Ντόρα: Ναι στην αλλαγή συνόρων

«Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η περίπτωση του Κοσόβου είναι νομικά μοναδική και δεν πρέπει να δημιουργήσει προηγούμενο»

Παρατηρήστε πώς σε μια τόση δα προτασούλα κρύβεται η στρατηγική αλλαγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς την κατεύθυνση αποδοχής της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια. Τη δήλωση αυτή εκστόμισε η Ντόρα (ποιός άλλος;) Μπακογιάννη ενημερώνοντας, πριν λίγες ημέρες, τις επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Μέσα σε μια γραμμή η Ντόρα ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα υποκύψει στις πιέσεις ΗΠΑ και Ε.Ε. και θα αποδεχτεί την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Θα αποδεχτεί, δηλαδή, τον διαμελισμό ενός κυρίαρχου κράτους, της Σερβίας, που ήρθε σαν αποτέλεσμα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής (στην περίπτωσή μας, από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις). Παράλληλα, κουτοπόνηρα δρώντας, μας «διαβεβαιώνει» ότι ο διαμελισμός αυτός αποτελεί «ειδική περίπτωση» και δεν «πρέπει να δημιουργήσει προηγούμενο». Προσέξτε, «δεν πρέπει…», όχι «δεν θα…»!
Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, αποφασίστηκε να μην φέρει η Ελλάδα εμπόδια στο ανεξάρτητο Κόσοβο, αφήνοντας μόνη την Κύπρο να αντιστέκεται, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για μελλοντική ανεξαρτητοποίηση της Βορ. Κύπρου.
Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει, λοιπόν, για τα Βαλκάνια και με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης!

Μια ζωή τσάτσοι και προσκυνημένοι οι αφεντάδες μας…

Ετικέτες: , ,

16 Σχόλια to “Ντόρα: Ναι στην αλλαγή συνόρων”

 1. Vrennus Says:

  Το «αντάλλαγμα» φαίνεται να είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ. Βέβαια, με τέτοιους συνεταίρους ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου την κάνουν. Αυτά παθαίνει και κάνει όποιος δε μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του.

  Πάντως η καλή μας ΥΠΕΞ θα πρέπει να εξηγήσει ξεκάθαρα γιατί η περίπτωση Κοσόβου είναι νομικά 😯 μοναδική και δεν πρέπει να είναι παράδειγμα πχ. για τους Φλαμαδούς, τους Βάσκους ή τους Σκώτους. Ή για τους Ρώσους της Ουκρανίας. Ή για τους Σέρβους της Βοσνίας – που μάλλον περιμένουν να διακηρύξουν τη δική τους ανεξαρτησία αμέσως μόλις οι Κοσοβάροι ανακηρύξουν τη δική τους. Κι αν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι συμφωνήσουν μαζί της, ε, τότε να πάω πάσο.

 2. εξαποδω Says:

  @Vrennus

  Γιατί αυτοί είναι οι ευσεβείς πόθοι της θα απαντούσε κάποιος, αν και αμφιβάλλω αν είχε ποτέ ευσεβείς τέτοιους!
  Το πιθανότερο είναι ότι απλά περιγελά τη λογική μας η ταλαντούχος πολιτικός! 👿

 3. παρτιζανα Says:

  Είναι το δούλοι, που στηρίζουν αυτό το έκτρωμα, το ανεξάρτητο Κόσοβο, ενώ ξέρουν τι προβλήματα θα δημιουργήσει, όχι μόνο στην Κύπρο και σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά σε μια απόσταση μερικών ωρών από τα σύνορα της χώρας τους! Προδότες μια ζωή!ζώα!

 4. erythros Says:

  Άντε και στα δικά μας (ακούτε οι Ηπειρώτες;)

 5. mavro.fws Says:

  Από τα μέχρις στιγμής δεδομένα φαίνεται πως στην πρόσφατη σύνοδος των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες
  και στην εκεί συνάντηση της Ντόρας Μπακογίαννη με την Κοντολίζα Ράις (με πρόσκληση της δεύτερης) ενορχηστρόθηκε
  η διασύνδεση μιας εύκαμπτης κυβερνητικής θέσης στο Κόσσοβο (ένταξη της στο ατλαντικό μπλοκ των μονομερών αναγνωρίσεων) με αντάλλαγμα μια πιο «εύκαμπτη» αμερικάνικη στάση «νουθεσιών» προς τη FYROM.

 6. εξαποδω Says:

  @παρτιζάνα

  Χώσ’ τους κι άλλα! Δεν καταλαβαίνουν, όμως, οι χοντρόπετσοι…

  @ ερυθρός
  😯

  @ μαύρο φως

  Ακούγεται έντονα αυτό το σενάριο, πράγματι.
  Πάντως είναι σίγουρο ότι η στάση των δικών μας θα είναι …εύκαμπτη! 🙂
  Των ΗΠΑ μπορεί απλώς …ευέλικτη!

 7. Πόντος και Αριστερά Says:

  …..στον πραγματικό Πόντο (στη βορειοανατολική Τουρκία) κάτι γίνεται:

  http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/12/14/14-12-2007/

 8. manitaritoubounou Says:

  Μετα το Κόσσοβο έχει σειρά το Κουδιστάν;

 9. underinformation Says:

  Η κατάσταση στο Κόσοβο είναι λίαν επικίνδυνη γιά την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και ενδεχομένως γιά την έναρξη ενός νέου βαλκανικού πολέμου.
  Οι δηλώσεις της dora απηχούν τις απόψεις των δυτικών κυβερνήσεων που υποστηρίζουν τήν μοναδικότητα της περίπτωσης Κόσοβο.
  Η επιχειρηματολογία αυτή θεωρείται ικανή και αρκετή γιά να δικαιολογήσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου και παράλληλα να ανασχέσει τις επιθυμίες ανεξαρτητοποίησης άλλων περιοχών.
  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός απο τα σενάρια περί μεγάλης Αλβανίας με συνέπεια και την διεκδίκηση της λεγομένης Τζαμουριάς από την Ελλάδα για να ενωθεί με την μεγάλη Αλβανία(απίθανο σενάριο?) πρόβλημα δημιουργείται γιά τα κατεχόμενα απο τους Τουρκους Κυπριακά εδάφη τα οποία θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά ταυτόχρονα η Τουρκία θα εχει να αντιμετωπίσει την ανεξαρτητοποίηση των κουρδικών εδαφών.
  Η όλη κίνηση ουσιαστικά στρέφεται εναντίον της Ρωσίας η οποία υποστηρίζει την Σερβία και το τελευταίο που θέλει είναι να εμπλακεί.
  Η Τουρκία όπως δηλώνουν τουρκοι επίσημοι θα αναγνωρίσει το Κόσοβο με όποιο κόστος μπορεί να έχει σε σχέση με τους Κούρδους.
  Η μόνη αντίδραση της Ρωσίας -εκτός απο την στρατιωτική που μάλλον αποκλείεται-θα είναι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας διαφόρων περιοχών στο μαλακό υπογάστριο της δηλ.της Transdniestria στήν Moldova, της Abkhazia και της South Ossetia στην Georgia και του Nagorno Karabakh στο Azerbaijan περιοχών που είναι κοντά στήν Τουρκία.
  Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναγνώριση του Κοσόβου σε αντάλλαγμα της μετατόπισης χρονικά του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων δηλ. γιά το τίποτε.
  Καί ενδεχόμενα γιά να απαλύνει τις εντυπώσεις γιά την αγορά των Ρωσικών όπλων.
  Καί δεν είναι η dora που ασκεί μόνη της πολιτική εξωτερική.Η πολιτική αυτή ασκείται απο τον ίδιο τον Καραμανλή αλλά την αφήνει-αφου τις έδωσε οδηγίες-να λέει τα δικά της γιατί δεν τον βλάπτει πρός το παρόν.

 10. apasxolisi Says:

  Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…

  Ενημέρωσε Άτομα Που Επικοινωνείς Για Τo Blog http://apasxolisi.wordpress.com Χρησιμοποίησε Αυτό Το Blog Να Καταγγείλεις Η Να Ενημερωθείς Για Εργασιακά Θέματα Επικοινωνήστε μαζί μου με τα email:apasxolisi_blog@yahoo.gr Είναι Μια Ανοικτή Και Online Social Network Σελίδα Διαμαρτυρίας Και Αποκάλυψης Στη Κοινή Γνώμη .. Της Πρωτοφανούς Απόλυσής Μου

 11. a8lios Says:

  Εγώ θα αναφέρω απλά όσα έγραφε χτες ο Μπογιόπουλος στο Ριζοσπάστη και με καλύπτουν πλήρως:

  Η Ελλάδα αφήνει να διαρρέει ότι η θέση της για το Κοσσυφοπέδιο στο πλαίσιο της ΕΕ θα κινηθεί στη γραμμή ότι «δε θα είναι η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία χώρα της ΕΕ που θα αναγνωρίσει το Κόσσοβο». Πρόκειται για πολιτική στάση που το ζύγι της Ιστορίας την κατατάσσει δίπλα σε άλλες «λαμπρές» στιγμές, όπως οι συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, σχέδιο Ανάν κλπ.

  Η Ελλάδα, αντιθέτως, θα όφειλε να είναι η χώρα που πρώτη και κατηγορηματικά θα αρνείτο την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου και η τελευταία που θα διανοείτο ποτέ να συνηγορήσει στην «ανεξαρτητοποίησή» του.

  Η κυρία Μπακογιάννη, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου (γνωστός ο ρόλος του την περίοδο των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας) οφείλουν να απαντήσουν:

  * Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον – ειδικά σε μια εποχή «ιδιωτικών επισκέψεων» Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη -υπαγορεύει την επέμβαση ξένων χωρών στα εσωτερικά άλλου κράτους στο όνομα της «προστασίας μειονοτήτων»;
  * Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον – ειδικά μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες κατοχής της Κύπρου – υπαγορεύει την αποδοχή της ντε φάκτο απόσπασης εδαφών ενός κράτους με την τακτική της στρατιωτικής εισβολής;
  * Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον – ειδικά σε μια περίοδο που εντείνονται οι διεργασίες αναβάθμισης του ψευδοκράτους – υπαγορεύει την ντε γιούρε νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας που παίρνει τη μορφή «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» (άλλοτε με «Στελθ» και βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κι άλλοτε με τον «Αττίλα») μέσω της αναγνώρισης «ανεξαρτησίας» και διεθνούς οντότητας σε εδάφη που έχουν αποσπαστεί με τη βία από κυρίαρχα κράτη;
  * Ποιο ελληνικό «εθνικό» συμφέρον – ειδικά σε μια εποχή που τα σύνορα αμφισβητούνται και που η Ελλάδα υποτίθεται πασχίζει να αντιμετωπίσει «αλυτρωτισμούς» τύπου Σκοπίων -υπαγορεύει τη συνέργεια σε κινήσεις που θέτουν σε αχρηστία αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως ακόμα κι αυτή η 1244, που ορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι τμήμα της Σερβίας;

 12. εξαποδω Says:

  @μανιτάρι

  Μάλλον η Κατεχόμενη Κύπρος και η …Θράκη!

  @underinformation

  Η δυναμίτιδα μπήκε. Το φυτίλι, επίσης. Μένει το σπίρτο…

  @άθλιος

  Εξαιρετική, ως συνήθως, η ανάλυση του Μπογιόπουλου!

 13. silia Says:

  Κι αμέσως μετά την Κύπρο , (Βόρειος) , έρχεται η σειρά της Θράκης …. Θα με θυμηθείτε ….
  Μακάρι να μη με θυμηθείτε ….

 14. erythros Says:

  @εξαποδώ, για την Ήπειρο: UCC («απελευθερωτικός στρατός τσαμουριάς»).

 15. εξαποδω Says:

  Αμ’ το κατάλαβα. Γι’ αυτό και «γούρλωσα» τα μάτια.

 16. Μαρκ Says:

  H Κ DORA ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ,ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΙΑ,ΙΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. ΣΕΡΒΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: