Την πιο σωστή κουβέντα την είπε ο αξιομίσητος…

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο «Έθνος» (ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ):

«…Δεν υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί. Δεν υπάρχουν συνωμοσίες. Δεν είναι ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Ρώσοι. Ένας είναι: μια οργάνωση που αποτελείται από λίγα παιδιά, νέα παιδιά, που αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα και να σκοτώνουν κόσμο. Όποιος λέει το αντίθετο είναι ανιστόρητος ή προφανώς θέλει να αποπροσανατολίσει. Και είναι κρίμα που ακούω και κόμματα να προβάλλουν τέτοιες θεωρίες…».

Το παλικάρι είναι απ’ ό,τι φαίνεται σωστά εκπαιδευμένο από τους υπερατλαντικούς προστάτες του και σοβαρό (γι’ αυτό και είναι επικίνδυνο).
Την ώρα που σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αριστερισμός, ακόμα και κομμάτι του αναρχικού χώρου ξεπέρασαν ακόμα και το (σταθερό στις πάγιες απόψεις του) ΚΚΕ σε προβοκατορολογία, ενώ μεγάλο τμήμα του υπόλοιπου πολιτικού χώρου προσχωρεί στη συνομωσιολογία, έρχεται ο «Μάικλ» και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Μάλιστα, η αριστερή (πλην ΚΚΕ επαναλαμβάνω λόγω πάγιας θέσης) προβοκατορολογία δεν είναι καθόλου αθώα ή ουδέτερη. Αποδεικνύει είτε απαράδεκτη άγνοια του πως διαμορφώνονται και αναπτύσσονται οι μορφές της «επαναστατικής» (σε πολλά εισαγωγικά) πολιτικής βίας – γι’ αυτό σε προηγούμενη δημοσίευσή μου είχα μιλήσει για διάφορους άσχετους «δανδήδες» της αριστεράς που μας πρήξαν στα τελευταία επείσόδια με αναλύσεις για το «αναπόφευκτο της βίας», όταν δεν έχουν πάρει καν μυρωδιά του τι εστί πολιτική βία -, είτε ότι, με το έντρομο βλέμμα στραμένο στις ερχόμενες δημοσκοπήσεις, σκοπίμως τα ρίχνουν όλα στους «προβοκάτορες» γιατί έχουν «χεστεί» μήπως τους χρεώσουν την ηθική αυτουργία της «τρομοκρατίας» (βλ. ΣΥΡΙΖΑ)!
(Εξάλλου, ο κωλοτούμπας Αλαβάνος το έχει ξανακάνει το Δεκέμβρη. Αφού αρχικά κανάκεψε τους «κουκουλοφόρους», μόλις είδε τα ποσοστά να κατρακυλούν, βγήκε στη Βουλή και δήλωσε το Λαζοπούλειον ότι όλοι οι κουκουλοφόροι ήσαν αστυνομικοί!! Ξεπέρασε ακόμα και την Παπαρήγα που είχε ισχυριστεί από την πρώτη στιγμή ότι ανάμεσα στους κουκουλοφόρους είναι και παιδιά που έχουν παρασυρθεί!!)
Όσοι (πλην ΚΚΕ) μιλούν για «προβοκάτορες που θέλουν να καταστρέψουν το κίνημα» είναι τόσο πολιτικά ανιστόρητοι που δεν γνωρίζουν ότι η προβοκάτσια είναι εγγενής στο «χώρο» που τροφοδοτεί την ένοπλη πάλη: Σκοτώνω τον μπάτσο στο πιο κρίσιμο πολιτικά σημείο για να αναγκάσω το κράτος να απαντήσει με βία και καταστολή και άρα να οδηγήσω τα πράγματα σε ένταση και μετωπική σύγκρουση, κλπ, κλπ, κλπ. Στα παπάρια μου για το «κίνημα» (το οποίο το θεωρώ «φλώρικο» ή «ανύπαρκτο»).
Οι ένοπλες ομάδες επιζητάνε την άνοδο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο κράτος και το κίνημα σε τέτοιο ύψος – στρατιωτική αντιπαράθεση – που να αποκλείει κάθε άλλη πολιτική στρατηγική και πρακτική. Το ίδιο ακριβώς βέβαια επιζητά και το (σοβαρό) κράτος!!
Κάπως έτσι λειτούργησαν τα πράγματα χρόνια τώρα όχι μόνο εδώ αλλά και στην Ιταλία (κυρίως) και σε άλλες χώρες.
Τέλος, όσοι μιλάνε για προβοκάτορες, συγκρίνοντας τον τυφλό και εξαιρετικά βίαιο τρόπο με τον οποίο η «νέα γενιά» του ένοπλου δρα σε σχέση με την παλαιότερη (17Ν, ΕΛΑ, κλπ), η απάντηση είναι επίσης απλή: Η 17Ν και ο ΕΛΑ ανέπτυξαν τη δράση τους μέσα σε ένα περιβάλλον στο οποίο συνέβαινε ή είχε μόλις προηγηθεί έντονη ανάπτυξη των επαναστατικών ιδεών της εποχής, όχι μόνο τοπικά αλλά και παγκόσμια. Η πολιτική και ιδεολογική κουλτούρα από την οποία ξεπήδησαν τους έβαζε ένα στίγμα και, τουλάχιστον αρχικά, τους «επέβαλλε» έναν κώδικα πολιτικής δράσης που λαμβάνει υπ’ όψιν του στοιχειωδώς τη λαϊκή κοινή γνώμη και κάποιους ευρύτερους πολιτικούς στόχους. Το Βιετνάμ μπορούσε να δώσει … ένοπλη 17Ν, το «μπάχαλο» μπορεί να δώσει μόνο …ένοπλο «μπάχαλο», που χτυπά χωρίς να λαμβάνει τίποτε υπ’ όψιν του κι όποιον πάρει ο Χάρος! Όσοι εξ αριστερών αρνούνταν να δουν τα μηδενιστικά ατομικιστικά χαρακτηριστικά που εδώ και καιρό αναπτύσσονταν στην εγχώρια πολιτική κουλτούρα (αγωνίζομαι χωρίς ουσιαστικό στόχο και σκοπό αλλά για τη «φάση» και την «εκτόνωση»), μην εκπλήσσονται για τον επερχόμενο αιματηρό μηδενισμό του «νέου ένοπλου». Δεν πρόκειται για προβοκάτσια. Το μηδέν, μηδέν θα δώσει!

Αν θέλετε ρίχνετε και μια ματιά στο Χρήστο Μόρφο.

Ετικέτες: ,

10 Σχόλια to “Την πιο σωστή κουβέντα την είπε ο αξιομίσητος…”

 1. Vrennus Says:

  Επαναλαμβάνω το σχόλιό μου από το blog του Χρήστου: Ο προβοκάτορας, εντός ή εκτός εισαγωγικών δεν έχει σημασία, δεν είναι απαραίτητο να δρα ενσυνείδητα προβοκατόρικα. Όπως θα ‘λεγε και ο παππούς ο Ηράκλειτος «το αποτέλεσμα μετράει», άρα, αν το αποτέλεσμα της πράξης είναι προβοκάτσια τότε η πράξη είναι προβοκατόρικη και ο πράττων προβοκάτορας – που αν επί πλέον αμείβεται τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν, αν όχι τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς που εξοικονόμησαν τα αργύρια.

 2. εξαποδω Says:

  @ Vrennus

  Δεν διαφωνώ καθόλου! Το αντίθετο!
  Όμως, ο τρόπος που ερμηνεύει κάποιος πολιτικά τα πράγματα έχει διάφορες και σημαντικές δευτερογενείς επιπτώσεις, ιδιαίτερα στη χάραξη της πολιτικής στρατηγικής και τακτικής. Ανάλογα με το πώς ερμηνεύεις, αντίστοιχα μαθαίνεις, κάνεις κριτική ή αυτοκριτική. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Αν τα ρίχνεις όλα στους «προβοκάτορες» και όχι στις συνθήκες που κάνουν εφικτή τη συνειδητή ή ασυνείδητη προβοκάτσια, τότε απατάς και αυταπατάσαι…

 3. Vrennus Says:

  Η προβοκάτσια, εξ ορισμού, είναι αντιδραστική πράξη, επομένως προϋποθέτει κάποιας μορφής δράση για να εκδηλωθεί. Οποτεδήποτε υπάρχει δράση μπορεί να εκδηλωθεί προβοκάτσια, επομένως, για να μη υπάρχουν «συνθήκες που κάνουν εφικτή τη συνειδητή ή ασυνείδητη προβοκάτσια» πρέπει να επικρατεί απραξία!

 4. Vrennus Says:

  BTW, μετά τις δηλώσεις του «Μάικλ» άρχισα να καλοβλέπω και κάποιες θεωρίες συνωμοσίας 😉

 5. Belbo Says:

  Όλα ωραία και συμφωνώ μ’ αυτά που γράφετε. Παρόμοια θέση πήρε και ο Καραμπελιάς μέσω Άρδην (ως προς τις αξίες), παραπέμπω: http://www.ardin.gr/blog/?p=328

  Από εκεί και πέρα γιατί «αξιομίσητος» ο Χρυσοχοϊδης αγαπητέ μου; από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς που έχουμε είναι και από τους λίγους που να έχουν να επιδείξουν έργο (έχωσε τους «αγωνιστές» βαθιά-βαθιά). Δεν έχουμε ανάγκη επιπλέον ιδεολογίες (ζήσαμε τις επιτυχίες τους), ούτε επιπλέον λόγια (τα ζήσαμε κι αυτά), έχουμε ανάγκη από ικανούς ανθρώπους που να παράγουν έργο και ο Χρυσοχοϊδης ξεχωρίζει μέσα σ’ αυτό το τοπίο.

 6. εξαποδω Says:

  @ Belbo
  Ο Χρυσοχοϊδης έπαιξε το βασικό ρόλο στην ενορχήστρωση της αντιτρομοκρατικής υστερίας το 2002, όταν με αφορμή την εξάρθρωση μιας μισοτελειωμένης (όπως αποδείχτηκε) υπόθεσης – της 17Ν – μιας απίστευτης έκτασης αντιδημοκρατική προπαγάνδα κι ένα κυνήγι μαγισσών που η χώρα είχε να ζήσει πριν από το ’74, έλαβαν χώρα. Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, εκτελώντας εντολές του τέως καταλληλότερου (Σημίτης), παρέδωσε ουσιαστικά και επίσημα τη χώρα στο έλεος των αμερικάνικων και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες σαν να βρίσκονταν σε κατεχόμενη χώρα, ανέκριναν, στοχοποιούσαν, κατεύθυναν τις ημεδαπές υπηρεσίες ασφαλείας, κλπ. Αυτό μετά το ’74 δεν το είχε διανοηθεί κανένας πολτικός να το κάνει (ο Μητσοτάκης δεν πρόλαβε! 🙂 ). Ο Χρυσοχοΐδης είναι ξεκάθαρα ό,τι πιο ξεπουλημένο στους Αμερικάνους υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και είναι βέβαιο ότι θα ξαναπαίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο δημοσιογραφικός-αστυνομικός μηχανισμός που έστησε τότε υπάρχει ακόμα και σήμερα και βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το ότι είναι σοβαρός δεν τον απαλλάσσει από το στίγμα του υπηρέτη ξένων αφεντάδων. Το αντίθετο. Τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο για τη χώρα και την όποια εναπομείνασα ανεξαρτησία της.

 7. Belbo Says:

  Αγαπητέ εξαποδώ,

  Όταν είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τα του οίκου μας, θα βλέπετε όλο και περισσότερο τους ξένους να παρεμβαίνουν. Όταν δεν μπορούμε να πιάσουμε μια μικροσυμμορία (όπως αποδείχθηκε) για 20 χρόνια, λογικό είναι να χρειαζόμαστε Αμερικάνους και Άγγλους να βοηθήσουν (απ’ όσο ξέρω η συμβολή των Άγγλων ήταν πολύ βασική). Μπορείτε να το δείτε και σε άλλα επίπεδα (τρώμε συστηματικά πρόστιμα για περιβαντολογικές παραβιάσεις), η ΕΕ μας είχε στην επιτήρηση στην οικονομία κτλ. Γενικότερα συμφωνώ μαζί σας, απλά το σημείο μου είναι ότι η Εθνική ανεξαρτησία είναι κάτι που ξεκινάει πρώτα απ’ όλα απ’ την ικανότητα ενός έθνους να διαχειριστεί και να υπερασπιστεί εαυτόν κι εμείς δυστυχώς από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μας αποδειχθήκαμε ανίκανοι να το κάνουμε, φιλικά,

 8. et the telespaceman Says:

  @Belbo

  KOSSIGA

  Ευελπιστώντας στην τιμιότητά σας, θα ήταν ταιριαστό να συμπεριλάβεται το λινκ κάτω απτην φωτογραφία του κ.Δοξιάδη. Εκεί που λέτε για την περιουσία του κοσμάκη. Bέβαια το blog είναι δικό σας και εσείς αποφασίζεται
  Η είδηση είναι & στα πρακτικά της Βουλής(Ομιλία του κ.Αλαβάνου επί του προυπολγισμού 2009). Και σε «Καθημερινή»-«Νέα»
  Μπράβο στον κ.Μαύρο Πρόβατο!

  Αγαπητέ ήρεμο το συλλαλητήριο, μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου.

  Όσο χάνονται ή διαγράφονται μέλη-νεολαία, προβλέπονται περισσότερες «επιθέσεις» της κ.Παπαρήγα. Μετά τους Αμερικανούς, τους Ισραηλινούς, τον Σύρριζα, προστέθηκε το «Δίκτυο» και το indymedia. Λαμπρά!

  Προτείνεται ως «φρέσκος εχθρός» το indy.gr.

  Μια καλή απάντηση σε ΚΚ – ΠΑΜΕ, θα ήταν ότι τα Σοβιέτ δεν ιδρύθηκαν από τους οι Μπολσεβίκους..

  Ευχαριστώ για την φιλοξενεία

 9. anti23august Says:

  Η έναρξη του Πολυτεχνείου το 73 ήταν προβοκατόρικη;;;

  Ξεκινάει μια πράξη που μπορεί να εξελιχθεί λοιπόν είτε σε προβοκατσια είτε σε επανάσταση… Ε; ΕΥΓΕ ΔΙΑΛΛΕΚΤΙΚΗ!!!!

  ΑΛΛΑ ακόμα και αυτό να ισχύει… ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ωστε να τη μετατρέψουν σε επανάσταση;;; Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ;;; ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ;;;; ΟΠΩς ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;;;;

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ αντιλέγει πως ένας αγώνας που ξεκίνησε με αφορμή ένα περιστατικό αστυνομοφασιστικής βίας πρέπει να μείνει μόνο στα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΆ πλαίσια (να εκδημοκρατιστεί η αστυνομία ΚΛΠ);;; …ΌΤΑΝ ταυτόχρονα οι αντικειμενικές συνθήκες υπόσχονται πολλά περισσότερα…

  Ε ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΤΟ «Κ»ΚΕ

  ΥΓ.: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΕΙ:
  Ο ΣΥΝ ωστοσο όντως ψηφοθηρεί…

  ——————–

 10. παρτιζανα Says:

  Η αστυνομία είναι μηχανισμός ένος κράτους ταξικού και οι μηχανισμοί του κράτους που υπάρχει για να προστατεύει τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών δεν αφοπλίζονται. Μόνο σμπαραλιάζονται. το να πιστεύει κανείς ότι το αστικό κράτος θα αφοπλίσει την αστυνομία του είναι αυταπάτη. Στην τελική, το αστικό κράτος που έχει χαρακτηρίσει με νόμους ως τρομοκρατία ακόμα και την κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου ή ενός δρόμου, δεν πρόκειται να αφοπλίσει την αστυνομία του. Τη θέλει σαν τον αστακό, μαζί με ένα νομοθετικό οπλοστάσιο τέτοιο, που να τσακίζει το λαϊκό κίνημα. Και τι να χαρακτηρίσω ως επαναστατική πράξη?τη δολοφονία ενός μπάτσου?!Σιγά τα ωά!Θα κλάψει το κράτος για το θάνατο ενός οργάνου του?Χέστηκε πατόκορφα. Όταν όμως του κάνεις κιμά τον μηχανισμό του τότε ναι, θα έχει πρόβλημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: