Μαθητευόμενοι μάγοι

Στο φύλλο 30 της 15μερης εφημερίδας «ΡΗΞΗ», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, διάβασα ένα πολύ δυνατό κείμενο του Θανάση Τζιούμπα αφιερωμένο στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι οργανικοί επιστήμονες του συστήματος για το «πρασίνισμα» του καπιταλισμού. Σας το παραθέτω αυτούσιο:

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ
(ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ)

Καλιφόρνια, Μοντερέϊ: Γενετικά τροποποιημένοι μικροοργανισμοί, που παράγουν καύσιμο οκτάνιο με πρώτη ύλη το διοξείδιο του άνθρακα, θα είναι έτοιμοι για δοκιμαστική χρήση σε ενάμισι χρόνο, υποστηρίζει ο γνωστός Αμερικανός γενετιστής Κρεγκ Βέντερ.
Τα καύσιμα «τέταρτης γενιάς», όπως τα ονόμασε, όχι μόνο θα βοηθήσουν στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο, αλλά θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Έχουμε τον μετριοπαθή στόχο να αντικαταστήσουμε ολόκληρη την πετροχημική βιομηχανία και να γίνουμε σημαντική πηγή ενέργειας. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε καύσιμα τέταρτης γενιάς σε περίπου 18 μήνες», δήλωσε ο Βέντερ στη διάρκεια Συνεδρίου Τεχνολογίας, Ψυχαγωγίας και Σχεδιασμού, που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια. Μεταξύ των ακροατών ήταν ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, γνωστός για τις πρωτοβουλίες του κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς και ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής της Google.
Στη φύση, όπως είπε, υπάρχουν μικροοργανισμοί που παράγουν οκτάνιο, όχι όμως σε αρκετά μεγάλες ποσότητες ώστε να αξιοποιηθούν στην παραγωγή καυσίμων. Το Ινστιτούτο Κρεγκ Βέντερ προσπαθεί τώρα να τροποποιήσει γενετικά αυτά τα μικρόβια, ώστε να αυξηθεί η απόδοσή τους. Απαντώντας σε ερώτηση του Λάρι Πέιτζ, ο Βέντερ διευκρίνισε ότι η δυσκολία στην εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας δεν είναι τόσο ο σχεδιασμός των μικροβίων, αλλά η απομόνωση αρκετού διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, ώστε να υπάρχει αρκετή «τροφή» για τα μικρόβια.
«Οι γενετικά τροποποιημένοι μικροοργανισμοί θα εφοδιάζονται με “γονίδια αυτοκτονίας” ώστε να μην επιβιώνουν στο φυσικό περιβάλλον», μεταδίδει από το Συνέδριο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τον Ιανουάριο, το Ινστιτούτο Βέντερ παρουσίασε το πρώτο γονιδίωμα που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία του πρώτου συνθετικού ζωντανού οργανισμού.
Ο Κρεγκ Βέντερ έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2000, ως πρόεδρος της εταιρείας Celera, η οποία προσδιόρισε ολόκληρη την αλληλουχία του ανθρώπινου γονιδιώματος πριν από τη διεθνή ερευνητική κοινοπραξία που εργαζόταν με δημόσια χρηματοδότηση.
(από το in.gr)

Σχόλιο: Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς! Οι μαθητευόμενοι θεοί συνωστίζονται και διαγκωνίζονται για να διασώσουν την τεχνοφασιστική επαγγελία ενός «καλύτερου κόσμου», που μοιάζει να λιώνει σαν τους πολικούς παγετώνες.
Το ιερατείο της επιστήμης της αέναης ανάπτυξης, μέσω του ελέγχου της φύσης, ευλόγησε τη βιομηχανία στην εγκαθίδρυση ενός τρόπου ζωής που υπονομεύει τις ίδιες τις προϋποθέσεις της ζωής στον πλανήτη. Και τώρα αναλαμβάνουν εργολαβικά, μαζί με τον μεταμοντέρνο καπιταλιστικό οικολογισμό των Αλ Γκορ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε. και την επικοινωνιακή συνδρομή των βασιλέων του διαδικτύου, να μετουσιώσουν τους φόβους των ανθρώπων μπροστά στο φρανκενσταϊνικό τέρας που κατασκεύασαν, σε αύξουσες καμπύλες των ισολογισμών του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου.
Ναι, καλά καταλάβατε: Το ζήτημα για τους κυρίους Βέντερ δεν είναι το CO2, αλλά το πώς η πετροχημική βιομηχανία, αυτή που συνέβαλε όσο κανείς στην αύξησή του, θα βρει νέα περιθώρια ανάπτυξης πουλώντας «θεραπεία» της ασθένειας που η ίδια δημιούργησε. Και βέβαια, η μέθοδος είναι η «φυγή προς τα εμπρός»: περισσότερος έλεγχος της ζωής σε γονιδιακό επίπεδο, το αγαπημένο χόμπι των χρηματοδοτών της «επιστημονικής» έρευνας.
Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι, από όλους αυτούς τους ειδικούς, θαμμένους εδώ και χρόνια στα ασηπτικά άβατα των εργαστηρίων, διέφυγε κάτι πολύ απλό, που κι ένα παιδί που περπατάει σε ένα δάσος μπορεί να αντιληφθεί: Οι οργανισμοί που με τόση σπουδή επιχειρεί να κατασκευάσει το Ινστιτούτο Βέντερ υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια παντού γύρω μας είναι οι πολυκύτταροι εκπρόσωποι του φυτικού κόσμου, που επιμένουν να αποσυνθέτουν το CO2 παράγοντας καύσιμα «πρώτης» γενιάς, τη βιομάζα.
Οργανισμοί που δεν χρειάζονται «γονιδίωμα αυτοκτονίας» ώστε να μην επιβιώνουν στο φυσικό περιβάλλον, γιατί οι ίδιοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του.
Οργανισμοί που συγκρατούν και αναπαράγουν το έδαφος, που ρυθμίζουν τους κύκλους του νερού και του κλίματος.
Οργανισμοί που έθρεψαν τους κύκλους της οργανικής ζωής του πλανήτη, συμπεριλαμβανόμενης της ανθρωπότητας, ένα παρελθόν που έρχεται να διαταράξει η λεγόμενη «τρίτη γενιά καυσίμων» (τα βιοκαύσιμα), η φαεινή ιδέα άλλων ανταγωνιστών του κυρίου Βέντερ για το έπαθλο Νόμπελ, που επιμένουν, σε ένα σύστημα που έχει έλλειμμα διατροφικής δυνατότητας, να καταστρέψει τρόφιμα για να φτιάξει καύσιμα για τα τζιπ του ανεπτυγμένου κόσμου.
Οργανισμοί που προσθέτουν ομορφιά σε ό,τι μας περιβάλλει.
Οργανισμοί σαν αυτούς που η αδηφάγος ανάπτυξη καταβροχθίζει τα τροπικά δάση.
Οργανισμοί, τέλος, σαν αυτούς που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι να λαμπαδιάζουν στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, τον Γράμμο – τα πεύκα, οι ελιές και τα κυπαρίσσια που πέθαναν σε ένα Ολοκαύτωμα που συντελείται μακριά από τα αποστειρωμένα εργαστήρια και τα αποστειρωμένα μυαλά αυτής της παράξενης και επικίνδυνης μετάλλαξης του ανθρώπινου είδους.

Θανάσης Τζιούμπας

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

3 Σχόλια to “Μαθητευόμενοι μάγοι”

 1. kleopatrakleo Says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ WIDGETS! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

 2. εξαποδω Says:

  @ kleopatrakleo

  Καλησπέρα! Αν εννοείς τα σήματα για την Παλαιστίνη και τη Γάζα, ανοίγεις στην Παρουσίαση- Widgets και τοποθετείς στην πλαϊνή σου μπάρα δύο παράθυρα κειμένου στα οποία στο μεν πρώτο γράφεις τον κώδικα που έχεις αντιγράψει μπαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://sabbah.biz/mt/archives/2008/02/02/palestine-blogs-golden-seal/

  ενώ στο δεύτερο γράφεις τον κώδικα που αντιγράφεις μπαίνοντας στοn παρακάτω:

  http://sabbah.biz/mt/archives/2008/03/02/black-ribbon-for-gaza/

  Ελπίζω να βοήθησα! Παρ’ όλο που σε πήγα κυκλωτικά καθώς δεν ξέρω πώς να περνάω στα σχόλια τον κώδικα και να εμφανίζεται αυτούσιος προς αντιγραφή!! 🙂

 3. kleopatrakleo Says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: