«Ε-τε-λείωσε, σας λέω!», βουλευτής Καλοχαιρέτας

Πιστεύω ότι την περίφημη ατάκα του τίτλου θα τη θυμάστε από την πολύ καλή (και πολιτικά τολμηρή για την εποχή της) ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Στουρνάρα 288» (1959). Ήταν η μόνιμη επωδός εμπαιγμού του βουλευτή Καλοχαιρέτα προς τους ψηφοφόρους του όταν απαιτούν το ρουσφετάκι που τους έταξε για να τον ψηφίσουν. Θα μου πείτε τι μ’ έπιασε και τα θυμήθηκα όλα αυτά. Έλαβα σήμερα το πρωί στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο το κάτωθι δελτίο τύπου της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Αθήνα, Πέμπτη 10 Απριλίου 2008.

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος καταγγέλλει το πολιτικό κόμμα Συνασπισμός για πολιτικό εμπαιγμό εις βάρος της κοινότητας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών στο θέμα του πολιτικού γάμου.
Η πρωτοβουλία της ΟΛΚΕ σχετικά με τον πολιτικό γάμο, βασίστηκε σε σχετική μακρά συνεργασία με τον ΣΥΝ, με αποκορύφωση την εξαγγελία περί της δυνατότητας του κόμματος αυτού, να τελέσει πολιτικό γάμο, με τον ισχύοντα νόμο, από τον σημερινό πρόεδρό του Α. Τσίπρα στη γιορτή υπερηφάνειας, τον Ιούνιο του 2006 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο ΣΥΝ διαβεβαίωνε την ΟΛΚΕ και τα ΜΜΕ, σε κάθε ευκαιρία, πως στηρίζει τις προσπάθειες της ΟΛΚΕ και θα κάνει πολιτικό γάμο.
Το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου του ΣΥΝ, εκδόθηκε στις 14/03/08, με θέμα, «Για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, «…υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς μάλιστα πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων».
Το ΔΣ της ΟΛΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ όπου συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει εμπάργκο πληροφόρησης ως προς τα δημαρχεία και τις ημερομηνίες, πραγματοποίησης των σχετικών τελετών.
Έκτοτε η ΟΛΚΕ δεν είχε καμία πληροφόρηση για τα στοιχεία αυτά, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με αρμόδια στελέχη του ΣΥΝ.
Σήμερα ο ΣΥΝ μας ανακοίνωσε την άρνηση των δημάρχων που επηρεάζει να τελέσουν τους γάμους αυτούς!
Ο ΣΥΝ καλείται να εξηγήσει γιατί πρόβαλε την προηγούμενη άποψη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση κάποιων δημάρχων, εκμεταλλευόμενος την κατανοητή επιθυμία της μεγάλης ομάδας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πολιτών της χώρας για ισότητα και δικαιοσύνη, και πλειοδοτώντας κάθε άλλο πολιτικό χώρο για λόγους προεκλογικής εκμετάλλευσης.
Η ΟΛΚΕ συνεχίζει τις δράσεις για την εφαρμογή του πολιτικού γάμου και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου αξιοποιώντας συνεργασίες και με άλλους πολιτικούς χώρους.
Η ΟΛΚΕ καλεί όλους τους δημάρχους της χώρας να της εκδηλώσουν την αντίληψή τους για την ισότητα και την ελευθερία των δημοτών τους και να τελέσουν πολιτικούς γάμους, τώρα!

Αν η καταγγελία της ΟΛΚΕ ευσταθεί, τότε φαίνεται ότι «Μαυρογιαλούροι» και «Καλοχαιρέτες» δεν φύονται μόνο στον κήπο του δικομματισμού…
Απλώς, το «δυνάμει δεύτερο κόμμα» ας μην ξεχνά τη πολυχρησιμοποιημένη ρήση του αμερικανού Προέδρου Λίνκολν (νομίζω):
«Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό και πολλούς για λίγον καιρό αλλά όχι όλους για πάντα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων… 🙂 )

Advertisements

Ετικέτες: , ,

8 Σχόλια to “«Ε-τε-λείωσε, σας λέω!», βουλευτής Καλοχαιρέτας”

 1. erythros Says:

  Ρε γέλια που θα κάνουμεεεεεε. ΧΑΑΧΑΑΑΑΧΑΑΑ!!! Το κορυφαίο βέβαια είναι αυ΄το που έγινε με τον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης.

 2. csila Says:

  ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ!!! Στείλτε το στον Τσίπρα…δεν ξέρεις τι γίνετε καμιά φορά!!

 3. Λάμπρος Says:

  Ανακοίνωση Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ σχετικά με την επίθεση της ΟΛΚΕ στο Συνασπισμό

  Με έκπληξη είδαμε σήμερα την ανακοίνωση της ΟΛΚΕ με την οποία καταγγέλλει τον Συνασπισμό για πολιτική ανακολουθία, επειδή υποστηρίζει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και επειδή διερεύνησε (έστω ανεπιτυχώς) τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί άμεσα ένας τέτοιος γάμος, ως πολιτική πράξη έμπρακτης αμφισβήτησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου! Μας εγκαλεί γιατί δήθεν υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα τελεστεί πολιτικός γάμος ομοφύλων, ενώ γνωρίζει ότι αυτό ουδέποτε συνέβη (και πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί άλλωστε αφού τα κόμματα δεν έχουν τέτοια εξουσία)!

  Δεν θα σταθούμε στις ανακρίβειες της ανακοίνωσης, ούτε στην παραποίηση των απόψεών μας που γίνεται σε αυτή (οι αντιφάσεις είναι άλλωστε εμφανείς σε κάθε ψύχραιμο αναγνώστη). Δεν θα σταθούμε καν στην επιλογή της ΟΛΚΕ να δώσει, έστω και άθελά της, χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση (η οποία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να άρει τις διακρίσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων) ανοίγοντας μέτωπο με εκείνους που σταθερά και με συνέπεια στηρίζουν τον αγώνα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας για ίσα δικαιώματα.

  Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά τα εξής:

  1) Στην Ελλάδα υπάρχουν διακρίσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Δεν αναγνωρίζονται νομικά οι σχέσεις τους, στερούνται ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και κληρονομικών δικαιωμάτων που προβλέπονται για όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει αμέσως, μέσω της θεσμοθέτησης πολιτικού γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

  2) Ο Συνασπισμός έχει παλέψει και θα συνεχίζει να παλεύει για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, με τα μέσα και τους τρόπους που κάθε φορά ο ίδιος κρίνει ότι βοηθάνε την προσπάθεια, χωρίς ερασιτεχνισμούς και κραυγές, χωρίς να μας ενδιαφέρει να βρούμε τρόπους να βγαίνουμε στα κανάλια. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις οργανώσεις των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών, και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

  3) Επισημαίνουμε ότι πάγια θέση του χώρου μας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί υπηρέτη των κομμάτων ώστε να ακολουθεί τις εντολές τους. Τα στελέχη του ΣΥΝ που δραστηριοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση συμφωνούν με τις θέσεις του κόμματος, υιοθετούν και στηρίζουν το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στην οικογενειακή ζωή και αναλαμβάνουν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες πρωτοβουλίες για την υπεράσπισή του. Είναι ξένη για μας κάθε παλαιοκομματική αντίληψη για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως πιστεύαμε ότι είναι και για μια κινηματική οργάνωση όπως η ΟΛΚΕ.

  4) Ο μεγάλος αντίπαλος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι το σημερινό αναχρονιστικό πλαίσιο και η διαχρονική έλλειψη βούλησης των κυβερνήσεων να το αλλάξουν. Δικός μας στόχος παραμένει να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει θέση, αλλά και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού και διεκδικητικού κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

  Επιμένουμε. Η κοινωνία έχει ωριμάσει, καιρός να ωριμάσει και η κυβέρνηση.

  Το Τμήμα Δικαιωμάτων

 4. Cacofonix Says:

  Πως να απαντήσεις σε μια ανακοίνωση χωρίς να απαντήσεις! Με άλλα λόγια η τέχνη του να μην λες τίποτε…

 5. εξαποδω Says:

  @ ερυθρός

  Για τους δικηγόρους κάτι διάβασα αλλά κάνε μια περίληψη αν θες.

  @Csila

  Αν εννοείς το κείμενο της δημοσίευσης, μην ανησυχείς. Τα διαδικτυακά λαγωνικά του ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ (όρα @Λάμπρος 🙂 ) το έχουν εντοπίσει ήδη και έστειλαν απάντηση!

  @Cacofonix

  Μα αυτή είναι η πλάκα με την ανακοίνωση του ΣΥΝ. Για την ταμπακέρα κουβέντα!

 6. csila Says:

  H τεχνική του ρεφορμισμού του Πασοκ,ωχρειά μπροστά στου Συβ-Συριζα.Ευτυχώς τους,έχουνα πάρει χαμπάρι και πέφτει ατελείωτο κράξιμο.Η μόνη τους ελπίδα είναι ο baby face,ζεν πρεμιέ,για τις απανταχού αγαμήτες και άπαρτες,που με πλησιάζουν και με ρωτάνε πότε θα αλλάξει αρχηγό το ΚΚΕ,για να βάλει ένα σαν τον Αλέξις…
  Τρελλαμένες προσέξτε,παραμονεύει στη γωνια η δικομανής Περιστέρα(Μπέτυ)Μπαζιάνα.Μην πλησιάζετε το παιδί γιατί θα σας ζητήσει αποζημίωση!!!

 7. erythros Says:

  Δες στο ιστολόγιο του regimientoquinto. Τα έχει πολύ αναλυτικά.

 8. εξαποδω Says:

  Πράγματι! Η πρωτοφανής και εξωφρενική παράκαμψη απόφασης του ανώτατου οργάνου (Γενικής Συνέλευσης) ενός Συλλόγου από την πλειοψηφία του Δ.Σ. ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: