Κουβέλης «ηπίως» μαινόμενος

Μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο Φ. Κουβέλης, εκ των διεκδικητών της αρχηγίας του ΣΥΝ (μαζί με τον Α. Τσίπρα), ξεκίνησε την εσωκομματική προεκλογική του εκστρατεία με μια μεγάλη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Εσπερία» (καθόλου τυχαίο το όνομα 🙂 ), όπου και παρουσίασε τις βασικές του απόψεις και τους άξονες, στους οποίους επιθυμεί να κινηθεί το κόμμα υπό την αρχηγίαν του. Φρόντισε, όμως, να διανθίσει την ομιλία του με λίγες αλλά περιεκτικές «μπηχτές», θυμίζοντας σε μερικές στιγμές την εσωκομματική αντιπαράθεση Γιωργάκη – Βενιζέλου πριν λίγο καιρό στο ΠΑΣΟΚ:

«Είναι αρνητικό φαινόμενο ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης ακόμα και αυτά που κινούνται φιλικά προς το κόμμα μας δεν κατοχυρώνουν την εύλογη δημοκρατική διαδικασία της ισηγορίας, της ισότιμης προβολής των απόψεων. Είναι αρνητικό ότι κάποια θέλουν να διαμορφώνουν αποφάσεις «πριν από μας για εμάς», ότι δείχνουν μεροληψία υπέρ της μιας άποψης, υπέρ κάποιων προσώπων.
Δεν βοηθά πουθενά αυτή η μεθοδολογία.
Αδικεί τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης και το λειτουργικό τους χαρακτήρα.
» (εδώ σε ρόλο «Γιωργάκη» που βάλλεται από τα ΜΜΕ)

«Στον Συνασπισμό είχαμε πάντα ζωντανή και έντονη κομματική ζωή. Αυτό δεν μας εμπόδιζε να αντιμετωπίζουμε τα κορυφαία μας ζητήματα με απολύτως συλλογικές πολιτικές διαδικασίες. Το αρχηγοκεντρικό μοντέλο δεν μας ταιριάζει. Σε καμία εκλογή προέδρου του κόμματος μέχρι σήμερα δεν είχαμε αιφνιδιασμούς και δαχτυλίδια.» (κι εδώ σε ρόλο «Βενιζέλου» που χλευάζει τα «δαχτυλίδια»)

«Το κεντρικό πρόβλημα, όσον αφορά το Κόμμα μας, είναι το παρατηρούμενο σοβαρό έλλειμμα πολιτικού προβληματισμού και πολιτικής συζήτησης στις οργανώσεις του…
…Aς μην επιτρέψουμε σε άλλες λειτουργίες να αντικαταστήσουν τη διασταύρωση και τη διαπάλη των ιδεών, ας βάλουμε φραγμό στις προσπάθειες η απλή διαχείριση να υποκαταστήσει την πολιτική.
» (Ωχ!)

«Ελπίζω τα μέλη του κόμματος να περάσουν σήμερα πέρα και πάνω από ό,τι θολώνει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Να περάσουν πέρα και πάνω από την παραπολιτική και να μείνουν στην επί της ουσίας πολιτική.
» (Ωχ, ωχ!)

«Θεωρώ ότι ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΝ πρέπει να διαθέτει και την κοινοβουλευτική ιδιότητα.
Αυτό βεβαίως δεν είναι θέμα αρχών.
Ένα άλλο ενδεχόμενο, θα έχει ως πιθανή εξέλιξη, τη δημιουργία πολλαπλών κέντρων αποφάσεων στο χώρο μας, και, επομένως, την απορρύθμιση και υποβάθμιση της λειτουργίας του κόμματος.
» (Αλέκο ακούς;)

Άρχισαν τα όργανα…

Advertisements

Ετικέτες: , ,

13 Σχόλια to “Κουβέλης «ηπίως» μαινόμενος”

 1. Rizobreaker Says:

  Άρχισαν τα όργανα δε θα πει τίποτα!!!
  Θα γελάσουμε!! 😉

  Άντε, καλή Πρωτοχρονιά!!

 2. Kostas Says:

  Εδώ και μία εικοσαετία επιχείρείται από τους μεγαλοεκδότες ανθρώπους των ΜΜΕ η διάλυση της πολιτικής μέσα απο την απαξίωση των ίδιων των πολιτικών προσώπων. Πολιτικοί κύρους αντικαταστάθηκαν, με εντολές άνωθεν, από νεανίσκους χωρίς ουσιαστικό και σταθερό πολιτικό υπόβαθρο, θεατρανθρώπους περιορισμένου βεληνεκούς, διάτοντες αθλητικούς αστέρες χωρίς πολιτική σοφία και υπόβαθρο, ενώ τα ΜΜΕ αυτοπροπαγανδίζονται ως η 4η εξουσία, σε μία πρωτοφανή πρόκληση κατάργησης της συνταγματικής τάξης, που τουλάχιστον αναγνωρίζει μόνο 3 εξουσίες. Επιδιώκεται η εξαγορά της λαϊκής βούλησης με ευτελή τρόπο. Πριν είναι αργά, ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Να απαιτήσει από τους χειριστές της δυναμικής του βούλησης να συμφωνήσουν στα αυτονόητα και λογικά, ( τα οποία ήδη δεν αποτελούν θέμα αντιπαράθεσης για τις προηγμένες δημοκρατίες), να θέσουν τις αποδεκτές βάσης που μπρεί να οικοδομηθεί το μέλλον μας και των παιδιών μας. Την εσωτερική διακόσμηση μπορεί να την αποφασίσουν μετά και κατά το δοκούν.
  Μέσα από τα παραπάνω ανάγω την πολιτική αξιολόγηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΝ. Εάν θέλουμε τη σοβαρότητα του πολιτικού λόγου που μπορεί να επιδιώκει ανάλογο πολιτικό προϊόν, ή τηλεοπτικούς αστέρες επιπέδου αποτυχημένου ανέκδοτου. Γιατί ακριβώς εκεί είμαστε : αγωνιούμε να ευχαριστηθούμε με το τέλος της ιστορίας αλλά διαπιστώνουμε οτι κακώς αφιερώσαμε χρόνο και προσοχή σε κάτι κενό και ανούσιο. Αντί ικανοποίησης πιστώνουμε τη λύπη και απογοήτευση

 3. erythros Says:

  Κι έτσι και γιουβέτσι, οι κοινωνικές και ταξικές αναφορές του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερές. Το σύστημα έχει ήδη δώσει θεσμικό ρόλο στο κόμμα αυτό. Το πα΄νε για χαλίφη στη θέση του χαλίφη (θυμηθείτε τ ί είχε πει ο Αλέκος: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε συνεργασία με το κέντρο το 177, δεν θα είχαμε προοδευτική κυβέρνηση του 1981. Και αυτό λίγες μέρες αφού είχε βγει στη φόρα η συζήτηση που είχε ο Τάσσος Παππάς της Ελευθεροτυπίας με τον Πάγκαλο, όπου ο δεύτερος είπε στον Πρώτο πως ο Ανδρέας του είχε πει πως τα περί εξόδου από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ δεν τα πίστευε, αλλά έπρεπε να τα λέει για να πάρει τις ψήφους των αριστερών. Ωραία πράματα σας λέω θά ‘ρθουνε πάλι…

 4. Error.gr Says:

  Εικόνες από το μέλλον

  Ο… προσυνεδριακός διάλογος στον ΣΥΝ ανάβει και ο Κουβέλης ζητάει από τα ΜΜΕ να είναι αντικειμενικά. Εγώ όμως έχω σε αποκλειστικότητα ε…

 5. sofistis Says:

  Η ψηφοθηρία είναι πολιτική χωρίς ήθος και νομίζω τελικά ότι ο Αλαβάνος επισημοποίησε την ψηφοθηρία.. Τώρα θα φανεί και η έλλειψη ήθους..

 6. faros Says:

  Αμερικανιές καθαρές ρεεεεεεε!!!!!!

 7. regimientocinqo Says:

  «Δεν βοηθά πουθενά αυτή η μεθοδολογία.
  Αδικεί τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης και το λειτουργικό τους χαρακτήρα.”

  Τί να του πεις τώρα του καημένου του Κουβέλη;Μα τόσο πια δεν καταλαβαίνει -δικηγόρος άνθρωπος – ότι τον πάνε σαν πρόβατο σε σφαγή;
  Κι εν πάσει περιπτώσει, δεν τον πολυπάω τον Τσίπρα αλλά όλα κι όλα: αν υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο στην διαφωνία τους, πάει καλά να το ακούσουμε. Αν το πρόβλημα του Κουβέλη είναι «γιατί δεν μας παίζετε κι εμάς τους μεγάλους» κάτσε στ’αυγά σου και πιές κανά τήλιο ρε μπάρμπα…

 8. rocean Says:

  Ο Κουβέλης αντί να την λέει στα κανάλια, καλό είναι δει τι Κόμμα φτιάξανε και οι Κομματικές διαδικασίες εξαρτιόνται από το τι παίζουν τα κανάλια… Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν… Ο αντικαπιταλισμός τους μάρανε…

 9. εξαποδω Says:

  Καλημέρα σε όλους!

  Και πού να δείτε τι λέει επί της ουσίας ο κυρ Κουβέλης! Παραθέτω το σύνολο της ομιλίας του για να δείτε και τα εκσυγχρονιστικά μαργαριτάρια που πετάει:

  Ομιλία Κουβέλη

  @ Kostas

  Έχεις μεγάλο δίκιο για την άνωθεν προωθούμενη «λατρεία της νεότητας» στην πολιτική. Όμως, αν διαβάσεις την παραπάνω ομιλία, θα δεις ότι πρόκειται για ένα αναμάσημα των ίδιων και ίδιων ,εν πολλοίς, φληναφημάτων, εδώ και μια εικοσαετία. Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται σοβαρός πολιτικός λόγος. Πάντως συνεπής στην «εκσυγχρονιστική» γραμμή του είναι. Και βέβαια, ακόμη περιμένουμε την ιδεολογική πλατφόρμα (εις μάτην;) του Αλέξη του Τρομερού…

 10. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Says:

  Τελικά, όλοι θυμούνται τις κομματικές διαδικασίες όταν νοιώθουν θύματα του παιχνιδιού στο οποίο συμμετέχουν. Όταν ο Φώτης ήταν προνομιακός συνομιλητής των ΜΜΕ ήταν όλα άψογα. Τώρα που βρήκαν φρεσκότερο κρέας, τα ΜΜΕ στράβωσαν.
  Τελικά για να μπεις στο ΣΥΝ πρέπει να πάρεις διαζύγιο από τη συνέπεια;

 11. Τυπάκι Says:

  @ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

  Σε ότι αφορά τον Κουβέλη, συμφωνούμε. Δυστυχώς επέδειξε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που θα περίμενε κανείς, με δεδομένη πάντα τη σταδιοδρομία και τη θέση του. Κρίμα.

  Όσο για τις προϋποθέσεις εισόδου στον ΣΥΝ, πέτυχες μόνο τη μια: σου διαφεύγει η δεύτερη, η έγγραφη υπόσχεση δηλαδή συνεργασίας με τις δυνάμεις του δικομματισμού και ΕΕ/πολυεθνικές.

  Δε θα σχολιάσω καν τα υπόλοιπα λεγόμενα, τα οποία κυμαίνονται από ευχαρίστηση για την «κατάντια» μέχρι καλέσματα για εξέγερση… Θα πω μόνο ότι καλό θα ήταν πριν βαφτίσουμε το παιδί, να περιμένουμε να γεννηθεί πρώτα.

  Αυτά τα ολίγα. Αποχωρώ να μη σας χαλάσω και τη διασκέδαση…

  http://typaki.wordpress.com/

 12. manitaritoubounou Says:

  Περιμένω να απαντήσει ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς και για ζητ΄’ηματα της παλιάς. Ενα τετοιο ερωτημα έθεσαν οι Πόντιοι και Αριστερα.

  Εκεί αφησα στοιχεία και για το δικό μου ρόλο…

 13. Γιώργος Says:

  Σοβαρός πολιτικός άνδρας με εμπειρία και γνώσεις αλλά η ανανέωση απαιτείται να γίνει με πιο ριζοσπαστικά μέσα και άλλο ύφος λόγου. Τσίπρας δαγκωτό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: