Κουφάλα Αδόλφε κι όμως την θυμόμαστε!

500px-wegner-dsc_0124.jpg

«…Έχω εκδώσει την διαταγή – και θα στείλω στο εκτελεστικό απόσπασμα οποιονδήποτε εκστομίσει έστω και μια λέξη κριτικής – ότι ο πολεμικός μας στόχος δεν εντοπίζεται στο να φτάσουμε κάποιες συγκεκριμένες γραμμές, αλλά στην φυσική καταστροφή του εχθρού. Αναλόγως, έθεσα σε ετοιμότητα τις Μονάδες Θανάτου – προς το παρόν μόνο στην Ανατολή – με εντολές να θανατώνουν χωρίς έλεος και οίκτο άνδρες, γυναίκες και παιδιά Πολωνικής καταγωγής και γλώσσας. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε τον Ζωτικό Χώρο που χρειαζόμαστε. Εξάλλου, ποιος θυμάται σήμερα την εξολόθρευση των Αρμενίων;«

Απόσπασμα ομιλίας του Χίτλερ προς την ηγεσία της Βέρμαχτ, σε μυστική σύσκεψη στο Ομπερσάλτζμπεργκ, στις 22 Αυγούστου του 1939, μια εβδομάδα πριν την κεραυνοβόλο επίθεση στην Πολωνία, η οποία απετέλεσε και την αφορμή για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η φωτογραφία είναι από το Αρχείο Φωτογραφιών της Αρμενικής Γενοκτονίας

Η μετάφραση του αποσπάσματος της ομιλίας του Χίτλερ έγινε από τα αγγλικά. Στα γερμανικά είναι ως ακολούθως:
«Ich habe den Befehl gegeben – und ich lasse jeden füsilieren, der auch nur ein Wort der Kritik äußert – daß das Kriegsziel nicht im Erreichen von bestimmten Linien, sondern in der physischen Vernichtung des Gegners besteht. So habe ich, einstweilen nur im Osten, meine Totenkopfverbände bereitgestellt mit dem Befehl, unbarmherzig und mitleidslos Mann, Weib und Kind polnischer Abstammung und Sprache in den Tod zu schicken. Nur so gewinnen wir den Lebensraum, den wir brauchen. Wer redet heute noch von der Vernichtung der Armenier?»

Advertisements

Ετικέτες: ,

8 Σχόλια to “Κουφάλα Αδόλφε κι όμως την θυμόμαστε!”

 1. erythros Says:

  Επίσης, σαν σήμερα λεφτερώθηκε η Αθήνα από τους Ναζί. Ούτε αυτό το ξεχνάμε.

 2. εξαποδω Says:

  Σωστός ερυθρέ!

 3. Pan Says:

  Ευτυχώς που μας το θύμισες ερυθρέ.

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί άνθρωπος (ναι, και ο Χίτλερ άνθρωπος ήταν) να δίνει τέτοιες διαταγές.

 4. enallaks&antistrofws Says:

  Χορός θανάτου στα όρια της ακροβασίας και κτηνοβασίας….

 5. Πόντος και Αριστερά Says:

  Mπράβο για το κείμενο!!!

  Έχεις μήπως παραπομπή του συγκεκριμένου αποσπάσματος;

  Και μια διαπίστωση από την περιπλάνηση στο Αρχείο Φωτογραφιών: Η φωτογραφία της πορείας εκτοπισμένων που έχει ως λεζάντα απλά
  «φωτογραφία γενοκτονίας» αφορά Έλληνες του Πόντου της περιοχής Χαρπούτ….

 6. εξαποδω Says:

  @Π&Α

  Ευχαριστώ.
  Με εντυπωσίασε η αποκάλυψη για τη φωτογραφία που λες.
  Ο σύνδεσμος είναι http://www.armenian-genocide.org/hitler.html

 7. Πόντος και Αριστερά Says:

  Δυστυχώς και στους λαούς που υπέστησαν γενοκτονία υπάρχει η προσπάθεια μονοπώλησης.

  Έτσι:

  -Οι Εβραίοι ενοχλήθηκαν αρχικά πολύ με την επιμονή των Αρμενίων στη δικιά τους Γενοκτονία και την ποινικοποίηση της άρνησής της. Ήθελαν το μονοπώλιο. Βέβαια, μεμονωμένοι Εβραίοι διανοούμενοι στήριξαν τους Αρμένιους. Αυτό άλλαξε τελευταία με τη στροφή του εβραϊκού λομπι στις ΗΠΑ, η οποία (στροφή) βοήθησε να βγει η γνωστή απόφαση…

  -Οι Αρμένιοι με τη σειρά τους, ενοχλήθηκαν όταν ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια οι προσπάθειες για ανάδειξης της Γενοκτονίας του Πόντου. Δεν φάνηκε να είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τις προσπάθειες των Ποντίων. Επίσης, παρόλες τις κατά καιρούς οχλήσεις από τις ποντιακές οργανώσεις, χρησιμοποιούν συστηματικά το λεγόμενο χάρτη του Οιίλσον, στον οποιο ο ανατολικός Πόντος (από την Τρίπολη έως το Ρίζαιον) περιλαμβάνεται στα όρια της διεκδικούμενης (τότε) Αρμενικής Δημοκρατίας.

  -Οι Πόντιοι (παρότι αποτελούν υποομάδα των Ελλήνων της Ανατολής) αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους Μικρασιάτες για τη διεκδίκηση της ενιαίας Γενοκτονίας τωνΕλλήνων στην Ανατολή. Το «πνεύμα Μιχάλη Χαραλαμπίδη» καθόρισε τα στερεότυπα μ’ έναν εξαιρετικά αβτιδραστικό τρόπο. Έτσι, παρότι ο ελάχιστος αριθμός θυμάτων του ελληνισμού της Ανατολής είναι 800.000 άτομα, εν τούτοις καθιερώθηκε στα ποντιακά επιχειρήματα ο αριθμός των 350.000 ατόμων. Η συμπεριφορά αυτή έχει οδηγήσει στη θέσπιση δύο ξεχωριστών Επετείων για τη Γενοκτονία (19 Μάη για τον Ποντο, 14 Σεπτέμβρη για το σύνολο της μικράς Ασίας). Φυσικά η συμπεριφορά αυτή δέχεται σκληρή κριτική εντός του ποντιακού χώρου και όσο υποχωρεί η επιρροή της Ομάδας Χαραλαμπίδη, τόσο υποχωρεί και η αντιδραστική αυτή προκατάληψη.

  Πάντως, όσον αφορά τα ελληνικά πράγματα, βασική αιτία των δυσπλσιών είναι η αδιαφορία του υπόλοιπου ελληνικού χώρου, καθώς και της διανόησης της λεγόμενης «πατριωτικής Αριστεράς» να ασχοληθεί και να υιοθετήσει τα ζητήματα αυτά.

  Στο σημείο αυτό βρισκόμαστε στον αντίποδα τόσο τωνΑρμενίων, όσο και των Εβραίων!!!!!!!

 8. εξαποδω Says:

  @ Π&Α
  Για την αδιαφορία του ελλαδικού πολιτικού κόσμου νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Τώρα, αν η λεγόμενη «πατριωτική αριστερά» θεωρείς ότι αρνείται να ασχοληθεί με το ζήτημα, φαντάσου τι γίνεται με την υπόλοιπη… 🙂
  Επί τη ευκαιρία, ρίξε μια ματιά στο ιστολόγιο αυτό και στην ιδιάζουσα δημοσίευση και το άρθρο που περιέχει. Το συγκεκριμένο ιστολόγιο είναι από τα πιο δημοφιλή με «ειδίκευση» στον αντι-ιμπεριαλισμό και ζητήματα της Μ. Ανατολής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: