Ήταν ο Σαρκοζί συνεργάτης της Μοσάντ;

inter01.jpg

Οι περιπέτειες του γάμου του και το διαζύγιο από τη Σεσίλια, παρ’ όλο που μονοπώλησαν τα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν τα μόνα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
Σαν βόμβα έσκασε το δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας «Φιγκαρό» (Le Figaro), στις 12 Οκτωβρίου, με το οποίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια περίεργη καταγγελία που αφορά στη στρατολόγηση του νεαρού Σαρκοζί από τη Μοσάντ, τη δεκαετία του ’80! (Για τους γαλλομαθείς, το άρθρο ΕΔΩ)
Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της περασμένης άνοιξης, που έδωσαν τη μεγάλη νίκη στον Σαρκοζί, σε εκατό ανώτερους αξιωματούχους της Δημόσιας Ασφάλειας, έφτασε ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό γράμμα, στο οποίο ο Σαρκοζί εμφανιζόταν να είναι «σαγιάν» («sayan»), δηλαδή πολίτης του εξωτερικού – συνεργάτης της Μοσάντ. (Με την εβραϊκή λέξη αυτή, χαρακτηρίζονται πολίτες χωρών εκτός του Ισραήλ, συνήθως Εβραίοι της διασποράς, οι οποίοι βοηθάνε την Μοσάντ στις εκεί αποστολές της. Να θυμίσουμε ότι ο εκ μητρός παππούς του Σαρκοζί ήταν Έλληνας Εβραίος από τη Θεσσαλονίκη).
 Στο ανώνυμο γράμμα δίνεται η πληροφόρηση ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μεναχίμ Μπέγκιν, έδωσε το 1978 εντολή να διεισδύσει η Μοσάντ στο Γκωλικό κόμμα (UMP). Τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος -οι οποίοι κατονομάζονται- μετατράπηκαν σε συνεργάτες της Μοσάντ, ενώ ο τέταρτος που προσεγγίστηκε και συνεργάστηκε ήταν ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Νικολά Σαρκοζί, το 1983. Επικεφαλής της επιχείρησης διείσδυσης στο UMP ήταν ο αρχικατάσκοπος Ραφαέλ Εητάν (Rafael Eytan).
Η καταγγελία, παρ’ όλο που κοινοποιήθηκε σε εκατό ανώτερα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, «κουκουλώθηκε», εν όψει των προεδρικών εκλογών, ώστε να μην γίνει ζήτημα προεκλογικής αντιπαράθεσης. Στη συνέχεια η αστυνομία, εντυπωσιασμένη από το γεγονός ότι κάποιος γνώριζε όλες αυτές τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ξεκίνησε έρευνα εντοπισμού του αποστολέα. Η «δουλειά», όμως, ήταν άκρως επαγγελματική, καθώς το μόνο που κατάφεραν να εντοπίσουν ήταν το ίντερνετ καφέ από το οποίο είχαν σταλεί τα γράμματα και τίποτε άλλο. Ούτε ίχνη DNA, ούτε αποτυπώματα ή κάποιο άλλο στοιχείο για τον αποστολέα.
Στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών πιστεύουν ότι πρόκειται για προβοκάτσια, μάλλον ακροδεξιών κύκλων, για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και την εικόνα του τότε υποψηφίου Προέδρου. Όμως, ο Γενικός Εισαγγελέας, έδωσε διαταγή να συνεχιστούν οι έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, με αποτέλεσμα η περίεργη υπόθεση να έρθει στη δημοσιότητα.
Ένα ακόμη στοιχείο είναι, ότι το άρθρο αυτό της «Φιγκαρό» δημοσιοποιήθηκε τις ημέρες που προετοιμαζόταν το επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, στη Γαλλία, για να συζητήσει το θέμα των πυρηνικών του Ιράν και της Χεζμπολά με τον Σαρκοζί. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν τη σύμπτωση…
Στο εσωτερικό της χώρας, η αποκάλυψη προκάλεσε την οργή των Μουσουλμάνων, οι οποίοι νιώθουν ότι δικαιώνονται και ότι έτσι εξηγείται η αντι-μουσουλμανική στάση του Σαρκοζί ως Υπουργού Εσωτερικών, η οποία είχε προκαλέσει τα γνωστά επεισόδια στα λαϊκά προάστια του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων. Οι Εβραίοι της Γαλλίας, μάλλον βρίσκονται σε αμηχανία, καθώς την αρχική ολόπλευρη προεκλογική στήριξη που είχαν προσφέρει στο Σαρκοζί και τις θριαμβολογίες για την εκλογή του, διαδέχτηκαν εσχάτως ο σκεπτικισμός και η απογοήτευση, καθώς θεωρούν ότι ο νέος Πρόεδρος ακολουθεί την πάγια φιλο-αραβική πολτική των γαλλικών κυβερνήσεων. Και τώρα έρχεται αυτό…
«Sayan», λοιπόν, ή θύμα προβοκάτσιας;
Το ερώτημα αυτό, μαζί με τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τις αιτίες του διαζυγίου του, θα ακολουθούν για αρκετό καιρό των Νικολά Σαρκοζί ως πρόσωπο. Ούτως ή άλλως οι Γάλλοι εργαζόμενοι τον έχουν κατά καπνού εξαιτίας της προσπάθειας μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος (κάτι μας θυμίζει αυτό) κι έχουν ήδη ξεκινήσει, αποφασισμένοι για σκληρή σύγκρουση, τους αγώνες τους.

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

6 Σχόλια to “Ήταν ο Σαρκοζί συνεργάτης της Μοσάντ;”

 1. frankiethecat Says:

  χα χα , δηλαδη πόσα πρακτόρια έχουν τα παιδιά εν Ελλάδι;;
  Ο Κουσνέρ όλως τυχαία έκανε τη δήλωση περί Ιράν και πολέμου … εμ κατί λένε και για τον Μπουγιούκανιτ … όχι ακριβώς αλλά παραπλήσιο σκηνικό εν δράσει … δύσκολη εποχή για δημοκράτες με ευαισθησίες, τους εκβιάζουν οι Ισλαμοφασίστες ενώ οι άλλοι απλά τους καίνε … http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_492246_26/08/2006_195406

 2. gregykapogeorge Says:

  Για να χαίρει τέτοιου «σεβασμού» από τους περισσότερους των ελλήνων πολιτικών (που δεν χωνεύουν συνήθως ούτε τ’ άντερά τους…) σκέψου πόσοι είναι «συστρατιώτες»…

 3. frankiethecat Says:

  @ gregykapogeorge

  οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί αποδίδουν … στην Ελλάδα είμαστε στη δεύτερη γενιά, με ένταση στις προσλήψεις μετά το 90, όλως τυχαίως .
  Το θέμα είναι ότι καίνε τον Σαρκοζί για παραδειγματισμό των άλλων, τώρα βέβαια δεν θα έβγαινε προς τα έξω αν η Γαλλική Δικαιοσύνη σιωπούσε αλλά γίνεται ;; Ότι έχει σχέση με απονομή δικαιοσύνης είναι ασφυκτικά ελεγχόμενο παντού. Είναι το προτελευταίο τους οχυρό , μετά έρχονται τα στρατά …

 4. gregykapogeorge Says:

  @ frankie

  Σωστά! Εσχάτως επληροφορήθην και την σχέση που έχουν στη χώρα μας με τα καζίνο σαν μέσο χρηματοδότησης αλλά και εκμαυλισμού, λές και θέλουν να δικαιώσουν τα «πρωτόκολα» και τον Λιακο…

 5. εξαποδω Says:

  Εμένα πάντως η ιστορία μου θυμίζει «μήνυμα» να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Σαρκοζί περί αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας».

 6. frankiethecat Says:

  @ εξαποδω

  έτσι για να είναι καταγραμμένο, δεν θα αργήσει η εποχή που τον Σαρκοζί θα τον αντιμετωπίζουμε σαν την περίπτωση του υιού και προέδρου Μπούς .
  Θα απολαύσουμε ένα ατελείωτο σούργελο, είναι χειρότερος και απο τον Σίλβιο… είπαμε είναι η εποχή της κωλοτούμπας να «κυβερνήσει».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: