Τώρα που άνοιξε ο βόθρος του «εκσυγχρονισμού»…

…θέλω να δω τι θα λένε όλα εκείνα τα τσογλάνια στις εφημερίδες, στα Πανεπιστήμια, στις «Τέχνες και τις Επιστήμες», που την περίοδο 1996-2004 είχαν αναλάβει εργολαβικά την προώθηση του «εκσυγχρονιστικού» οράματος. Όλες εκείνες οι σκατόφατσες, οι «δήθεν», που με το φρύδι σηκωμένο και  κουνώντας το δάκτυλο κάτω από τη μύτη μας, πάσχιζαν με τις γραφίδες τους και τα μικρόφωνά τους να μας πείσουν για την κοσμογονία που συντελείτο στη χώρα και να τρομοκρατήσουν όσους δεν έχαφταν το παραμύθι. Όλος αυτός ο εσμός (που ακόμα ελέγχει την «πνευματική» ζωή του τόπου) που σαν ξεδιάντροπα σκυλιά των αφεντικών τους χλεύαζαν, απέκλειαν, λοιδορούσαν, υποτιμούσαν, απειλούσαν, εκφόβιζαν όσους τολμούσαμε να ισχυριστούμε ότι επί της διακυβέρνησης Σημίτη συντελέστηκε η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος – ληστεία – σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων μετά από την Κατοχή και συνδέθηκε ολόπλευρα η χώρα μας με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και  χωρών της Ε.Ε. χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα εθνικής ανεξαρτησίας.
Βγείτε τώρα ξεφτιλισμένοι από τα καλοταϊσμένα πόστα σας να μας μιλήσετε για τον «εκσυγχρονισμό» και την «ισχυρή Ελλάδα». Βγείτε τώρα σάλιαγκες να μιλείστε για «οπισθοδρομικούς», «αναχρονιστές», «καθυστερημένους», «φαιοκόκκινα μέτωπα», «απολιθώματα» και για όσα άλλα πρόστυχα ξερνάγατε την εποχή του Σημίτη. Βγείτε ουτιδανοί να βάλετε τις (από «φιλελεύθερες» έως «ανανεωτικο-αριστερές») υπογραφούλες σας για να στηρίξτε τώρα τους «διωκόμενους» γκάγκστερ του «εκσυγχρονισμού» και τον πολιτικό τους προϊστάμενο-πρωθυπουργό που ενορχήστρωσε και κατεύθυνε την κλοπή και τον εκμαυλισμό ενός ολόκληρο λαού… 👿

ΥΓ. Η συνέχιση της ληστείας και της μάσας από τα καλόπαιδα του Καραμανλή δεν σας απαλάσσει ξεφτίλες!

Advertisements

Ετικέτες: , ,

14 Σχόλια to “Τώρα που άνοιξε ο βόθρος του «εκσυγχρονισμού»…”

 1. Ελένη Says:

  Θυμός και οργή, η απόλυτη κατακραυγή!
  Μπράβο…

 2. giannis xania Says:

  ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!
  ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΩΝΙΣΜΟΥ!!!!

 3. Ελ Μακαρόνιους Says:

  Πολύ σωστά τα λες.
  Τον Πρετεντέρη είχες στο μυαλό σου, έτσι;

 4. Λαυρέντης Says:

  Άστον τον Πρετεντέρη… Τώρα ανέλαβε και υπερασπιστής του Αλογοσκούφη. Έτσι ξεχωρίζουμε και τους ομοϊδεάτες καλύτερα. Ο εκσυγχρονισμός δεν έχει κομματικούς διαχωρισμούς. Η αηδία δεν έχει διαφορές.

 5. εξαποδω Says:

  Ο Πρετεντέρης είναι κλασικό «τσοπανόσκυλο» και γι’ αυτό κραγμένη περίπτωση. Σημασία έχουν οι άλλοι, οι τάχα μου «σοβαροί» διανοούμενοι και δημοσιογράφοι που λάτρεψαν τον Σημίτη και τη συμμορία του.
  Δείτε για παράδειγμα μόλις προχτές που ένιωσαν ότι το «ίνδαλμά» τους εθίγη από τη διαγραφή που του επέβαλε ο Γιωργάκης, στην «Ελευθεροτυπία», 18/6, ξεσπάθωσαν κι άρχισαν πάλι το μάζεμα υπογραφών αλά παλαιά επί της μονοκρατορίας τους. Θα δείτε ενδιαφέροντα ονόματα…:

  «159 υπογραφές υπέρ Σημίτη»

  Εκατόν πενήντα εννέα πολίτες, από τον χώρο της πολιτικής και των πανεπιστημίων, υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας για τη «διαγραφή» του Κώστα Σημίτη και καταγγέλλουν τις «πρακτικές απαγορεύσεων και πειθαρχικών διώξεων που ανήκουν στο παρελθόν». Μεταξύ τους ξεχωρίζουν οι υπογραφές του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινού, του πρώην υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη, των καθηγητών Τσάτσου, Κρεμαστινού, Μουζέλη, Αλιβιζάτου κ.ά.

  Στο κείμενό τους τονίζουν:

  «Θεωρούμε σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατική ζωή της χώρας και τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών την αντιμετώπιση της άποψης του Κ. Σημίτη, σχετικά με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, με «διαγραφή» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη περισσότερο, ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα που αγωνίζεται για την αλλαγή της κοινωνίας οφείλει πρωτίστως να λειτουργεί δημοκρατικά, σεβόμενο τη διαφορετικότητα και την ελεύθερη διατύπωση απόψεων. Οι πρακτικές απαγορεύσεων και πειθαρχικών διώξεων ανήκουν στο παρελθόν και οδηγούν σε αδιέξοδο. Μάλιστα η επίκληση της αναγκαιότητας ενός ψημοψηφίσματος είναι πολιτικά αμφιλεγόμενη, όταν γίνεται την ίδια στιγμή που το κόμμα αυτό ομόφωνα ψηφίζει τη Συνθήκη στη Βουλή. Είναι διπλά απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται έτσι ένας πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος που τόσο συνέβαλε στην πρόοδο του τόπου. Εχουμε την άποψη ότι η κρίση αυτή μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με αποφάσεις που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε πραγματικές δημοκρατικές λειτουργίες, πολιτικές πρωτοβουλίες, αποτελεσματική αντιπολίτευση και διατύπωση ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για τη χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

  Υπογράφουν οι: Π. Αυγερινός, Δ. Τσάτσος, Β. Παναγιωτόπουλος, Α. Λιάκος, Φανή Βαβύλη, Ν. Μουζέλης, Μ. Γκαζής, Χρ. Δερβένης, Ν. Διακουλάκης, Απ. Δόλγερας, Π. Ιωακειμίδης, Στ. Ιωαννίδης, Γ. Καλογήρου, Δήμητρα Κατή, Σ. Λώλος, Γ. Μεϊμάρογλου, Κ. Μπιτζάνης, Γ. Σιακαντάρης, Ρ. Σωμερίτης, Μ. Τρανταλίδης, Στ. Τσακυράκης, Γρ. Πασχαλίδης, Θ. Κοντογιώργης, Αγγέλα Ταβιανάτου, Αλ. Παπαναστασίου, Α. Κόρακας, Μαρία Κόρακα, Π. Τσακλόγλου, Γ. Λαμπάτος, Π. Πλαγιαννάκος, Μ. Κυριακίδης, Λ. Λιαρόπουλος, Γ. Στάμτσης, Κ. Σοφούλης, Ε. Βελονάκης, Κ. Ζέπος, Γ. Τουτζιαράκης, Τερέζα Μπούκη, Μυρσίνη Ζορμπά, Ν. Μαλαγαρδής, Δ. Κρανιώτης, Χρ. Ιορδάνογλου, Νέλλη Κρανιά, Δ. Παππάς, Δ. Φύσσας, Ηλ. Ρούσης, Μ. Νεκτάριος, Θ. Λίποβατς, Κ. Χλωμούδης, Θ. Σταθόπουλος, Γ. Σακελλίων, Μ. Βασίλας, Χριστίνα Μαρσελίν, Θεώνη Κάββετα, Θ. Γανωτής, Μ. Γιακουμάκης, Ναταλία Κατηφόρη, Κ. Κατηφόρης, Γ. Γλυνός, Ι. Λώλος, Σ. Ντάλλης, Σ. Βαλντέν, Μ. Οικονομίδης, Μυρτώ Ζορμπαλά, Γ. Κανταρέλης, Π. Κουναλάκης, Δ. Καλουδιώτης, Π. Αθανασόπουλος, Α. Κόντης, Μάρω Λάγια, Μ. Καρακώστας, Α. Μπακούρος, Ν. Γκιώνης, Δ. Χασομέρης, Σ. Στυλιανίδης, Δ. Μουζάκης, Ελισσάβετ Ζαχαριάδου, Τ. Χριστοδούλου, Μαρία Γιαουτζή, Π. Παπαδόπουλος, Γκρέτα Ζέπου, Αννα Καραμάνου, Δ. Αθανασόπουλος, Α. Πασσάς, Ελένη Διπλούδη-Δόλγερα, Στ. Διπλούδης, Β. Βουτσάκης, Δ. Φύσσας, Ν. Αλιβιζάτος, Γ. Στουρνάρας, Χ. Σταματόπουλος, Μαρία Τσουμαχίδου, Στ. Κούρταλης, Ι. Κουκιάδης, Ξ. Γιαταγάνας, Μαρία Τοπάλη, Α. Παππάς, Α. Σέλιγκερ, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Λαζανάς, Αν. Μπουγάς, Πολυτίμη Λυκιαρδοπούλου, Α. Σισσούρας, Πέρσα Ζέρη, Κ. Πατέστος, Α. Κιντής, Στ. Κατρανίδης, Κ. Καρφάκης, Ν. Μαραντζίδης, Ερ. Βαρελάς, Γ. Καριπίδης, Κ. Ζώρας, Ελένη Κωστούλα, Ηλ. Κάτσικας, Ν. Κατριβέσης, Σπ. Ζήκος, Στ. Χιωτάκης, Αλεξάνδρα Ζερβού, Τέτα Παπαδοπούλου, Αννα Φραγκουδάκη, Α. Φατούρος, Λίλιαν Μήτρου, Μ. Αυγουστιανάκης, Δ. Μαζιώτης, Χριστίνα Μαραμπέα, Μ. Μοδινός, Ν. Γιακουμέλος, Κ. Τζοάνας, Γ. Μπουτάρης, Π. Γρηγορίου, Δ. Δημητρακόπουλος, Μ. Τσαφαράκης, Τ. Χωμενίδης, Ν. Μαραβέγιας, Στ. Αλαχιώτης, Ι. Γκεϊβέλης, Αλ. Αθανασιάδης, Δ. Κουτουλάκης, Β. Παπασωτηρόπουλος, Κ. Παπαδημητρίου, Λ. Ρούφος, Κατερίνα Ρούφου, Λ. Λαζαρίδης, Ξένη Μπαλωτή, Κάτια Λεμπέση, Α. Καλλιπολίτης, Δ. Δασκαλάκης, Δ. Ψαλτόπουλος, Μαρία Θεοδώρου, Ιωάννα Mαμωνά-Downs, Ιωάννα Λαλιώτου, Δ. Νούλας, Η. Νάτσιος, Ν. Μουρούτσος, Γ. Φαρσαρώτας, Β. Γκίκας, Β. Ράπανος, Γ. Τσιμπουκίδης, Δ. Κρεμαστινός.

 6. MZ Says:

  Πρώτη φορά,όσο καιρό σε παρακολουθώ,χρησιμοποείς αυτό το ύφος!!!
  Εύγε!
  και πού’σαι…όξω(αποδώ) παλιοκοπριές απο το μαγαζί!!!

 7. radiocollectiva Says:

  Και στο δικό μου κεφάλι πέρασε το όνομα του Πρετεντέρη Ιωάννη απ’ τα δικά σου λεγόμενα και όχι άδικα, όχι μόνο γιατί τον ζήσαμε να εξαπολύει «πύρρειους» λόγους και «λογίδρια» άρθρα εις βάρος του ΚΚΕ, η να εξαπολύει καφέδες, δεκάρικα και άλλου είδους αντικείμενα ανακατεμένα με με «σοβαρά» και περισπούδαστα «κοσμητικά επίθετα» σε αντιπάλους του Παναθηναϊκού, αλλά γιατί και το όνομα του (σύμφωνα με τα σοφιστικά άλματα λογικής), μας παραπέμπει στο pretender(αγγλιστί), που σημαίνει διεκδικητής και υποκριτής.
  Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, θα μπορούσε να ανήκει και στις δύο κατηγορίες, διεκδικόντας τις δάφνες της εκσυγχρονιστικής υποκρισίας ,που διέπει όχι μόνο τους 159 υπογράφοντες αλλά όλο το «κίνημα» συνολικά…..

 8. manitaritoubounou Says:

  Καλα τα πήρες στο κρανίο. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται; Δεν νομίζω…

  Χωρίς ουσιαστική και εν τοις πράγμασιν εναλλακτική λύση κάτω χαμηλά, πολύ χαμηλά, απλά τροφοδοτούμε τα υπάρχοντα υπόλοπια κόμματα:

  ΝΔ – ΛΑΟΣ εκ δεξιών και

  ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ εξ ευωνύμων…

  ΥΓ Από τα ονόματα αυτά που έχουν ιδαίτερη αξία για μένα είναι:

  Π. Κουναλάκης – Μ. Μοδινός.

  Οι υπόλοιποι είναι αμεληταίοι. Τι να κανουν ανθρωποι να μη στηρίξουν τον ευεργέτη και συανγωνιστή του;

 9. εξαποδω Says:

  Αγαπητοί σχολιαστές/ριες σχωράτε με για το ύφος της γραφής αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η περίοδος του 1996-2004 (με αποκορύφωμα την Ολυμπιάδα της μίζας και της διαπλοκής) θα αποδειχτεί ιστορικά από τις πιο μελανές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας. Και αυτό γιατί το «μαύρο» τότε, κάποιοι προσπάθησαν να μας το δείξουν «λευκό» (να μην πω και «κόκκινο» ). Τουλάχιστον η Θάτσερ και οι όμοιοι του Σημίτη ουδέποτε καμουφλάρισαν την πολιτική τους. Και αυτό ακριβώς το καμουφλάρισμα είναι που με βγάζει από τα ρούχα μου διότι για να επιτευχθεί στρατολογήθηκαν και ξαμολύθηκαν στρατιές ολόκληρες «διανοουμένων», «αναλυτών», «σχολιαστών», κλπ, (πάμπολλοι από αυτούς με θητεία σε κάθε μορφή μεταπολιτευτικής «αριστεράς», από την ανανεωτική έως την άκρα). Κι ενώ το ρεύμα του «εκσυγχρονισμού» έχει υποστεί στρατηγικές ήττες τα τελευταία χρόνια και νιώθω ότι το σκάνδαλο Ζήμενς θα αποτελέσει και την ταφόπλακά του (τουλάχιστον με την ιδιαίτερη μορφή που είχε), οι περισσότεροι από τους φορείς του εξακολουθούν να ελέγχουν στρατηγικές θέσεις στο πεδίο της αναπαραγωγής του συστήματος και να διαιωνίζουν τις μικρο- ή μεγαλο-εξουσίες τους.
  Συνάμα, εκείνη η περίοδος ταυτίστηκε για κάποιους από εμάς με την πιο παραγωγική ηλικία της νιότης μας και σημαδεύτηκε από μια απίστευτη πολιτική και ιδεολογική απομόνωση καθοδηγούμενη από τα πάνω, από τους ρεζίληδες που ανέφερα πριν, σε σημείο λίγοι άνθρωποι να ‘χουν τα κότσια να αντέξουν τον αποκλεισμό και τις εκσυγχρονιστικές υγειονομικές ζώνες και είτε να πάνε σπίτια τους, είτε να αυτομολήσουν στο στρατόπεδο του εχθρού. Αυτή είναι η «προσωπική» πινελιά της οργής μου…

 10. Πόντος και Αριστερά Says:

  Μια από τις πλέον τραγικές στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας ήταν τότε που όλος αυτός ο εσμός των ψευδο-εκσυγχρονιστών, εισέβαλαν στο πολιτικό προσκήνιο με το θράσος και την υπεροψία του αποικιοκράτη, που η κακή του μοίρα τον οδήγησε στη θέση να εκπολιτίσει ένα βάρβαρο, καθυστερημένο ανατολίτικο λαό.

  Δίχασαν το λαό μ’ ένα πρωτοφανή τρόπο, και με σαφείς επιδιώξεις: να αποκλείσουν ένα μεγάλο μέρος των «ανταγωνιστών» τους, ώτσε να μπορούν να καρπώνονται ανεξέλεγκτα τον πλούτο του τόπου. Και η ευθύνη δεν είναι μόνο των επώνυμων λαμογιών που αποκαλύπτονται τώρα, αλλά όλου του «εκσυγχρονιστικού» εσμού.

  Μ-π

 11. Σπύρος Says:

  Μια χαρά άρθρο είναι…
  Και οι γελοίοι πού υπέγραψαν πρίν την Τσουκατειάδα ολοι γνωστοί οπαδοί τού εθνομηδενισμού,τώρα θα καταπιαν την γλώσσα τους…Καλά ο Αυγερινός δεν γνωριζε οτι ηταν τυλιγμένος σε μιά κολλα χαρτί??
  Αλλά ποτέ δεν ειχαν τσίπα…
  Το Σημιτικό καθεστώς ήταν μιά άθλια απάτη πού εμφανίστηκε μετά την τριετία τών αεροσυνοδών και τών αστρολόγων…
  Και το χειρότερο(πέρα απο το νεοφιλελευθερο μοντέλο,τά παπαγαλακια, τά σοράκια,τούς απατεώνες που έφυγαν απο την αριστερά)ήταν όλη αυτή η ψευτοεπιστημοσύνη πού πούλαγαν τά Σημιτάκια…
  Γυρισαμε στην εποχή τού 50 πού οι μαναδες ψαχναν γαμπρό γιατρό δικηγόρο ή δασκαλο για να καλοπαντρεψουν τις κορες τους…
  Η μικροαστική αντιληψη για τον ΄ανώτερο επιστημονα΄επικράτησε πλήρως επι Σημιτισμού και συνεχιστηκε απο τούς Βερεμηδες …
  Ο Γ.Σταματόπουλος έχει ένα θαυμάσιο άρθρο σήμερα στην Ε.
  http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=21.06.2008,id=19017728

 12. Πόντος και Αριστερά Says:

  Τέταρτος διαμαρτυρόμενος ο Λιάκος, 6ος ο Μουζέλης ……. βρε παιδιά ο Παπανδρέου το προκάλεσε ή με γελούν τα μάτια μου;

 13. εξαποδω Says:

  @ Π&Α

  Ξέχασες και την΄Άννα τη Φραγκουδάκη!

  @ Σπύρος

  Αυτό με το «γαμπρό» πολύ καλό! Δεν το ‘χα σκεφτεί! Τελικά ο μικροαστισμός στην Ελλάδα έχει ορισμένες πάγιες αξίες!!

 14. Θοδωρος - Σαϊτα Says:

  ΜΑΖΙ ΣΟΥ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: