Υπερδύναμη Ι: Οι ανασφάλιστοι

Το 2006, ο αριθμός των ανασφάλιστων Αμερικανών έφτασε στο ύψος ρεκόρ των 47 εκατομμυρίων ατόμων! Σημειώθηκε, έτσι, μια αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με το 2005.
Ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ είναι η αύξηση των παιδιών χωρίς ασφάλιση υγείας από το 10,9% του παιδικού πληθυσμού το 2005, στο 11,7% το 2006! Ποσοστό που σημαίνει ότι 8,7 εκατομμύρια παιδιά (κάτω των 18 ετών), που ζουν στην μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη, είναι ανασφάλιστα.
Η δραματική επιδείνωση αυτών των μεγεθών οφείλεται στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών τα τελευταία χρόνια, η οποία προκάλεσε περικοπές σε ομοσπονδιακά και πολιτειακά προγράμματα ασφάλισης υγείας (Medicaid, SCHIP, κλπ), τα οποία κάλυπταν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και ιδιαίτερα τα παιδιά. Ενδεικτικό της χειροτέρευσης είναι, ότι πριν από 15 χρόνια οι ανασφάλιστοι πολίτες ήταν 37 εκατομμύρια.
Πριν λίγες μέρες, στις 3 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Μπους έθεσε βέτο στην επέκταση των προγραμμάτων παιδικής ασφάλισης (SCHIP), παρ’ όλο που το 72% των Αμερικανών ήταν υπέρ της! Ο απίστευτος αυτός εγκληματίας αρνήθηκε σε περίπου 4 εκατ. παιδιά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, που ήδη καλύπτει 6,6 εκατ. παιδιά. Η αιτιολογία του ήταν ότι έτσι θα ωφελούνταν και παιδιά με μεγαλύτερο εισόδημα από το επίσημο όριο φτώχειας. Παράλληλα, έκανε δήλωση νεο-φιλελεύθερης νομιμοφροσύνης λέγοντας ότι, «Πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα υγείας και όχι στην λειτουργία του συστήματος υγείας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση». Στην πραγματικότητα ο Μπους υποστήριξε τα συμφέροντα του λόμπυ των ασφαλιστικών κολοσσών που λυμαίνονται την υγεία στις ΗΠΑ καθώς και των βιομηχανιών καπνού, καθώς τα χρήματα για την επέκταση της παιδικής ασφάλισης θα προέρχονταν από την φορολόγηση των τσιγάρων!

Ετικέτες: , , , , ,

Ένα Σχόλιο to “Υπερδύναμη Ι: Οι ανασφάλιστοι”

  1. erythros Says:

    Προκαλεί θλίψη, αλλά ήταν αναμενόμενο:αδιαφορούν και σκοτώνουν τα παιδιά σε άλλες χώρες, θα έφτανε η ώρα που θα αδιαφορούσαν και θα σκότωναν τα δικά τους παιδιά. Το κεφάλαιο είναι αδηφάγο και δεν έχει παρτίδα (οι προλετάριοι αγωνίζονται να αποκτήσουν).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: