Από ένα διπλό τζάμι…

…γλιτώσαμε από μια τραγωδία χτες το βράδυ. Αν δεν το έχετε πολυσυνειδητοποιήσει (καθώς τα Μέσα το παίζουν στα ψιλά) κάποιος/κάποιοι επιχείρησαν να ρίξουν μια χειροβομβίδα μέσα στο χώρο του Στεκιού Μεταναστών, στα Εξάρχεια, την ώρα που συνεδρίαζε το Συντονιστικό του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και υπήρχε και μια άλλη εκδήλωση των αντιρρησιών συνείδησης. Φανταστείτε αν το τζάμι δεν άντεχε και η χειροβομβίδα έπεφτε μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο τι θα συνέβαινε. Κάθε θραύσμα της θα έβρισκε στόχο!
Δεν ξέρω πια τι γίνεται! Τα πράγματα δείχνουν να γίνονται σταδιακώς ανεξέλεγκτα και όσο πιο ανεξέλεγκτα γίνονται τόσο πιο σκοτεινούς τύπους και επιδιώξεις έλκουν, οι οποίοι με τη δράση τους επιτείνουν το ανεξέλεγκτο των πραγμάτων.
Το σίγουρο είναι ότι η προσοχή όλων και η επαγρύπνηση πρέπει να χτυπήσει κόκκινο. Κανείς δεν ξέρει πια, η προβοκάτσια, η παρακρατική δράση και η δολοφονική τρομοκράτηση, ποιον θα χτυπήσει, με τι αιτιολογία, με ποιον αυτουργό, με τι κίνητρο και ποια επιδίωξη…

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

5 Σχόλια to “Από ένα διπλό τζάμι…”

 1. Δελφινάκι Says:

  Ακούγοντας την είδηση, και λόγω της συναναστροφής που μου έχει τύχει να έχω τόσο με μέλη του Δικτύου (πρώην Κίνησης) για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα όσο και με άτομα του «χώρου» των Εξαρχείων εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπόρεσα να αποτρέψω κάποιες αμαρτολές σκέψεις να περάσουν από το μυαλό μου. Για να μου φύγουν και να τις δοκιμάσω, (ελπίζω να είναι εντελώς ανεδαφικές) θα τις εξομολογηθώ.

  Πρίν όμως να εκφράσω την ανακούφισή μου που δεν τραυματίστηκε και προπαντώς που δε σκοτώθηκε κανείς από τους παριστάμενους που άλλοι μου είναι πολύ, αλλά άλλοι λιγότερο κι άλλοι καθόλου συμπαθείς (σίγουρα οι πολλοί, μου είναι τελείως άγνωστοι)

  Αιτία της επίθεσης, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να οφείλεται μόνο σε δύο λόγους.
  1)Να προέρχεται από τη μαφία του «καθαρισμού», που έχει ενοχληθεί σφόδρα από τη συνδικαλιστική δράση που διαμορφώνεται στο χώρο των μεταναστών (που έχει τονωθεί από το χώρο του Δικτύο-πράγμα απολύτως επικροτίσιμο) και που ανάλογη τρομοκρατική δράση ανέπτυξε με τη ρήψη βιτριόλης στη Κωνσταντίνα Κούνεβα (μακάρι να είναι αυτός ο λόγος, γιατί νομίζω ότι η μαφία αυτή δεν θα καταφέροει να τρομοκρατήσει τους κωλοπετσωμένους αγωνιστές του Δικτύου)

  2)Η ρίψη της χειροβομβίδας να είναι προβοκάτσια προερχόμενο όχι από τον παρακρατικό ή το φασιστικό χώρο (που δεν θα είχαν τα αρχίδια να προβουν σε τέτοια ενέργεια στην καρδιά των Εξαρχείων, σε σημείο που προσωπικά γνωρίζω είνα αδύνατη η διαφυγή χωρίς να περάσεις μπροστά σε αμέτρητα άλλα στέκια του χώρου), αλλά ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ «ΧΩΡΟ» ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΙΔΊΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ «ΕΝΟΠΛΟ» ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΗΨΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΞΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ» ΠΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ. Αν αληθεύει αυτή η, ψευδείς κι ανυπόστατη, ελπίζω, υπόθεση, η ενέργεια έγινε με τρόπο που ήταν εξασφαλισμένο ότι δεν θα τραυματιζόταν κανείς, αλλά θα προκαλούσε τον τρόμο ότι θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί και τραυματιστεί πολλοί, και θα χρεωνόταν στον ακροδεξιό και παρακρατικό χώρο, με το σκοπό ακριβώς να δημιουργήσει τα αντανακλατικά της πλειοψηφίας των απλών συμμετασχόντων στο «χώρ層 που περιπλανάται με ευκολία μεταξύ αριστερισμού, αντιεξουσαστισμού, μπάχαλου και ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι η «ΣΕΧΤΑ» είχε παρεμφερής τακτική με την ενέργεια στο «CITIBANK» της Κηφισιάς, δηλαδή έβαλε πάρα πολύ εκρυκτική ύλη στο «παγιδευμένο» αυτοκίνητο σε ώρα εργασίας με πολύ κόσμο μέσα (πάλι σκοπός η τρομοκράτιση ότι «θα μπορούσε» να σκοτωθούνε πολύ»), αλλά ο τρόπος «παγίδεψης», όπως είπαν οι ειδικοί μπάτσοι του τμήματος εκρηκτικών, ήταν τέτοιος που μάλλον αποκλείεται να είχε εκραγεί η βόμβα.

  Ουφ, την είπα την αμαρτία μου ησύχασα. Εσύ Οξαποδώ, που δεν έχεις τέτοιες ανησυχίες περί αμαρτίας, εξομολόγησης, και μετάνοιας (τη δική μου απέναντι στο «Δίκτυο» την ξέρεις), τί λες;

 2. -Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμαριάς « Πόντος και Αριστερά Says:

  […] Από ένα διπλό τζάμι… […]

 3. εξαποδω Says:

  @ Δελφινάκι

  Τη στρατηγική της έντασης υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να την παίξουν. Και από πολλές μεριές. Δεν μπορώ να μπω σε σενάρια. Μόνο να εκφράσω την ανησυχία μου ήθελα…

 4. wouv Says:

  Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου
  Η επίθεση, χθές το βράδυ, με χειροβομβίδα στο «Στέκι των Μεταναστών» στα Εξάρχεια αποτελεί την πιο σημαντική πολιτική εξέλιξη των ημερών.

  Είναι πιο σημαντική και από την πρόσφατη απόδραση Παλαιοκώστα στον Κορυδαλλό. Η τελευταία αυτή περίπτωση ήταν απλώς μια ακόμη απόδειξη της πλήρους διάλυσης της αστυνομίας και της κρατικής μηχανής- έργο της σεμνής και ταπεινής νεοδημοκρατικής κυβέρνησης. Η χθεσινή επίθεση σηματοδοτεί την ενεργή επανεμφάνιση του παρακράτους στα πολιτικά πράγματα με σκοπό το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου αίματος.

  Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες η χειροβομβίδα κατά τύχη δεν έσκασε μέσα στο στέκι όπου συνεδρίαζαν 30 περίπου άτομα, από τις επιτροπές των Αντιρρησιών Συνείδησης στον Στρατό. Η έκρηξη ήταν πολυ ισχυρή και προκάλεσε ζημιές στα διπλανά διαμερίσματα .Η φωτογραφία της ζαρντινιέρας έξω από το στέκι είναι χαρακτηριστικη. Παρ ολίγο θα υπήρχαν θύματα και μάλιστα στα Εξάρχεια, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες. Τα όσα υποθέτει κανείς ότι θα επακολουθούσαν αποδεικνύουν και το μέγεθος της προβοκάτσιας.

  Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με κύκλους που προωθούν την στρατηγική της έντασης, ακριβώς όπως ξεκίνησε στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 60 και κορυφώθηκε την δεκαετία του 70. Χρειάζεται να θυμηθούμε ορισμένα γεγονότα από την γειτονική χώρα:

  -Το 1969 ξεκινούν βομβιστικές επιθέσεις με κορυφαίο γεγονός την Σφαγή στην Πιάτσα Φοντάνα του Μιλάνου που είχε ως αποτέλεσμα 18 νεκρούς και 84 τραυματίες. Η αστυνομία κατηγορεί τον αναρχικό Πιέτρο Βαλπρέντα για να αποκαλυφθεί μετά από χρόνια και μετά από πολλές προσπάθειες της αριστεράς, ότι η επίθεση ήταν έργο της νεοφασιστικής οργάνωσης «Νέα Τάξη».

  -Παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια .Τον Απρίλιο του 1972 ύστερα από μια βομβιστική επίθεση στο Πετεάνο, δολοφονούνται τρεις καραμπινιέροι. Οι αρχές κατηγορουν ξανά την αριστερά, για να αποδειχθεί το 1990 ότι δράστες –και της βοβμιστικής επίθεσης και των δολοφονιών των καραμπινιέρων- ήταν στελέχη ακροδεξιών τρομοκρατικών οργανώσεων, με επικεφαλής τον νεοφασίστα τρομοκράτη Βίνσεντ Βινσινγκουέρρα. Στην δική του ο Βινσινγκουέρρα ομολόγησε αφοπλιστικά: «kάθε βομβιστική επίθεση από το 1969 και μετά συνδεόταν με μια ομάδα. Οι διαταγές δίνονταν από ένα μηχανισμό που ανήκε στο κράτος και ειδικότερα από μια παράλληλη μυστική δομή του υπουργείου Εσωτερικών».

  Οπως μου είχε εξηγήσει σε μια συνέντευξη ο ιδρυτής των «Ερυθρών Ταξιαρχιών» Αλμπέρτο Φραντσεσκίνι, σύστησαν μαζί με τον Ρενάτο Κούρτσιο την κυριότερη-αριστερή- τρομοκρατική οργάνωση της Ιταλίας ακριβώς για να αντιδράσουν σε παρόμοια περιστατικά και την τρομοκρατία της ακροδεξιάς. Η διαφορά της σημερινής Ελλάδας είναι βρισκόμαστε ήδη στην εποχή της «διάχυτης τρομοκρατίας»: υπάρχουν ομάδες όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Σέχτα Επαναστατών» που διεκδικούν αυτόν τον ρόλο. Αν χθες είχε χυθεί αίμα, η «απάντηση» των προηγούμενων οργανώσεων θα δικαιολογείτο όπως ακριβώς και η επίθεση εναντίον της αστυνομικής περιπόλου στα Εξάρχεια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

  Σε αυτόν τον νέο κύκλο του αίματος που από τύχη δεν ξεκίνησε χθες, οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες. Οι αποδείξεις από την δράση του παρακράτους στην διάρκεια των συγκρούσεων του Δεκέμβρη κατατέθηκαν ακόμη και στην Βουλή, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός υπουργού. Αλλά από την κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα. Οσοι ενδιαφέρονται να μην αντικατασταθεί η δημοκρατία και η μαζική δράση από την κριτική των όπλων θα πρέπει να αντιδράσουν ενεργά σε οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια. Και θα πρέπει να αντιδράσουν ΤΩΡΑ.-
  Στέλιος Κούλογλου

  Ακαταχώρητες οι πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στο Στέκι

  Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Στέκι Μεταναστών, μια μέρα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα, η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ αναλύει τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων. Στην κάμερα του tvxs, ο βουλευτής Περικλής Κοροβέσης και το μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης Λάζαρος Πετρομελίδης, σχολιάζουν την επίθεση.

  Παρακράτος εν κράτει-Σαββάτο 23 – 02 – 2008

  Η νέα ΕΥΠ της Νέας Δημοκρατίας ανασταίνει την ΚΥΠ με την κρυφή συναίνεση του ΠΑΣΟΚ

  – Ενισχύεται η αυτοτέλειά της, χωρίς έλεγχο.

  – Αποκτά νέες αρμοδιότητες (για το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, τα ναρκωτικά, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, το ξέπλυμα) και έτσι επεμβαίνει στο ρόλο των διωκτικών αρχών αλλά και των ειδικών ανεξάρτητων αρχών.

  – Στο προσωπικό της επιτρέπεται η οπλοφορία.

  – Επιτρέπεται η διείσδυση σε παράνομες ομάδες, με αποτέλεσμα να νομιμοποιείται η προβοκάτσια και να αμνηστεύεται ο προβοκάτορας.

  – Θεσμοθετείται η παρουσία της ΕΥΠ στον έλεγχο εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

  – Θεσπίζεται υποχρέωση των δημοσίων υπηρεσιών να παρέχουν πληροφορίες που θα τους ζητήσει ο «εξουσιοδοτημένος» υπάλληλος της ΕΥΠ.

  – Παρεμποδίζεται κάθε είδους διαφάνεια στη δράση της….

  … «Το σχέδιο νόμου που μας φέρνει σήμερα η κυβέρνηση μας μεταφέρει στο Μεσαίωνα της Ιστορίας και της δράσης της ΚΥΠ», αναφέρει ο Δημήτρης Τσιρώνης. «Επαναφέρετε ουσιαστικά το καθεστώς στο Μεσαίωνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Ούτε η CIA δεν θα λειτουργεί έτσι μ’ αυτές τις υπερεξουσίες που δίνετε αποικιοκρατικού χαρακτήρα»….

  Δείτε το ρεπορτάζ του Alter και την μαρτυρία ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

 5. wouv Says:

  Στέκι Μεταναστών, την ώρα που γινόταν συζήτηση για τους εξοπλισμούς της Ελλάδας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: