Στον Καιάδα των ασφαλιστικών εταιρειών

Αντιγράφω από το in.gr (14/3):

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ασφαλιστική εταιρεία καθώς ζήτησε και πήρε, για τη σύναψη ασφάλειας ζωής πολίτη, το απολυτήριο στρατού στο οποίο αναφέρονται οι σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Ειδικότερα, πολίτης θέλησε να συνάψει ασφαλιστήριο ζωής και του ζητήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία να προσκομίσει αντίγραφο του απολυτηρίου στρατού, κάτι το οποίο έκανε.
Παρά την παρέλευση δύο μηνών δεν είχε καταρτιστεί το ασφαλιστήριο ζωής και ο πολίτης επισκέφθηκε τα γραφεία της ασφαλιστικής, όπου υπάλληλός της, του δήλωσε ότι «δεν τον ασφαλίζουν γιατί είναι ομοφυλόφιλος».
Ο ίδιος, ζήτησε από την ασφαλιστική να του απαντήσει εγγράφως με την εταιρεία να λέει ότι δεν μπορεί να προβεί στη σύναψη ασφάλειας ζωής και η απόφασή της στηρίζεται σε ιατρικά και στατιστικά δεδομένα, καθώς και στην «πάγια τακτική» που ακολουθεί σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η Αρχή κάλεσε την εταιρεία, μετά από αίτημα του πολίτη, να παρέχει εξηγήσεις και εκείνη επικαλέστηκε το απολυτήριο στρατού του πολίτη, σύμφωνα με το οποίο απαλλάχτηκε των στρατιωτικών του υποχρεώσεων με Ι5, λόγω της «διαταραχής της σεξουαλικής ταυτότητας σε άτομο με χαρακτηρολογική εκτροπή».

Ο άνθρωπος, λοιπόν, δεν ασφαλίστηκε από την κυρία ασφαλιστική εταιρεία γιατί ήταν ομοφυλόφιλος και «στατιστικώς» μπορεί να ασθενούσε στο μέλλον ένεκα της προτίμησής του!
Πολύ σύντομα δεν θα σφαλίζονται οι καπνιστές, οι παχύσαρκοι (στις ΗΠΑ είναι ήδη γεγονός), οι έχοντες γενετική προδιάθεση για την α’ ή β’ αρρώστια, οι …ορειβάτες, όλοι όσοι ενδέχεται μετά από 30 χρόνια να ασθενήσουν ή να αποδημήσουν! Ή, θα ασφαλίζονται με τεράστια ασφάλιστρα οπότε η εταιρεία θα τα έχει διπλοβγάλει τα φράγκα!
Ας σκεφτούμε μόνο ότι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ υπάρχει μόνο ιδιωτική ασφάλιση και ότι η τάση μείωσης ή υποκατάστασης της δημόσιας ασφάλισης από την ιδιωτική είναι εκ των κεντρικών πυλώνων της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης διαχείρισης.
Προσέχετε, λοιπόν! Μην τρώτε, μην πίνετε, μην γαμ…! Το μάτι της Μεγάλης Αδελφής εταιρείας σάς παρακολουθεί και δεν θα σας ασφαλίζει στο μέλλον, κατά «πάγια τακτική»… 👿

Advertisements

Ετικέτες: ,

7 Σχόλια to “Στον Καιάδα των ασφαλιστικών εταιρειών”

 1. εξαποδω Says:

  Βέβαια, το πρόστιμο η εταιρεία το «έφαγε» επειδή χρησιμοποίησε προσωπικά στοιχεία από το απολυτήριο του στρατού. Το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, μάλλον θεωρεί νόμιμη τη συμπεριφορά της εταιρείας να μην ασφαλίζει με βάση τα χαρακτηριστικά του πελάτη και μάλιστα χωρίς να ζητήσει ιατρικές εξετάσεις, για τα μάτια του κόσμου.

 2. gregykapogeorge Says:

  Μα φυσικά! Δεν μπορεί να ασφαλίζουν «αρρώστους» οι ασφαληστρικές! Και τί θέλουμε; Να τις ελέγξει το υπουργείο επειδή έχουν «επιχειρηματική» λογική; Είμαστε καλά; Να ενοχληθεί το «επιχειρηματικό» δαιμόνιο (έχουν ιδέες… οι άνθρωποι και …άξιος ο μισθός τους) των τραπεζιτών;

  Θέλουν να μας ξεζουμίσουν! Το πετυχαίνουν μέχρι στιγμής!

 3. Vrennus Says:

  Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε! Προσωπικά έχω τσακωθεί με ασφαλιστική γιατί ζητούσαν διάφορα για να αποζημιώσουν – πέρα από παραστατικά δαπανών εννοείται. Σε μερικά χρόνια θα έχουν κάνει το profiling του πληθυσμού, θα μας έχουν όλους καταχωρίσει στα (μαύρα) κατάστιχά τους και τα παιδιά μας θα τα ασφαλίζουν και με βάση τη γενετική προδιάθεση (από τα στοιχεία των γονιών)! Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος έρχεται!

  Υ.Γ. 60.000 € πρόστιμο! Να τους διευκολύνω εγώ αν είναι να πέσουν έξω για τόσα λεφτά 😛

 4. STAIN Says:

  Ε ΓΙ΄’ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ…ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ε;
  http://WWW.STAINWORDS.BLOGSPOT.COM

 5. Kids Rescuing ! Says:

  Με το τέλος των πετρελαίων, NATO-Κινέζοι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και της Διεθνούς εκεχειρίας, ετοιμάζονται να αλληλοσφαγούν κι όποιον πάρει ο χάρος (με πρόσχημα την κατασκευασμένη «συλλογική ενοχή -τιμωρία» για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα, που πουλάνε οι ψευτοοικολόγοι τους, ενώ περιμένουν την επόμενη δεκαετία παγκόσμια ψύξη που έχουν οι ίδιοι αναγγείλει), καθώς με τα τσι(π)ράκια τους εφαρμόζουν παντού το «διαίρει και κατάστρεφε». Γι΄ αυτό πολεμούν με λύσσα το ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, …φοβικοί και διχαστικοί νομίζουν ότι θα βγουν από λάκκο που μας ανοίγουν… Μόνο που αν οι κανίβαλοι καταλάβαιναν ότι είναι μέσα στο λάκκο που σκάβουν για τους άλλους, δε θα υπήρχε κανιβαλισμός. Πάντως τελευταίοι θα μείνουν οι ψυχραιμότεροι! http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877992&lngDtrID=252
  Climate change may spark conflicts, EU told
  http://www.guardian.co.uk/world/2008/mar/10/eu.climatechange
  A summit of Nato leaders in Bucharest next month will discuss the problem for the first time, while a new manifesto for a radical overhaul of the western alliance moots the possibility of Nato being used «as an instrument of energy security».
  A report from the EU’s top two foreign policy officials to the 27 heads of government gathering in Brussels for a summit this week warns that «significant potential conflicts» are likely in the decades ahead as a result of «intensified competition over access to, and control over, energy resources».
  The seven-page report, obtained by the Guardian, has been written by Javier Solana, the EU’s foreign policy supremo, and Benita Ferrero-Waldner, the commissioner for external relations. It predicts that climate change will precipitate security issues for Europe, ranging from energy wars to mass migration, failed states and political radicalisation.
  The report warns of greater rich-poor and north-south tension because climate change will be most catastrophic in the poor south.

  http://klimatika.blogspot.com/2008/01/die8nis-ekehiria-alilovoi8ia.html
  http://www.nap.edu/html/climatechange-brief/abruptclimatechange-brief.pdf
  http://www.independent.co.uk/news/science/ray-of-hope-can-the-sun-save-us-from-global-warming-762878.html
  http://en.rian.ru/science/20080122/97519953.html
  http://www.gao.spb.ru/english/astrometr/index1_eng.html
  http://www.nzclimatescience.org/images/PDFs/archibald2007.pdf

 6. εξαποδω Says:

  @ greg

  Προσπαθώ να φανταστώ το μοντέλο που πάνε να μας πασάρουν τα επόμενα χρόνια. Ισχνή δημόσια ασφάλιση, σχεδόν υποχρεωτική ιδιωτική, και συνδυάζω τη συμπεριφορά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Το μοντέλο θα είναι οργουελικό για όσους δεν έχουν να πληρώνουν σε μετρητά τις δαπάνες υγείας.

  @Vrennus

  Κακούργο DNA 🙂

  @ Kids Rescuing !

  OK. Εκείνο με το «ψηφοδέλτιο» δεν κατάλαβα…

  @ Stain

  Το Σαββατοκύριακο δεν προσφέρεται για ανάγνωση ιστολογίων, αγαπητέ 🙂

 7. akamas Says:

  Και να σκεφτείς ότι εκεί θέλουν να μας ρίξουν με το νέο ασφαλιστικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: