Βρώμικος ή Βλάξ;

Πάρτυ έκαναν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία με τη χτεσινή συνέντευξη του καταδικασθέντος ως μέλους της 17Ν, Τζωρτζάτου, στα «Νέα» (Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ).
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης δηλώνει:

«…Αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο στην υπόθεση Μομφερράτου είναι ο ίδιος που οδηγούσε τη μηχανή στην υπόθεση Τσάντες και ο ίδιος που οδηγούσε τη μηχανή σε επεισόδιο με περιπολικό που έγινε στην Κηφισίας περίπου 10 ημέρες πριν και βέβαια είναι ελεύθερος.
Σε μια ενέργεια χρησιμοποιήθηκε ένα συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής, κατ΄ απαίτηση του ίδιου του οδηγού, γιατί είχε ακριβώς την ίδια και τη γνώριζε καλά. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μηχανής χρησιμοποιήθηκε σε άλλη ενέργεια όπου καταδικάστηκα σε ισόβια σαν οδηγός, ενώ είναι πασιφανές ποιος την οδηγούσε, γιατί ποτέ άλλοτε δεν χρησιμοποιήθηκε αυτό το μοντέλο της μηχανής…»

Που σημαίνει αντικειμενικώς:
Αμερικανάκια, αυτός που συμμετείχε στην εκτέλεση του δικού σας (αμερικανός υποπλοίαρχος Τσάντες) είναι ελεύθερος! Ξεκινάτε τα γνωστά. Νέες εκθέσεις του Στέιτ Ντηπάρτμεντ για την τρομοκρατία, νέες πιέσεις στις ψοφοδεείς ελληνικές κυβερνήσεις, οργάνωση νέου γύρου τρομοϋστερίας και κυνηγιού μαγισσών…
Ο άνθρωπος αυτός είτε παίζει συνειδητά το παιχνίδι των εθνικών και υπερεθνικών διωκτικών μηχανισμών ή είναι τόσο κόπανος που προσπαθώντας να ελαφρύνει τη θέση του (ισχυριζόμενος ότι κακώς καταδικάστηκε σαν οδηγός ο ίδιος) πάλι παίζει το παιχνίδι των μηχανισμών! Διαλέγετε και παίρνετε…

Advertisements

Ετικέτες: ,

12 Σχόλια to “Βρώμικος ή Βλάξ;”

 1. Μαύρο πρόβατο Says:

  Ποιός ξέρει – ας σημειωθεί όμως, οτι το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

 2. MZ Says:

  …μόνο για «εσωτερική κατανάλωση»,τα λέει ο Τζωρτζάτος.Οι Αμερικάνοι δεν νομίζω να έχουν να αναρωτηθούν κάτι,γιατί όπως ειπώθηκε και στην παρουσίαση του βιβλίου GLADIO,οι μυστικοί στρατοί του ΝΑΤΟ,offtherecord βέβαια,απο επίσημα χείλη ,ότι και η 17Ν,ήταν δημιούργημά τους…

 3. nikolas Says:

  Εγώ κατάλαβα ότι «είναι ελεύθερος» κάποιος που είχε καταδικαστεί σε μικρή ποινή και τώρα βγήκε. Ποιος από τους καταδικασμένους έχει εκτίσει την ποινή του??

 4. εξαποδω Says:

  @ Μαύρο πρόβατο

  Σωστός!

  @ ΜΖ

  Εκ πεποιθήσεως και μεθοδολογίας σκέψης αρνούμαι τη συνομωσιολογική αντίληψη για το ένοπλο. Το αντάρτικο (δυτικής) πόλης μπορεί και πρέπει να ερμηνευτεί με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια και όχι αστυνομικά. Αυτό καθόλου δεν αποκλείει της διείσδυση εντός των ενόπλων οργανώσεων κρατικών μηχανισμών και υπηρεσιών. Αυτό γινόταν κατά κόρον μια περίοδο και σε οργανωμένα και δρώντα στο φως της ημέρας κομμουνιστικά κόμματα, σε απομονωμένες ομαδούλες δεν θα μπορούσε να γίνει; Αν και οι πιο ευφυείς από τους διωκτικούς μηχανισμούς δεν χρειάζονταν να διεισδύσουν. Γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων μπορούσαν εύκολα να τους οδηγήσουν στο αυτοπροβοκάρισμα. Να τους δίνουν δολώματα δηλαδή για να τσιμπάνε και μετά να εντείνεται η καταστολή…

  @nikolas

  Είναι αλήθεια ότι πιθανόν αυτή να είναι η σωστή ερμηνεία του «ελεύθερος». Αυτό δεν μειώνει σε κάτι το εκ των υστέρων κάρφωμα ούτε περιορίζει την έναρξη ενός νέου γύρου τρομολαγνείας, το αντίθετο.

 5. J.McManus Says:

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ
  (Μεγάλη συγκέντρωση απόψε το βράδυ στα Προπύλαια)

 6. εξαποδω Says:

  @ McManus
  😀
  Ορέ δεν παίζεσαι!

 7. laiko stroma Says:

  Δεν νομίζω να είναι κόπανος. Τουλάχιστον δεν βλέπω να εμπίπτει στην κατήγορία αυτή, όπως ορίζεται από την μεγάλου μήκους (και μικρού ύψους) ταινία του Γ. Κωνσταντίνου «The Κόπανοι».

 8. anonymous Says:

  Νομίζω πως πρέπει να προσεχθεί και το παρακάτω σημείο
  στη συνέντευξη: «ενώ είναι πασιφανές ποιος την οδηγούσε, γιατί ποτέ άλλοτε δεν χρησιμοποιήθηκε αυτό το μοντέλο της μηχανής. Αυτό το τρανταχτό στοιχείο διέφυγε βέβαια από τα σαΐνια της Αντιτρομοκρατικής για να καταδικαστώ εγώ στη θέση του συνεργαζόμενου.»
  Που σημαίνει ότι ο Τζωρτζάτος δηλώνει πως ακριβώς επειδή ο
  οδηγός είναι «συνεργαζόμενος» δεν πιάστηκε. Οπότε ας μη βιαζόμαστε
  να αποδώσουμε βλακεία ή καταδοτισμό στη δήλωση του.

 9. Χ. Μόρφος Says:

  Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα «anonymous». Νομίζω πως ο Τζωρτζάτος λέει πως ο οδηγός είναι ελεύθερος επειδή κάρφωσε [και γι’ αυτό δεν συνελήφθη ποτέ] – και όχι κάποιος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος. Από αυτούς που είχαν καταδικαστεί και τώρα είναι ελεύθεροι, θα μπορούσαν να είναι είτε ο Θωμάς Σερίφης είτε ο Κονδύλης – αλλά δεν «κολλάει» ηλικιακά – η δολοφονία του Τσάντες και το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στο Ψυχικό είχαν γίνει το φθινόπωρο του 1983 – και κανένας τους δεν πρέπει να ήταν τότε μέλος της 17Ν. Άρα ο Τζωρτζάτος αναφέρεται σε πρόσωπο που κάρφωσε και το όνομά του δεν ήρθε ποτέ στη δημοσιότητα, και που φυσικά είναι ελεύθερος και τον ξέρουν οι διάφορες «υπερεσίες».

  Λογικό είναι ο Τζωρτζάτος να θέλει να ελαφρύνει τη θέση του, αλλά το παρατραβάει σε κάποια σημεία. Αυτά που λέει για την έκρηξη στον Πειραιά δεν έχουν καμία βάση. Το ότι ο Κουφοντίνας δεν έπρεπε να αφήσει την τσάντα με τα όπλα, δεν έπρεπε. Αλλά η αστυνομία δεν χρειαζόταν το 38άρι για να πιστοποιήσει ότι ο τραυματίας ήταν μέλος της 17Ν. Με το που έδωσαν τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα βρέθηκε κι η γιάφκα στα Πατήσια με τη σημαία, ρουκέτες κ.λπ. Κάποιος γείτονας τον είχε αναγνωρίσει… Απλά η αστυνομία θα αργούσε μερικά 24ωρα να φτάσει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τη 17Ν. Και δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι.

 10. εξαποδω Says:

  @ ανώνυμος και @ Χρ. Μόρφος

  Λέει ο Τζωρτζάτος πιο κάτω:
  «…Αυτό το τρανταχτό στοιχείο διέφυγε βέβαια από τα σαΐνια της Αντιτρομοκρατικής για να καταδικαστώ εγώ στη θέση του συνεργαζόμενου. Ανάλογα συνέβησαν και στις υποθέσεις Ανδρουλιδάκη, Καψαλάκη, Παπαδημητρίου. Με δύο λόγια καταδικάστηκα σε 4 φορές ισόβια αποκλειστικά με ψευδείς μαρτυρίες των δύο βασικών ανοιχτά συνεργαζόμενων με τις αρχές, που κατόρθωσαν με αυτές τις υπηρεσίες που προσέφεραν εναντίον μου και εναντίον άλλου ενός, να σπάσουν τα ισόβια και να έχουν μειωμένες ποινές…»

  Άρα είναι ασαφές αν ο «συνεργαζόμενος» πιάστηκε (κρυφά) και αφέθηκε ελεύθερος ή συνεργάστηκε για να μειωθεί η ποινή του.
  Επιμένω, όμως, πως η ουσία δεν είναι στο «αστυνομικό» ρεπορτάζ της συνέντευξης, αλλά στην ίδια την ενέργεια του Τζωρτζάτου. Εφ’ όσον ήξερε αυτά τα στοιχεία ας τα παρουσίαζε στη δίκη του και όχι να λέει ναυρκισσευόμενος στο δημοσιογράφο «θα σας παρουσιάσω για πρώτη φορά», κλπ σαχλαμαρίτσες. Ούτως ή άλλως οι «υπερεσίες» δεν σημαίνει ότι για να δημιουργήσουν αντιτρομοκρατικό κλίμα χρειάζονται πραγματικά γεγονότα ή γεγονότα που δεν ήξεραν μέχρι σήμερα. Βολεύονται μια χαρά με ατυχείς ( ; ) πάσες σαν κι αυτή. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η κίνησή του δείχνει αλητεία ή βλακεία ή και τα δύο μαζί.

 11. εξαποδω Says:

  Να και ο εισαγγελέας στον Κορυδαλλό σήμερα μετά τις δηλώσεις:

  http://www.antinews.gr/?p=2897

 12. Χ. Μόρφος Says:

  @ εξαποδω

  Ίσως οι εντυπώσεις μου [ή τα συμπεράσματα] από τα όσα λέει ο Τζωρτζάτος να είναι λάθος.

  Σήμερα, δημοσιεύεται στα ΝΕΑ και η απάντηση του Κουφοντίνα. Περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Γιωτόπουλο [τον οποίο θεωρεί «συγγραφέα» της «συνέντευξης» Τζωρτζάτου]. Πάμε για σήριαλ…

  Κουφοντίνας κατά Γιωτόπουλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: