Η «καλύτερη ευκαιρία για λύση» και οι …Τουρκοκύπριοι φοιτητές

Με δυσκολία έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη διαδικασία των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ στη Δευτεριάτικη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μ. Κυπριανού στη Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια δήλωσε:

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη ευκαιρία από τώρα. Τα θέματα είναι δύσκολα, αλλά έχετε δύο ηγέτες που σέβονται ο ένας τον άλλο, που είναι δεσμευμένοι στην επανένωση. Τώρα είναι η ώρα να γίνει». (Περισσότερα ΕΔΩ)

Ώστε «η καλύτερη ευκαιρία» που υπήρξε ποτέ; Καλύτερη δηλαδή και από το Σχέδιο Ανάν, που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι προώθησαν; Ε, τότε τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρά! Πολύ σοβαρά!
Και τι ευγένεια των Αμερικάνων απέναντι σε «κομμουνιστή» ηγέτη! Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες εγκαρδιότητες οι πλανητάρχες! Φαίνεται ότι εκτός από τις κρατικοποιήσεις άρχισαν να συμπαθούν και τον (κυπριακό) «κομμουνισμό»! Μήπως ο Μπους είναι ο νέος Ρούζβελτ και δεν το είχαμε κατανοήσει τόσα χρόνια;
Γιατί, όμως, οι Αμερικάνοι χαίρονται και χαμογελούν πατέρα κ. Χριστόφια; Τι τους δίνει το δικαίωμα να είναι τόσο σίγουροι για τη «λύση» και να επείγονται («Τώρα είναι η ώρα να γίνει«, διέταξε ο ανθύπατος!); Θα μας εξηγήσει κάποιος ή τώρα δεν πρέπει να ταράξουμε τις συνομιλίες και μας θυμώσει ο Ταλάτ και κάνει πάλι παρατηρήσεις στο νόμιμο Πρόεδρο της Κύπρου, όπως έκανε πρόσφατα, λες και είναι υφιστάμενός του;
Αλλά ξέχασα. Την εξουσία τώρα την έχει η γνήσια αριστερά, η οποία με «συναίσθηση ευθύνης» διεξάγη τις συνομιλίες και άρα κριτική απούσα και τα …σκυλιά δεμένα!

Έλα, όμως, που τη σούπα των συνομιλιών την χάλασαν μια δράκα …»ανεύθυνοι» Τουρκοκύπριοι αριστεροί φοιτητές!! Οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τον «ειρηνοποιητικό» ρόλο του Τούρκικου στρατού, ούτε την «κρισιμότητα» των συνομιλιών και τόλμησαν, οι προβοκάτορες, να γράψουν, αυγουστιάτικα, συνθήματα και να κολλήσουν αφίσες στους τοίχους που έλεγαν: «ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ».
Ναι σωστά διαβάσατε! Τουρκοκύπριοι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (με κεφαλαία και χωρίς εισαγωγικά) τα έγραψαν αυτά, όχι η νεολαία του ΑΚΕΛ διότι αυτή τηρεί «υπεύθυνη διεθνιστική στάση» (σημειωτέον, μαζί με την αντίστοιχη του «δεξιού» ΔΗΣΥ). Έγραψαν συνθήματα για τον τούρκικο στρατό, τον ίδιο που ο (και «αριστερός») Ταλάτ υπερασπίστηκε πρόσφατα λέγοντας ότι «κανείς δεν επιθυμεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, στο ζήτημα αυτό συμφωνούν όλοι οι Τουρκοκύπριοι«! (Ναι, με αυτόν τον «αριστερό» συνομιλεί ο κομμουνιστής Χριστόφιας.)
Φυσικά, η συνέχεια ήταν η γνωστή για τα τουρκικά δεδομένα. Οι φοιτητές συνελήφθησαν, κρατήθηκαν χωρίς κατηγορίες σε απομόνωση, ανακρίθηκαν άγρια από το πολιτικό τμήμα της Ασφάλειας, κατασχέθηκαν οι υπολογιστές και τα βιβλία τους και στο τέλος τους οδήγησαν στο δικαστήριο με την γνωστή από την Τουρκία σοβαρότατη κατηγορία «της προσβολής της τιμής του Τουρκικού στρατού» (μα και βέβαια υπάρχει η φασιστική αυτή κατηγορία στη νομοθεσία του «ανεξάρτητου» ψευδοκράτους του «προοδευτικού» Ταλάτ, τι νομίζατε;).
Οι εύψυχοι Τουρκοκύπριοι νεολαίοι δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ζητήσουν αυτό που έχουν ζητήσει όλα τα μέχρι σήμερα ψηφίσματα του ΟΗΕ: την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής. Τη μοναδική και αδιαπράγματευτη προϋπόθεση για την όποια διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού! Αυτήν την προϋπόθεση που έχουν βάλει στην άκρη οι διαπραγματευτές της από δω πλευράς και ο Ταλάτ δημοσίως την έχει αποκλείσει!
Έτσι, πραγματικά δεν γνωρίζω ποιούς ενόχλησε περισσότερο η πράξη αυτή των τουρκοκύπριων αριστερών νεολαίων. Το στρατοκρατικό, ημιφασιστικό κατεστημένο της Άγκυρας ή τους Ελλαδίτες και Κύπριους «προοδευτικούς» που έχουν λιγοθυμίσει από τον ενθουσιασμό τους για τη διαφαινόμενη «επίλυση» του Κυπριακού (μαζί με τον Αμερικανό υφΥΠΕΞ που παρουσιάσαμε στην αρχή της δημοσίευσης); Κλίνω πως μάλλον ενόχλησε περισσότερο τους δεύτερους γιατί τους υπενθύμισε ότι «αριστερός» δεν σημαίνει επιδοτούμενα από την USAID πανηγυράκια «συμφιλίωσης» και γλυκανάλατες συναυλιούλες στην Πράσινη Γραμμή, αλλά κάτι άλλο. Αυτό, που ίσως θα τους «ψιθύριζαν» οι Τούρκοι και Κούρδοι επαναστάτες την ώρα που καίγονταν ζωντανοί από τον τουρκικό στρατό πριν από μερικά χρόνια στις φυλακές του Μπαϊράμ Πασά, αρνούμενοι να σταματήσουν την μέχρι θανάτου απεργία πείνας τους…

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν είδατε σε κάποια ημεδαπή «προοδευτική» ή προοδευτική εφημερίδα την παρουσίαση της τολμηρής πράξης και της δίωξης των Τουρκοκύπριων φοιτητών. Υποψιάζομαι ότι αρκετές θα έκριναν πως δεν ήταν η «κατάλληλη» χρονική στιγμή για να παρουσιαστούν αυτοί οι «αριστερίστικοι εξτρεμισμοί» που προβοκάρουν την απαιτούμενη «υπεύθυνη στάση» εν όψει των διακοινοτικών «διαπραγματεύσεων»! Εγώ πάντως το πληροφορήθηκα από την αριστερή γερμανική εφημερίδα «Ντι Γιούνγκε Βέλτ» (Die Junge Welt)ΕΔΩ το άρθρο – δια μέσω της 15μερης εφημερίδας «Ρήξη» (φ.41, 20/9), που το αναδημοσίευσε.

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

12 Σχόλια to “Η «καλύτερη ευκαιρία για λύση» και οι …Τουρκοκύπριοι φοιτητές”

 1. παρτιζανα Says:

  Η αλήθει αείναι ότι από τη μεριά των Τουρκοκυπρίων δεν έχω ακούσει για πολλές δραστηριότητες..ξέρω ότι υπάρχουν «αριστεροί» αλλά πραγματικά δεν έχω ακούσει ποτέ για κάποια τους δράση. Όντως τα πράγματα στα κατεχόμενα είναι ασφυκτικά για τον κάθε προοδευτικό άνθρωπο αλλά θα ήθελα να ρωτήσω, τι άλλαξε το τελευταίο διάστημα εκεί πέρα και αποφάσισαν οι τουρκοκύπριοι φοιτητές να δράσουν ΤΩΡΑ, ύστερα από τόοοοσα χρόνια. (Μπορεί να έκαναν κι άλλα πράγματα αλλά εμείς να μη το μάθαμε ποτέ, μη τους αδικήσω τους ανθρώπους!)
  Κατα τα άλλα θα συμφωνούσα με πολλά από αυτά που λες. Το Κόμμα του Ταλάτ ήταν όντως ό,τι πιο προοδευτικό υπήρχε στα κατεχόμενα αλλά με τον καιρό έγινε κι αυτό συντηρητικό. Πάντως δε θα ξεχάσω ποτέ, τότε με το σχέδιο Ανάν, ότι η μόνη φορά που άκουσα τη λέξη ιμπεριαλισμός (φταίνε οι ιμπεριαλιστές που μας χώρισαν) ήταν από έναν τουρκοκύπριο παππού σε άπταιστα ελληνικά!

 2. radiocollectiva Says:

  Σφε δες την αναρτηση που θα κανω για το κυρπιακό αυριο με αφορμη μια κουβέντα που ειχα με ενα δεξιο της Κυπρου…

 3. JohnyQ Says:

  Πρώτη φορά και γω ακούω πολιτικές ειδήσεις από την κατεχόμενη Κύπρο.

  θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν αρκετά ιστορικά παραδείγματα που μας δείχνουν ότι πρέπει να προσέχεις με ποιον συνομιλείς και εδώ ο Χριστόφιας ίσως σπάσει το κεφάλι του.

  ακόμα η χαρά του λύκου δεν μου είναι καθόλου ευχάριστη, μονο ανακατεύει το στομάχι. ίσως πάλι είναι ένα παιχνιδάκι που θέλει να πάιξει η Ουάσινγκτον.
  Το σίγουρο είναι ότι όταν σε χτυπάνε κάτι κάνεις καλά, όταν πάλι σε χαιδεύουν δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

 4. omadeon Says:

  Εγώ έμεινα άφωνος με την είδηση, απορώντας ΚΑΙ εγώ γιατί κρύφτηκε τόσο πολύ από τα ΜΜΕ.

  Αυτό το καπέλλωμα ΚΑΘΕ σωστής προσπάθειας από το «λύκο» έχει γίνει πια σκέτη αηδία. Παρόλ’ αυτά δεν είμαι σίγουρος αν τα έντονα υπονοούμενα ότι οι… «προβατάρχες» είναι «πουλημένοι στο λύκο» ευσταθούν (πάααντααα)…

  Απλούστατα, δεν ξέρω καν αρκετά (περί Χριστόφια, κ.ά.) ώστε να πάρω μια απόφαση για το ποιόν του(ς). Ευτυχώς μάλιστα που… δεν είμαι Κύπριος, γιατί θα είχα πονοκεφάλους.

  Το προφανές που βλέπω είναι ότι η Τουρκία το έχει παρακάνει, εδώ και καιρό. Σκυλοβαρέθηκαν ακόμη και οι αφέντες της, σαν συνέπεια. Θέλουν μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα της Κύπρου, για να κάνουν «business as usual». ΔΕΝ τους πολυενδιαφέρει ο ΤΡΟΠΟΣ που θα γίνει αυτό, πια…

  Τώρα, «ξεπουλημένοι διεθνιστές» ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ οι άλλοι. Εκείνοι που τσίμπησαν δολώματα ΔΕΝ τα… κατασκεύασαν κιόλας!

 5. εξαποδω Says:

  @ παρτιζάνα
  Θυμάμαι ότι προ Ταλάτ υπήρχε μια ορισμένη κινητικότητα σε κάποιους χώρος της νεολαίας, όπως και γύρω από την εφημερίδα «Αφρίκα». Η όλη ιστορία φαίνεται να κατεστάλη είτε από την παρέμβαση του τουρκικού κράτους, είτε από τις ελπίδες που δημιούργησε η άνοδος στην εξουσία του τότε, τάχα προοδευτικού, Ταλάτ.

  @radiocollectiva
  Ευχαρίστως!

  @JohnyQ
  Εξαρτάται και ποιος σε …χαϊδεύει! 🙂

  @Omadeon
  Να ΄ταν μόνο αυτά που μας αποκρύπτουν!

 6. anypopti Says:

  Αριστεροι και Τουρκοκύπριοι είναι ένας απίστευτος συνδυασμός, αρκετά εκρητκτικός!! Κρίμα που ποτέ κανείς δεν μας είπε στο σχολείο για το Κυπριακό… ούτε σαν λέξει δεν το πρόφεραν! Τελικά μαθαίνεις μόνο όταν ψάχνεις εσύ ο ίδιος!

  Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά! Ας ταχθουμε στο πλευρό των Αριστερών Τουρκοκυπρίων (συμ)φοιτητών μας και όχι στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και των άλλων μεγάλων και τρανών, που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να σφετερίζονται κάθε εξουσία προς όφελός τους…

 7. ingiltere vizesi Says:

  Αυτοί δεν εκπλήσσουν άλλα μου, αλλά τις ευχαριστίες

 8. εξαποδω Says:

  @ anypopti

  Η Κύπρος είναι «απαγορευμένη» λέξη για το Ελλαδίτικο κατεστημένο, το οποίο φέρει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στο νησί. Γι’ αυτό και αυτό το πέπλο σιωπής που λες.

  @ ingiltere vizesi

  Βλέπω ότι η ιστοσελίδα από την οποία ήρθε το σχόλιο είναι τούρκικη, φοιτητικού περιεχομένου. Ελπίζω να είναι θετικό το σχόλιο, το οποίο δυστυχώς δεν βγάζει νόημα. Απλά με προδιαθέτει θετικώς το «ευχαριστίες»… 🙂

 9. philakas Says:

  Η είδηση μου φαίνεται αρκετά δυνατή, ώστε να προωθηθεί σε άλλα blogs
  και σημεία blogers όπως το resalto.

  … πολύ παράξενο που δεν έχει παιχτεί κάπου αλλού(!).

  Συνέχισε έτσι.

 10. γιωργος Says:

  αγαπητε συντακτη αφου θες να ενημερωθεις περι του κυπριακου ενημερωσου τουλαχιστον ολοκληρωμενα,η νεολαια του ακελ και το ιδιο το κομμα αμεσως μετα σχεδον απο την εισβολη ηταν το μονο κομμα που συνεχισε και συνεχιζει τις επαφες με τους τουρκοκυπριους αδελφους,ενω οι αλλοι τους θυμηθηκαν τωρα που υπαρχουν εξεληξεις,επειδη μιλησες για πανυγηρακια που χρηματοδοτουνταν απο αμερικανους,αν ησουν πληροφορημενος θα ηξερες οτι το ακελ τα καταδηκασε βροντερα,ειχε φερει στο προσκηνιο το θεμα και του ειχε δωσει μεγαλη δημοσιοτητα καταδηκαζοντας το,μαλλον φιλε μου κρινεις την αριστερα της κυπρου με τα ελληνικα δεδομενα,λανθασμενα γιατι αποτελει απο μονη της ξεχωριστο φαινομενο,απλα προσπαθωντας να προβαλεις της δικες σου αποψεις μην ισοπεδωνεις την αριστερα της κυπρου,μαθε οτι το ακελ καταδηκαζει την σταση ταλατ,τον εχει χαρακτηρησει πρωην συντροφο εξαιτιας της στροφης που εκανε.και οσο για το θεμα τον φοιτητων επρεπε να εξετασεις πρην κανεις κρητικη γιατι ετυχε δημοσιοποιησεις απο την αριστερη εφημεριδα.η αριστερα της κυπρου δεν ειναι συνασπισμος ουτε πασοκ,κ μην προσπαθεις να προβαλεις τα πιστευω σου με θημα τη κυπριακη αριστερα,ασε τους αριστερους κυπριους ελληνοκυπριους και τουρκοκυπριους να νοιαζονται περισσοτερο για τον τοπο τους απο εσενα,αρκετα δεινα μας εφεραν τα ξενα ενδιαφεροντα

 11. εξαποδω Says:

  @ γιώργος

  Κατ’ αρχήν, συγγνώμη για την καθυστέρηση εμφάνισης του σχολίου, αλλά μόλις άνοιξα τον υπολογιστή.
  Παρακάτω τώρα. Γράφεις: «…γιατι αποτελει απο μονη της ξεχωριστο φαινομενο». Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο από αυτό! Το ίδιο λέω κι εγώ, τώρα αν αποτελεί «θετικό» ή «αρνητικό» φαινόμενο θα δείξει σύντομα και μάλιστα τώρα που πήρε την εξουσία!
  Συνεχίζεις: «…η αριστερα της κυπρου δεν ειναι συνασπισμος ουτε πασοκ». Πολύ ωραία, λοιπόν! Περιμένω με αγωνία το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της Κύπρου, τα πρώτα κολχόζ, την βίαιη διάλυση των οφ-σόρ εταιρειών και του τραπεζιτικού τομέα και την ένοπλη κατάληψη από τον οπλισμένο λαό των βρετανικών βάσεων ή έστω την αλά Τσάβες και Μοράλες απέλαση του αμερικάνου ανθύπατου και του εγγλέζου παρατρεχάμενού του! Εσύ;
  Επίσης, για ρίξε μια καλύτερη ματιά στα πρόσωπα που στήναν τις «επιτροπές φιλίας» το 2003 και 2004 με χρήματα της USAID και σύγκρινέ τα με αυτά που συμμετέχουν στα σημερινά πανηγυράκια και αν δεν βρεις κάποιες ομοιότητες ενημέρωσε και μας τους «άσχετους» και «εμπαθείς».
  Οφείλω, τέλος, να παραδεχτώ ότι η τελευταία παράγραφος του σχολίου σου είναι απολύτως συμβατή με τη νέα γραμμή του Προέδρου Χριστόφια απέναντι σε όσους εκφράζουν την κριτική τους αγωνία: Εμμέσως πλην σαφώς, με προτρέπεις κι εσύ «να το βουλώσω»! Τουλάχιστον είσαι πιστός στη γραμμή…

 12. yurtdışı eğitim Says:

  Thanks buddy labor health

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: