«Αμερικανέ μου, ιδού το Έθνος σας!»

«Η Ελλάς οφείλει να βρει ένα καινούριο γεωπολιτικό ρόλο. Προφανώς, αυτός ο ρόλος δεν θα είναι αυτός που ήταν πριν 2.500 χρόνια… Θα πρέπει να είναι ένας ρόλος προσαρμοσμένος στις σημερινές συνθήκες. Θα μπορούσαμε να γίνουμε χώρα-ηγέτης στην Χερσόνησο του Αίμου, συνδέοντας την περιοχή με τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ […] Οι ΗΠΑ χρειάζονται συμμάχους που θα συγκρατούν την Ρωσική επιρροή από τις θερμές θάλασσες, […] και, όταν χρειάζεται, να δίνουν βοήθεια στις ΗΠΑ στις διενέξεις της με την Γερμανο-γαλλοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση».«Άλλοι θα προτιμούσαν να βρίζαμε εν χορώ τους Αμερικανούς παρέα με το ΚΚΕ, ή να κάναμε κοινές εκδηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα υπέρ του Τσάβες. Μόνο που εγώ δεν βλέπω το κέρδος για την Ελλάδα με αυτές τις επιλογές και τα εύσημα της αριστεράς ποσώς με ενδιαφέρουν.
Στην άλλη περίπτωση όμως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τα ιστορικά δικαιώματα του Ελληνισμού σε Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο και Μοναστήρι […] Αυτό, αν δεν το κάνουμε υπό την Αμερικανική ομπρέλα, πως θα το πετύχουμε; Η άλλη επιλογή είναι να βρίζουμε τσάμπα τους Αμερικανούς και οι τελευταίοι να συζητούν τα σοβαρά θέματα της περιοχής με τους τούρκους πολιτικούς και στρατηγούς.»

«Η Ελλάς βεβαίως πρέπει να μπορεί να ελίσσεται ανάλογα με τα συμφέροντά της. Να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες της Ρωσίας, τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η προτεραιότητά μας όμως είναι οι ΗΠΑ και η οικοδόμηση μίας πραγματικής στρατηγικής συνεργασίας μαζί τους.»…

 

Όχι, δεν είναι λόγια του μακαρίτη του Παναγιώτη Κανελλόπουλου από τις αρχές της μακρινής δεκαετίας του ’50, όταν ως μέλος της ελληνικής κυβέρνησης υποδεχόμενος τον Αμερικάνο στρατηγό Βαν Φλήτ εκστόμισε το περίφημο «Στρατηγέ μου. Ιδού ο στρατός σας!», λίγο πριν ο Αμερικάνος επιθεωρήσει το παραταγμένο ελληνικό στρατιωτικό άγημα τιμών. Ως εκπρόσωπος της «πεφωτισμένης» μεν, αλλά «ανακουφισμένης» δε (από την έκβαση του Εμφυλίου) Δεξιάς, δεν μπορούσε, βλέπετε, να κρύψει τον ενθουσιασμό του.
Τα παραπάνω λόγια είναι σημερινά και ανήκουν σε επίλεκτο στέλεχος της ελληνικής ακροδεξιάς, το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ και παλαιό στέλεχος του «Ελληνικού Μετώπου», Χρ. Χαρίτο. Ο «εκλεκτός» αυτός νέος επιθυμεί εσχάτως να αποτελέσει τον ιδεολογικό οδηγό («φύρερ») του χώρου σύμπασας της «γνησίου δεξιάς». Τα αποσπάσματα που αναδημοσίευσα περιέχονται στο άρθρο του με τον βαρύγδουπο τίτλο «ΗΠΑ , Ρωσία και η θέση της Ελλάδας». Όπως καταλαβαίνετε στο εν λόγω άρθρο ο «γνήσιος Έλλην και πατριώτης» Χαρίτος προτείνει τη μετατροπή της χώρας μας σε τσοπανόσκυλο των Αμερικάνων, την πλήρη και επιθετική ταύτισή της με την αμερικάνικη πολιτική και επιτίθεται στη Ρωσία διότι μας χρησιμοποίησε και μας πρόδωσε στα …Ορλωφικά!
Ουδεμία η έκπληξις!
Έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω το ίδιο πράγμα: Η ελληνική ακροδεξιά, αν δεν συσπειρώνει ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις κεφαλοξυρισμένων τραμπούκων και ερευνητών των «Ελ», «Νεφελίμ», «Ελοχίμ», κλπ, τότε στη «σοβαρή» της μορφή ονειρεύεται ακόμα τον Γράμμο και το Βίτσι, την ΚΥΠ, τον Ιωαννίδη, τον Βαν Φλήτ και τον Παπάγο! Στο πολιτικό τους DNA έχει αποτυπωθεί το γεγονός ότι ήταν οι Αμερικάνοι που τους έσωσαν μετά τον πόλεμο από τα επίχειρα της γερμανοντυμένης συνεργασίας τους. Και αυτό, οι ίδιοι, σαν πιστοί φίλοι του Αμερικανού ανθρώπου, δεν μπορούν να το ξεχάσουν, οφείλοντας να του γλύφουν πάντα το χέρι. Με ό,τι αντι-ιμπεριαλιστική και πατριωτική προβιά και αν ενδυθούν, δεν πρόκειται ποτέ να κρύψουν αυτό που πραγματικά είναι: Ένας επικίνδυνος εσμός πολιτικών απατεώνων, δυνάμει ή όντως πρακτόρων και πρόθυμων υπηρετών των διεθνών «αφεντικών» (είτε κάποτε λέγονταν Ναζήδες είτε σήμερα Γιάνκηδες), οι οποίοι θα αποτελούν πάντα μια χρήσιμη εφεδρεία ανωμαλίας και προβοκάτσιας.
Άξιος ο μισθός τους!

Ετικέτες: , ,

12 Σχόλια to “«Αμερικανέ μου, ιδού το Έθνος σας!»”

 1. εξαποδω Says:

  Και για όσους αντέχουν δυνατές συγκινήσεις, το πλήρες άρθρο του κ. Χαρίτου:
  http://www.christos-charitos.gr/article/ipa-rosia-kai-i-thesi-tis-ellados

 2. giannis xania Says:

  Καλά έκανες και έδωσες τη δήλωση γιατί κάποιοι αμφιβάλουν για τα λεγόμενα σου.

 3. εντός Says:

  ονειρεύεται ακόμα τον Γράμμο και το Βίτσι, την ΚΥΠ, τον Ιωαννίδη, τον Βαν Φλήτ και τον Παπάγο!

  ενώ αν ονειρεύεται τη «λαϊκή δημοκρατία», το «προδομένο αντάρτικο», το Ζαχαριάδη, τον (άλλο) Ιωαννίδη και τον ΔΣΕ είναι καλά?

  Εγώ βλέπω ότι ούτε εσύ έχεις ξεφύγει από την εμφυλιοπολεμική θεώρηση της ελληνικής ιστορίας. Θα μπορούσες να αντικρούσεις με σύγχρονα επιχειρήματα γιατί είναι λαθεμένη η ανάλυση του Χαρίτου.

  Όσο για το ποιος είναι το «τσομπανόσκυλο των Αμερικάνων», φαίνεται ότι άλλοι έχουν τ’όνομα, μα άλλοι έχουν τη χάρη.

 4. εξαποδω Says:

  @giannis hania

  Μα το κείμενο είναι εξόχως αποκαλυπτικό. Πρέπει να το διαβάσει κανείς για να καταλάβει όλη τη νοοτροπία τους. Τα αποσπάσματα που έβαλα δεν μπορούν να την καταδείξουν πλήρως.

  @εντός

  Δεν καταλαβαίνω που διαπιστώνεις στα λεγόμενά μου την καθήλωσή μου στην εμφυλιοπολεμική διάσταση της ιστορίας. Η σύγχρονη ακροδεξιά και ιδιαίτερα το ΛΑΟΣ προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι κάτι ολότελα διαφορετικό, χρησιμοποιώντας συχνά μέχρι και αριστερή ρητορεία για να τσιμπολογάει ψήφους ανενόχλητη. Απλώς, προσπαθώ να καταδείξω ότι σε τίποτε δεν έχει αλλάξει από τον καιρό της Κατοχής και του Εμφυλίου ή την περίοδο της Ανωμαλίας και της Χούντας! Κοροϊδεύουν τον κόσμο για να κρύψουν με πατριωτική προβειά το γεγονός ότι εξακολουθούν να πιστεύουν και να σκέφτονται τα ίδια πράγματα που τους οδήγησαν στις μεγαλύτερες προδοσίες της νεώτερης ιστορίας (από τη συνεργασία με τους Γερμανούς μέχρι την εισβολή της Κύπρου). Γιατί ο λαός μας έχει μνήμη και κάποιοι προσπαθούν να τον κάνουν να τη χάσει…
  Άρα σκοπός αυτής της δημοσίευσης είναι να καταδείξει το πραγματικό πρόσωπο της ακροδεξιάς και την πολιτική τους απατεωνιά. Δεν έχω απολύτως καμία διάθεση για τον οποιοδήποτε (άμεσο ή έμμεσο) διάλογο μαζί τους ή παράθεση αντεπιχειρημάτων. Σ’ αυτό το παιχνίδι δεν παίζω. Μου αρκεί να θυμίζω ότι αυτά τα σκουλήκια πρέπει να γυρίσουν στις τρύπες τους ή να πάψουν να μας κοροϊδεύουν εξαναγκαζόμενοι κάθε φορά να αποκαλύπτουν το πραγματικό τους, απαίσιο πρόσωπο.

 5. Πόντος και Αριστερά Says:

  «Και φυσικά για το φιάσκο της επιθέσεως στο Προεδρικό μέγαρο και την ανικανότητα της στρατιωτικής μας ηγεσίας εκείνες τις ημέρες δεν φταίνε οι Αμερικανοί.»

  Μ’ αυτό θα μπορούσαν οι Κύπριοι να τον καθήσουν στο σκαμνί!

  Η στρατιωτική ηγεσία ήταν ανίκανη γιατί δεν πε΄ρτυχε να εξοντώσει τον Μακάριο!

  Αυτό θέλει να πει ο τύπος

  Μ-π

 6. Μαύρο πρόβατο Says:

  Δεν είναι τίποτα. Ένα αβρακοτόπουλο που δεν κρατήθηκε αυστηρά στο προφιλ που έχει συμφωνήσει ο αρχηγός, και του ξέφυγε μια σώψυχη ατάκα.

  Η περίπτωσή του όμως, μαρτυράει το γιατί φτίαχτηκε το ΛΑΟΣ, σε ποιό (ευρωπαϊκό) ρεύμα εντάσσεται, και ποιοί οι υπερατλαντικοί του πάτρωνες.

  Ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζει οτι στην ιστοσελίδα του ο Χαρίτος προτείνει σύνδεσμο προς το εκσυγχρονισμένο νεοναζιστικό έντυπο Neue Freiheit, το οποίο αποτελεί και πόλο αναφοράς για όλες τις φασιστο-νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην Ευρώπη (Βλαμς Μπλοκ κτλ ). Αξίζει να σημειωθεί η σχέση των δυνάμεων αυτών με ορισμένους θεωρητικούς ψωμιζόμενους στις ΗΠΑ, με τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:
  – Ευρωπαίοι
  – διδάσκοντες σε περιθωριακά πανεπιστήμια στα δυτικά των ΗΠΑ
  – θεωρητικοί πολέμιοι της δημοκρατίας και οπαδοί μιας ναζιστοειδούς «φυσικής τάξης» ως λογικής συνέπειας της εφαρμογής ως τα άκρα των αρχών του καπιταλισμού που πρεσβεύουν.
  Χαρακτηριστικός εκπρόσωπός τους, ο αυστριακός Hans Hoppe, συγγραφέας του Democracy: The God That Failed και καθηγητής στο univ. of Nevada, Las Vegas. (Όποιος ψάξει και κατά το Όρεγκον μπορεί να βρει να έχουν εκπαιδευτεί και τίποτε ελληνικά μπουμπούκια, τώρα σε αποστολή στας Ευρώπας).

  Εν κατακλείδι, η περίπτωση Χαρίτου δεν ενδιαφέρει τόσο καθαυτή, όσο ως η μικρή κορυφή του παγόβουνου του φασιστο-φιλελεύθερου δικτύου σε παλαιά και νέα Ευρώπη, που μερίδα του αμερικανικού κεφάλαιου συντηρεί ως βοηθητική δύναμη για τα δικά της συμφέροντα. Η «νέα τάξη» έχει πολλά ποδάρια!…

 7. εξαποδω Says:

  @Π&Α

  Ακριβώς αυτό θέλει να πει! Αμετανόητος!

  @Μαύρο Πρόβατο

  Όπως σωστά γράφεις αυτή είναι μια νέα φουρνιά θεωρητικών της ακροδεξιάς η οποία εκφράζει τις παραδοσιακές αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές απόψεις αυτού του χώρου ασπαζόμενη όμως και βασικές αρχές του οικονομικού νεο-φιλελευθερισμού, εγκαταλείποντας τον κρατισμό ή κρατικό κορπορατισμό της παλαιάς ακροδεξιάς.
  Εδώ και καιρό πιστεύω ότι στη βάση του κοινωνικού δαρβινισμού συναντώνται νεο-φιλελεύθεροι και νεο-φασίστες παρ’ όλο που και οι δύο απορρίπτουν μετά βδελυγμίας μια τέτοια «συνάντηση»…

 8. Σπύρος Says:

  Ενδιαφέρουσα παρουσίαση αλλά προσωπικά νόμιζα ότι το κείμενο τόχε γράψει ο Σωμερίτης,ο Γουσέτης και οι λοιποί αστέρες τού ΄εκσυγχρονισμού΄και τής ΄αριστεράς τής υποταγής΄.
  Το χειρότερο είναι πώς ο Χαρίτος συνεπής στήν ακροδεξιά λογική τής οσφυοκαμψίας αναγνωρίζει και κάποια ΄δικαιώματα΄ τού ελληνισμού…
  Οι ΄εκσυγχρονιστές΄μιλάνε γιά οσφυοκαμψία χωρίς ανταλλάγματα..

  Βρέ ΄Πού καταντήσαμε Λοχία΄

 9. regimientocinqo Says:

  Επίσης νομίζω το κείμενο του Χαρίτου εκφράζει γνήσια τους δεσμούς της ακροδεξιάς με την αστική τάξη. Μπορεί να θεωρούνται «ντεμοντέ» σαν εκδοχή αστικής διαχείρισης αλλά είναι σάρκα από τη σάρκα της πλουτοκρατίας. Αυτό επιζητούν με τέτοια άρθρα να τους αναγνωριστεί: κι εμείς δικοί σας είμαστε

 10. εξαποδω Says:

  @ Σπύρος

  Βλέπεις κάτι συμπτώσεις! 😀

  @regimientocinqo

  Θα πρέπει να ορίσουμε την έννοια «αστική τάξη» όχι σαν αφηρημένο όρο αλλά στη συγκεκριμένη εποχή και περιοχή που λέγεται Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τον όρο «άρχουσες ελίτ» διότι αυτή η ΛΜΑΤ (λούμπεν μεγαλοαστική τάξη) της πάει πολύ να της προσδίδεις τον όρο «αστική» που έχει μια συγκεκριμένη οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ακόμη σημασία. Με εξαίρεση τους εφοπλιστές και ένα τμήμα του τραπεζικού κεφαλαίου, στον υπόλοιπο χώρο της αστικής τάξης υπάρχει τόση ρευστότητα και κινητικότητα όσο και σε άλλες περιοχές της ελληνικής κοινωνίας. Και το σημαντικό είναι ότι ο ημι-κομπραδόρικος και κρατικοδίαιτος χαρακτήρας της «αστικής τάξης» την κάνει αυτή τη στιγμή να είναι σχεδόν τριχοτομημένη. Ένα τμήμα της προσχωρεί ολοταχώς στο στρατόπεδο του Αμερικανισμού (π.χ. Αλαφούζος), ένα άλλο προσεγγίζει ολοταχώς τους παλιούς καλούς φίλους …Ρώσους (π.χ. Μπόμπολας) άλλοι παίζουν με τους Γερμανούς, ιδιαίτερα επιχειρηματίες του κύκλου της Ντόρας και του Μητσοτάκη, ενώ εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι διαχειριστές κεφαλαίων (αδιάφανων συχνά) όπως ο Βγενουσκόνι (συγγνώμη Βγενόπουλος) ή η Γιάννα.
  Μέσα σ’ αυτόν τον αχταρμά «αστών», η ελληνική ακροδεξιά σίγουρα, όπως λες, θέλει να βρει αφεντικό για να προσφέρει υπηρεσίες (αυτός είναι εξάλλου ο ρόλος της). Ποιό, όμως; Γνώμη μου είναι ότι ένα τμήμα της (το μεγαλύτερο) θα προσεγγίσει και θα προσεγγιστεί από τους παραδοσιακούς πατρωνες της (βλ Αμερικάνους) ενώ ένα μικρότερο θα προσφερει τις καλές του υπηρεσίες στον Πούτιν. Άρα θα πλακωθούν και μεταξύ τους!
  Τα σκυλιά ψάχνουν για αφεντικό…

 11. εντός Says:

  Δεν καταλαβαίνω που διαπιστώνεις στα λεγόμενά μου την καθήλωσή μου στην εμφυλιοπολεμική διάσταση της ιστορίας.

  Σίγουρα δεν καταλαβαίνεις; Όλος σου ο σχολιασμός σε αυτά τα στερεότυπα αναφέρεται: Οι αμερικανοτσολιάδες, οι ταγματασφαλίτες και δε συμμαζεύεται.
  Πώς θα σου φαινόταν η αντίστοιχη φρασεολογία: οι εαμοβούλγαροι, τα κονσερβοκούτια κοκ.?

  Εσύ μπορείς να θεωρείς το ΛαΟΣ ακροδεξιά όμως κι εγώ μπορώ να θεωρώ εσένα και τους υπόλοιπους σχολιαστές σου ακροαριστερά, με την επισήμανση ότι δε βρίσκω τη μια εκδοχή του φασισμού καλύτερη της άλλης.

  Έχετε αγιοποιήσει την ιστορία της αριστεράς στην Ελλάδα, και σε ένα μεγάλο κουβάρι έχετε τυλίξει όλους τους υπόλοιπους, κέντρο, δεξιά, ακροδεξιά και δε συμμαζεύεται.
  Μιλάς για προδοσίες και δεν αναφέρεις το μακεδονικό, γιατί; Επειδή εκείνη η προδοσία απέτυχε;

  Κοροϊδεύουν τον κόσμο για να κρύψουν με πατριωτική προβειά το γεγονός ότι εξακολουθούν να πιστεύουν και να σκέφτονται τα ίδια πράγματα που τους οδήγησαν στις μεγαλύτερες προδοσίες της νεώτερης ιστορίας (από τη συνεργασία με τους Γερμανούς μέχρι την εισβολή της Κύπρου).

  Τα ίδια μπορεί κανείς να πει και για σας. Ούτε εσείς έχετε αλλάξει μυαλά.
  Το ΚΚΕ πάει σήμερα και κάνει γιορτές στο Γράμμο μές στην καλή χαρά και στήνει μνημεία στο «Δημοκρατικό Στρατό».
  Τι είναι αυτά; Δεν είναι «γιορτές μίσους»;
  Κοροϊδεύει και τον κόσμο ότι έχει αλλάξει άποψη για το μακεδονικό όμως της νεολαίας του της ξεφεύγει το «πραγματικό πρόσωπό» της που θά ‘λεγες κι εσύ.

  Άρα σκοπός αυτής της δημοσίευσης είναι να καταδείξει το πραγματικό πρόσωπο της ακροδεξιάς και την πολιτική τους απατεωνιά. Δεν έχω απολύτως καμία διάθεση για τον οποιοδήποτε (άμεσο ή έμμεσο) διάλογο μαζί τους ή παράθεση αντεπιχειρημάτων. Σ’ αυτό το παιχνίδι δεν παίζω. Μου αρκεί να θυμίζω ότι αυτά τα σκουλήκια πρέπει να γυρίσουν στις τρύπες τους ή να πάψουν να μας κοροϊδεύουν εξαναγκαζόμενοι κάθε φορά να αποκαλύπτουν το πραγματικό τους, απαίσιο πρόσωπο.

  Πολιτική απατεωνιά δεν είναι να το παίζει κι ένας αριστερός (διεθνιστής υποτίθεται) υπερ-πατριώτης ; Και μάλιστα πιο πατριώτης από όοολους τους άλλους, στους οποίους μόνο δεινά και προδοσίες φορτώνει;

  Και μη μου φέρεις κανένα τσιτάτο του Μαρξ ή του Τρότσκι που να μιλάει για το «γνήσιο πατριωτισμό» γιατί θα είναι για γέλια. Για τους μαρξιστές γενικά το ταξικό ζήτημα υπερισχύει πάντοτε του εθνικού, για τους δε κομμουνιστές μετά το Λένιν ο σκοπός αυτός αγιάζει και τα μέσα.
  Οι σημερινοί αντι-πατριώτες έχουν δίκιο να σας κράζουν διότι πάτε να το παίξετε κάτι που δεν είστε.

  Επί της ουσίας τώρα, έχετε μείνει σε έναν σοβιετικού τύπου αντιαμερικανισμό, κι επειδή ο Χαρίτος δεν είναι αυτής της σχολής σας εκνευρίζει.

  Το πρόβλημα είναι ότι έχει δίκιο. Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να είναι σύμμαχος κι όχι αντίπαλος της Αμερικής και οι δικές σας ιδεοληψίες (γιατί μόνο άναρθρες κραυγές έχουν καταγραφεί εδώ) δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με την ανάλυσή του.

  Εσείς αν η Αμερική υποστήριζε σήμερα περισσότερο την Ελλάδα, όπως το έκανε στον εμφύλιο όταν βοήθησε να ηττηθεί ένα καθεστώς κόκκινου τρόμου που ετοιμαζόταν να «κυβερνήσει», θα ήσασταν εναντίον της Αμερικής και της Ελλάδας μαζί, όπως ήσασταν και τότε.

 12. εξαποδω Says:

  @εντο(λαο)ς

  …»Επί της ουσίας τώρα, έχετε μείνει σε έναν σοβιετικού τύπου αντιαμερικανισμό, κι επειδή ο Χαρίτος δεν είναι αυτής της σχολής σας εκνευρίζει.

  Το πρόβλημα είναι ότι έχει δίκιο. Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να είναι σύμμαχος κι όχι αντίπαλος της Αμερικής και οι δικές σας ιδεοληψίες (γιατί μόνο άναρθρες κραυγές έχουν καταγραφεί εδώ) δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με την ανάλυσή του.

  Εσείς αν η Αμερική υποστήριζε σήμερα περισσότερο την Ελλάδα, όπως το έκανε στον εμφύλιο όταν βοήθησε να ηττηθεί ένα καθεστώς κόκκινου τρόμου που ετοιμαζόταν να “κυβερνήσει”, θα ήσασταν εναντίον της Αμερικής και της Ελλάδας μαζί, όπως ήσασταν και τότε.»

  Όταν διάβασα το παραπάνω θυμήθηκα μια παροιμία, και με το συμπάθιο, που λέγανε στο χωριό μου: «θέλει η π…… να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει» 😈

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: