Άλαλα τα χείλη των …πονηρών (και των αφελών) μετά τα γεγονότα με τον Πανούση

Κάποιοι (πονηροί) νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να «παίξουν» με τα «Εξάρχεια» εκ του ασφαλούς και να την σκαπουλάρουν με κάμποσα ψηφαλάκια στην τσέπη. Τώρα, έκπληκτοι και ενεοί, βλέπουν τα «Εξάρχεια» να «παίζουν» (άγρια) μαζί τους και να τους οδηγούν αργά και βασανιστικά στον πολιτικό πάτο…

Για τους δε αφελείς, κάποιοι προειδοποιούσαμε ήδη από το Δεκέμβρη: Όταν η βια αποσπάται από οποιοδήποτε πολιτικό αίτημα, αυτονομείται. Και όταν αυτονομείται, επιστρέφει αργότερα με τον πιο ανεξέλεγκτο τρόπο, στρεφόμενη κατά δικαίων και αδίκων. Ακόμα και εναντίον αυτών που χαριεντίζονταν μαζί της…

Όσοι/ες τολμήσαμε τον περασμένο Δεκέμβρη να κάνουμε τη διαπίστωση ότι η ποσότητα και η «ποιότητα» της βίας που εκλύθηκε τις μέρες της νεολαιίστικης έκρηξης ήταν εντελώς αναντίστοιχη με αυτή που μπορούσε να αφομοιώσει το ιδεολογικό, πολιτικό, ταξικό και μαζικό/αριθμητικό επίπεδο των εξεγερμένων και «εξεγερμένων«, δεχτήκαμε την πιο άγρια επίθεση. Λοιδωρηθήκαμε, συκοφαντηθήκαμε ιδεολογικά, προπηλακιστήκαμε πολιτικά και στοχοποιηθήκαμε (κυριολεκτικά) ως «σταλινο-μπρεζνιεφικά» απολιθώματα ή/και συνοδοιπόροι του ΛΑΟΣ. Κι αυτό παρ’ όλο που κατανοούσαμε απόλυτα και την οργή και τα αδιέξοδα ενός ολοένα διευρυνόμενου κομματιού της νεολαίας και δεν πάσχουμε από πασιφισμό.
Τώρα, που αυτό το πλεόνασμα βίας αιωρείται πάνω από τα μητροπολιτικά τοπία ζητώντας να καταναλωθεί, εμείς, με ήσυχη τη συνείδησή μας και με όχι λιγότερη θλίψη, θα παρακολουθήσουμε «πονηρούς» και «αφελείς» να αλληλοτρώγονται, μόλις δύο μήνες αφ’ ότου όμνυαν στο «αναπόφευκτο» της «εξεγερτικής» βίας. Κάμποσους θα τους συναντήσετε ήδη να υπογράφουν κείμενα ενάντια στη «φίμωση» και τη «φασιστική βία» και τους «ηθικούς αυτουργούς» της, μετά τα διαδοχικά χτυπήματα σε έναν «δικό τους» άνθρωπο, τον καθηγητή Πανούση…

Advertisements

Ετικέτες: ,

3 Σχόλια to “Άλαλα τα χείλη των …πονηρών (και των αφελών) μετά τα γεγονότα με τον Πανούση”

 1. et-the telespaceman Says:

  Πριν καιρό είχε φάει καποιες «ψηλές» ο πρώην της ΓΣΕΕ ενω οι αστυνομικοί απλά παρακολουθούσαν. Η «ενέργεια» αποδόθηκε αρχικά σε αναρχικούς. Όπου μετά από λίγο καιρό ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν «γαλάζιο» παιδί(είχε προσληφθεί με «γαλάζιο μέσο» συμβασιούχος σε δήμο..)

  Επίσης πριν καιρό είχε χτυπηθεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Την»ενέργεια» προσπάθησαν να την αποδώσουν σε γενικώς αναρχικό ώσπου ο Βουλευτής την απέδωσε στο παρα-κράτος. Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν δεν έγινε γνωστό που ήταν την ώρα της επίθεσης..

  Δεν θεωρείται «τυχαία» σε σχέση με το Πανεπιστημιακό άσυλο. Όπως και πολλές «ενέργειες». Και ότι στρέφεται ενάντια σε Πασοκο-Συνασπισμένους – ξοφλημένους πολιτικά Καθηγητές(βλέπε πρόσφατα αποτελέσματα νομαρχιακών εκλογών).
  Έχουν λυσσάξει να το καταλύσουν. Θέλουν την μέγιστη δυνατή συσπείρωση ενάντια στο ‘Ασυλο χωρίς πολιτικές αντιδράσεις. Κυρίως θα μπουν πιέσεις στο υπόλοιπο κομμάτι του Σύρριζα. Το μοναδικό κοινοβουλευτικό κομμάτι που δεν υπέγραψε δήλωση «νομιμοφροσύνης»-εσείς υπογραψατε αγαπητέ- στα «Δεκεμβριανά του 2008»

  Το γιαούρτι του μπορεί ο οποιωσδήποτε να το φάει στο δρόμο&με 2% λιπαρά για να μην χαλάσει η δίαιτα..

  Υ.Γ.
  πλεόνασμα βίας..
  Έπεσε η κυβέρνηση της Λετονίας Και στα δικά μας

  Μήνυση κατά των συντακτών, διαχειριστών και υπευθύνων indy.gr


  «Ράμπο» στο Αφγανιστάν;

  Μπράβο και εις ανώτερα-δείτε & το video

 2. παρατηρητής Says:

  et-the telespaceman
  Το γνωστό ΣΥΝασπισμένο καθηγητικό κατεστημένο των προγραμματάκηδων «έπαιξε» ΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με το Άσυλο ανελέητα νομίζοντας ότι θα κερδίσει πολιτικά. Πότισε τα υπαρκτά αδιέξοδα των νέων ανθρώπων με τόνους παιδοφιλικού λαϊκισμού και δημαγωγίας. Τώρα όμως που το «σύστημα» θα του στείλει τον λογαριασμό ούτε να πληρώσει μπορεί, ούτε τους εξεγερμένους να μαζέψει… Η «επανάσταση» τους κατάντησε ΓΕΛΟΙΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Το δυστύχημα είναι ότι η κοινωνία θα υποδεχτεί το αστυνομοκρατούμενο κράτος με ανακούφιση και τότε να δούμε ποιος θα τολμά να μιλά και να υπερασπίζεται τα αυτονόητα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα! Οι φωστήρες της εξέγερσης από το γραφείο θα είναι οι πρώτοι που θα λακίσουν. Άντε, το πολύ πολύ, να μαζεύουν καμιά υπογραφούλα για τις παράπλευρες απώλειες.
  Όπως έστρωσαν…

 3. et-the telespaceman Says:

  Αν η εν ψυχρώ αναίτια δολοφονία 15χρονου είναι λαίκισμός κάνεις λάθος. Η δολοφονία αυτή χαρακτηρίζει μια ολόκληρη γενιά. Η οποία δεν θα ξεχάσει. Και σε 1-2 χρόνια η γενιά αυτη θα εισαχθεί στα Πανεπιστημία. Για να μετατραπεί – στην καλύτερη – σε γενιά των 600€. Και αυτό το γνωρίζει. Για να δούμε την εξέλιξη..

  Το ίδιο και η δολοφονική επίθεση με βιτριόλι ενάντια στην Κούνεβα. Το «πάνσοφο» κόμμα μαζί με την ΓΣΕΕ αγνόησε το θέμα. Όμως (έστω και υποκριτικά) δεν το αγνόησαν τα αστικά ΜΜΕ(Σκάι – Μέγκα -Νέα)

  Για να επιβληθεί το (υπαρκτό)σενάριο που παραθέτεις, χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις.
  Το κράτος δεν μπορεί να κυβερνά χωρίς την συναίνεση κάποιων στρωμάτων. Ακόμα και ο Παπαδόπουλος χριάστηκε την συναίνεση των αγρωτικών στρωμάτων. Στρωμάτων που χρειάζονται υλικές απολάβές: Για να δώσει η κοινωνία την «συναίνεση» της χρειάζονται
  Χρήματα Αξιώματα Επιδοτήσεις.
  Τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν αφειδώς σε κατάσταση Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης. Η οποία θα χρειαστεί τουλάχιστον 4 χρόνια (+ ένας «καλός» πόλεμος για να καταστραφεί το «πλεόνασμα»)
  Γιαυτό και μέσω Τ.V. Radio Eφημερίδων εκφοβίζουν τον κόσμο.

  Το σχέδιο τους έχει κάποια προβλήματα.

  Οι συμπεριφορές παρελθώντων ετών δεν γίνονταιο ανεκτές από την κοινωνία. Δεν βλέπεις πόσοι διαδηλώνουν π.χ. για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Για το παρκάκι της Κύπρου;

  Απο που θα βρεθούν οι πόροι;
  Παλιά υπήρχαν λύσεις όπως
  -Η μετανάστευση (εμβάσματα από το εξωτερικό).
  Επιπλέον η μετανάστευση ήταν μια κάποια λύση για την κοινωνική συνοχή.
  -Η ναυτιλία(ισχύει ότι για την μετανάστευση). Τώρα τα «φτηνά» πληρώματα αποτελούνται όχι από Έλληνες αλλά από Ουκρανούς.
  -Τα κονδύλια επιδοτήσεις από ΕΕ-ΗΠΑ
  Όλα αυτά έδιναν λύση στις δεκαετίες 60-70. Που η αναλογία μισθού Ελλάδας Γερμανίας ήταν 1-6 Τώρα είναι στο 1-2 στην καλύτερη.

  Ποιοι θα προστατέψουν to Ellada;
  Με μια Αμερική οικονομικά αφερρέγυα
  Με μια Αγγλία στα όρια της οικονομικής διάλυσης
  Με τον ΝΑΤΟΙΚΟ άξονα να χρειάζεται 7 χρόνια και 200.000 στρατιώτες για να επιβληθεί στο Ιρακ μια χώρα 15.000.000 και ήδη χωρισμένης σε 3 ευδιάκριτες θρησκευτικο-εθνικές ομάδες
  Με τον ΝΑΤΟΙΚΟ άξονα να μην μπορεί να «κουμαντάρει» το Αφγανιστάν. Και ζητά από τις υπόλοιπες χώρες στρατεύματα. Ενεργά – Μάχιμα στα Ν.Ανατολικά όχι νοσηλευτές στα Βόρεια ή μέσα στην Καμπούλ. Και καλά. Γερμανία – Γαλλία μπορούν να πουν το όχι. Ελλάδα; Να δούμε τι θα γίνει όταν τα πτώματα θα έρθουν σκεπασμένα με την σημαία. Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί «παζαρεύουν» με Ταλιμπάν, ρίχνουν νερό στο κρασί τους με το Ιραν

  Με μια Ευρώπη που ο καθένας κοιτά τον «κώλο» του, να προστατέψει τις τράπεζές του τους «εθνικούς» πρωταθλητές του, τις επιχειρήσεις του.
  Το σύμφωνο σταθερότητας πήγε εκεί που έπρεπε να πάει. Στα σκουπίδια.

  Με πρώην Ανατολικές Χώρες στα όρια του κράχ να στέλνουν στους σκουπιδότοπους τις κυβερνήσεις τους όπως η Λετονία. Όπως χαρακτηριστικά είπε κάποιος Λετονός «δεν βλέπετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα»;

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μη ελεγχόμενες πηγές πληροφορησης.Μην πάτο μυαλό σου μόνο στο Indymedia. Π.χ. σαν στο blog που γράφουμε.
  Με ποια μέτρα θα το αντιμετωπίσει; Ακόμα και να υπάρχει πολιτική βούληση δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ακόμα και η Κίνα με την τόση καταστολή με την λογοκρισία δεν μπορεί να τα καταφέρει. Ούτε να ελεγξει τις διαδηλώσεις. Μια Κινα για την οποία υπάρχουν 2 πιθανά σενάρια: H να διαλυθεί σε μικρότερα κράτη(κατάρρευση σοβιετικού τύπου). Η να στείλεικαμιά 200.000.000 προλετάριους μετανάστες στο εξωτερικό. Και τα δύο σενάρια σημαίνουν βροχή μεταναστών σε Ευρώπη-Αφρική

  Υ.Γ.
  Το 2012 μέσω δημοψηφίσματος μπορεί η Κρήτη να αποσπαστεί νόμιμα από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας. Γίνονται οι κινήσεις κάποιων «ονομάτων» του νησιού προς αυτή την κατεύθυνση..

  Παρατηρητή welcome to real word

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: