Γιατρέ, τα χάπια μου…

Σε προηγούμενη δημοσίευση, με τον τίτλο Τι σημαίνει «τέλος του δικομματισμού»;, είχα περιγράψει την «περίεργη» αντίληψη του Αλαβάνου και του ΣΥΝ για τον δικομματισμό και το επερχόμενο «τέλος» του. Στο διάλογο που ακολούθησε, κάποιοι φίλοι αναγνώστες με θεώρησαν προκατειλημμένο, ίσως και εμπαθή.
Πριν, όμως, αλέκτωρ λαλήσει τρις, διαβάζουμε στην «Αυγή» της 14ης Αυγούστου πρωτοσέλιδο κείμενο, με ύφος κωδικοποιημένου συνθήματος προεκλογικής γραμμής, στηριγμένο σε όσα είπε την προηγουμένη ο Αλαβάνος μετά την συνάντηση του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και με τον απίστευτο τίτλο:

«Να ηττηθεί η ΝΔ, να απελευθερωθούμε από τον δικομματισμό» !!!!
(τα θαυμαστικά δικά μου).

Κάθησα και σκέφτηκα, αμφιβάλλοντας πια για την διανοητική μου κατάσταση:
Πώς θα ηττηθεί η ΝΔ και ταυτόχρονα θα απελευθερωθούμε από το δικομματισμό; Αφού αν ηττηθεί η ΝΔ, θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, ο έτερος πόλος του δικομματισμού. Άρα άτοπον! Για να απελευθερωθούμε από τον δικομματισμό πρέπει να υποστούν πανωλεθρία τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο η ΝΔ… Εκτός κι αν τα πολιτικά μαθηματικά του Αλαβάνου είναι διαφορετικά από τα δικά μας, των κοινών θνητών ή αποφάσισε τελικά να βάλει υποψηφιότητα από τώρα για δελφίνος του Γιωργάκη.
Μετά το ξανασκέφτομαι και λέω, «δεν μπορεί, κάποια λύση θα έχει η εξίσωση του συνθήματος». Και τελικά, νομίζω ότι την βρήκα, βήμα-βήμα!

Χάνει η ΝΔΚερδίζει το ΠΑΣΟΚ με μικρή διαφορά – Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση – Τσουπ, υπουργός ο …Παπαδημούλης!

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω: «Γιατρέ, τα χάπια μου και …γρήγορα!»

Επειδή εγώ έχω αποκτήσει την ρετσινιά του εμπαθούς, μπορείτε να διαβάσετε και το καυστικό άρθρο του Γιάννη Παρασκευόπουλου στην «Ελευθεροτυπία» του Σαββάτου, για το ίδιο θέμα.

Advertisements

18 Σχόλια to “Γιατρέ, τα χάπια μου…”

 1. gregykapogeorge Says:

  Γενικότερα τα παιδιά έχουν πρόβλημα με την εκφορά του «ορθού λόγου»

  Άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα θα ήθελαν να πούν και άλλα μαρτυράνε…

 2. Pan Says:

  Είτε συμβαίνουν αυτά που γράφεις, είτε είσαι εμπαθής!
  Ή μήπως δασκάλα σου έμαθε μαθηματικά;

 3. φιλαλήθης Says:

  Ωραίο το εύρημα, αλλά τις προάλλες που διάβαζα επί τροχάδην, αγαπητέ eksapodo (συγχαρητήρια για το αξιόλογο ιστολόγιον!) το άρθρο αυτό στην «Ε» , σκεφτόμουν το εξής:
  ότι αυτό: «Επιπλέον, με τη γνωστή μανία τους να βλέπουν παντού δικομματισμό, νεοφιλελεύθερη επέλαση και αδίστακτη παγκοσμιοποίηση»

  και τα υπονοούμενα, ότι είναι …ψυχασθενείς είτε είναι αντιγραφές(συνειδητές ή μη) είτε ταυτίσεις με τους γνωστούς οικτρούς χαρακτηρισμούς για τους μη-«νεοφιλελευθέρους» επί δεκαετίας ’80 (πριν …διπλασιαστεί η ανεργία, δηλαδή και εκτιναχθεί η ψαλίδα στο ύψος της βικτωριανής εποχής, όπως υπενθυμίζει ο Τσόμσκυ)στην θατσερική Αγγλία της γνωστής πιστής στην θρησκεία της Αγοράς «σιδηράς κυρίας». Οι θατσερικοί έλεγαν, ότι πρέπει όλοι αυτοί που δεν πίστεψαν, ότι το «Τέλος της Ιστορίας» ήλθε με τον νεοφιλελευθερισμό(όπως το διετύπωσε το ’92 ο Φουκουγιάμα, παραλάσσοντας τον Μαρξ) να πάνε στο «loony bin», δηλαδή στο …φρενοβλαβοκομείον… Μάλιστα, τα ίδια μας είπε παλαιότερα από το «Βήμα» και ο κ.Πρετεντέρης, ο εμπαθέστατος αυτός «αντικομμουνιστής», που, όταν το Κ.Κ.Ε. εξέφραζε την πραγματικότητα μιλώντας(εξακολουθητικά) για κυριαρχία μονοπωλίων στην αγορά, που την κάνουν ανελεύθερη, τελείως ασύμφορη για τους καταναλωτές, ανεπίδεκτη εισόδου άλλων μικροεπιχειρηματιών κ.λπ., πράγμα που συμβαίνει κατά κόρον, ακόμη και στην Αμερική (έτσι π.χ. εξηγείται η περιουσία του Γκέητς, λίγο κάτω από τους …G8- τα πλουσιότερα κράτη παγκοσμίως- προ μερικών ετών, με τα τεράστια υπερκέρδη που αποκόμισε εξηγείται από μονοπωλιακές νοθεύσεις του ουτοπικού «ελεύθερου ανταγωνισμού» που ευαγγελίζεται το νεοφιλελεύθερο δόγμα), έλεγε, ότι λίγο τους …έχει στρίψει και έτσι εξηγείται η συμπεριφορά τους…

  Επίσης, το ότι παντού βλέπουν νεοφιλελεύθερη επέλαση και παγκοσμιοποίηση λανθασμένα, είναι πολύ μεγάλη ανοησία ή χονδροειδής αμάθεια… Όπως παλαιότερα ο κεϋνσιανισμός(η «κεϋνσιανή αριστερά»), από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, εθεωρείτο «οικονομική ορθοδοξία»(στα πανεπιστήμια, στις οικονομικές πολιτικές κ.λπ., κ.λπ….), έτσι εδώ και κάποια χρόνια, το ίδιο συμβαίνει με τον νεοφιλελευθερισμό, ένα ιδιότυπο είδος συνδυασμού «κρατισμού»(προστατευτισμού των …μεγαλοεπιχειρήσεων) και ασύδοτης αγοράς, ο οποίος σίγουρα κυκλοφορεί σε αρκετές μικροπαραλλαγές… Για αυτόν τον λόγο έχουν συσταθεί τόσα και τόσα think tanks ανά τον κόσμο, για την προώθησι των λεγόμενων νεοφιλελεύθερων ιδεών, εδώ και πολλές δεκαετίες…

  Αυτά, ευχαριστώ ειλικρινά για την υπομονή, με τις εκλογές να φτάνουν και τον μονο-«δικομματισμό» να κυριαρχεί, ανησυχώ πραγματικά για το μέλλον μας ως χώρας…

 4. εξαποδω Says:

  @greg
  Εγώ πιστεύω ότι αυτή η τακτική δεν είναι τυχαία. Προσπαθούν να μαζέψουν ψήφους από τους «συντρόφους» της ανανεωτικής αριστεράς που είχαν προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ του τέως καταλληλότερου. Και ελπίζουν να το πετύχουν βλέποντας την καταφανή αδυναμία του Γιωργάκη να φέρει το κόμμα του σε νικηφόρο δρόμο. Υπάρχει ένα «αλλά», όμως. Αν το ΠΑΣΟΚ τελευταία εβδομάδα αναπτύξει κάποια δυναμική και δείξει ότι μπορεί να χτυπήσει τη ΝΔ, τότε η ομάδα-στόχος που προαναφέραμε θα γυρίσει στην ζεστή (από οφέλη) αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, θα έχει γίνει και η ζημιά σ’ ένα κομμάτι ανένταχτων ψηφοφόρων της αριστεράς, που βλέπουν ήδη έκπληκτοι την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που περιέγραψες και θα απομακρυνθούν από το ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε θα κλάψουν μανούλες…

  @pan
  Τα σενάρια είναι όλα πιθανά… (κατά το ασμάτιον)
  Καλώς επέστρεψες!

  @φιλαλήθης
  Έχεις δίκιο σ’ αυτό που λές. Τον Παρασκευόπουλο τον πρότεινα γιατί στο πρώτο μισό του άρθρο του δείχνει να αντιλαμβάνεται το τι παίζει πολιτικά με αυτήν την τακτική του ΣΥΝ και παράλληλα είναι υπεράνω πάσης υποψίας περί ενδοαριστερής κόντρας.
  Στο δεύτερο μισό του άρθρου είναι απαράδεκτα αυτά που λέει και για έναν ακόμη λόγο εκτός από αυτούς που περιέγραψες, ότι στον ΣΥΝ ακριβώς είναι που δυστυχώς, «δεν βλέπουν παντού αδίστακτη παγκοσμιοποίηση»… καθώς για κάποιους εκεί μέσα (υποστηρικτές της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης, όπως λένε) δεν είναι και τόσο κακή όσο το «φαιοκόκκινο» μέτωπο θέλει να την δείξει…

 5. ange-ta Says:

  Θα χάσει η Ν.Δ., αλλά δεν θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, επομένως θα χρειαστεί τα δεκανίκια του ΣΥΝ!! πολύ ορθά τα λες.

  Εκείνο όμως που με ενοχλεί, είναι ότι ο ΣΥΝ είναι πιο δεξιός από τον πιο δεξιό του ΠΑΣΟΚ.
  Είναι υπέρ της ιδιωτικής παιδείας, υπέρ του βιβλίου, υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, υπέρ της ένταξης της Τουρκίας, ή κάνω λάθος;;;
  Αυτά πρέπει να προβάλουμε. Τα άλλα τα τερτίπια των εκλογών, ε….. επόμενα είναι.

 6. akamas Says:

  Ο Συνασπισμός δεν είναι ούτε υπερ της ιδιωτικής παιδείας, ούτε υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, ενώ όπως έχει δηλώσει ο Αλαβάνος δεν πρόκειται να στηρίξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα αν κανείς από τους δυο δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία να σχηματίσουν κυβέρνηση τα δυο κόμματα για να φανεί ότι δεν έχουν διαφορές.

 7. a8lios Says:

  @akamas

  «Ο Συνασπισμός δεν είναι ούτε υπερ της ιδιωτικής παιδείας»
  Ναι, αλλά δεν τον πειράζει να υπάρχουν ιδιώτικά καθώς και δημοτικά (δηλ. των δήμων) νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, σχολεία.

  «ούτε υπέρ του ελεύθερου εμπορίου»
  Σε ποιον κλάδο το απορρίπτει;

  «όπως έχει δηλώσει ο Αλαβάνος δεν πρόκειται να στηρίξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ»
  Προφανώς θα δήλωνε ο καθένας μπροστά στις εκλογές. Η πίεση όμως άμα υπάρχει το ενδεχόμενο δεν ξέρεις τι φέρνει. Μπορεί κανείς να ξέρει πραγματικά πως άμα τα ενδεχόμενα είναι

  ή ΝΔ-ΛΑΟΣ
  ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

  δεν θα υποκύψει σε πιέσεις (που ήδη υπάρχουν στο εσωτερικό του) η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ (έστω διακυνδινεύοντας να διασπαστεί, που δεν το νομίζω, εκτός κάποιους από την όποια νεολαία του ίσως…).

  Δεν ξέρω. Εγώ δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά.
  Πραγματικά το λέω…

 8. εξαποδω Says:

  @akamas
  Πράγματι, ο ΣΥΝ είναι υπέρ της δημόσιας παιδείας, ιδιαίτερα της ανώτερης/ανώτατης και στις τελευταίες κινητοποιήσεις αγωνίστηκε γι’ αυτήν. ‘Εχει δίκιο, όμως, ο a8lios ότι ουδέποτε έχουν πει κάτι (ή τουλάχιστον εγώ δεν το έχω αντιληφθεί) για τις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες δομές ιδιωτικής παιδείας. Για το ελεύθερο εμπόριο να μου επιτρέψεις να ισχυριστώ ότι τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα καθώς η ισχυρή «ανανεωτική» πτέρυγα του κόμματος αναγνωρίζει το ρόλο της ελεύθερης αγοράς και επίσης δεν θεωρεί απόλυτο κακό την παγκοσμιοποίηση του ελεύθερου εμπορίου, έαν αυτή είναι ελεγχόμενη (πώς γίνεται αυτό άραγε;).
  Τέλος, για το ζήτημα των συνεργασιών, αυτή η άποψη, «βρείτε τα μεταξύ σας οι δυό μεγάλοι», είναι η δική σου άποψη (απολύτως ορθή και συμφωνώ κι εγώ ότι έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται το θέμα). Δεν έχει εκφραστεί ρητώς, όμως, ποτέ από την ηγεσία του ΣΥΝ. Αντίθετα ο Αλαβάνος μιλάει για διάφορα άσχετα, «να μπει ορμητικά η νέα γενιά στην πολιτική ζωή του τόπου», «να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη(sic)» ή ιδιαίτερα σχετικά, «Αλλαγή σήμερα σημαίνει να μπει το θέμα της κυβερνητικής εξουσίας και της διακυβέρνησης της χώρας μέσα από άλλους όρους και άλλες προϋποθέσεις. Με αυτή την έννοια, ενώ άλλοι ανησυχούν για αδύναμες κυβερνήσεις και που θα πάνε με μια Βουλή που έχει πολλά κόμματα, η δικιά μου άποψη είναι ότι μπορεί να γυρίσουμε σελίδα» ή «ενδεχομένως και τα ίδια τα κόμματα, τα οποία πρωταγωνιστούν σε αυτό το σύστημα θα απελευθερωθούν έτσι από κάποιες δεσμεύσεις», κλπ, που δείχνουν ότι δεν θέλει με τίποτε να κόψει τις γέφυρες για μετεκλογικές διαπραγματεύσεις. Αν έρθει η ώρα αυτή, είναι σίγουρο ότι το όραμα των Γερμανών Πρασίνων ή του Ντ’ Αλέμα θα γίνει ιδιαίτερα ελκυστικό για τον ΣΥΝ, παρά τις όποιες δεδομένες αντιδράσεις στο εσωτερικό του.

  @a8lios
  Συμφωνώ μαζί σου. Ας μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο του «groβe Koalition», του μεγάλου συνασπισμού αλά Γερμανία, για το οποίο τόσο εργάζονται ο ΔΟΛ και η γνωστή Πρεσβεία, με χρονικό ορίζοντα βέβαια τις εκλογές του 2010.

 9. akamas Says:

  Να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία του Συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Από εκεί και πέρα όταν μιλάμε για εκπαίδευση παρεχόμενη από την τοπική αυτοδιοίκηση στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό δε νομίζω ότι είναι και τόσο κακό, κάθε άλλο. Και να ξεκαθαρίσουμε τυι ακριβώς εννοούμε ελεύθερο εμπόριο. Φυσικά δεν εννοούμε την ασύδοτη ελευθερία της αγοράς όπως την έχουν αφήσει να λειτουργεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, έτσι και αλλιώς εδώ έχουμε την πλήρη ασυδοσία.

 10. ange-ta Says:

  Ο Συνασπισμός δεν είναι ούτε υπερ της ιδιωτικής παιδείας:
  Σε συγκέντρωση της ΟΠΕΚ, (όμιλος για τον προβληματισμό της κοινωνίας), ο μόνος που άρθρωσε αριστερό λόγο ήταν ο κ. Βενιζέλος.
  Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, (ξεχνάω τα ονόματα, αυτός που μοιάζει στον Αλαβάνο) με άφησε ξερή!
  Λόγος νεοφιλέλευθερου πολιτικού έμοιαζε και όχι σοσιαλιστή.
  Η δε κ. Διαμαντοπούλου, είπε χωρίς να κοκκινίσει, ότι η βιομηχανία χρειάζεται εξειδικευμένους εργάτες, που τα σχολεία μας δεν φτιάχνουν.
  Ο δε Αλαβάνος, είπε, ότι τα σχολικά βιβλία δεν βγαίνουν με διατάγματα, γιατί έχουμε ελευθερία του λόγου!!!!
  Δηλαδή, αγαπητέ ΑΚΑΜΑΣ, τι άλλο σημαίνει αυτό παρά ελευθερη παιδεία, δηλαδή ιδιωτική;;
  Για κάνε μία εξήγα. Τα σχολικά βιβλία εφόσον είναι προϊόντα δημόσιας παιδείας, δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται, ότι είναι προϊόντα της ελευθερίας του λόγου.
  Καταλαβαίνει κανείς, ή ότι δεν έχει συνέπεια σ αυτά που λέει, ή άλλα λέει, αλλά άλλα σκέφτεται.
  Για την ελευθερία του εμπορίου:
  Δεν ξέρω κανέναν πολιτικό σήμερα, που να κατηγορεί τον Π.Ο.Ε.
  Αν έχεις κανένα στοιχείο, πές μου με ενδιαφέρει.
  Και για την ένταξη της Τουρκίας, που είναι η καυτή επιθυμία των ΗΠΑ, πάλι δεν μας λέει τίποτε ο ΣΥΝ.
  Τώρα μπορεί και να τους μπερδεύω, γιατί εμένα οι πολιτικοί, όλοι ίδιοι μου φαίνονται. Ακόμα και στη φάτσα.
  Εχουν την λάμψη της εξουσίας που τους έχει μαγέψει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. akamas Says:

  Σαφέστατα και ένα βιβλίο, ακόμη και σχολικό, δεν μπορεί να βγει με ένα προεδρικό διάταγμα, ή τουλάχιστον το προεδρικό διάστημα δεν μπορεί να ορίσει τι θα λέει μέσα το βιβλίο. Δεν μπορείς να επέμβεις στο έργο του επιστήμονα και να του επιβάλλεις για το τι θα γράψει. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι είδους εργάτες ψάχνει η κ. Διαμαντοπούλου, ίσως η παραμονή της στις Βρυξέλλες την έκανε να ομιλεί μόνο για εργάτες και να ξεχνά τι σημαίνει παιδεία όπως και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όσν αφορά για τις θέσεις του Συνασπισμού για το ελεύθερο εμπόριο δεν έχεις παρά να δεις το πρόγραμμά του, είναι σαφέστατα υπέρ του κρατικού παρεμβατισμού και όχι υπέρ της ασύδοτης λειτουργίας της αγοράς. Και μην κάνεις το λάθος στο οποίο θέλουν να μας οδηγήσουν το ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και το αυτό δεν σημαίνει ‘οτι και οι υπόλοιποι είναι το ίδιο, ψάξε το λίγο.

 12. a8lios Says:

  @Εξαποδώ

  Δεν το αποκλείω το ενδεχόμενο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

  Απλά θα είναι η τελευταία τους επιλογή και το ξέρουνε και η ίδιοι.
  Είχα δει μια φορά, μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, εκπομπή στη ΝΕΤ, στηνοποία ήταν και ο Χριστοδουλάκης, και ήταν και κάποιος από το ΚΚΕ. Όταν κάποια στιγμή έλεγε ο ΚΚΕς ότι μπορεί μελλοντικά να δούμε και κάτι όπως στην Γερμανία, ο Χριστοδουλάκης μουρμουρούσε σαν σχόλιο, «καλά, άμα γίνει αυτό το ΚΚΕ κατευθείαν θα πάρει 20%».

  Και όντως, δε μου φαίνεται απίθανο σε τέτοια περίπτωση.

  Οπότε θα εξαντλήσουν πρώτα όλα τα υπόλοιπα πρωτού φτάσουν εκεί. Και στην Ελλάδα απ’ότι φαίνεται υπάρχουν περιθώρια.

 13. a8lios Says:

  Χριστοδουλάκης, Χρυσοχοϊδης, δε θυμαμάμαι. Πιο πολύ φάτσες θυμάμα, όχι τόσο ονόματα…

 14. akamas Says:

  Θεωρείς απίθανο να δούμε μια τέτοια προοπτική μετά τις εκλογες άθλιε;

 15. a8lios Says:

  αν δεν μπορέσουν να κάνουν τπτ άλλο, όχι, δεν την θεωρώ απίθανη. Αλλά μου φαίνεται πως πρώτα υπάρχει ενδεχόμενο ΝΔ-ΛΑΟΣ, ύστερα, ή και παράλληλα θα παίξει μεγάλη πίεση για το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

  Τα θεωρώ πιο πιθανα αυτά. Αν για κάποιους λόγους αποτύχουν, τότε ναι, θα πάνε και σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα είναι η έσχατη επιλογή.

  Επίσης, δεν ξέρω γιατί ακαμα, μου κάνεις για φοιτητής. Μην κρίνεις από το πώς σκέφτονται οι νεολαίοι του ΣΥΝ το τί θα πράξει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στο ΣΥΝανσπισμό, παρά τις τεράστιες και εταξύ τους διαφορές, έχουν μάθει να μιλάνε για την «αριστερά», την «απόρριψη με κάθε μέσο της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας», «να μην βγει με τίποτα μια ακροδεξιά κυβέρνηση» κτλ. Επίσης είναι, έστω και δεν συνεργάζονται, σε επαφή με το ΠΑΣΟΚ οι οργανώσεις του ΣΥΝ. Συνεργάστηκαν δε συνεργάστηκαν στις δημοτικές, κουβάντιασαν. Κουβεντιάζουν.

  Αυτά όλα σε περίπτωση που θα φημολογείται πως η ΝΔ θα φτιάξει κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ και οι ΠΑΣΟΚοι θα λένε στον ΣΥΝ, «θα προτιμήσετε να μας κυβερνάνε οι φασίστες από το να συνεργαστούμε» θα παίξουν ρόλο. Η πίεση σε τέτοια περίπτωση θα είναι πολύ μεγάλη. Και δε θα ‘ναι μόνο στο ΣΥΝ. Και στο ΚΚΕ μεγάλη θα είναι.

  Απλά το ΚΚΕ έχει καλιεργήσει τις συνθήκες για να μην ενδώσει. Ο ΣΥΝ; Αμφιβάλλω. Αμφιβάλλω πάάάρα πολύ…

 16. ange-ta Says:

  Δεν το αποκλείω το ενδεχόμενο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ:
  Εγώ το αποκλείω!
  Κυρίως γιατί ο κόσμος χρειάζεται την ιδέα, ότι κάτι ψηφίζει τέλος πάντων κάθε 4 χρόνια.
  Αν πάνε μαζί, τότε θα γίνει εντελώς φανερό, το πόσο ίδιοι είναι!

  Ακαμας:
  Ολοι είναι διαφορετικοί, αλλά ταυτόχρονα και ίδιοι. Και ξέρεις γιατί;;. Γιατί όλοι λατρεύουν την εξουσία..
  Ολα τα άλλα τα έχουν γραμμένα.

  Δυτυχώς!!!

 17. φιλαλήθης Says:

  Καλησπέρα σας!! Ο εν λόγω δημοσίευσε μίαν …απάντησι σε ένα φίλο του ΣΥΝ(ή ΣυΡιζΑ) που τον κατηγορεί για «εμπάθεια». Επίσης, λέει, ότι δεν πρέπει(γιατί άραγε;…) να μιλούμε για «νεοφιλελεύθερη λαίλαπα», επέλαση και τα σχετικά. Τα επιχείρηματά(ή, μάλλον, το «επιχείρημα») του είναι πράγματι …απρόσιτης πειστικότητας. Το διάβασε κανείς φίλος, μήπως;

 18. εξαποδω Says:

  Ναι το διάβασα. Αυτό δεν αναιρεί την αρχική του διαπίστωση. Μάλλον την ενισχύει γιατί αποδεικνύει ότι δεν κάνει στον ΣΥΝ κριτική από τα αριστερά, οπότε και θα ήταν ύποπτος αριστερισμού ή φιλοΚΚΕ διάθεσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: