Ο βήχας, ο έρωτας και το …ρεζιλίκι δεν κρύβονται

Ο κυρ Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Απριλίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, το βιβλίο της κυρίας Ρεπούση (εκδ. «Βιβλιόραμα») που ως γνωστόν προοριζόταν για σχολικό εγχειρίδιο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού!!
Δεν θα είναι μόνος. Θα έχει την εκλεκτή συντροφιά του καθηγητή Αντώνη Λιάκου (και Προέδρου του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μαςΟΠΕΚ-, της «δεξαμενής σκέψης» του Σημίτη, για όσους ξεχνάνε) καθώς και των πανεπιστημιακών Στέφανου Πεσμαζόγλου, Γιώργου Παπαδημητρίου (και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ), Δώρας Κάββουρα, του σχολικού συμβούλου Χάρη Παπαδόπουλου και θα «συντονιστεί» από τον εκλεκτό δημοσιογράφο του ΔΟΛ, Παντελή Καψή.

Παράκληση Νο1: Σύντροφε Αλέκο, στο περιθώριο της συνάντησης μπορείς να συζητήσεις με τον κ. Λιάκο και για το άρθρο 16
Παράκληση Νο2: Σύντροφε Αλέκο, μπορείς επίσης να ζητήσεις από την κα Ρεπούση, ένα μέρος από τα κέρδη που θα εισπράξει από την πώληση του πονήματός της (το οποίο διαφημίζεις με την παρουσία σου) στην ελεύθερη αγορά, να το κόψει σε κουπόνια ενίσχυσης της «ριζοσπαστικής» αριστεράς, μιας και έχει ήδη πληρωθεί μια φορά για το ίδιο βιβλίο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με χρήματα που παρακράτησε το ανάλγητο κράτος μας, μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, από τους μισθωτούς της «γενιάς των 700-900 ευρώ»

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

18 Σχόλια to “Ο βήχας, ο έρωτας και το …ρεζιλίκι δεν κρύβονται”

 1. ελπήνωρ Says:

  Για τον «σύντροφο» Αλέκο θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά το:
  “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι” !

 2. Cacofonix Says:

  Νομίζω ότι έχουμε clopyright πρόβλημα!!!

  http://syriza-watch.blogspot.com/2008/04/blog-post_1793.html

  Όχι ότι με νοιάζει δηλαδή αλλά να έτσι το λέω για να περνάει η ώρα…

 3. faros Says:

  Δεν είναι να απορεί κανείς … ο πάτος είναι ακόμα μακριά …

 4. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Says:

  «Η λογοκρισία δεν θα περάσει».
  Εύγε Αλέκο. Όρθωσε ανάστημα στους «σκοταδιστές» και με τα πενχρά ευρώπουλα της Ρεπούση κάντε και καμιά προσφορά στο Ίδρυμα Ευρωπαϊκής «Ιστορίας».
  ΑΘΛΙΟΙ.

 5. Πόντος και Αριστερά Says:

  Η εκδίκηση της γυφτιάς! 8)

 6. Σπύρος Says:

  Ξεθάρρεψε ο Ελα Αλέκο από τά γκάλοπ και άρχισε πάλι τίς ΄ομορφιές΄.
  Αληθεια θα μιλήσει και γιά τίς αλεπούδες πού έκαψαν την Πελοπόννησο το καλοκαίρι και γιά το ΄επιμορφωτικό΄του ταξίδι στά Σκόπια??
  Η για το τελευταίο θα κάνει μόκο μιά και η περίοδος δεν το πολυεπιτρέπει…

  Ετσι να πέφτουν οι μάσκες..

 7. fvasileiou Says:

  Αναρωτιέμαι ως πού θα μπορέσει να φτάσει ο Αλέξης κι ο Αλέκος με την ανερμάτιστη πολιτικη που ακολουθούν σε όλα τα θέματα. Ως πότε θα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και την κοινή λογική, ως πότε θα αναιρούν την ηρεμία και την καθημερινότητά μας, χωρίς να καλούνται να δώσουν στοιχειώδεις εξηγήσεις.

  Ειδικά όμως για το βιβλίο της Ρεπούση, δεν φαντάζομαι να περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Όμως εκείνοι που της ανέθεσαν να το γράψει, θα εμφανιστούν;

 8. εξαποδω Says:

  @ ελπήνωρ

  Άμα έχεις συνηθίσει ο φυσικός σου χώρος να είναι το 2,5-3% και οι διανοούμενοι της Παντείου, τι κι αν σου δείχνουν οι δημοσκοπήσεις 20%;

  @ Cacofonix

  Νομίζω ότι το κλόπιράιτ θα πέσει σύννεφο από χτες που το πήραμε είδηση… 🙂

  @ faros

  Αλλά παρεούλα με το Λιάκο της γνωστής «γενιάς υπέρ του 16»; 😈

  @ αμετανόητος

  Μπουμπούκια!

  @ Σπύρος

  Εδώ δεν έχει βγάλει ανακοίνωση η Νεολαία του ΣΥΝ (η ποιά;) που ζήτησε ορθά κοφτά στο Συνέδριό της την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία 👿

  @fvasileiou

  Το αστείο είναι ότι εκείνοι που της το ανέθεσαν ετοιμάζονται τώρα για αγωγές επειδή η κυρία Ρεπούση το βγάζει στην αγορά ενώ αυτοί την έχουν ήδη πληρώσει για τη συγγραφή (υποθέτω αδρά)! Χα, χα, χα… 😈

 9. Χ. Μόρφος Says:

  Προς ενημέρωσίν σας, αντιγράφω από τον Στάθη [ναυτίλος – Ελευθεροτυπία – 03/04/2008]:

  Στο τέλος η κυρία Ρεπούση θα κάνει και γελοιογραφίες! Το πράγμα έχει πλέον πλάκα (χωρίς μάλιστα καμμίαν αίσθηση τού χιούμορ)- ή ίσως νάναι και για λύπηση.

  Η καθηγήτρια της Γαλλικής, που εζήλωσεν δόξαν εθνικής ιστορικού σκοράροντας στο πονημά της 78 πραγματολογικά λάθη, χώρια τα μεθοδολογικά, έχει μάλλον και φιλοδοξίες… ζωγράφου! Μα τον Ντελακρουά!

  Συνοπτικώς, η ιστορία (αυτής της ιστορίας που δεν θέλει να τελειώσει με τίποτα) έχει ως εξής: Μετά την απόσυρση του παρ’ ολίγον σχολικού εγχειριδίου, η κυρία Ρεπούση αποφάσισε να το κυκλοφορήσει στο εμπόριο -να προβεί δηλαδή σε ιδιωτική έκδοση (ενός έργου που το κράτος ήδη είχε πληρώσει)- προκαλώντας τις επιφυλάξεις και την αντίστοιχη ενδεχομένως νομική αντίδραση του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου – αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, ας βγάλουν άκρη οι ενδιαφερόμενοι.

  Εκείνο που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο (αλλά και δηλώνει ποιότητες) είναι ότι στην ιδιωτική έκδοση, το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε φιλοτεχνήσει για τη σχολική έκδοση ο γνωστός ζωγράφος κ. Γιώργος Λαζόγκας,

  εμφανίζεται ως «σύνθεση εξωφύλλου της κυρίας Μαρίας Ρεπούση βασισμένη σε μια ιδέα τού Γιώργου Λαζόγκα»!!

  Κάγκελο ο ζωγράφος!

  Διαμαρτύρεται τώρα ο άνθρωπος με επιστολή του κι ανακοινώνει ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη! Δεν ξέρει, φοβάμαι, πού έχει μπλέξει…

 10. Μ-π Says:

  «Η κρίση που δημιούργησε ο αναθεωρητισμός στο χώρο της ιστοριογραφίας τέλειωσε με το γνωστό βαλκανικό τρόπο. Όμως, η δεκαπεντάμηνη σύγκρουση (ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2006) έφερε στην επιφάνεια άγνωστους προβληματισμούς και διεργασίες, με σημαντικότερες αυτές που προέρχονται από τις προσφυγικές οργανώσεις και την Αριστερά.

  Η βαθύτατη ρήξη των προσφυγικών οργανώσεων με το σύγχρονο πρόσωπο της παλαιοελλαδικής ιστοριογραφίας (που εκφράζεται με την Ομάδα Λιάκου, κάποιους ερευνητές του ΚΜΣ, την Αναγνωστοπούλου κ.ά) συνεχώς θα εντείνεται. Γιατί, όπως φαίνεται, διαρκώς θα εμφανίζεται η αναθεωρητική ερμηνεία, η αιτιολόγηση των ρατσιστικών εγκλημάτων των Νεοτούρκων και θα αποκρύπτονται οι γενοκτονίες που αυτός πραγματοποίησε στην Ανατολή, ακόμα και η Αρμενική Γενοκτονία.

  Και έτσι θα βρισκόμαστε στο τραγελαφικό εκείνο σημείο, ώστε τη στιγμή που ακόμα και το αμερικανικό Κογκρέσο προχωρά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι δικοί μας αναθεωρητές να βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τους αρνητές των Γενοκτονιών, το τουρκικό Υπ. Εξ. και τους Γκρίζους Λύκους.

  Αστείο; Σαφέστατα!!! Όμως αυτή είναι η σύγχρονη Hellas! »

  http://pontosandaristera.wordpress.com/category/%ce%92%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%ce%99%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82/

 11. regimientocinqo Says:

  Ε, το έλεγαν πολλοί ότι τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων είναι φούσκες, τώρα αποδεικνύεται -σιγά σιγά αλλά από πολλούς χώρους – ότι τα φυσιολογικά ποσοστά των 2-3% είναι απολύτως δικαιολογημένα.

 12. Γιώργος Μαργαρίτης Says:

  Ε μα τώρα με τα ποσοστά 20% (και βάλε, μάλλον πάει για αυτοδυναμία στις εκλογές) ο Συνασπισμός μπορεί να κάνε μία σωστή διαφήμιση του εξαιρετικού αυτού πονήματος. Με το 3% τι διαφήμιση να κάνει ο κουλ Αλέξης? Ε Σταμάτη Μαλέλη?

 13. εξαποδω Says:

  @Χ. Μόρφος

  Τον διάβασα και γω το Στάθη, αν και περιμένω να δω αν θα βγάλει τσιμουδιά για τον αγαπημένο του Αλαβάνο, καθώς είναι και ο ίδιος θύμα αυτής της λατρείας της «ενότητας» που δικαιολογεί όλες τις ασχήμιες της ηγεσίας του ΣΥΝ. Έτσι, έγραφε στις 12 Φεβρουαρίου στην ίδια στήλη στην «Ε»:

  «…Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, ένας βαθειά μορφωμένος μαρξιστής, ένας άνθρωπος του κόσμου -μετά τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο- ένας διεθνιστής που αγαπάει τον λαό και την πατρίδα, ένας ευγενικός άνθρωπος με άψογη προσωπική ζωή, έφερε στον δημόσιο βίο με τις τολμηρές και ρηξικέλευθες επιλογές του τη νέα γενιά – στο προσκήνιο…
  Τριαντάρηδες, όπως ο κ. Τσίπρας που, ώς τώρα βρίσκονταν στο κέντρο των πολιτικάντικων υποσχέσεων, αλλά στα απόσκια τής σκληρής πραγματικότητας, βλέπουν έναν δικόν τους άνθρωπο να τους μιλάει, όχι με έναν λόγο πιασάρικο για να τους ψαρέψει ή να τους δουλέψει, αλλά με έναν λόγο μεστό, μυαλωμένον, που αναζητά λύσεις και προτείνει προοπτικές.
  Ο κ. Τσίπρας δεν είναι χθεσινός, ούτε δημιούργημα των ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο δεν είναι πελάτης των ΜΜΕ, όπως όχι λίγοι δυστυχώς αριστεροί απ’ αυτόν τον χώρο, που τραυμάτισαν στο παρελθόν με τα καμώματά τους, και την εικόνα της Αριστεράς στον κόσμο, και την πολιτική της προσπάθεια.
  Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας είναι στο κίνημα και στους αγώνες από μαθητής, έχει δουλέψει, αφού μορφώθηκε, ως μηχανικός κι έχει τρέξει πολύ. (Εδώ να κάνω μια παρένθεση για να πω ότι, πιτσιρικάς ακόμα, ερχόταν μέσα στις νύχτες στα «ΝΕΑ», όπου εργαζόμουν τότε, για να πάρει σκίτσο για την «ΕΝΕΔΡΑ», το περιοδικό της νεολαίας του ΣΥΝ, πάντα με το χαμόγελο, πάντα φιλοπερίεργος, ένας νέος με γνώσεις, πολιτική σκέψη και θεμέλια).
  Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος και ο κ. Αλέξης Τσίπρας αποτελούν ένα εξαιρετικό κι ελπιδοφόρο δίδυμο στην ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα κατά συγκυρίαν συναρμονίζεται με ανάλογα σχήματα στις ηγεσίες κι άλλων αριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων, που από μικρά διευρύνουν τώρα την απήχησή τους στις κοινωνίες τους, όπως στη Γερμανία…»

 14. εξαποδω Says:

  @ M-π

  Δεν το βάζουν κάτω οι διανοούμενοι-αυλικοί, αλλά ούτε κι εμείς!

  @regimientocinqo

  Για παρακολούθησε τις δημοσκοπήσεις από δω και πέρα που ο ΔΟΛ θα αρχίσει να τα στρίβει…

  @Γ. Μαργαρίτης

  🙂

  …γιατί ειδικά ο Μαλέλης;

 15. Όχι ΡΕΠΟΥΣτΗ μου! Μέγας συνωστισμός στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την επόμενη Πέμπτη… « The Εvil MacManus Diaries Says:

  […]  Διάβασε κι αυτό: https://eksapodo.wordpress.com/2008/04/03/276/ […]

 16. To παρατηρητήριο του El kinky Says:

  Θα σου κάνω μήνυση γιατί δημοσίευσες τη λύση του διαγωνισμού:

  http://elkinky.blogspot.com/2008/04/blog-post_06.html

 17. εξαποδω Says:

  @ παρατηρητήριο

  Πάω για …Χαβάη; 🙂

 18. To παρατηρητήριο του El kinky Says:

  Ποια Χαβάη; Mέχρι τα Σκόπια και πολύ σού είναι…

  Εκεί, μπορεί να συναντηθείς με τον Αλέκο και να του τα πεις κατ’ ιδίαν. Οι φήμες λένε ότι την επόμενη παρουσίαση του βιβλίου της Ρεπούση θα την κάνει σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Σκοπίων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: