος του Λαος-το λέω για τις «έρευνές σας»-).

  Προφανώς ξεχάσατε τους «βολεμένους» του κόμματος σε Δημόσιο Δέκο Δήμους. Τους μικροαστούς μαγαζάτορες που εκμεταλλεύονται μόνο 5 εργάτες ενώ θα ήθελαν να εκμεταλλεύονται 200. Οι οποιοι άνετα θα ψήφιζαν Καρτζαφέρη( αύξηση 40% του ΚΚ στον Γκύζη κυρίως σε μικρομαγαζάτορες). Η στους αγρότες με τους 10 μετανάστες εργάτες στις καλλιέργειες κατά θεσσαλία μεριά που το παίζουν «τσιφληκάδες.

  Δεν σημαίνει οτι οι μικροαστοί πρέπει να είναι εκτός αριστερών κομμάτων. Κάτι τέτοιο είναι απομονωτικό(σεχταριστικό). Αλλά τα -θεωρητικά- εργατικά αριστερά κόμματα δεν κινούνται εκεί που τους κατευθύνουν οι «νοικοκυραίοι». Συμβαίνει το αντίθετο λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό «γίγνεσθαι».

  Όσο για τους λιμενεργάτες μαλλον δεν είναι και τόσο «επαναστάτες» με βάση την ορολογία του Περισσού μιας και τα έκαναν «λαμπόγυαλο» στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο πριν 3 χρόνια.
  Αλλά ανάγκασαν το Ευρωκοινοβούλιο να αναστήλει την ψήφιση της οδηγίας Μπολκεστάιν. Στην αληθινή επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι μας λέει η Αλέκα! Μετά από αυτό φταίμε να λέμε τον Περισσό γραφικό;

  Δεν ασχολούμαστε με άλλες γραφικότητες της κ.Αλέκας ότι π.χ. στα -κατά όνομα- «σοσσιαλιστικά» καθεστώτα του υπαρκτού – ανύπαρκτου δεν υπήρχαν κρίσεις. Αφού δεν υπήρχαν, γιατί κατέρρευσαν;

  Εύχομαι να συνεχίσεται την έρευνά σας για τους «καλούς» βουλευτές. Λες και το θέμα κατα πόσο ο κάθε βουλευτής «έχει «ευαισθησίες» και όχι συνολικό ζήτημα αλλαγής πολιτικής πλεύσης. Ελπίζω να μην δείχνει και το πολιτικό σας επίπεδο αντίληψης της Ιστορίας. Γιατί θα μου επιτρέψεται να διασκεδάσω με την «αφέλειά» σας.

  Τις αδυναμίες της εξ.Αριστεράς(που είναι αρκετές) αναπτύχθηκαν σε προηγούμενο Post. Δεν είμαστε «υπερ-επαναστάτες» για να πουλήσουμε «επανάσταση». Ούτε υπάρχει η super συνταγή «φτιάχτε ένα εργατικό κόμμα σε 10 μέρες».
  Ερχόμαστε ως μαθητές στο κίνημα.Όχι ως παντογνώστες. Αλλα και ως μέλη μιας κοινωνίας που δεν θέλουν να παραμένουν απλά υποκείμενά της Ιστορίας.
  Σε αντίθεση με βολεμένους καρεκλοκένταυρους «επαναστάτες» που το μόνο που θέλουν είναι το «παζάρεμα» της εκάστωτε δυναμικής του όποιου κινήματος με αποτέλεσμα τις αυξήσεις του ενος κουλουριού τη μέρα ή με τις διασπαστικές λογικές(πράγμα που καταδίκαζε ο Λένιν) και τον
  διορισμό των «δικών» μας παιδιών -και εκ Περισσού- από την «πισω πόρτα».

  Ούτε την κρίσιμη στιγμή κατηγορούμε τις εξεγέρσεις με παραπλήσια λόγια με αυτά που τα καταδίκαζε ο Σαρκοζί στη Γαλλία πριν 3 χρόνια. Την οποία το «κομμα» την χαρακτήρισε εξέγερση και τους εξεγερμένους βγαλμένους από εικόνες των «Άθλιων» του Βίκτορα Ουγκώ. Το αυθόρμητο δεν θεοποιείται.Απ την άλλη η εξέλιξη των εξεγέρσεων δείχνει την αδυναμία των κομμάτων, την απομάκρυνσή τους από την πραγματικότητα.Το ερώτημα είναι τι έκανε το «κόμμα» που τηυν κατηγορεί για να προσσεγγίσει όλο αυτό τον κόσμο. Γιατί την καταδικάζει εδώ και δεν την καταδικάζει π.χ. στην Γαλλία.
  Δεν μιλάμε για τους «300 προβοκάτωρες στο Πολυτεχνείο» εν έτι 1973..Κρατάει χρόνια αυτή η συνομωσιολογική ΚΚέδικη κολώνια.

  Θα ήταν ενδιαφέρον αν την επόμενη εβδομάδα ή μετά το Πάσχα κάποιος-οι τολμούσαν να αντικρούσουν με επιχειρήματα τις ερωτήσεις που τέθηκαν. Αν μπορούν. Είπαμε 4 στα 10.’Οποια θέλετε.

  Σχόλια αντιρρήσεις παρατηρήσεις όλα δεκτά. Ούτε θέσφατα ούτε γραφές υπάρχουν στα γραφόμενα. Την κριτική την φοβούνται μόνο οι ηλίθιοι. Αλλά από βδομάδας. Αν χρησιμοποιώ τον πληθυντικό είναι γιατί αρκετοί με τους οποίους συζητώ, από τον Εβγατζή της γειτονιάς,τα μέλη σωματείων, ακόμα και αυτοί που διαβάζουν το συγκεκριμένο blog, έχουν σε κάποια θέματα παραπλήσιες σκέψεις. Χωρίς να είμαι ο αυτόκλητος εκπρόσωπός τους .

  Φιλικά

 29. el dimi Says:

  Είναι μία πάγια τακτική κάποιοι που δε θέλει να πάρει απαντήσεις απλά να βομβαρδίζει με ερωτήσεις. Ειδικά όταν οι ερωτήσεις χαρακτηρίζονται από παραλογισμό και παίρνουν ως δεδομένες ανυπόστατες υποθέσεις… ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί σίγουρα. Βέβαια, θα πρέπει να πετύχεις και έναν άλλο στόχο,μάλλον τον παράλειψες, αυτή η προσπάθειά σου να μη γίνει αντιληπτή. Εκεί απέτυχες. Αλλά ας σε αντιγράψω για να δούμε πού θα καταλήξουμε.

  Και όμως,όταν απολύθηκαν εργαζόμενοι από μικρές βιοτεχνίες, ακόμα και από καφετέριες με 3 υπαλλήλους, μόνο το Κ.Κ.Ε. κινητοποιήθηκε. Όταν θυμηθείς τη Μανωλάδα και ψάξεις πόσοι «υπεραριστεροί» είναι σταλήθεια βολεμένοι σε δημόσιο και όχι μόνο, τα ξαναλέμε για αυτό το ζήτημα.

  Τι σχέση έχει η εξέγερση στα γαλλικά γκέτο με τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων,που σε καμία περίπτωση δε συνιστούν εξέγερση; Θα ήθελες πολύ να είσαι τόσο εύκολα και εκτονωτικά επαναστάτης, αλλά λυπάμαι…

  Για πες μας, οι οικονομίες που αναφέρεις έπασχαν από κυκλικές κρίσεις, όπως ο καπιταλισμός; Κατέρρευσαν;;Τι εννοείς, οικονομικά;; Βρες μου ένα δείκτη που να απεικονίζει μία κατάσταση τύπου κραχ.

  Σε ό,τι αφορά την «εξωκοινοβουλευτική αριστερά», να σου υπενθυμίσω, ότι είναι εξωκοινοβουλευτική, γιατί δεν μπορεί, αλλά όχι αριστερά,γιατί δε θέλει. Κάτι παραγοντίσκοι που κατά καιρούς ενώνονται εν είδει συγκχώνευσης, μετά από πολλά παζάρια βέβαια,και διασπώνται όταν η επιχείρηση δεν τραβάει, τι σχέση έχουν με την ιστορία της Αριστεράς;;

 30. wouv Says:

  Αν παρατήρησες el dimi τα ερωτήματα (με εξαίρεση 1-2)αναφέρονται στα γεγονότα των τελευταίων 3 μηνών. Και να ήθελες να απαντήσεις θα έπεφτες σε αντιφάσεις. Οπότε όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια… Για χάρη σου θα το κάνω 3 στα 10. Όποια θέλεις. Και με ανοιχτά βιβλία

  Ξεχνάται το ότι στα Σκόπια – Σλοβενία -Βελιγράδι -Γερμανία η σημαία των αναρχικών κυμμάτιζε στις κατελλημένες πρεσβίες – προξενεία . Στην Γερμανία – Τουρκία -Ουρουγουάη – Αργεντινή – Αγγλία – Ιταλία – Τουρκία – Ολλάνδία – ΗΠΑ – Καναδά ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για τον Αλέξη.
  Η εξέγερση ήταν ανώτερη της Γαλλίας! Και το ζήτημα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας είναι κοινό σε όλο τον παλιό και νέο κόσμο και όχι μια απλή ιδιορυθμία καθυστερημένων χουντοβασιλικών (παιδιών του λαού κατά τον Ριζοσπάστη) με όπλα που «εκπυρσοκροτούν»

  Παρεπιμπτόντως στη Γαλλία κατεβαίνουν με πανό που λένε ότι «θα γίνει της Ελλάδος»(greve general παραφράστηκε σε grece general). Τα γεγονότα στην Ελλάδα(καλώς-κακώς) τα έχουν σαν πρότυπο! Ρώτα και τον κ.Μαύρο Πρόβατο(του κόμματος φαντάζομαι ) να στα πει ένα χεράκι.

  Την επόμενη φορά θα ζητήσουμε το copy-write της αριστεράς(πολύ γενικό αυτό το αριστερά δεν νομίζεται;) από την Αλέκα. Η οποία αναθεώρησε το πλαίσιο για τις ευρωεκλογές(χρησιμοποίησε την λέξη εκσυγχρονισμός του πλαίσιου). Τώρα πήρε χαμπάρι την μεγαλύτερη κρίση του Καπιταλισμού τα τελευταία 80 χρόνια τη στιγμή που ξένα portals γράφουν για αυτή απτα τέλη του 2007! Έλα Αλέκα. Ξύπνα! Θα ξαναγίνει εξέγερση και σενα θα σε πάρει ο ύπνος!

  Στην Μανωλάδα το θέμα πρώτος το έβγαλε ο κεντροδεξιός Ελεύθερος Τύπος(για να μην ξεχνιόμαστε). Το ΠΑΜΕ πήγε (και καλώς πήγε) περίπου μετά από μία εβδομάδα από το δημοσίευμα.
  Στη Θεσσαλία ας μην πειραχτούν τους τσιφληκάδες όλων των κομμάτων(μαζί και τους δικούς σας).Στη Μανωλάδα(που δεν έχετε δικούς σας) ας διαμαρτυρηθούμε. Σωστή λογική!

  Η πασσαρέλα των βουλευτών πως πάει; ; Eχει κίνηση; Θα ήταν ενδιαφέρουσα η καθαρή γνώμη αρκετών σε θέματα μειονοτήτων. Να θεσπείσεται και το βραβείο του «βουλευτή του μήνα»!

 31. el dimi Says:

  Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι οι ερωτησεις και τα επιχειρήματα χαρακτηρίζονται από παραλογισμό. Εγώ σου είπα ποιος κινητοποιήθηκε στη Μανωλάδα και εσύ μου λες για τον Ελεύθερο Τύπο. Τέτοιες απαντήσεις μπορεί να φανταστεί ο καθένας.Ενημερώσου για τη δράση της ΠΑΣΥ, ειδικά στη Θεσσαλία,και πες ύστερα κάτι που ίσως είναι έγκυρο.

  Και τι με νοιάζει τι έκαναν οι αναρχικοί εδώ και κει;;; Κ.Κ. διαφόρων χωρών μίλησαν για τον πρωτοπόρο ρόλο του Κ.Κ.Ε. στις κινητοποιήσεις, αποκαλώντας το εμπροσθοφυλακή της εργατικής τάξης. Το θεωρείς επιχείρημα από την πλευρά μου;;;

  Αν θεωρείς ότι ο κάσμος βγήκε στους δρόμους απλά για τον Αλέξη, πραγματικά δεν έχεις καταλάβει τίποτα από την «εξέγερση». Το ότι μεγάλα συγκροτήματα του τύπου πρόβαλαν απολύτως δυσανάλογα με τον όγκο τους κουκουλοφόρους και άλλες μορφές απρόσωπης βίας δε σε προβλημάτισε;;

 32. wouv Says:

  Η βασική αρχή της εξουσίας είναι η δημιουργία ενός εχθρού φανταστικού ή πραγματικού. Βοηθά στον ετεροκαθορισμό και τη συσπείρωση του κόσμου γύρω από αυτήν.

  Παλαιότερα όταν η Οχράνα του Τσάρου κατασκεύασε το βιβλίο «Τα μυστικά των σοφών της Σιών», ο ρώσικος πληθυσμός συσπειρώνονταν γύρω από τον «λατρευτό Τσάρο».
  Και τα «κρίματα» έπεφταν στο λαιμό των Εβραίων που «εχθρεύονταν» τον «Άγιο» Τσάρο. Για το τελευταίο ρίξτε μια ματιά στις «διαδώσεις» φημολογία των αντίθετων στην επανάσταση του Οκτ. του 1917 στο «10 μέρες που άλλαξαν τον κόσμο». Η συνομοσιωλογία πάντως δεν έσωσε τον Τσάρο.

  Τώρα έχουμε το νέο φρούτο, τους «κουκουλοφόρους»(κάποιοι-όχι όλοι- είναι σαν και αυτούς που έδειξε ο Λαζόπουλος. Παιδιά του λαού που πάνε για το μεροκάματο στην αστυνομία(χρησιμοποιώ «εννοιολογικές» δικές σας προσεγγίσεις)

  Όσο επικεντρώνεσται στο νέο φρούτο, και κυρίως όσο προβάλεται το παιχνίδι τους μέσω «δημοσκοπήσεων» (αναφέρθηκαν στο πόσο γίνονται αναξιόπιστες ανάλογα με αυτόν που τις παραγγέλνει), τόσο παίζεται το παιχνίδι τους.
  Και δυστυχώς ο κ.Εξαποδώ κινούμενος από κομματικό ζήλο έχοντας πιθανόν – λέω πιθανόν- «τραυματικές εμπειρίες» από μίζερους – φοιτητικούς χώρους γεμάτα πολυλογάδες, το αναπαράγει.

  Το γεγονός ότι από τα πέρατα της οικουμένης κατέβηκε αρκετός κόσμος θα πρεπε να προβληματίσει το κόμμα. Η αίτια όλων των συγκεντρωμένων είναι κοινή ‘ δεν μπορεί ξαφνικά οι 50-100 των Εξαρχείων να γίνονται 50.000.000 σε όλο τον κόσμο, και να καταλαμβάνονται προξενεία. Άμα παίρνετε συγχαρητήρια από τον Πάγκαλο και το Λάος τα δικά μου σχόλια επί του θέματος περιττεύουν..

  Δυστηχώς έχετε μετατραπεί σε «αριστερό πόλο συνδιακυβέρνσης».Η πολιτική αυτή σας βολεύει και ειδικά τους «σταλινογενείς». Χώρια που την βγάζουν -κουτσά στραβά- ανεπάγγελτοι γραφειοκράτες που δεν βρήκαν -σε άλλο κόμμα- καλύτερο μεροκάματο. Το μόνο μέλημα είναι αν θα περάσετε σε ποσοστά τον Σύρριζα .

  Το θέμα στη Μανωλάδα το έβγαλε πρώτος ο Ελ Τύπος(και προς τιμή του). Κεντροδεξιά Εφημερίδα. Και εσείς πήγατε για να όποιο λόγο πήγατε και καλώς πήγατε.
  Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ανάλογες κινήσεις δεν γίνονται και αλλού. Έδωσα την δική μου άποψη(ότι δεν θέλετε να πάτε κόντρα και στους δικούς σας καλοβολεμένους αγρότες του Θεσαλλικού Κάμπου). Και μην μας πείτε ότι τα γεγονότα της Μανωλάδας δεν γίνονται και αλλού

 33. el dimi Says:

  Δεν κατάλαβες, το ζήτημα είναι ότι οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται ώστε να δίνουν επιχειρήματα στον Πάγκαλο και στο ΛΑΟΣ. Αν νομίζεις ότι το Κ.Κ.Ε. δέχεται συγχαρητήρια από κάποιον (ειδικά τον Πάγκαλο), χρείάζεσαι καλύτερη ενημέρωση.

  Αυτοί που εκπροσωπείς σε πόσες Μανωλάδες πήγαν;;Σε πόσες περιφρουρήσεις απεργιών;; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους.

 34. εξαποδω Says:

  @wouv

  Προσπάθησε σε παρακαλώ νηφάλια, έστω για μια στιγμή, να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο του Δ. Παπαδημητρόπουλου. Με τον συγκεκριμένο διανοητή της ανανεωτικής αριστεράς και εγώ και υποθέτω κι εσύ έχουμε αρκετά που μπορεί να μας χωρίζουν. Η οξυδέρκεια, όμως, αυτού του κειμένου και η θαρραλέα όσο και νηφάλια ανάλυσή του, είναι κατά τη γνώμη μου υποδειγματική και σαφώς λέει περισσότερα από την δική μου πρόχειρη και τσαντισμένη ανάλυση:

  http://red-pep.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

 35. wouv Says:

  EL DIMI αν διάβασες τα προηγούμενα σχόλια εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου. Πόσοι αγώνες του ΚΚ είναι νικηφόροι; Γιατί 9 στις 10(και λίγα λέω) καταλήγουν σε ήττα; Πολύ απλά γιατί λειτουργούν στη λογική σεχτραριστική από το εργατικό-υπαλληλικό κίνημα. Και στη λογική της συνδιαλλαγής με την εκάστωτε εξουσία(«πόσα δίνεις για να διευθετηθούν οι απεργία»). Η Μανωλάδα με απλά ελληνικά ήταν για «ξεκάρφωμα»

  Τα συγχαρητήρια από τον Πάγκαλο του ΛΑΟΣ για τα Δεκεβριανά πιστοποιούν το κόμμα σε αριστερό πόλο συνδιαχείρησης της εξουσίας. O καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Τις δηλώσεις νομιμοφροσυνης τις κάνατε (Ο Συρριζα ακολούθησε αργότερα)

  Τα λόγια και οι συνομοσιωλογίες είναι για την αρειμάνια κυρία που στα 50 της ανακάλυψε ως νεα ρεσαλταρισμένη τον εθνικό-αριστερισμό και τους κομματικούς γραφειοκράτες που ως ανεπάγγελτοι τρέμουν μήπως χάσουν την καρεκλιστα τους και τον μικρό κομματικό τους μισθό.

  κ.Εξαπωδώ διαβάστε και αυτό Η Γαλλία επιθυμεί την απαγόρευση των αδιάβροχων στις διαδηλώσεις
  .

  Πως παλιά έλεγαν για τους Εβραίους; Το «νέο» φρούτο που λέγαμε! Παρατηρήστε ότι η επιχειρηματολογία είναι παρόμοια με την ακροδεξιά επιχειρηματολογία των ΜΜΕξαπάτησης

 36. el dimi Says:

  Ποιοι καταλήγουν σε ήττα;; Έχεις ενημερωθεί για συμβάσεις οικοδόμων, λογιστών,μεταλλεργατών και πολλών άλλων κλάδων;;Για ανακλήσεις απολύσεων;;

  Νομιμοφροσύνη είναι να ξεσκεπάζεις την προβοκατόρικη δράση κάποιων που φορώντας κουκούλες και καταστρέφοντας εκτονώνονται σε βάρος του κινήματος ( πλήρως ελεγχόμενα βέβαια);; Ίσως ψάχνουν εναγωνίως για νίκες, οπότε προτιμούν για αντιπάλους τις βιτρίνες, αφού η αστική τάξη δεν αντιμετωπίζεται τόσο εύκολα. Επαναλαμβάνω ότι για τον Πάγκαλο χρειάζεσαι ενημέρωση.

  Σε ό,τι αφορά τα περί ανεπάγγελτων κλπ, το χιούμορ σου έχει αρχίσει να κατρακυλά. Αν υπάρχει μία αριστερή οργάνωση με δεσμούς και δράση στην εργατική τάξη, σίγουρα είναι το ΚΚΕ.

  Δε μας είπες όμως τι αντιπροτείνεις. Γιατί μιλάς λες και ο λαός είναι έτοιμος να πάρει τα όπλα και τον εμποδίζει ένα πράγμα, που λέγεται ΚΚΕ.

 37. wouv Says:

  Πρώτα από όλα μην διαστρέφεις τα λόγια μου(πολύ Κνίτικο). Και εμφανίζεις άλλα τι άλλων αναγόμενα στην σφαίρα της φαντασίας σου. Η σε αυτά που νομίζεις ότι πρεσβεύω. Πάντως δεν είμαι «δάκτυλος» ξένων δυνάμεων(στη μόδα των συνομοσιολώγων είναι ο Σόρρος).

  Δεύτερο κάνω κριτική ως κόμμα.

  Τρίτο αν θέλετε προτάσεις να διαβάζεται Λένιν (Κράτος και Επανάσταση- Αναλύει ως πρότυπο την εξέγερση της Κομμούνας του Παρισιού των φτωχοδιάβολων της εποχής εκείνης- Ιμπεριαλισμός), Μπόρτιγκα, Μαρξ(Κομμουνιστικό Μανιφέστο – Κριτική στο πρόγραμμα της Γκότα – δεν νομίζω να την έχεις διαβάσει ποτέ γιατί αν την διάβαζες και είχες ευθιξία, θα έφευγες από το κόμμα -) και του επίσης μεγαλοφυούς και παραγνωρισμένου Έγκελς.

  Δηλαδή κάτι άλλο, διαφορετικό από τα κομματικά σας έγγραφαΠου απορώ γιατί τα χρησιμοποιείται τη στιγμή που το χαρτί υγείας είναι πάμφθηνο(είδες διαθέτουμε και χιούμορ). Από ότι θυμάμαι μια ζωή το ΚΚ ήταν κατά σε όλα χωρίς να προτείνει τίποτα. Κατά της ΕΕ του ΝΑΤΟ του Καπιταλισμού. κλπ. κλπ. Άρα είναι γελοίο να ζητάτε προτάσεις την στιγμή που το κόμμα σας δεν προτείνει τόσο άμεσες όσο και μακροπρόθεσμες. Και είναι συνέχεια κατά.

  Οι κομματικοί συμφωνούν σε όλα όσα πει το κόμμα αρκεί να μην χάσουν τον μικρό κομματικό τους μισθό. Που η κύρια δουλεία τους είναι να «πουλάνε» αριστεριλίκι γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να «πουλήσουν»Που αναπαράγουν τσιτάτα χωρίς να καταλαβαίνουν Τα προηγούμενα είναι από κουβέντες με πρώην ΚΚ νυν ανένταχτους και όχι με κάποιους που έστριψαν δεξιά κάνοντας αριστερή κριτική. Αν θέλετε περισσότερα επί του θέματος, στον σταλινικό Βασίλη Ραφαηλίδη
  Καπιταλισμός. Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: Ένας «σκαπανέας» της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Τέχνης.
  Αυτά από έναν άνθρωπο που είχε αξιοπρέπεια. Δεν είναι αλήτες όλοι οι δημοσιογράφοι. Βασίλη «έφυγες» νωρίς.

  Το μόνο που έχει στο μυαλό του «κόμματος» είναι ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός της ΕΣΣΔ. Το «ακλόνητο» σύστημα που διαλύθηκε. Το «ανώτερο» σύστημα των παραδείσων των «γκουλάγκ». Των πλαστών προγραμμάτων ανάπτυξης. Της ψεύτικης απόδοσης των αποτελεσμάτων της εργασίας της κοινωνίας στην κοινωνία Του ευφυολογήματος «Σοσιαλισμός σε μία μόνο χώρα». Της κομματικής «κάστας» που από ελεγχόμενη ανακλητή, περίπου ως αναγκαίου κακού από τον Λενιν της εποχής του «Τι να κάνουμε», αναδείχθηκε –ελέω Στάλιν- πάνω από την κοινωνία. Ποιοι νομίζεται ότι βρέθηκαν με μέσα παραγωγής προνόμια εργοστάσια μετά την «Πτώση του συστήματος που δεν γνώριζε Κρίση» ; Όλοι οι πρώην της νεολαίας του ΚΚΣΕ!

  Στο σωματείο των οικοδόμων συμμετέχουν και εργολάβοι. Πολλοί από αυτούς παλιοί εργάτες που πριν τον Σημίτη πεινούσαν. Με την έλευση των φτηνών εργατικών χεριών των μεταναστών μετατράπηκαν σε μικροεργολάβους. Άλλαξε η οικονομική τους κατάσταση(και καλά έκαναν). Και σε αρκετούς από αυτούς άλλαξε και η κοινωνική – ταξική τους συνείδηση. Ας με διαφωτίσει κάποιος στο κατά πόσο είναι ταξικό το συνδικάτο της ταξικής «ΣΥΝεργασίας»(το ΣΥΝ Κεφαλαία –καταλαβαίνεις για ποιο λόγο-) εργολάβων – εργατών

  Για τους αμμοβολιστές θα υπενθυμίσω ότι λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους ελάχιστοι μέχρι σήμερα έχουν πάρει σύνταξη. Αρκετοί από αυτούς είναι μετανάστες. Επιπρόσθετα δεν διάβασα καμία κίνηση καμία απάντηση για την κατάπτυστη απόφαση της δικαιοσύνης να αθωώσει τους ιδιοκτήτες των ναυπηγείων και να θεωρήσει ενόχους τους 7 πεθαμένους και τον ένα ζωντανό εργάτη πέρσι το καλοκαίρι του 2008

  Για το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών να επισημάνω την «μπαγαποντιά σας». Ενώ μας ζαλίζετε για απλή αναλογική στο σωματείο οι έδρες δόθηκαν βάσει του νόμου του ΠΑΣΟΚ(1264 άρθρο 12 παράγραφος 5).Δηλαδή ενισχυμένης αναλογικής. Και με αυτό τον τρόπο «κλέψατε» μια έδρα από την Ένωση Εργαζομένων. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η απλή αναλογική γράφεται στο καταστατικό του σωματείου! Το οποίο είναι εγκεκριμένο από το πρωτοδικείο To ΠΑΜΕ εφαρμόζει νόμο του ΠΑΣΟΚ ενάντια στη δημοκρατία στα σωματεία! Πολύ δημοκρατικό!

  Ηθικό δίδαγμα: Καλή η απλή αναλογική αλλά αν συμφέρει το «κόμμα» καλύτερη η ενισχυμένη. Τους αριστερούς μόνο το ΚΚ έχει το copy right της εκπροσώπησης.
  Για την σύνταξη με τον Πάγκαλο – «Μπουμπούκο» στα γεγονότα του Δεκέμβρη κάνε ένα goggle search. Έχουμε και άλλες δουλειές

  Δεν έχω το ψώνιο ούτε την απαίτηση να υιοθετεί κάποιος τις απόψεις μου. Οποιοσδήποτε σύντροφος, μπορεί να βοηθήσει την συζήτηση. Από βδομάδας

 38. el dimi Says:

  Όταν θελήσεις απάντησε και σε κάτι ουσιαστικό. Επίσης, το να γράφεις προτάσεις με εξυπνακίστικες ατάκες χωρίς σύνδεση καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα( εκτός και αν ο ειρμός σου φοράει κουκούλα, πάντως δε φαίνεται πουθενά).

  Ο Λένιν ήταν κατά του καπιταλισμού, των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης και του κάθες ΝΑΤΟ. Και σίγουρα για σένα δεν είχε προτάσεις. Οπότε, τον επικαλείσαι είτε από άγνοια, είτε για να γεμίσεις το σεντόνι που απλώνεις και παριστάνει το κείμενο. Άλλωστε εσύ που διαβάζεις τόσους θεωρητικούς του Κομμουνιστικού κινήματος, γιατί δεν καταδέχτηκες να διαβάσεις και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ( μήπως και του κάνεις σοβαρή κριτική, όχι προκάτ με εμφανή σημάδια ασχετοσύνης).

  Και γιατί να γίνει εξέγερση σε μία μόνο χώρα, αφού σοσιαλισμός δε γίνεται;; Για τη διασκέδαση;;

  Πού έχεις βρει ομοιότητα μεταξύ αυτού που εσύ αποκαλέις εξέγερση, και της σκέψης του Λένιν;
  Απάντησέ μου σε αυτό που σε ρώτησα, ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» αντιμετώπιζε κυκλικές κρίσεις;

  Μετά την κοινωνικοταξική ανάλυση του ΚΚΕ, είχαμε μία όχι τόσο ξεκαρδιστική συνέχεια με το σωματείο των οικοδόμων. Με τι στοιχεία;;; Φυσικά περιττεύουν, αφού το λέει ένας εξεγερμένος.

  Δε μου απάντησες, το συκρότημα Λαμπράκη πώς και είχει την ίδια ανάλυση με σένα σχετικά με την «εξέγερση»;; Είναι συνιστώσα του κουνήματος;;

  Ακόμα και ο Πάγκαλος θα κατάφερνε να είναι πιο «αριστεροφανής» από σένα.

 39. wouv Says:

  Ο Πάγκαλος παλαιότερα ήταν ΚΚ. Νομίζω πως διαγράφηκε ή αποχώρησε το 1968

  Αφού κάνεται κακές παρέες -Πάγκαλος Μπουμπούκος -γιατί διαμαρτύρεσται; Τα «μπράβο» του Λαός του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ για την «υπεύθυνη» στάση σας το Δεκέμβρη αυτά έχουν.

  Τι νομίζεται; Ότι αλλιεύσατε στα νερά των «νοικοκυραίων» και βγήκατε κερδισμένοι; Ότι υιοθετώντας ή χειρότερα ακολουθώντας μικροαστικές θέσεις θα ικανοποιήσεται τους «επαναστάτες» μικροεργολάβους του κόμματος; Σας έστυψαν σαν λεμονόκουπα τον Δεκέμβρη και τώρα που κάπως εκτονώθηκε η κατάσταση, τώρα οι ίδιοι που σας έδιναν συγχαρητήρια τον Δεκέμβρη σας πετούν στη κάλαθο των αχρήστων. Εξού και το Απριλιανό αντι-κομμουνιστικό παραλλήρημα του Πάγκαλού. Κακές παρέες!

  Η συντονισμένη επίθεση του Δεκέμβρη, είχε στόχο τις αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΡΙΖΑ.
  Aνήκεται στους χαμένους. «Υστέρηση στη κομματική βάση» λέει το 18ο συνέδριο. Ξέρεται τι σημαίνει. Για δες τις δημοσκοπήσεις που τόσο αποθεώνεται στο παρόν topic; Τώρα που ο ΣΥΡΡΙΖΑ έγινε «καλό παιδί» του δίνουν 8,5% και σε εσάς 7%-7,5%.Όταν σας τα λέω να μην έχετε εμπιστοσύνη στις δημοσκοπικές τακτικές στυλ Pretent – Tenteris..κύριε Εξαπωδώ

  Δυστυχώς για σένα El Dim μιλώ με γεγονότα. Στα οποία δεν αντιπαρατείθεσαι. Και μάλλον αυτό σε εκνευρίζει.

  Τελικά τυχοδιωκτική αναδεικνύεται η γραμμή του «κόμματος». Που είναι υπέρ της απλής αναλογικής για την Βουλή και υπέρ της ενισχυμένης -όταν σας συμφέρει-για τα σωματεία. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το εγγεκριμένο καταστατικό από το Πρωτοδικείο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών μιλά ΚΑΘΑΡΑ για ΑΠΛΗ
  αναλογική. ΚΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

  Σωματείου που έχει αρκετές επιτυχίες.
  κλικ

  Δεν καταλάβαται ποτέ ότι απλή αναλογική – ή να λέμε με το όνομά τους – μερίδα απτην εξουσία θα σας δώσει το σύστημα όταν τα βρει αληθινά σκούρα;
  Και χρειαστεί ευρύτερη συνένεση για να «εκτονώσει» την κοινωνική πίεση-οργή; Σε ένα νέο π.χ. 89;
  Τελικά επιδιώκεται την συμμετοχή στην εξουσία; Στη βάση κάποιας αφηρημένης «λαϊκής» εξουσίας. Αυτό και αν είναι τυχοδιωχτική(οπορτουνίστικη) πολιτική!!
  Διάβασε λίγο από την Κριτική του Προγράμματος της Γκότα . Τι γνώμη είχαν οι Μαρξ – Έγγελς για πράγματα που παπαγαλίζετε στα συνέδρια χωρίς να ξέρετε το τι λέτε
  Σας μένει πάντως μια λύση! Να κυρήξετε τους Μαρξ-Έγγελς αριστεριστές – οπορτουνιστές! Μια λύση που πάει με όλα (διαθέτουμε και χιούμορ)

  Με βάση την δική σου λογική μιας και η ΕΣΣΔ δεν είχε ποτέ κυκλικές κρίσεις τότε με μία κρίση..έπεσε! Με την πρώτη!!
  Προεκτείνοντας της λογική σου -όχι την δική μου- , ο καπιταλισμός αποδείχτηκε ποιο δυνατός από τον «σοσσιαλισμό» σας μιας και στη ΈΣΣΔ για εσάς υπήρχε «σοσσιαλισμός» .
  Άρα για οποιοδήποτε άνθρωπο έχει στοιχειώδη λογική, το «όραμα» του σοσσιαλισμού που προτείνεται είναι μία χείμερα. Δηλάδή λέτε στις μάζες να ακολουθήσουν τα χνάρια ενός αποτυχημένου θνησιγενούς συστήματος!!

  Είναι δυνατόν να μην πανηγηρίζουν οι αστοί με αυτά που λέτε; Mε την αμορφωσιά και την κουτοπονηριά των κομματικών γραφειοκρατών; Που απλά το μόνο που ξέρουν είναι ο μισθός απτο κόμμα;

  Καθεστώτα που ανάλογα την πολιτική τοποθέτηση, άλλοι τα λένε εκφυλισμένα εργατικά κράτη(δεκετία 30-40 οι Τροτσκιστές), αλλοι στρατιωτικού τύπου καπιταλισμός, άλλοι σκετος κρατικός καπιταλισμός, άλλοι ότι είχαν μια κάποια «πορεία» γαι τον σοσσιαλισμό αλλά κάπου στο «ανέβασμα» έμειναν από βενζίνη κλπ κλπ.
  ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΕΣΣΔ; Να ένα καλό θέμα για επικοδομητική συζήτηση. Γιατί όταν δεν γίνονται καλοί λογαριασμοί με το παρελθον, αυτό εκδικείται.

  Οι κυκλικές κρίσεις λόγω της γενικευμένης πτώσης του ποσοστού κέρδους δεν εξετάζονται μόνο ως αιτία πτώσης. Αλλά και ως «αναγέννησης» – αλλαγής του Καπιταλισμού, Ο καπιταλισμός είναι υποχρεωμένος να καινοτομεί. Που αν δεν άλλαζε θα έπεφτε.Και να βρίσκει νέα πεδία εκμετάλλευσης ή και να εκμεταλλεύεται σε μεγαλύτερο βαθμό τα παλιά

  Στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» ο Marx μιλά αποτείει φόρο τιμής στον Καπιταλισμό με τα καλύτερα λόγια για τις τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις που απελευθέρωσε ο καπιταλισμός. Ο οποίος παλαιότερα είχε ρόλο προοδευτικό ο οποίος έχει τελείωσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

  Πάντως για δική σου πληροφόρηση την εποχή του Λενιν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑΤΟ

  Υ.Γ.
  Καλές Γιορτές σε όλους.
  El Dim σε θέλω διαβασμένο μετά του Θωμά. Αλλιώς να έρθεις με τον κηδεμόνα σου.

 40. wouv Says:

  Ελλάς – Γαλλία Συμ-μα-χία(σε όλα!). Η κυβερνήση Σαρκοζύ μιμείται την δική μας!

  Η Γαλλίδα υπουργός Εσωτερικών Michele Alliot-Marie ζήτησε την απαγόρευση των αδιάβροχων μπουφάν με κουκούλα στις διαδηλώσεις, με την αιτιολογία ότι πίσω από τις κουκούλες μπορεί «να κρύβονται ταραχοποιοί»

  Οι «κουκουλοφόροι» του κ. Σαρκοζί..Προφανώς, η αίσθηση της υποβόσκουσας κοινωνικής έντασης είναι τέτοια, ώστε να υπάρχουν φόβοι πως ακόμη και μια «αρνητική» κάλυψη της αναταραχής θα προκαλούσε θετικές αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Η σιωπή των μέσων «ενημέρωσης» θεωρείται αντίθετα πρόσφορο μέσο για τον «επικοινωνιακό» στραγκαλισμό των κινητοποιήσεων. Οπως περίπου έγινε, δηλαδή, και με το ξαφνικό κόψιμο των «ζωντανών συνδέσεων» στο δικό μας Δεκέμβρη. –

 41. el dimi Says:

  Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά τα επιχειρήματά σου ξεκινάνε από τον Πάγκαλο και τελειώνουν στον Μπουμπούκο. Οπότε, τώρα που ο πρώτος επιτίθεται συνεχώς στο ΚΚΕ, αυτό επανήλθε στη σωστή επαναστατική γραμμή.

  Απλά (νομίζεις ότι) υπεκφεύγεις με αναφορές σε άσχετα θέματα. Π.χ. «Για πες μας, οι οικονομίες που αναφέρεις έπασχαν από κυκλικές κρίσεις, όπως ο καπιταλισμός; Κατέρρευσαν;;Τι εννοείς, οικονομικά;; Βρες μου ένα δείκτη που να απεικονίζει μία κατάσταση τύπου κραχ.» Η απάντησή σου δεν έχει καμία σχέση με την ερώτηση. Φυσικά και υπήρξε πτώση, εγώ το λέω αντεπανάσταση, και γιαυτό ψάχνω τις αιτίες και μάλλον είμαι σε καλό δρόμο.

  Σε τι απάντησες;; επαναλαμβάνω ένα καίριο ερώτημα. «Και γιατί να γίνει εξέγερση σε μία μόνο χώρα, αφού σοσιαλισμός δε γίνεται;; Για τη διασκέδαση;;» Επίσης, πώς γίνεταί η ουρά του Παναγόπουλου και της ΠΑΣΚΕ( μπορεί εσείς οι » εξεγερμένοι» να κουνιέστε πολύ, αλλά μόνο ως ουρά) να είναι επαναστατική;;

  Προφανώς πρέπει να καταλάβεις τι σημαίνει η λαϊκή εξουσία, το οποίο προϋποθέτει να διαβάσεις το Πρόγραμμα του Κόμματος ( όπου ξεκαθαρίζεται ότι η μόνη διαφορετική εξουσία από εκείνη του κεφαλαίου είναι η δικτατορία του προλεταριάτου), αλλά και πιο απλά πράγματα όπως η «υστέρηση στη κομματική βάση», που δεν αναφέρεται στις θέσεις του συνεδρίου καθώς εκτιμάται ότι η «βασανιστική πορεία ανασυγκρότησης του Κόμματος που ξεκίνησε από το 14ο Συνέδριο φέρνει πιο ορατά αποτελέσματα και αποκρυσταλλώματα αυτή την τετραετία.» Η υστέρηση αφορά την πρόοδο της κομματικής οικοδόμησης, κάτι διαφορετικό, που δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις, λόγω της απέχθειάς σου για την οργανωμένη πάλη.

  Πάλι σε δυσκολεύει η κατανόηση. Λέω του «κάθε Νατο», απλά επειδή δε θεώρησα απαραίτητο να γράψω «κάθε ιμπεριαλιστικής συμμαχίας ή οργανισμού ιμπεριαλιστικών κρατών» .Δε θέλω να σε συγχύσω,αλλά στον τόμο 22 των απάντων,στη σελίδα 237,ο Ένγκελς χρησιμοποιεί τον όρο “λαοκρατική δημοκρατία”,τον οποίο θεωρεί “ιδιότυπη μορφή της δικτατορίας του προλεταριάτου.”

  Υ.Γ.

  Καλές γιορτές σε όλους και από μένα .
  Woun, δεν απαιτώ από σένα παραπάνω διάβασμα, χρειάζεται όμως να καταβάλεις προσπάθεια στην κατανόηση κειμένου (όλα στην ώρα τους). Η σύνταξη είναι πιο δύσκολη, οπότε ασ τη για αργότερα.

 42. εξαποδω Says:

  Καλές γιορτές αγαπητοί! Καλή (επ)ανάσταση!

 43. wouv Says:

  Ευχαριστούμε. Καλές γιορτές κ.Εξαπωδω.

  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

  Τα είπαμε el dimi. Δεν εκπροσωπώ τίποτα πέρα από τον εαυτό μου. Αλλά επιμένεις να βρίσκεις φαντασιακούς εχθρούς. Όπως φτιάχτηκαν οι Εβραίοι για να μπορεί ο Τσάρος να σώσει την εξουσία του από την επερχόμενη επανάσταση. Ούτε του SOROS(o οποίος είναι Παπεριστής άρα αντικομμουνιστής).

  Δεν είναι τυχοδιωκτισμός τα «ζιγκ-ζαγκ» του κόμματος; Το ήξερες ότι ο γνωστός Κύρτσος έφυγε από το κόμμα γιατι το ΚΚ στήριζε τον Βιντέλα(δικτάτορα στην Αργεντινή);

  Μιλάτε για οπορτουνισμό. Πως συμβιβάζεται η απλή αναλογική στη Βουλή με την ενισχυμένη στα σωματεία; Tων οποίων το εγγεκριμένο καταστατικό μιλά ρητώς για απλή αναλογική; Τί άθλια ψηφοθηρικά κόλπα! Εκτός αν έχετε σκοπό την διάλυση σωματείων που δεν ελέγχεται. Αυτό δείχνει ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εργατικό – εργαζόμενο πληθυσμό. Εξου και η «περιχαράκωση» με χωριστές πορείες. Ο Λένιν όμως είχε εμπιστοσύνη στις εργατικές μάζες.

  Πως θα πείσεται τον κόσμο ειδικά τις λαϊκες προλεταριακές μάζες να συστρατευτεί μαζί με το ΚΚ; ΄Λέγοντας ότι στον αν-ύπαρκτο στην ΕΣΣΔ υπήρξε «σύστημα χωρίς κρίση»;
  Αν όντως ισχύει, τότε γιατί έπεσε; Δηλαδή – ακολουθώντας την λογική σας – έπεσε με την πρώτη κρίση; Και γιατί ο καπιταλισμός αντέχει -όπως όπως αλλά αντέχει- στις κρίσεις; Τι συμπέρασμα βγάζει ο απλός άνθρωπος;

  Ζητάτε δηλαδή να ακολουθήσουν μία χείμερα; Που πέφτει με την πρώτη; Tο μοντέλο ΕΣΣΔ με «κάποιες υπερβολές»; Οι οποίες «υπερβολές»περιλαμβάνουν τα Γκουλάγκ, τις γραφειοκρατικές θεσούλες των πρώην αντε-παναστατών(π.χ.Βισινσκι – πρωην μενσεβίκος λευκός αντεπαναστάτης το 1918 που ήταν εισαγελλέας στις Δίκες της Μόσχας) που τα βρήκαν μια χαρά με τον Στάλιν.

  Για δική σου πληροφόρηση ο Λένιν στο «Κράτος και Επανάσταση» έχει ως πρότυπο την Κομμούνα των Παρισίων του 1871. Η οποία Κομμούνα συμπεριλαμβάνεται και σε μεταγενέστερες εκδόσεις του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» από τους Μαρξ – Έγγελς.
  Η εξέγερση των «ξεβράκωτων» εναντίων της δικής τους γαλλικής αστικής τάξης. Η οποία γαλλική αστική τάξη για να γλυτώσει, τα «βρήκε» με την πρώσικη αστική τάξη(αυτό θα πει διεθνιστική αλληλεγγύη του κεφαλαίου στην πράξη).

  Βέβαια κάποιοι μιλούσαν για «Σοσσιαλισμό σε μία Χώρα». Ο οποίος κατέρρεψε πανυγηρικά το 1989. Και η Αριστερά βρέθηκε στα «σκοινιά» του ριγκ. Και όλα αυτά για να μην χάσουν την «καρεκλίτσα» τους οι επαγγελματίες γραφειοκράτες των κατ όνομα κομμουνιστικών κομματων. Διάβασε επι τούτου τον Σταλινικό πλην Έντιμο Ραφαηλίδη

  Oι μόνοι λόγοι που υπερασπίζεται το «μοντέλο χωρίς κρίση» είναι ή το κόλλημα με τον αποτυχημένο de facto Σταλινισμό(Σοσσιαλισμό σε μία Χώρα) ή η δικαιολογία του κομματικού μισθού. Της καρεκλίτσας από τους γραφειοκράτες(αυτό το φρούτο υπάρχει και στην Εξ). Όσο δεν γίνονται κριτικά οι λογαριασμοί με το παρελθόν, αυτό θα εκδικείται.

  Γιατί ζητάτε απλή αναλογική στη Βουλή; To κατεξοχήν όργανο των αστών; Οι αστοί(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) θα σας την δώσουν μόνο όταν ζητούν συμμέτοχους στο στραγγαλισμό των πολιτικών δικαιωμάτων εργατικών κεκτημένων.
  Δηλαδή για να παίξετε αντιδραστικό ρόλο κάτω από την ομπρέλα της μιας αφηρημένης «λαϊκής» ή «εθνικής συννενόησης». Συμμετοχή ως δεκανίκι στην αστική δημοκρατία για να μοιραστούν οι πολιτικές ευθύνες. Στυλ 1989-1990(Τζανετάκη-Ζολώτα). Αυτό μήπως λέγεται τυχοδιωκτισμός;

  Για τους «νικηφόρους» εργατικούς αγώνες του ΚΚ πάρε μια προγεύση από την απόφαση στα Jumbo. Την αποφαση των «Cossons». Γιατί διαμαρτυρεστε; Οι κακές παρέες του Δεκέμβρη με Μπομπούκους- Πάγκαλους αυτά έχουν. Τώρα που δεν σας έχουν ανάγκη, που καταλάγιασε η εξέγερση, σας πετάνε στη κάλαθο των αχρήστων. Πάρε και την αποφάση της «δικαιοσύνης».

  Εκτός αν αρκείσαι στις «ηθικές» νίκες. Προτιμούνται αντί των «ηθικών» νικων, οι πραγματικές. Έστω και οι μικρές νίκες των ταξικών σωματείων. Απτα μικρά πας στα μεγάλα.

  Και αυτές της ΠΕΚΟΠ(Κούνεβα). Η οποία μας δίδαξε την αξιοπρέπεια. Στην οποία συμπαραστάθηκαν με κατάληψη στο Α.Π.Θ. και εργαζόμενοι από υπερεργολάβους.
  Το «συνοθύλλευμα», όπως βαπτίστηκε η έμπρακτη αλληλεγγύη στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους απτο κόμμα του «Περισσού». Από εσάς ότι δεν ελέγχεται λοιδωρείται. Άραγε ο κατήφορος σας έχει τέρμα;

  Ξαναδιάβασε την «Κριτική του Προγράμματος της Γκότα». Είναι από τα ποιο απλά κείμενα. Θα δεις τις αντιφάσεις του κόμματος. Μετά μίλα όσο θες για κατανόηση.
  Το «Μισθος Τιμή Αξία Κέρδος» είναι εισαγωγικό για το «Κεφάλαιο». Το οποίο απότι συζητούσα με δυο πρωην ΚΚ, το ήξερε αρκετά καλά η Έλενα Μπ. Τώρα γιατί αρθρογραφεί στην «Ημερησία» του Μπόμπολα παρέα με τον Παυλόπουλο του ΝΑΡ ένα κόμμα ξέρει.

  υ.γ.
  Μετά του Θωμα όπως είπαμε με τον κηδεμόνα σου. Όταν ανοίγουν τα σχολεία. Θα πέσει εξέταση. Και όπως είπαμε 3 στα 10 όποια θέλεις. Αλλιώς θα τρως «σεντόνια» και ο κόσμος θα γελά με αυτά που λες.

  Ποιος θα τόλεγε ότι ο Λένιν μίλησε & για το ΝΑΤΟ!! Το ότι το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε 30 χρόνια μετά τον θάνατο του Λένιν είναι λεπτομέρεια! El dim είσαι φοβερός στους μεταχρονολογισμούς!

 44. wouv Says:

  Διόρθωση. Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε μόλις.. 20 κια κάτι χρόνια μετα θάνατο του Λένιν
  Κάλές γιορτές!

 45. el dimi Says:

  Επειδή είσαι επιλεκτικός στις πληροφορίες σου:

  «Ασκούν κριτική γιατί οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ που είχαν την πλειοψηφία στην εφορευτική επιτροπή δε ματαίωσαν την κατανομή εδρών σύμφωνα με το ν.1264, την οποία εισηγήθηκε ο προεδρεύων δικαστικός αντιπρόσωπος. Αυτό υποστηρίζουν ισοδυναμεί με στήριξη απ’ την ΕΣΑΚ του καλπονοθευτικού νόμου!! Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και μιλούν από μόνα τους. Το δικαίωμα του δικαστικού αντιπροσώπου να προεδρεύει της εφορευτικής επιτροπής δεν αμφισβητήθηκε από καμία συνδικαλιστική δύναμη. Αντίθετα, όταν η ΕΣΑΚ υπέβαλε ένσταση για την ακύρωση σημαδεμένων ψηφοδελτίων, από κοινού «Αριστερή Πρωτοβουλία» και «Ενωση Εργαζομένων» δέχθηκαν να απορριφθεί η ένσταση με χρήση του δικαιώματος του δικαστικού αντιπροσώπου σαν προέδρου να έχει διπλή ψήφο στην εφορευτική επιτροπή. Ποιο νόμο αποδέχτηκαν και εφάρμοζαν άραγε σε αυτές τις διαδικασίες; Μα φυσικά το ν. 1264. Εξάλλου, με εφαρμογή αυτού του νόμου συντάσσεται κάθε φορά και παραδίδεται πρακτικό ψηφοφορίας στο αρμόδιο Πρωτοδικείο για να κατοχυρωθεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Οσο για την εφαρμογή του ν. 1264 σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η μόνη διαφορά ήταν ότι δε χρειάστηκε να εκδικαστούν ενστάσεις για την κατανομή εδρών. Η φετινή ένσταση της ΕΣΑΚ αφορούσε σημαδεμένα ψηφοδέλτια με κυκλωμένη την αρίθμηση των υποψηφίων». Τέλος, η ΕΣΑΚ δηλώνει πως ενισχυμένη θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα για την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου της εργατικής τάξης, του ΠΑΜΕ.

 46. el dimi Says:

  Από κει και πέρα.

  Ο σοσιαλισμός ανατράπηκε, μόνο που δν έχει να κάνει με κρίση. Αυτό προσπαθώ να σου πω, δεν καταλαβαίνω πού δυσκολεύεσαι. Πολιτική ανατροπή ήταν,που αντανακλούσε αλλαγή κυρίαρχης τάξης, όχι οικονομική κρίση.Το θες ακόμα πιο απλά;;

  Επίσης,σου ξεκαράρισα ότι έγραψα «του κάθε ΝΑΤΟ», όχι επειδή υπήρχε τότε, αλλά εννοώντας το πέρα για πέρα κατανοητό από έναν επαναστάτη σαν και σένα, κάθε ιμπεριαλιστικού οργανισμού ή συμμαχίας ιμπεριαλιστικών κρατών.

  Πληροφοριακά,λοιπόν, το 89-91 δεν υπήρχε σοσιαλισμός σε μία μόνο χώρα. Επομένως…. πώς αυτός «κατέρρεψε πανυγηρικά το 1989», μόνο εσύ το ξέρεις.

  Κατακτήσεις είναι οι συμβάσεις αυτών των κλάδων που σου ανέφερα, οι ανακλήσεις απολύσεων όπως στα Carrefour, στη Ρενώ, στο Δήμο Πετρούπολης κλπ.

  Σκοπεύεις να απαντήσεις σε κάτι ουσιαστικό, ή θα παπαγαλιζεις προκάτ ατάκες. Το σημαντικότερο για μένα είναι αυτό που αποφεύγεις:
  Σε τι απάντησες;; επαναλαμβάνω ένα καίριο ερώτημα. “Και γιατί να γίνει εξέγερση σε μία μόνο χώρα, αφού σοσιαλισμός δε γίνεται;; Για τη διασκέδαση;;” Επίσης, πώς γίνεταί η ουρά του Παναγόπουλου και της ΠΑΣΚΕ( μπορεί εσείς οι ” εξεγερμένοι” να κουνιέστε πολύ, αλλά μόνο ως ουρά) να είναι επαναστατική;;

  Το ξαναδιάβασα, και δε βρήκα αντιφάσεις. Πες μου εσύ, μεγάλε δάσκαλε της εξέγερσης…

  Λυπάμαι,αλλά το κόμπλεξ σου εναντίον του ΚΚΕ, που σε κάνει να επικαλείσαι Πάγκαλο και Μπουμπούκο, είναι ό,τι πιο ξεκαρδιστικό έχω συναντήσει. Και πολύ φοβάμαι, όχι μόνο εγώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: