Άμοιρη Κύπρος, τ’ αφεντικά πιέζουν για «λύση» εδώ και τώρα.

Αντιγράφω από την ηλεκτρονική έκδοση της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης» (http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=195060&-V=latestnews) για ένα χτεσινό γεγονός που έλαβε χώρα στην Κατεχόμενη Κερύνεια:

«Οι οργανώσεις ΟΕΒ (σ.τ.εξ. ο ελληνοκυπριακός ΣΕΒ), ΙSAD (σ.τ.εξ. ένωση Τουρκοκύπριων επιχειρηματιών), ΣΕΒ και TUSIAD (Ενωση Τούρκων Επιχειρηματιών), ως οι κατ’ εξοχήν επιχειρηματικές οργανώσεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας αντίστοιχα, καλούν σε κοινό ανακοινωθέν τους τις δύο κοινότητες της Κύπρου όπως συνεχίσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Οι τέσσερις οργανώσεις συναντήθηκαν σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία. (σ.τ.εξ. σε ξενοδοχείο στην Κερύνεια έγινε η συνάντηση, ίσως στην κατεχόμενη Λευκωσία να έγινε η συνέντευξη τύπου)  Σε διάσκεψη Τύπου, την κοινή ανακοίνωση ανέγνωσε στα ελληνικά ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Ανδρέας Πίττας και στα τουρκικά ο πρόεδρος της ΙSAD, Μετίν Γιαλτσίν. Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Θανάσης Λαβίδας και η Πρόεδρος της TUSIAD, Αρζουχάν Ντογάν Γιαλτσιντάγ.

Οι τέσσερις οργανώσεις στο ανακοινωθέν τους εκφράζουν την ελπίδα ότι οι υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις εναρμόνισης της Τουρκίας με την ΕΕ και οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, »θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας αποδεκτής λύσης του μακροχρόνιου ζητήματος της Κύπρου εντός του τρέχοντος έτους». Υπογραμμίζουν ότι η προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Κύπρου θα εξασφαλίσει την οικονομική ολοκλήρωση του νησιού. Πιστεύουν δε, όπως αναφέρεται, ότι δεν πρέπει να χαθεί οποιαδήποτε ευκαιρία για επίλυση του προβλήματος και γι αυτό το λόγο «επιθυμούν να ενθαρρύνουν τη συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών (σ.τ.εξ. εννοούν Χριστόφια-Ταλάτ)«.

Ναι, οι ξετσίπωτοι συναντήθηκαν, επαναλαμβάνω, σε ξενοδοχείο στην Κατεχόμενη Κερύνεια για να συζητήσουν για μπίζνες και για πόσο γρήγορα πρέπει να βρεθεί «λύση» στο Κυπριακό (μέσα στο 2009, οπωσδήποτε!). Φαίνεται ότι λόγω κρίσης δεν κρατιούνται και χρειάζονται νέες «επενδυτικές» ευκαιρίες.

Ετικέτες: ,

4 Σχόλια to “Άμοιρη Κύπρος, τ’ αφεντικά πιέζουν για «λύση» εδώ και τώρα.”

 1. partizana Says:

  διάβαζα χθες ένα άρθρο για τη Γιούγκα και έλεγε μέσα η κυρία πολύ σωστά, ότι η Γιουγκοσλαβική Ιδέα ήταν το όχημα της μικρομεσαίας τάξης (έμποροι, μικροί ακόμα καπιταλιστές) να ενώσουν τα κεφάλαιά τους, κροατικά και σέρβικα, μπας και μπορέσουν να συσσωρεύσουν τίποτα και οικοδομηθεί ο καπιταλισμός. Αυτό τότε ήταν προοδευτικό για την εποή του, μιας και βγαίναν απο τη φεουδαρχία. Κάτι τέτοιο μου θύμισε και η συνάντηση των κυπρίων, μόνο που σήμερα πέρα από αναχρονιστικό, όσο αναχρονιστικός είναι πλέον ο καπιταλισμός, είναι και τραγικό. Πάλι μου ήρθε στο νου η Γιουγκα η οποία διαλύθηκε γιατί ακριβώς μετά τα χάλασαν στη μοιρασιά!!!!

 2. netrone Says:

  όπως λέει και ο πανούσης (αν δε κάνω λάθος) οι αστοί και οι μηχανισμοί τους (στρατός, μπάτσοι, τράπεζες κτλ) αναπτήσουν ταχύτατα το διεθνισμό(ΝΑΤΟ, ΣΕΒ, ΕυροΣτρατός κτλ). πολύ ποιο γρήγορα από εμάς. Τέτοιες κουφάλες είναι…

 3. Red Ghost Says:

  @partizana
  Η εποχή μας είναι γεμάτη αναχρονισμούς. (Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα…)Δεν είναι κωμικό τα κράτη των Βαλκανίων να λειτουργούν σαν να είμαστε στο 1909;

 4. φιλαλήθης/philalethe00 Says:

  Δεν είναι οικόπεδο που το καταπατούνε, είναι η Κύπρος που οι εμπόροι την μισούνε.

  Τα ίδια κάνουν και οι Βεροπουλαίοι και οι όμοιοί τους προς Βορράν, όλως τυχαίως. Πάντως, φίλε eksapodo, αν συνεχίσης έτσι, δεν βλέπω να γλιτώνουμε νέο άρθρο στην «Εστία» για τους «εχθρούς της επιχειρηματικότητας», καθώς και της κας Πιπιλή κ.τ.ο. για τους μυσαρούς αρνητές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας εν έτει 2009… 🙂 ( Αντιλαμβάνεσαι, ότι συνιστά μία δοκιμασία μόνη η ανάγνωση τέτοιων κειμένων… 🙂 )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: