Μετά την Καλομοίρα, την Ντόρα και τον Σπέκχαρντ σειρά του Γκαργκάνα!

Αφού ευλόγησε την Καλομοίρα, αφού είπε μαντινάδες στην Ντόρα («Υγεία, πλούσιο φωτισμό, χαρά κι ουράνια δώρα, να δίδη ο καλός Θεός, στην υπουργό τη Ντόρα»), αφού διαπίστωσε ότι υπηρετεί τα ίδια ιδανικά με τις ΗΠΑ του Μπους (βλέπε την αντίστοιχη δημοσίευση στις Θεαμαπάτες), τώρα εκδήλωσε και τη λατρεία του για τον απερχόμενο Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γκαργκάνα (ναι, αυτόν που κάθε φορά με την ετήσια έκθεσή του δυσφορούσε για το …3% που έπαιρναν αύξηση οι εργαζόμενοι θεωρώντας το ακραία υψηλό ποσοστό 👿 )!!
Μιλάμε για το Φάρο της Ορθοδοξίας, τον τιμημένο συνεχιστή της εκκλησιαστικής παράδοσης, τον διανοούμενο, τον «Πράσινο» Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Αυτόν που λάτρεψαν η «Ελευθεροτυπία», ο Αλαβάνος, τα κυριλέ περιοδικά της Ορθόδοξης διανόησης και όλοι μαζί δεν έχαναν στιγμή να μας τονίζουν την άβυσσο που χώριζε τον πεφωτισμένο αυτό ιεράρχη από τον αισχρώς πολιτικολογούντα «κανίβαλο», Χριστόδουλο!
Σας παραθέτω χωρίς άλλα σχόλια τον λιβανωτό του «Φάρου της Ορθοδοξίας» προς τιμήν του κ. Γκαργκάνα (έναντι κάμποσων αργυρίων χορηγίας στο Πατριαρχείο, υποθέτω), τον οποίο και ανακήρυξε «Άρχοντα, Μεγάλο Ρήτορα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας», παρακαλώ. Αποτελεί υπόδειγμα ορθόδοξης θεολογίας για τους εθελοτυφλούντες ή παραμυθιασμένους πιστούς του… 😈

«Εχομεν ιδίαν αντίληψιν για τις αρετές που διαθέτετε ως πρόσωπο, όσο και ως δημόσιος ανήρ πανευρωπαϊκής εμβέλειας, ο οποίος επί μακρών ετών εισέφερε πλείστα εις την πρόοδον και οικονομικήν ανάπτυξιν της Ελλάδος από της θέσεως του υψηλόβαθμου στελέχους κατ’ αρχήν και υποδιοικητού μετά ταύτα και, τέλος, διοικητού από εξαετίας και μέχρι σήμερον της Τραπέζης της Ελλάδος.

Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η ηλικία της Τραπέζης της Ελλάδος ανέρχεται εις οκτώ μόλις δεκαετίας, η δε παρ’ αυτή ευδόκιμος και καλλίκαρπος υπηρεσία υμών αριθμεί τριάκοντα και τρία συναπτά έτη, δεν είναι υπερβολή να είπωμεν ότι εσφραγίσατε διά της σοφής παρουσίας και ακαμάτου, όσον και γονίμου και επιτυχούς εργασίας σας, την ιστορίαν του εθνικού κεντρικού οικονομικού Ιδρύματος της Ελλάδος. Εισεφέρατε επίσης Εντιμολογιότατε, πλείστα και εις την Νομισματικήν Επιτροπήν της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, εις την Ευρωπαϊκήν Κεντρικήν Τράπεζα, ως και εις το Διεθνές Νομισματικόν Ταμείον και άλλους Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς, όπου ετιμήσατε τον ελληνικόν όνομα.

Εξερχόμενος μετ’ ολίγον εν τιμή της εν τη Τραπέζη Ελλάδος ενεργού υπηρεσίας, δύνασθε να σεμνύνεσθε ότι επράξατε ευόρκως τον καθήκον σας και επολλαπλασιάσατε, ως πιστός οικονόμος, το δοθέν εις υμάς υπό της ελληνικής πολιτείας πολυεύθυνον τάλαντον»

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! (Δεν άντεξα, το ‘κανα το σχόλιο)

Ετικέτες: , , , ,

11 Σχόλια to “Μετά την Καλομοίρα, την Ντόρα και τον Σπέκχαρντ σειρά του Γκαργκάνα!”

 1. ange-ta Says:

  γουστάρω εκκλησιαστικό εκπρόσωπο!
  Αξιος!!!!!!!!!!!!!!
  Ασχετο με το ποστ, αλλά το θυμήθηκα:

  δημόσιος ανήρ: σημαίνει Σπουδαίος άντρας
  δημόσια γυνή: σημαίνει κοινη γυναίκα.

 2. manitaritoubounou Says:

  Χωρίς να διαφωνήσω με την συγκεκριμένη κριτική σου, στο πρόσωπο το Πατριάρχη και αυτού του είδους κολακείες, σε ένα όμως πατριαρχείο τεράστιας ιστορίας, μνήμης και σύγχρονης σημασίας, δεν μπορώ παρά να διακρίνω δυο πράγματα:

  1) ΔΕΝ κάνεις καμιά διαφοροποίηση, ούτε καν αποστροφή, στο πατριαρχειο αυτό καθεαυτό και τους δυο-τρεις χιλιάδες φανερούς ρωμιούς ορθοδόξους, αλλά και χιλιάδες κρυφοχριστιανούς που σιγά – σιγά αναδύονται στο φως και της συγκεκριμενης πολιτικής του Βαρθολομαίου.

  2) Μια αποστροφή όμως την κάνεις για τον κοιμηθέντα πρ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, λες και επρόκειτο για μη εκκοσμιευμενο εκκλησιαστικό ηγέτη ή έστω πολιτικό πρόσωπο που μπορούσες πάνω του να ακουμπήσεις με σιγουριά….

  ΥΓ1 Η χρήση της Εκκλησίας για πολιτικούς και μόνο σκοπούς η σκοπιμότητες αποτελεί για μένα τουλάχιστον μια .. ξυνίλα.

  ΥΓ 2 Το ίδο κείεμνο το έχω συμπεριλάβει σε σχόλιο πρόσφατου ποστ αλλά έχει μια άλλη γεύση. Ελπίζω να κατανοείς τη διαφορετική προσέγγιση.

 3. εξαποδω Says:

  @ange-ta

  Ενδιαφέρουσα η επισήμανση περί «δημοσίου/ας»!

  @Μανιτάρι

  Όταν αναφέρθηκα σε «παραμυθιασμένους πιστούς», φυσικά και δεν εννοούσα το ποίμνιο του Πατριαρχείου!! Εννοούσα του εν Ελλάδι «παραμυθιασμένους»…
  Τον Χριστόδουλο τον χρησιμοποίησα σαν απόδειξη της μεγίστης υποκρισίας των αντιπάλων του και όχι για να τον επιδοκιμάσω. Φαντάζεσαι να έλεγε ο Χριστόδουλος αυτά που τόλμησε να πει ο Βαρθολομαίος στον πρέσβη των ΗΠΑ, τι πρωτοσέλιδα στις «Ελευθεροτυπίες», στον «Ιό», στο «Μέγκα» θα είχαμε; Πόσοι ευαίσθητοι διανοούμενοι και πολιτικοί θα μιλούσαν για επιστροφή στη μετεμφυλιακή περίοδο; Τι θα ‘λεγε ο Αλαβάνος; Τώρα σιωπή! Διάβασες πουθενά για τους ύμνους στον Γκαργκάνα εκτός από τη …»Ναυτεμπορική»; Θάψιμο από τα ΜΜΕ για να μην ενοχληθεί ο εκλεκτός τους Πατριάρχης…

 4. manitaritoubounou Says:

  Ενω έχεις δίκιο «εξαποδώ» και σ αυτες τις παραπολιτικές παρατηρήσεις (σου), αναφέρθηκα όμως πως δεν πρέπει και εσυ να ξεχνάς το τι γίνεται στην Τουρκία και να το έχεις ως μια σταθερά στην άκρη του μυαλου σου. Εκει υπαρχει Γενος… το λιγότερο…

 5. Πόντος και Αριστερά Says:

  Νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος… Όχι γιατί δεν κινείται έτσι! Αλλά γιατί η θέση του και ο ρόλος του στο συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που ζει, αλλά και το γεγονός ότι παραμένει ο αρχαιότερος θεσμός της Ρωμιοσύνης, που διατηρείται, τον οδηγεί φυσιολογικά να κινείται ως πολιτικό πρόσωπο. Και να ασκεί μια δική του ιδιαίτερη διπλωματική πρακτική…. Κατ’ αρχάς αυτό είναι κανόνας σε όλα τα θρησκευτικά πρόσωπα που εχουν πολιτικό ρόλο. Από τον Πάπα μέχρι τον Δαλάι Λάμα.

  Πάντως, νομίζω ότι είναι καλύτερα οι «εν Ελλάδι παραμυθιασμένοι» να συγκροτούν μια κοινωνική βάση αποδοχής του Πατριαρχείου, αντικαθιστώντας έτσι αυτό που στέρησε απ’ το θεσμό ο τουρκικός εθνικισμός, από το να ομνύουν σε οποιαδήποτε μικρομέγαλη θρησκευτική έκφραση του νοτιοβαλκανικού κρατιδίου. (το τελευταίο είναι προβοκατόρικο 🙂 )

  Μ-π

 6. εξαποδω Says:

  @ Π&Α
  Μπορώ να καταλάβω τι εννοείς. Όμως ο Πατριάρχης έγινε (και γίνεται) αντικείμενο χρήσης από το Αλαβανοεκσυγχρονιστικό μπλόκ για να περάσουν συγκεκριμένες πολιτικές στο εσωτερικό της χώρας. Κι έγινε με τη θέλησή του! Αυτό δεν μπορεί να μην μας ενδιαφέρει!

 7. manitaritoubounou Says:

  Φίλε εξαποδώ συνεχίζεις να σπρώχνεις τη ζυγαριά μονόπαντα… μάλλον από πολιτική νοοτροπία (αν δεν κάνω λάθος)

 8. εξαποδω Says:

  @μανιτάρι

  Δηλαδή η εκκλησιαστική νοοτροπία είναι αυτό;

  «Εξερχόμενος μετ’ ολίγον εν τιμή της εν τη Τραπέζη Ελλάδος ενεργού υπηρεσίας, δύνασθε να σεμνύνεσθε ότι επράξατε ευόρκως τον καθήκον σας και επολλαπλασιάσατε, ως πιστός οικονόμος, το δοθέν εις υμάς υπό της ελληνικής πολιτείας πολυεύθυνον τάλαντον»

  Αλλιώς μου τα ‘χε πει η θεοσεβούμενη μάνα μου…

 9. manitaritoubounou Says:

  ok το μήνυμά σου ελήφθη.

 10. φιλαλήθης Says:

  Φίλε eksapodo,
  τα λεγόμενα του οικουμενιστή Πατριάρχου μας προκαλούν το …..εμείν σχεδόν, σε όποιον διατηρεί κάποια γνώσι του τι σημαίνει Ορθόδοξη Θεολογία και κοινωνικός (Ορθόδοξος) Χριστιανισμός, έστω θεωρητικά και «νοησιαρχικά». Ειλικρινά φρίττω, παρά το ότι δεν τηρώ την συνήθεια των Θεσσαλονικέων της …φραπεδοποσίας. 🙂

  Έχεις απόλυτο δίκηο όσον αφορά τα δέοντα που θα έπρεπε να πη ένας τωόντι ορθόδοξος Πατριάρχης. Και σκέπτομαι τι θα είχε πη ο Λεβέντης και γνώστης Κωνσταντινουπολίτης Πατριάρχης Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος σε ανάλογη περίπτωσι. Οπωσδήποτε, έχει σημασία, ότι βρίσκεται σε αυτές τις περιστάσεις(σκλαβιάς). Ξέρουμε καλά, ότι υπάρχουν σημαντικοί ιστοριοδίφες(Δ. Ρώμας) που αποτιμούν την συνωμοτική φαναριώτικη πρακτική ως ισότιμη με την θεοκεντρικά αναρχική και επαναστατικά των κλεφταρματωλών. Αλλά, εδώ δεν πρόκειται για αυτό. Και ούτε μπορούμε να πούμε, ότι ήθελε να είναι «ευγενικός». Μάλλον σε ανθρωπαρέσκεια και δουλοπρεπή διάθεσι πρέπει να τα αποδώσουμε. Ήταν η τελευταία που πάντοτε, όταν έγραφαν οι Πατέρες σε κρατικούς αξιωματούχους, φρόντιζαν να δείχνουν σαφέστατα(ρητά), ότι δεν τους χαρακτήριζε. Παρά την καλοσύνη τους, που ήταν καταφάνερη.

  Και τώρα τελευταία(χθες) ο συγγραφέας ιερέας πρ. Βολουδάκης στον «Ορθόδοξο Τύπο» που κυκλοφορεί και που διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό, εν μέρει πλην ανελλιπώς, χλευάζει κάπως, και θεωρεί …πλανεμένες τις προσπάθειες του Ψαρουδάκη, των «χριστιανών κοινωνιστών» κτλ. συνδέοντάς τες ακόμη και με τους …….προτεστάντες (δεξιούς) «χριστιανοδημοκράτες»(!!). Με ορισμένους αθεολόγητους ισχυρισμούς, που δείχνουν αμάθεια πολύ «παχυλή» και που δεν στέκουν σε καμμία σοβαρή κριτική κάποιου γνώστη. Δεν ξέρω, εάν έπεσαν στην αντίληψι του «Μανιταριού του βουνού», για να μας δώση την πολύτιμή του γνώμη επί του θέματος κάποια στιγμή. Εδώ, πάντως, πρέπει να τονίσουμε, ότι ο Πατριάρχης είχε στείλη συγχαρητήρια και στον (αγαπητό μας) Αλέξη Τσίπρα, αλλά είχε επαινέση περισσότερο και τον …Καραμανλή, αν δεν απατώμαι, μιλώντας για την θεοσέβεια της οικογένειας του κ.α. τέτοια εκτός πραγματικότητας. Βεβαίως, αυτά που έλεγε κάθε φορά ήσαν κάπως αντιφατικά μεταξύ τους.

  Αλλά, δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι, ότι δεν έχουμε αποτινάξη μετά βδελυγμίας τις δεξιές, αστοχριστιανικές μας τάσεις ως Ορθόδοξοι χριστιανοί. Αντί για ορθόδοξοι, είμαστε προτεστάντες, πιετιστές, christian-capitalists(υπαρκτός όρος), μεθοδιστές και άλλα. Και, δυστυχώς, όσοι προσπαθούμε για αυτό, όπως ΠΡΈΠΕΙ, ενώ έχουμε κομίση τα άπειρα και ανεπίδεκτα αμφισβητήσεως τεκμήρια, δεν εισακουόμαστε και ακούμε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Και, μετά, τα ίδια… : )

  Αυτά για τώρα, ευχαριστώ για την φιλοξενία και την ανοχή, και εύχομαι καλή συνέχεια στις καλές σου προσπάθειες!!!!

 11. εξαποδω Says:

  @ φιλαλήθης

  Ήσουν καταιγιστικός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: