«Χρυσά Αυγά» και πάσης Siemens άμα λάχει να ‘ούμε

36537_b1.jpg

Φάε, πίε και ευφραίνου, Κωστάκη Καραμανλή. Κατά την παραβολή του άφρονος πλουσίου…

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

8 Σχόλια to “«Χρυσά Αυγά» και πάσης Siemens άμα λάχει να ‘ούμε”

 1. εξαποδω Says:

  Παρεμπιπτόντως, εκείνο το «αυγουλάκι» που καλούσαν εψές όλα τα κανάλια, δεν σας γεννούσε το αυθόρμητο συναίσθημα να το καρπαζώσετε αγρίως; Μόνο εγώ ήθελα να διακτινιστώ στο στούντιο του μέγκα;

 2. παρτιζανα Says:

  α για τον τρελό λες εξαποδώ?!Αυτον με το βλέμμα «κάπου είμαι χαμένος στον όμορφο κόσμο του εξωγήινου απόγονου των τιμημένων ελλήνων?»! Τζίζους!Για πολλές μπάτσες όμως!

 3. gregykapogeorge Says:

  Και γώ χειρότερα ήθελα να του κάνω!

  Τα κατάφεραν όμως να τον κάνουν πρώτη μούρη και «παραθυράτο» οι «αντιρατσιστές» της ΥRΕ μαζί με την ΟΛΜΕ την ΑΔΕΔΥ και άλλες «αντιρατσιστικές» δυνάμεις!

  Υποψιάζομαι ότι επιπλέον στόχος (πέραν του αντιπερισπασμού) ήταν να ταυτίσουν την μνήμη της μειδοσίας στα ΙΜΙΑ με τον ρατσισμό (που κατ’ αυτούς ταυτίζεται με τον εθνικισμό που πάλι κατ’ αυτούς ταυτίζεται με τον πατριωτισμό). Έτσι δεν θα πρέπει να θυμόμαστε τις εθνικές απώλειες (λόγω ΣΗΜΙΤΗ και λοιπών εκσυγχρονιστών) γιατί είναι ρατσιστικό και το κάνει μόνο η Χρυσή Αυγή!

  Δεν λυπάμαι λοιπόν που αλληλοσφάχτηκαν, δεν λυπάμαι που ξεμπροστιάσθηκαν ένθεν κακείθεν, δεν λυπάμαι και για τις καταστροφές! Όλες μαζί ούτε μια επιταγή του ΘΕΜΟΥ, ούτε μια μίζα της ZIEMENS…

  Φοβάμαι μόνο ότι δεδομένης της ανόδου της εθνικής συνείδησης στους πιτσιρικάδες, και με δεδομένη την αδυναμία των ηλικιών αυτών να κρίνουν και να διακρίνουν, πολλοί είναι αυτοί που πέφτουν ή θα πέσουν στην παγίδα και θα πιστέψουν, ότι οι «καλοί» είναι οι Περίανδροι και τ’ αυγά τους. Χρυσά ή απλά του φιδιού…

 4. Cacofonix Says:

  @greg
  Κάποιος είναι το αυγό του φιδιού που όμως κάποιος το «γέννησε».

  Αλήθεια μια άλλη η ερώτηση: υπάρχει καλή και κακή βία; Υπάρχει ηθική στη βία, και μάλιστα στη χωρίς λόγο βία;
  Κι ένα γαργαλιστικό: γιατί οι μεν είναι αριστεριστές (ήπιων τόνων λέξη) ενώ οι άλλοι ΑΚΡΟδεξιοί (ηχηρότατη λέξη). Είναι απλά σημειολογικό;
  Ιστορικά δεν ήταν οι αριστεριστές που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό. Απλά οι μεν είναι οι βάρβαροι για τους δε…

 5. gregykapogeorge Says:

  Φυσικά και κάποιος το γεννά το αυγό! Προσωπικά πιστεύω ότι κυρίαρχα βάζει το χεράκι του το διεφθαρμένο κράτος του ελεύθερου και απρόσκοπτου εμπορίου.

  Το θέμα της καλής και κακής βίας είναι πολύπλοκο. Σίγουρο είναι ότι η βία είναι αδελφή του κράτους και τα δύο κατά την μυθολογία ήταν παιδιά της Στυγός.

  Τώρα για τις διακρίσεις σε «ακρο-» κλπ ελπίζω ρητορικά να ρωτούσες εμένα γιατί δεν χρησιμοποιώ την έκφραση. Είμαι άλλωστε (για τους γνωστούς μου) «ακρο-» σε πολλά πράγματα… ;-D

  Όταν λές δεν ήταν οι αριστεριστές που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, φαντάζομαι δεν θεωρείς αριστεριστές τους τέως Σοβιετικούς, τους Λενινιστές γενικά, τα αριστερά κινήματα στον Ισπανικό εμφύλιο, την Ελληνική αντίσταση, την Ιταλική κλπ. Θα μιλάς για κάποιους άλλους.

  Σίγουρα πάντως δεν πάλεψαν οι ομοϊδεάτες των Χρυσαυγιτών…

  Παρεπιπτόντως δεν καταλαβαίνω πώς έχουν ταυτίσει την πατρίδα με τη ράτσα!

 6. Cacofonix Says:

  @Γκρεγκ
  Εννοώ αυτούς που σύναψαν σύμφωνα φιλίας με τους φασίστες, που συνεργάστηκαν μαζί τους για να μοιράσουν χώρες, που έμεινα αδιάφοροι σε εγκλήματα, που συμπράξαν σε εγκλήματα και που εναντιωθήκαν στους φασίστες μόνο όταν τους την πέσαν.

  Αριστερ-ιστές είναι αυτοί οι μικροί καλοί άνθρωποι που έχουν πάρει εργολαβία τη δημοκρατία και τη θωπεύουν ασύστολα.

  Προσωπικά δεν βρίσκω καμιά διαφορά ανάμεσα στους μεν και στου δε γιατί θεωρώ ότι η πολιτκή είναι ένας κύκλος, κι άρα δεν υπάρχουν άκρα…

  Θα σου πω κάτι. Πιστεύω ότι τΣύριζα και κΛαος είναι το ίδιο πράμα, (δες θέσεις για ολυμπιακή, ασφαλιστικό κλπ) και το μόνο που διαφέρουν είναι στο πρώτο συνθετικό. Οι πρώτοι είναι διεθνο-σοσιαλιστές και οι δεύτεροι εθνο-σοσιαλιστές. Και δυστυχώς μονοπωλούν την έννοια της πατρίδας – ειτε θετικά είτε αρνητικά).

  Α ναι και να μην το ξεχάσω: το διεφθαρμένο κράτος του ελεύθερο και απρόσκοπτου εμπορίου ήταν αυτό που πολέμησε σταθερά κι από την αρχή το τον εφιάλτη του φασισμού. Ιστορικά να το δεις δηλαδή…

 7. εξαποδω Says:

  @ partizana

  Σίγουρα τα χαπάκια τους τα παίρνουν 🙂

  @ greg

  Καλωσόρισες! Πότε επιστρέφεις στην «ενεργό» δράση;

  Πάντως ποια ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ και αριστεριστές. Και κάτι λίγοι που ήσαν εκεί την κάνανε μπραφ με το πρώτο χαλίκι και αφήσαν τους αναρχικούς να βγάλουν το «φίδι» (κυριολεκτικά 🙂 ) από την τρύπα. Και μάλιστα οι αναρχικοί δεν είχαν καλέσει καμιά αντισυγκέντρωση εξ όσων γνωρίζω!!
  Πάντως καλύτερη «διαφήμιση» τα «αυγουλάκια» δεν είχαν ποτέ στην ιστορία τους με όλη αυτή τη φάση και κυρίως με τη τηλεοπτικά αβανταδόρικη συμπεριφορά των ΜΑΤ! Εκεί που τους γνωρίζαν κάτι λίγοι τεθλιμμένοι συγγενείς και φίλοι τώρα τους έμαθαν και οι …τηλεθεατές των μεσημεριανών εκπομπών!

  @ cacofonix

  Χωρίς παραξήγηση για την ετικέττα, η σκοπιά που βλέπεις τα πράγματα είναι η νεο-φιλελεύθερη με αρκετές δόσεις πατριωτισμού (φαινομενικά παράδοξο αυτό καθώς ο νεο-φιλελευθερισμός μετά τον κομμουνισμό απέκτησε νέο αντίπαλο τα «εθνικά σύνορα»). Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ έχουν σαφώς διαφορετικές θέσεις σε κάποια πράγματα (π.χ. για τη δημόσια παιδεία, τα δάση, κλπ) ενώ σε άλλα (ολυμπιακή, ασφαλιστικό) ταυτίζονται φαινομενικά. Από διαφορετικές σκοπιές όμως. Από μια κορπορατίστικη ο ένας (ΛΑΟΣ), από μια σοσιαλ-αριστερή (ή σοσιαλ-δημοκρατική για άλλους) ο έτερος (ΣΥΡΙΖΑ).
  Αν ταυτίζονται κάπου είναι στον καιροσκοπικό χαρακτήρα της πολιτικής τους πρακτικής και όχι στην ιδεολογία!

  Όσο για εκείνους «που εναντιωθήκαν στους φασίστες μόνο όταν τους την πέσαν» δεν θα αναφερθώ στο παράδειγμα των γερμανών κομμουνιστών που μαρτύρησαν στα χέρια των Ναζί στα διάφορα Νταχάου, ούτε στους Ιταλούς κομμουνιστές ή τον Ζαχαριάδη που δεν περίμενε τη μαμά Ρωσία για να σαλπίσει το κάλεσμα της Αντίστασης. Θα υπενθυμίσω μόνο τη γραμμή των «λαϊκών μετώπων» που υιοθετήθηκε τη δεκαετία του ’30 από την Κομιντέρν (σε αντικατάσταση της ακατανόητης γραμμής περί «σοσιαλφασισμού») πράγμα που δείχνει ότι έγκαιρα, πολύ πριν το 1941, είχαν κατανοήσει ότι η επερχόμενη σύγκρουση θα είναι με το φασισμό. Αυτό εξάλλου έδειχνε και η εμπλοκή στον Ισπανικό Εμφύλιο, όπου έγινε η πρόβα τζενεράλε αυτής της σύγκρουσης.

  Ψάξε πάντως και τα κομπρομί που είχε το«κράτος του ελεύθερο και απρόσκοπτου εμπορίου» με τους Ναζί τόσο πριν τον πόλεμο (ως αντιστάθμισμα της κομμουνιστικής επιρροής) όσο κυρίως μετά (πάλι …ως αντιστάθμισμα της κομμουνιστικής επιρροής 🙂 )

 8. Cacofonix Says:

  @εξαποδώ
  Συγνώμη αν καταχρώμαι το χώρο σου. Εγώ απλά μιλούσα για το σύμφωνο φιλίας Ρίμπεντορφ – Μολότωφ που υπογράφτηκε με τις ευλογίες των Στάλιν – Χίτλερ. (Αν δεν ταιριάζαν δε θα συμπεθεριάζαν.) Το γιατί έγινε, τι συνέπειες είχε, έχουν γραφτεί αρκετά δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Απλά θα τονίσω ότι εξυπηρετούσε τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΣΣΔ.

  Το θέμα με το Ζαχαριάδη είναι καυτό, κι αν το ανοίξουμε θα μιλάμε με τις ώρες.

  Ο ισπανικός εμφύλιος ήταν η πρόβα τζενεράλε, ή μια επίδειξη δύναμης κι ιμπεριαλισμού, από τις 2 πλευρές;

  Αυτό βέβαια είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, εκτός από τη χώρα μας.

  Στα δικά μας τώρα. Ειλικρινά πιστεύω ότι τα 2 κόμματα, πέρα από τα «εθνικά» δεν έχουν διαφορές στην ουσία τους… Οι δηλώσεις του Άδωνι με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό για παράδειγμα είναι αφοπλιστικά όμοιες. Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η επιλογή του λαϊκισμού σαν μέθοδος προσέγγισης κι από τα 2 κόμματα. Κι εμένα αυτή η προσέγγιση κάτι μου θυμίζει…

  Αν θέλεις να με ταμπελιάσεις, θα σου πω ότι μάλλον είμαι φιλελευθερος με την κλασσική – σαξωνική έννοια του όρου. Οι φιλελευθεροι είναι κατά παράδοση και πατριώτες, με την καλή έννοια του όρου. Αν όμως μου πεις τι είναι ο Μάνος κι ο Ανδριανόπουλος εγώ θα σε παραδεχτώ. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι είναι, κι έχω πολλά γραπτά τους στα οποία παραβαίνουν αρκετές από τις θεμελιώδης αξίες του φιλελευθερισμού. Τέλος πάντων κι αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: