Σοκαρισμένες οι εγχώριες Αρσακειάδες της «Οικολογίας»…

…και της «Προόδου», αποστρέφουν το σεμνό τους βλέμμα από την «ακροδεξιά πρόκληση» στην οποία υπέπεσε το ΚΚΕ να καταγγείλει την εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό τη σκέπη της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, με θέμα Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες”.
Βέβαια, το ΚΚΕ έπραξε το αυτονόητο για οποιονδήποτε ο ιδεολογικός του κάλος είναι μετρίου μεγέθους, δεν είναι μπουκωμένος από ευρωπαϊκά προγράμματα επί Σημίτη και δεν συναναστρέφεται (ή σιτίζεται) από τις διάφορες ΜΚΟ του άρχοντα των Βαλκανίων Σόρος. Κατήγγειλε, δηλαδή, την εργαλειακή χρησιμοποίηση υπαρκτών μειονοτικών ζητημάτων ή την κατασκευή ανύπαρκτων μέχρι σήμερα τέτοιων από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με ολοφάνερο σκοπό την προτεκτορατοποίηση των Βαλκανίων ή την άσκηση γεωπολιτικών εκβιασμών που έχουν σαν τελικό στόχο τον ολοκληρωτικό έλεγχο της περιοχής. Μια διαδικασία, την οποία φαίνεται ότι θα υποστεί και η Ελλάδα πλεόν.
Επειδή, λοιπόν, διάφορα κύμβαλα αλαλάζουν περί άτυπης ανίερης συμμαχίας ΚΚΕ-ΛΑΟΣ εγώ θα παρουσιάσω μια χτεσινή ειδησούλα που αφορά σε μια πιο τυπική ιερή συμμαχία. Διότι, «στο σπίτι του κρεμασμένου (Πράσινου) δεν μιλάνε για σκοινί (ανίερων συμμαχιών:

Συμμαχία με προοπτικές. Ιστορική «συγκατοίκηση» Χριστιανοδημοκρατών – Πρασίνων στο κρατίδιο του Αμβούργου

👿

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

9 Σχόλια to “Σοκαρισμένες οι εγχώριες Αρσακειάδες της «Οικολογίας»…”

 1. angeta Says:

  Οι Γερμανοί είναι μαθημένοι στις ανίερες συμμαχίες. Το θέμα είναι πόσο γλυκειά είναι τελικά η εξουσία ώστε όλα να τα πουλάς και ξεπουλάς !

 2. Zorba The Greek Says:

  οι γερμανοί είναι επίσης μαθημένοι στο να συνδιαλέγονται και να συμφωνούν μεταξύ τους όταν αυτό μοιάζει αδύνατο. Στην Ελλάδα η έννοια του διαλόγου στην πολιτική έχει πολεμική χροιά.

 3. JohnyQ Says:

  Έτσι είναι εξαποδώ, όσο το ΚΚΕ συγκρούεται με την ρίζα της πολιτικής της οποίας είναι νεροκουβαλητές τόσο θα τους πονάει που χύνεται κάτω το νερό…

 4. omadeon Says:

  Το θέμα είναι επικίνδυνο να υπερ-απλουστευτεί σε ΜΙΑ και μοναδική όψη, ενώ έχει τουλάχιστον δύο. Συζητήσεις άναψαν παντού για το θέμα αυτό.

  Πάντως καταθέτω μερικές απλές σκέψεις, μπας και βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λογική, ανάμεσα στους διαφωνούντες.

  1) Ο καλύτερος τρόπος για να πάψει να είναι απειλητική η ύπαρξη μειονοτήτων στη χώρα μας είναι να αποκτήσουν ΚΑΘΕ δικαίωμα που δικαιούνται.
  2) Υπάρχουν σλαβόφωνοι Ελληνες που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικότητας Ελληνικής και άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται διαφορετικά. Ο μόνος υπαρκτός «κίνδυνος» είναι να πεισθούν οι πρώτοι να ενωθούν με τους δεύτερους. Αλλά και ο μόνος τρόπος να ΜΗΝ έχει καν σημασία αυτό το πράγμα είναι ένα σύγχρονο Κοσμικό Κράτος που ΔΕΝ ενδιαφέρεται για την εθνότητα των υπηκόων του (τα είπαν κι άλλοι, ΟΧΙ «βαλτοί»).
  3) Ο καλύτερος τρόπος να μη γίνει ο Σόρος άρχων της Ελλάδας είναι να ΜΗ συνεχιστεί η καταπίεση μειονοτήτων στη χώρα μας.

  Τέλος, ΑΝ έχεις την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι έχει μέλλον ονομασία της γείτονος χώρας «που να μην περιέχει καν τον όρο Μακεδονία» το θεωρώ ΑΣΚΟΠΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. Περισσότερα εδώ:
  http://omadeon.wordpress.com/category/Macedonia

 5. omadeon Says:

  Υ.Γ.
  «υπό την αιγίδα των Πράσινων»… Οι Πράσινοι είναι μια… πορδή στον ωκεανό της Ε.Ε. Α
  ν θέλεις να δεις ορισμένα… «προσωπικά κατορθώματά» ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, διάβασε εδώ:
  http://omadeon.com/kaliva/bioannis-libel.html
  όπως βλέπεις, μιλάμε για ΤΥΦΛΑ άτομα, που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ούτε με τους… φίλους τους, τους οποίους ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ καταδίδουν στους… εργοδότες τους. Επομένως, ΑΔΙΚΑ ανησυχεί το ΚΚΕ. Ασχολείται με ζαρζαβατικά. Περισσότερα είχε πει κι ο Καστοριάδης για τον κίνδυνο μιας αυταρχικής οικολογίας χωρίς δημοκρατία, κλπ., π.χ.

  «Προειδοποιήσεις του Κορνήλιου Καστοριάδη κατά της Δογματικής και Μονομερούς Οικολογίας»
  http://omadeon.wordpress.com/2008/01/19/castoriades/

 6. εξαποδω Says:

  @ ange-ta

  Μόνο γλυκιά; Εξευτελιστικά γλυκιά θα έλεγα.

  @ Zorba

  Υπάρχει και η πολιτική που εκφράζει ανταγωνιστικά συμφέροντα άρα είναι και συγκρουσιακή. Το να υποτιμάς αυτή την ανταγωνιστικότητα μόνο και μόνο για να κάτσεις σε μια κωλοκαρέκλα είναι καιροσκοπισμός του αισχίστου είδους.

  @ JohnyQ

  Τούτη τη φορά τους παραπόνεσε γι αυτό και η υστερία που τους έπιασε!

  @ omadeon

  Αυτό το ιστολόγιο είναι υπερ της άποψης περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά ούτε βήμα πίσω από αυτό!

 7. omadeon Says:

  Αυτό το ιστολόγιο είναι υπερ της άποψης περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά ούτε βήμα πίσω από αυτό!

  Χαίρομαι ιδιαίτερα. Oδηγήθηκα κι εγώ στο συμπέρασμα ότι είναι λάθος το «βήμα πίσω». Πάντως κι αν ακόμη γίνει, δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση.

  Τραγική θα είναι η κατάσταση της Ελληνικής Μακεδονίας σε… 10-15 χρόνια περίπου, αν στο μεταξύ
  1) θα έχει έρθει το Peakoil (με πιο πολλή φτώχεια, ανεργία και πείνα)
  2) θα έχει γεμίσει η Βόρειος Ελλάδα με φτωχούς Σλαβομακεδόνες που θα μοχθούν για μεροκάματα αλλά θα αγανακτούν οι ντόπιοι, κ.ο.κ. (αφού θα είναι τότε η Nova Macedonia χώρα-μέλος της Ε.Ε. και θα μπαίνουν νόμιμα) 3) Κανείς δεν θα ενδιαφέρεται πια για ονόματα χωρών, αλλά το πρόβλημα συγκρούσεων θα είναι τεράστιο, με συμμορίες πεινασμένων, με φασίστες που κάνουν ρατσιστικά επεισόδια, με… με… με…

  Βρίσκω θλιβερή σήμερα την ανυπαρξία μετριοπαθών στη FYROM. Είδα ΠΑΡΑ πολλούς χάρτες τους για «Μεγάλη Μακεδονία» σε sites, στο youtube κλπ.

  Πείσθηκα ότι «θέμα Μακεδονικής εθνότητας» είχε τεθεί πολύ πριν τον Τίτο.

  Επομένως, ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι τώρα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ, με τη συνειδητοποίηση ότι το δικαίωμα να λέγεται κανείς «Μακεδόνας» δεν είναι αυτονόητο ΟΥΤΕ ΚΑΙ για τους Ελληνες, αν δεν λάβουν μέτρα για να το υπερασπιστούν μέσω διαπραγμάτευσης.

  Η Ελλάδα θεωρεί αυτονόητα πράγματα που ΔΕΝ είναι…

  Αυτή τη στιγμή δεν παζαρεύουμε ΟΥΤΕ το όνομα ΟΥΤΕ την ψυχή μας.
  Παζαρεύουμε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, τελικά.

 8. Emil Says:

  ENA EINAI TO ONOMA ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ:
  «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (;) ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
  ή, σκέτο:
  «ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
  Αν το δεχτούν, καλώς!

 9. omadeon Says:

  Πλάκα στην πλάκα,
  αν ΔΕΝ δείξουν διαλλακτικότητα, μπορεί κάλλιστα η Ελλάδα να τους ονομάσει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό και να… συνεχίσει «business as usual» μαζί τους χωρίς να τρέχει τίποτα.

  αλλά… αυτό θέλει κότσια κυβέρνησης… σουρρεαλιστών (αντί ρεαλιστών).

  Ας μην υψώνουμε όμως τους τόνους. Εχουμε συγκεκριμμένο αίτημα, απόλυτα εφικτό και καθόλου ταπεινωτικό.

  Μακεδόνες ήσαν ΚΑΙ αυτοί. Εστω και Σλάβοι. Ας αποδεχτούν όμως ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: