Άμα είσαι οικολόγος (κυρίως) και βουλευτής της «αριστεράς και της προόδου» (ειδικότερα)…

…τότε καταβροχθίζεις τα χιλιόμετρα μπροστά σου! 😀 👿

Αντιγράφω από την (χαιρέκακη) «Καθημερινή» της 1ης Αυγούστου, με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας:

«O κ. Τάσος Κουράκης, εκ των νέων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς έχει σοβαρό πρόβλημα με… τις δημόσιες συγκοινωνίες, δείχνοντας να προτιμά «εναλλακτικές» μετακινήσεις με τα έξι (6!) Ι.Χ. αυτοκίνητα, που κατέχει μαζί με τη σύζυγό του. Τα δύο τελευταία, 1.600 κ.ε. έκαστο, αγοράστηκαν το 2005. Αλλά και για αλλαγή, διαθέτει από το 2001 και δύο δίτροχα: μια μηχανή και ένα μοτοποδήλατο. Οι γείτονές του δε, φαίνεται ότι θα δυσφορούν, μια και ο κ. Κουράκης δεν δηλώνει ύπαρξη γκαράζ (εκτός αν νοικιάζει θέσεις ή έχει πυλωτές)…»

Κάτω τα χέρια από τους ταξικούς αγωνιστές παλιο-Δεξιοί!! 😆

Advertisements

Ετικέτες: , ,

18 Σχόλια to “Άμα είσαι οικολόγος (κυρίως) και βουλευτής της «αριστεράς και της προόδου» (ειδικότερα)…”

 1. saimag Says:

  Δεν συμφωνω με τους συνασπισμένους, αλλά μαγκιά του, του τυπά που είναι αστός και αριστερός, δηλαδή προδότης της τάξης του!

 2. εξαποδω Says:

  @smaig

  Υπό αυτήν την έννοια (περιουσιακή κατάσταση) το συγκεκριμένο κόμμα είναι γεμάτο «προδότες», με τον τ. αρχηγό Αλέκο να κατέχει τα πρωτεία για άλλη μια φορά!
  Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, δεν ξερώ αν εντέλει προδίδουν την τάξη τους…

 3. olympiada Says:

  Είναι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αριστεροί. Όπως στη θρυλική εκπομπή «ζευγάρι της χρονιάς» έβγαινε ο άλλος ως ζαχαροπλάστης ενώ στην πραγματικότητα ήταν νεκροθάφτης. Καμμία κακία στη συμπαθή τάξη αλλά βρε παιδί μου υπάρχει κάποια διαφορά.

 4. Πάνος Says:

  Χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο κανενός, λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για 5μελή οικογένεια, της οποίας τα μέλη πρέπει να κατεβαίνουν στις δουλειές τους από του διαόλου τη μάννα (όπου η οικία Κουράκη). Ο λαϊκισμός είναι εύκολος, αλλά καλύτερα θα ήταν να αφορά τα αυτοκίνητα από 2000 κυβικά και πάνω.

  Κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο για τους Κουράκηδες, αν ο Τάσος ασκούσε το ελεύθερο επάγγελμα (έχει ειδικότητα γυναικολόγου) αντί να παιδεύεται με τη γενετική, τα μεταλλαγμένα και την …πολιτική 🙂

 5. J.McManus Says:

  Kι ένα τρέηλερ γιά να κουβαλά την κοτσίδα και το σκουλαρίκι!

 6. εξαποδω Says:

  @ Πάνος

  Καλησπέρα!
  Να μην επαναλάβω τα περί «της γυναίκας του Καίσαρα…» κ.ο.κ.
  Αν κατάλαβα καλά από αυτά που σχολίασες, η γενίκευση αυτής της λογικής (5 άτομα=6 αυτοκίνητα + δύο μηχανές) συνεπάγεται ότι για 11 εκατομμύρια Έλληνες θα ήταν δικαιολογημένη η ύπαρξη 12 εκατομμυρίων αυτοκινήτων και 4 εκατομμυρίων διτρόχων (όχι ποδηλάτων)! Μα τον Θεό, από το 1988 που με ενδιαφέρει η πολιτική οικολογία, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανακούσει! Μόνο το αντίθετο!
  Όμως ξέρουμε καλά και οι δύο ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί (δεν πολυστενοχωριέμαι, ήδη πήξαμε στα κωλο-αυτοκίνητα) διότι υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που εμποδίζει τις αναλογίες ανθρώπων-οχημάτων που προτείνει η καθημερινότητα του κ. Κουράκη, να γίνουν πραγματικότητα: Ο οικονομικός-ταξικός παράγοντας. Σ’ αυτήν την κοινωνία για να έχει κάποιος 6 αυτοκίνητα θα πρέπει κάποιος άλλος να έχει 1/4 (τα άλλα 3/4 ανήκουν στην Τράπεζα που πληρώνει τις δόσεις! 🙂 )
  Η όποια «κακία» της δημοσίευσής μου (και φυσικά όχι «λαϊκισμός»), λοιπόν, έγκειται στο ότι ήθελα απλά να τονίσω και τις δύο διαστάσεις (οικολογική-κοινωνική), οι οποίες με κάποιο τρόπο «ξεχνιούνται» όταν αφορούν στα του οίκου μας αλλά υπερπροβάλλονται όταν αφορούν στη δημόσια δράση και «εικόνα» μας μας…
  Θα πρέπει σε αυτόν τον τόπο κάποτε να πάψει να ισχύει η Τσαρούχειος ρήση ότι «είσαι ό,τι δηλώσεις». Κι επίσης θα πρέπει να πάψει να μένει στο απυρόβλητο ο προκλητικά απενοχοποιημένος τρόπος που η «μοντέρνα» (πάσης εκδοχής και φύσεως) αριστερά μας, αντιμετωπίζει το οικονομικό και κοινωνικό βόλεμα.
  Και δυο ακόμα σχόλια. Η ενασχόληση με τα γενετικά μεταλλαγμένα δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε την παγκόσμια υπερθέρμανση και τα αέρια του θερμοκηπίου (εκεί φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των αιτιών ο απίστευτος αριθμός και η αλόγιστη χρήση των ΙΧ). Και, όταν λες ότι κάποιοι μένουν στου «διαόλου τη μάνα», ελπίζω να μην εννοείς στα σικ μεσοαστικά προάστια που ξεφυτρώνουν και κατασπαράζουν την περιαστική φύση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γιατί τότε επιστρέφουμε πάλι στο αρχικό θέμα του σχολίου μου…

  @McManus
  😆

 7. Lavredis Says:

  Γι’ αυτό τον ενοχλούν οι παρελάσεις τον Κουράκη…
  «Κόβεται» η κυκλοφορία αδικαιολογήτως!
  8)

 8. Πάνος Says:

  εξαποδώ,

  καλημέρα! Πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν γνωρίζεις σημαντικά πράγματα, όπως:
  – έτος κτήσης και κυβισμός των αυτοκινήτων της οικογένειας Κουράκη
  – ποιές ανάγκες εξυπηρετούν / για ποιούς ανθρώπους / πόσα απ’ αυτά κινούνται και πόσο / πόσα είναι παροπλισμένα.

  Παρ’ όλ’ αυτά, του τη λες – αναπαράγοντας την «Κ». Και του την ξαναλές, ενοχοποιώντας τον για το φαινόμενο του θερμοκηπίου!

  Αδερφέ,

  δεν ξέρω ποιός είσαι και τι ιστορία έχεις στην «πολιτική οικολογία». Εγώ που είμαι νέος (όχι στα χρόνια, ατυχώς ) όλα αυτά τα βρίσκω υπερβολικά και (γιατί όχι) λαϊκίστικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ «ψωμί» για όποιον θέλει να του κάνει κριτική. Δε χρειάζονται προσωποποιημένα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Εκτός των άλλων γιατί, αύριο που ο «εξαποδώ» θα γράψει ένα χεστήριο κείμενο για μια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει χάσει (με αυτογκόλ) ένα μέρος της αξιοπιστίας του.

  Σόρρυ για το ύφος – και λάβε υπόψη ότι μιλάω ως παθός και ουχί ως αναμάρτητος (και στην πολιτική και στα μπλογκ) 🙂

 9. Λαυρέντης Says:

  Μ’ αρέσει… αυτή αυτή η νοοτροπία (που εκφράζει ο Πάνος) για την πολιτική ανάλυση. Οι προσωπικές πράξεις – τρόπος ζωής δεν χαραχτηρίζουν τις πολιτικές! Μόνο οι κοματικοί τίτλοι το κάνουν. Καλό! Να το χρησιμοποιούν και οι ΝΔ-Πασόκοι μιζαδόροι! Επίσης, η αναφορά στις αντιφάσεις ζωής – κοσμοθεωρίας είναι χτύπημα κάτω από τη μέση! Καλύτερο ακόμα… Δώρο στον Μισέλ Liapis και στον γιατί όχι οικολόγο – καταπατητή και πολυπολιτισμικό φιλομετανάστη Magginas!

  «Μπορεί ακόμα μπορεί» που λέει και ο Τσιτσάνης, να είναι απλά μια άπελπις προσπάθεια να «προλάβει» τους εύλογους συνειρμούς που θα προκύψουν για τους «οικολόγους-πράσινους», όταν θα αρχίσουμε να τους παρατηρούμε μετά την δημοσκοπική άνοδό τους, λόγω των απολιτικ-γκλάμουρ κορασίδων που από Μύκονο δηλώνουν «οικολόγες». Γιατί το Τρεμουλαίϊκο δυστυχώς ούτε ο Κουράκης δεν μπορεί να το ανταγωνισθεί!

  Όμως αν περάσει αυτή η άποψη της απαξίωσης των προσωπικών πράξεων, ακυρώνεται και η πλέρια επαναστατική στάση του Alexis, να συνδεξιωθεί με το «κατεστημένο» ακομβίωτος, τζινάτος και camperάτος, συνοδεύων αντί της Περιστέρας την έγχρωμη κουκλάρα. Εντελώς ρατσιστικό κατά την γνώμη μου σκηνικό, αλλά εγώ είμαι περίεργος… Μου χαλάει την ιδέα να του προτείνω του χρόνου να συνοδεύσει κάποιον ερυθρόδερμο, ομοφυλόφιλο αρνητή στράτευσης…

  ΥΓ 1. Για να καταλάβω, το έτος κτήσης είναι υπερασπιστικό μέσο διότι αν είναι παλιά (και ρυπογόνα) τα αμάξια είναι καλύτερα; Ή μήπως αν είναι καινούρια τα τουτού δεν πειράζει;
  ΥΓ 2. Οι ανάγκες του Κουράκη για μετακίνηση αυξήθηκαν στο εξαπλάσιο της μέσης ελληνικής οικογένειας που εκπροσωπεί μετά το 2005; Αν ναί τότε ποιόν εκπροσωπεί; Ή μήπως σαν Συριζοαριστερός αποφάσισε να μας καθοδηγήσει στην «πρόοδο», μια και το «ποδαράτο» πόπολο δεν τα καταφέρνει μόνο του αφού δεν έχει εντρυφήσει στον Αλτουσέρ και στον Φουκώ; (αμφιβάλω αν έχει και ο Κουράκης…)

 10. εξαποδω Says:

  @ Πάνος

  Το ύφος σου είναι μια χαρά και δεν ενοχλεί καθόλου. Επίσης τον κ. Κουράκη δεν τον γνωρίζω καθόλου προσωπικά και μπορεί και να είναι θαυμάσιος άνθρωπος. Από τη στιγμή που εμπλέκεται στην πολιτική και μάλιστα ως βουλευτής υποχρεωτικά θα υποστεί και κριτική. Εξάλλου το πανηγυράκι με το ετήσιο «πόθεν έσχες» των βουλευτών, θεωρητικώς, γι’ αυτό γίνεται, για να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών. Άρα δεν νοείται «προσωποποιημένη», όπως λές, επίθεση μέσω της χρήσης στοιχείων προσωπικών που ο νόμος επιβάλλει να δίδονται στους πολίτες. Δυστυχώς δεν μπορώ παρά να επιμείνω στο ότι, όπως λέγαμε και παλιότερα, «το προσωπικό είναι πολιτικό», ειδικά όσον αφορά ανθρώπους που αυτοτιτλοφορούνται «αριστεροί» ή «οικολόγοι», ή «ριζοσπάστες», κλπ.
  Αυτό που ζητάμε π.χ. από τους παπάδες δεν μπορεί να το συγχωρούμε ή να το παραβλέπουμε στους «ριζοσπάστες» πολιτικούς.
  Τα παλιά χρόνια που η αριστερά ήταν «τριτοδιεθνιστική» και «σταλινική», τέτοια επίδειξη κοινωνικού στάτους θα εθεωρείτο αδιανόητη. Μαζί όμως με τα σταλινικά απόνερα πετάξαμε και το μωρό. Έτσι, σήμερα, για τη μεσοαστική αριστερά μας, όλα αυτά είναι απενοχοποιημένα για τον πολύ απλό λόγο ότι ταξικά δεν βρίσκεται εκεί που είναι τα λαϊκά στρώματα. Είναι στα σαλόνια, στα Πανεπιστήμια, στα διεθνή αεροδρόμια κάνοντας επαναστατικό τουρισμό, κλπ. Αυτό ήθελα να πω και σ’ αυτό επιμένω. Δεν βλέπεις ότι ο Αλαβάνος, παρά την περυσινή κατακραυγή, δεν πούλησε ούτε μια από τις εκατοντάδες μετοχές που παίζει στο Χρηματιστήριο; Έτσι για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή. Αυτό σημαίνει ότι τη γνώμη του κόσμου την έχει γραμμένη μπροστά στην προσωπική βολή…

  @ Λαυρέντης
  Συμφωνούμε στη σύνδεση προσωπικού-πολιτικού τουλάχιστον όσον αφορά στα ζητήματα οικονομικού και κοινωνικού στάτους.

 11. LEFTERIS Says:

  Ο Κουράκης είναι μεγαλοαστός καθηγητής που ευαισθητοποιείται όμως προς τιμήν του για τους αδικημένους αυτής της χώρας. Δικαιολογεί μέχει δεκάρας τα όσα έχει. Δεν μας είπες ποτέ για τις Κραϊσλερ και τις Μερσεντές του Χριστόδουλου και για το ανύπαρκτο πόθεν του «πόθεν έσχες» πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

 12. Πάνος Says:

  εξαποδώ,

  τον Κουράκη τον γνωρίζω από τα 1979, όταν αυτός ήταν βοηθός στο Εργαστήριο Βιολογίας του ΑΠΘ κι εγώ πρωτοετής φοιτητής. Τριάντα χρόνια μετά, μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ την ευκολία με την οποία καταδικάζεται αυτός ο άνθρωπος στη χλεύη – για λόγους που (τουλάχιστον) δεν είναι ξεκάθαροι σ’ αυτούς που του επιτίθενται. Και δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που αυτό παρατηρείται στη μπλογκόσφαιρα για τον Κουράκη – κι ο άνθρωπος δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε χρόνο στη Βουλή!

  Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η επίθεση με την κριτική που υφίσταται πχ ο Λιάπης, ο οποίος χειρίστηκε κρατικές υποθέσεις και μοίρασε δημόσιο χρήμα. Αλλά, πολύ φοβάμαι, ότι (θα) έχει σχέση με την επίθεση που θα υποστεί ο Τρεμόπουλος, αν βρεθεί μαζί με άλλους Ο-Π στη Βουλή… Όπως έχει σχέση με τις ιστορίες (γι’ αρκούδες… ) που ακούγονται για επώνυμα στελέχη της εναλλακτικής αριστεράς.

  Αυτή τη διάθεση ανθρωποφαγίας θα ήθελα να αποφεύγουμε, όσο είναι δυνατόν. Το καταθέτω εδώ – κι ας το πάρει το ποτάμι! 🙂

  ΥΓ. Σημειωτέον ότι με τον Κουράκη διαφωνήσαμε πολιτικά περί το 1985 και έκτοτε δεν ξανασυμφωνήσαμε 😉

 13. εξαποδω Says:

  @ lefteris

  Άσχετον.

  @Πάνος

  Το πήρε! 🙂

 14. ange-ta Says:

  6 αυτοκίνητα!

  Αυτό θα πει οικολόγος α΄λα ελληνικά! Εκείνο που με αφήνει ξερή, είναι η υποστηριξη του Πάνου.

  Διαβολάκο, θα σε μεμφθω για τη γυναίκα του Καίσαρα, διότι εδώ έχουμε προφανη ιστορία και όχι φαινομένη! Και φαίνεται και είναι απαράδεκτη η χρήση των 6 αυτοκινήτων.

  Και για να ξεκαθαρίσω την εικόνα: Εγω ΔΕΝ έχω αυτοκίνητο, όχι γιατι ΔΕΝ θα μπορούσα να έχω. Αλλά απο πεποίθηση!

 15. ange-ta Says:

  και βέβαια ΔΕΝ είμαι πολιτικός και η προσωπική μου ζωή, δεν θα μπορούσε να σοκάρει κανέναν, εκτός απο μένα την ίδια, αν ερχόταν σε αντιθεση με αυτά που λέω

 16. εξαποδω Says:

  @ ange-ta

  Αυτή η συνέπεια αφορά τους κουτόφραγκους (και τα αυθεντικά κινήματα)! Εδώ είπαμε ισχύει η ρήση του Τσαρούχη: «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!».
  Γιατί, δηλαδή, φόρο θα πληρώσεις αν κάνεις κάτι άλλο από αυτό που ισχυρίζεσαι, να ‘ούμε; 😀

  ΥΓ Ελπίζω να περνάς καλά και δυναμικά το καλοκαίρι σου!

 17. EDFGHIICNM Says:

  Παρεπιμπτότως στο SKAI, προβάλει καθημερινά για κανα 10 λεπτο σε κάθε δελτίο τα νταμάρια στο Μαρκόπουλο.
  Πόλεμος στην Οσετία,
  εκτακτη σύσκεψη στο ΝΑΤΟ με αφορμή την Ρώσικη απάντηση στην Γεωργιανή επίθεση,
  υπογραφή για την τοποθετηση της αντι-πυραυλικης ασπίδας των ΗΠΑ στην Πολωνία,
  δημοψήφισμα στην Βολιβία,
  δυστήχημα στις Ισπανικές αερογραμμές με 153 νεκρούς θύματα τις «λογικής» των «περικοπών» και «εντατικοποιήσεων» του νεο-φιλελευθερισμού.
  Αυτό τίποτα. Απτόητο!!

 18. εξαποδω Says:

  @EDFGHICNM

  Μα είναι γνωστό ότι ο κυρ Αριστείδης έχει διαλέξει για στρατόπεδο αυτό της Κοντολίζας και του Ολμέρτ! Πάλι καλά που δεν δείχνει το » ‘μοβόρο » Πούτιν (να πίνει αίμα αθώων Γεωργιανών), όπως έκανε ο Κούλογλου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: