Ο Παπαδημούλης, το ΚΚΕ και το εργοστάσιο

Τέλη Ιουνίου βρέθηκε στην Πάτρα ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού κ. Παπαδημούλης. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση και στο ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την  εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Βήμα της Αιγιαλείας» (φ. 1353, 1/7/2007), φέρεται να δήλωσε:

«Έχουμε σοβαρές διαφορές με το ΚΚΕ. Εμείς εκπροσωπούμε την Αριστερά του μέλλοντος που ψάχνει και ψάχνεται, ενώ το ΚΚΕ αντιπροσωπεύει το εργοστάσιο που έχει κλείσει«!!

Σοκαρίστηκα! Αμέσως θυμήθηκα ότι χρόνια τώρα οι (αριστεροδέξιοι) κυβερνώντες, όπου ευρωπαϊκής γης, μπροστά στην απαξίωση ή την καταστροφή ολόκληρων παραγωγικών τομέων (παραδοσιακή βιομηχανία, γεωργικές καλλιέργειες, κλπ) και το πέταγμα εκατομμυρίων εργαζομένων στον «κάλαθο των αχρήστων», χρησιμοποιούν ίδιας φύσης  επιχειρήματα! Μιλάνε για τον «θαυμαστό καινούριο κόσμο» των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών, της ανταγωνιστικότητας και της παγκοσμιοποίησης και καταφέρονται ενάντια σε όσους «καθυστερημένους» δίνουν μάχες οπισθοφυλακών, εκπροσωπώντας τον παλιό κόσμο που χάνεται!

Είναι άλλο πράγμα η (εντελώς θεμιτή) κριτική στις πολιτικές επιλογές ή τις όποιες ιδεολογικές ανεπάρκειες του ΚΚΕ και άλλο πράγμα να επιτίθεσαι δανειζόμενος τον κυρίαρχο λόγο των αφεντικών! Μια υποτυπώδης σημειολογική ανάλυση δείχνει ότι, θελημένα ή αθέλητα, ο κ. Παπαδημούλης έκανε ακριβώς αυτό. Στην προσπάθειά του να πλήξει το ΚΚΕ, άντλησε μια παρομοίωση απευθείας από την ιδεολογική φαρέτρα των αφεντικών. Ο χώρος ο δικός του (ο ΣΥΝ) είναι με το μέλλον. Το ΚΚΕ με το παρελθόν, την καθυστέρηση. Δηλαδή, με το εργοστάσιο που κλείνει!
Οποία αριστεροσύνη!

Δεν ξέρω αν είμαι εμπαθής ή υπερβολικός, αλλά κάτι τέτοια «μικρά» με πείθουν, ολοένα και περισσότερο, ότι στον πολιτικό χώρο που κινείται ο κ. Παπαδημούλης, η «εκσυγχρονιστική» (δηλαδή η νέα εξουσιαστική) ρητορεία έχει βρεί ασφαλές καταφύγιο χρόνια τώρα…

Advertisements

21 Σχόλια to “Ο Παπαδημούλης, το ΚΚΕ και το εργοστάσιο”

 1. gregykapogeorge Says:

  Γι’ αυτό και ο μόνος που πραγματικά ψάχνει την αριστερά με το κυάλι, είναι ο Έλληνας αριστερός και όχι η «ψαγμένη» ξεδιάντροπη υπεργολαβία υποστήριξης των αμερικανόδουλων πρωτοκλασάτων λαμόγιων του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπούν ο Παπαδημούλης και ο 100.000 ΕΥΡΏ ΚΑΙ 11 ΣΠΊΤΙΑ «σύντροφος» Αλαβάνος…

 2. underinformation Says:

  ο συν εχει αποδειξει το ρολο του στα 30 μεταχουντικα χρονια.μια ζωη φιλιπινεζα του πασοκ για τις βρωμικες δουλειες.
  Τα στελεχη του -ειδικοτερα οι «φιλοι » του ανδρεα παπανδρεου μεταπηδησαν τη αιτησει γαπ στο πασοκ για να μπολιασουν και σε αυτο το χωρο την παγκοσμιοποιηση.
  Δρουν με το φωτοστεφανο του διωχθεντα «αριστερου» και παραγουν την πιο αντιδραστικη κινηση σε βαρος του λαου.

 3. Vrennus Says:

  Από πού κι ως πού είναι «κυρίαρχος λόγος των αφεντικών» το να αποκαλείς ένα κόμμα ξεπερασμένο από την ιστορία; Τι θα έλεγε ο παππούς Κάρολος επ’ αυτού; Δεν είναι άλλωστε η αριστερά αυτή που ισχυρίζεται πως ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος – το εργοστάσιο αν όχι που έχει κλείσει αλλά αυτό που πάει να κλείσει; Δεν είανι η αριστερά αυτή που ισχυρίζεται ότι το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός κι ότι η αστική ιδεολογία «εκπροσωπεί τον παλιό κόσμο που χάνεται»;

  Είναι οι καπιταλιστές που δανείζονται τον λόγο της αριστεράς όταν επιχειρούν να αναδείξουν ως ιστορικά ξεπερασμένες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος κι όχι βεβαίως το αντίστροφο. Αλλίμονο σ’ αυτούς που αντιλαμβάνονται την ιστορική πρόοδο ως …«λόγο των αφεντικών», με τέτοια μυαλά η αριστερά δεν έχει μέλλον.

 4. εξαποδω Says:

  @ vrennus

  Νομίζω ότι δεν έχω καταλάβει καλά την ουσία του σχολίου σου. Κατ’ αρχάς, η ένσταση η δική μου δεν είναι στο αν το ΚΚΕ είναι ένα ξεπερασμένο κόμμα ή όχι. Σ’ αυτό μπορεί να γίνει ολόκληρη συζήτηση και ο καθείς να υποστηρίξει την άποψή του. Η δική μου ένσταση έγκειται στο ότι η παρομοίωση που χρησιμοποιεί ο Παπαδημούλης είναι βγαλμένη μέσα από την ορολογία των αφεντικών: ΣΥΝ=πρόοδος-μέλλον, ΚΚΕ=καθυστέρηση-εργοστάσιο που κλείνει.
  Επίσης, το εργοστάσιο δεν ξεπεράστηκε σαν μορφή παραγωγής επειδή ξεπεράστηκε ιστορικά ο καπιταλισμός από μια «σοσιαλιστική νίκη». Το εργοστάσιο ξεπεράστηκε (στον ανεπτυγμένο κόσμο, διότι ο Τρίτος Κόσμος και η Ασία γέμισαν από τα εργοστάσια που «ξεπεράστηκαν» στην Ευρώπη) επειδή ο καπιταλισμός πέρασε στην πιο ανεπτυγμένη φάση της ιστορίας του όπου μετατρέπει τα πάντα πια σε εμπόρευμα και αποικιοποιεί κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής!!
  Λες, Είναι οι καπιταλιστές που δανείζονται τον λόγο της αριστεράς όταν επιχειρούν να αναδείξουν ως ιστορικά ξεπερασμένες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Ε, λοιπόν, εγώ λέω ότι άνθρωποι σαν τον Παπαδημούλη θεωρούν οι ίδιοι «ιστορικά ξεπερασμένες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος» όταν ειρωνεύονται τους αντιπάλους τους λέγοντάς τους ότι υποστηρίζουν το «εργοστάσιο»! Γιατί το «εργοστάσιο», σαν σύμβολο, έχει συνδεθεί με την εξασφαλισμένη δουλειά, τα καλά μεροκάματα και το κράτος-πρόνοιας, στην μεταπολεμική δυτική εργατική τάξη. Μας λένε, δηλαδή, ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και ότι πρέπει όλο χαρά να μπούμε στον συγκλονιστικό καινούριο κόσμο της παγκοσμιοποίησης, όπου η «Αριστερά» που φαντάζονται, έχει μέλλον (ίσον εξασφαλισμένη θεσούλα) γιατί πολύ απλά θα έχει ξεφορτωθεί τα «βαρίδια» του παρελθόντος, δηλαδή τα ίδια τα κοινωνικά στρώματα που 200 χρόνια τώρα την στήριξαν και στηρίχτηκαν από αυτή! Ονειρεύονται μια «χαβιαροαριστερά» των μεσαίων στρωμάτων (κατά το πρότυπο του ΣΥΝ ή άλλων αριστερών κομμάτων της Ευρώπης) και φυσικά μακριά από μας η επανάσταση ή τέλως πάντων κάτι τέτοιο…
  Η επίκληση της «Αριστεράς του μέλλοντος» από δαύτους δεν σημαίνει ένα νέο απελευθερωτικό σχέδιο σε αντικατάσταση του παλαιού που αναμασά το κάθε ΚΚΕ. Σημαίνει τον πιο βαθύ κονφορμισμό και την πιο ευρεία ενσωμάτωση που έχει γνωρίσει το πολιτικό κίνημα που λέγεται Αριστερά, από τις αρχές του 20ου αιώνα όταν υποτάχθηκε η τότε ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
  Τέλος, έχω ξεκόψει καιρό από ιστορικές νομοτέλειες και τελεολογίες ή αναπόφευκτες ιστορικές κινήσεις και «προόδους».
  Το μέλλον μπορεί πράγματι να είναι ο σοσιαλισμός αλλά μπορεί να είναι και η βαρβαρότητα…

 5. Vrennus Says:

  Η δημοσίευσή σας υπαινίσσεται, νομίζω, ότι η αντίστιξη – αντίθεση μεταξύ ξεπερασμένου και νέου, παρελθόντος και μέλλοντος, είναι «κυρίαρχος λόγος των αφεντικών». Θεωρώ ότι η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη και βεβαίως αντι-αριστερή. Εκεί και μόνο εκεί η αντίρρησή μου και όχι κατά πόσον το ΚΚΕ συνιστά ξεπερασμένο κόμμα ή αν ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΝ εκπροσωπούν το μέλλον.

  Η αποστροφή σας περί «χαβιαροαριστεράς», πάντως, υποδηλώνει έναν υφέρποντα ποβερισμό. Σας υπενθυμίζω ότι ο Λένιν προτιμούσε να ταξιδεύει Α’ θέση 🙂

 6. ikonikos Says:

  Κανείς δε μίλησε περί ποβερισμού… Όλοι ζητούν να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης τους και εδώ δεν κρίνονται πόσα σπίτια έχει ο ένας κι ο άλλος αλλά η ουσία των επιχειρημάτων τους. Βέβαια, ο τρόπος που αποκτήθηκε μια περιουσία δεν μπορεί να παραμείνει στο απυρόβλητο, από τη στιγμή που τα λόγια δε συνάδουν με τις πράξεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όποιος έχει καταφέρει να είναι ευκατάστατος δεν μπορεί να είναι αριστερός…

  Όσο για την ουσία του σχολίου θα παραθέσω ένα χωρίο από ένα παλιότερο άρθρο του Στάθη :

  Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίον έσπευσε μέρος της Αριστεράς στην Ελλάδα να εγκολπωθεί πολλές απ’ τις αμερικανιές της τελευταίας εικοσαετίας (multi cultural – πολυπολιτισμός, «ενεργοί πολίτες», εθνοτισμοί, έθνικ και δεν συμμαζεύεται), και κατά την ορολογία και κατά τη σκέψη.

  Αντί η Αριστερά, σύμφωνη με τη φύση της («περί όλων αμφιβάλλειν») και την ιστορία της, να προσεγγίσει με κριτική διάθεση, να αναλύσει και να εννοήσει (υιοθετώντας ή απορρίπτοντας) το νέο ιδιόλεκτο και τις προτάσεις που σωρηδόν παρήγαγαν και πρότειναν η παγκοσμιοποίηση και οι ΗΠΑ στη νέα εποχή, άρχισε να καταπίνει αμάσητη τη νέα σημειολογία, περιερχόμενη η ίδια σε μια σύγχυση και ασάφεια καταστροφική.

  Προσπαθώντας να αποφύγει τον ξύλινο (όπως η ίδια κατάντησε τον ταξικό) λόγο, οι προσδιορισμοί της έγιναν μπαρούφες: φέρ’ ειπείν: «ενεργοί πολίτες». «Ενεργός» μπορεί να ‘ναι ένας πολίτης είτε είναι φασίστας είτε δημοκρατικός. Είτε και δυσκοίλιος.

  Αλλά, η σύγχυση αυτή (να λέμε τους τσιγγάνους Ρομά λες κι έτσι λύνεται το πρόβλημα) είναι παιδική χαρά μπροστά σ’ αυτό που κατάφερε η Αριστερά: α) να μην μπορεί να συνεννοηθεί εσωτερικώς και β) να καθίσταται ακατανόητη ή λάθος κατηγοριοποιημένη απ’ τον πολύ λαό.»

 7. εξαποδω Says:

  @ vrennus

  Δεν υποστηρίζω ότι η ανάδειξη της αντίθεσης «παλιό-νέο» αρμόζει στον λόγο των κυρίαρχων. Όμως, δεν τρέφω και κάποια φετιχιστική λατρεία στο «νέο» (όπως έκανε παλιά η αριστερά που ανήκε το ΚΚΕ, παρεμπιπτόντως). Προτιμώ κι εγώ, όπως λέει και ο «Στάθης», να προσεγγίζονται όλα αυτά τα σχήματα με κριτική και αναλυτική διάθεση. Όταν γίνει αυτό, συχνά αποδεικνύεται ότι το «καινούριο» δεν είναι και τόσο καινούριο ούτε ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ή ακόμη χειρότερα, είναι μια λεοντή…

  Όσο για τον Λένιν, δεν είναι μόνο η Α’ θέση αλλά και η περίφημη καμιλό παλτουδιά…

  @ikonikos

  Πράγματι, ο «Στάθης» νομίζω ότι εδώ και καιρό έχει πιάσει το νόημα και γι αυτό είναι τόσο εύστοχος. Η επιλογή του αποσπάσματος είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη!

  @ greg @ underinformation

  Μα πού πήγε ο «πολιτικός πολιτισμός» σας, κύριοι;…
  Θα θέσω τις απόψεις σας στη διάθεση του κ. Πέτρου για να σας ανακαλέσει στην τάξη!

  (Μη με ρωτήσετε «ποιός κ. Πέτρος;». Ένας είναι ο Κουναλάκης!)

 8. Πόντος και Αριστερά Says:

  O Παπαδημούλης έκανε και άλλο ατόπημα τον περασμενο Σεπτέμβη στο Ευρωκοινοβούλιο. Τότε, στην έκθεση για την Τουρκία όπου συμπεριλαμβανόταν και η παραίνεση να επιλύσει (η Τουρκία) τις ιστορικές εκκρεμότητες που απέρρεαν από τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και τωνΑσσυρίων, ο κ. Παπαδημούλης προτίμησε να απόσχει εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του.

  Στη ιστορική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου ουσιαστικά γίνεται για πρώτη φορά μνεία στη δικιά μας γενοκτονία, ΑΠΟΝΤΕΣ από την ελληνική πλευρά ήταν ΜΟΝΟ οι κ.κ. Παπαδημούλης και Καρατζαφέρης…..

 9. ange-ta Says:

  βελζεβούλη μου γράφεις «Σοκαρίστηκα»!
  Και γώ το ίδιο. Σε σημείο που δεν διάβασα παρακάτω!
  Ο συνειρμός του σοσιαλισμού που απέτυχε και την εργατική τάξη που έμεινε χωρίς δουλειά.
  Εκλεισε το εργοστάσιο! Αλλά τότε τι ονομάζουν εαυτούς αριστερούς;
  Αλλα, άσε ας μη πω τα ίδια με πολλούς εδώ. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση, είναι η πτώχεια της αριστερής μας διανόησης. Σήμερα, γράφονται καθημερινά άρθρα για τους λόγους που απέτυχε ο σοσιαλισμός. Εδώ ο αρχηγός της αριστεράς, λέει εύκολα και απλά «ενα εργοστάσιο που έκλεισε».
  Τι να πείς, θλίψη με κυριεύει. Θλίψη μεγάλη.

 10. ange-ta Says:

  @ αγαπητέ vrennus:

  Οποιος εύκολα και απλά διακηρύσσει τη κατάρευση του σοσιαλισμού, σαν ένα εργοστάσιο που έκλεισε, αυτό κάνει :
  αναμασαει τον κυρίαρχος λόγος των αφεντικών!
  Δεν είναι η αντιπαράθεση ενός νέου λόγου με ένα παλιό λόγο.
  Είναι η κατρακύλλα στη νέα ιδεολογία. Αυτή του νέου φασισμού, της νέας τρομοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης!

 11. γατος_και οχι συνασπισμενη κοτα Says:

  Επειδη η μνημη ειναι η εκδικηση ας την ανακαλεσουμε …

  Οι 3 καμπαλερος της «Αρισ_ΤΕΡΑς»

  Η κ.Δαμανακη δεν ειναι πτωχη,αντιθετως θεωρειται και ειναι πλουσια
  Ο κ.Κωνσταντοπουλος δεν ειναι πτωχος,ειναι σε αριστη κατασταση και παρ’ολιγον Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας.
  Ο κ.Αλαβανος δεν ειναι πτωχος,αντιθετως κατεχει αρκετα .

  Η κ.Δαμανακη απεσπασε ως υποψηφια δημαρχος Αθηναιων ποσοστο 26% στηριζομενη απο το Πασοκ και τον Plus+.Στα 1980 ηταν μελος του προδρειου της Βουλης,οταν προσηλθαν στον Κ.Καραμανλη να του ανακοινωσουν και τυπικα την εκλογη του ως προεδρου της Δημοκρατιας αναγκαστηκε ο Γερων να την πλησιασει και να την χαιρετισει διοτι η ιδια δεν ειχε την ευγενεια … τωρα ανετως χαιρετα την καθαριστρια της Πρεσβειας αρκει να μην ειναι ρατσιστρια ελληνιδα.Η Μαρια πηγαινε στο κατηχητικο μεχρι τα 17-8 της οταν ζουσε στο Κρητη, μετα εγινε εκφωνητρια.
  O κ.Κωνσταντοπουλος ηταν βασικος νομικος συμβουλος 2 συγκροτηματων του τυπου,πηγαινε και στη Γενοβα και στο Ριο … ειχε την ατυχια ομως να ειναι κακη λογοτεχνης η τεως συζυγος του!! Ως πολιτικο ον αρεσκεται στις αγωγες και ουχι στο δημοσιο διαλογο, ητο εξαιρετος ως κατηγορος αν και κανονικα επρεπε να ειναι Προεδρος.Συμφωνα με δηλωση του το Πασχα ειναι ο εορτασμος της Ανοιξης!!!
  Ο κ.Αλαβανος (αλλως Αλαμπαν_ταλιμπαν) ηταν δοτος ευρωβουλευτης του ΚΚΕ επι ετη πολλα … δεν ξερει να δενει τη γραβατα του .Η οικογενεια του ειναι αστικη,με παραδοση στη πολιτικη, ο ιδιος επελεξε να γινει επαναστατης , εκτοτε αγωνιζεται για τα δικαιωματα των «χαριτωμενων».Α και να μην το ξεχασω εχω δει στο τουβου τον Αλαμπαν_Ταλιμπαν να κανει το σταυρο του και να φιλαει εικονα εκει στη Τηνο … και μαλιστα στον Επιταφιο.

  Ουδεις απο αυτους τους 3 αρχηγους του PLUS δεν στηριξε-οργανωσε κινηση με βασικο θεμα την ανεργεια,ουδεις προτεινε νεο μοντελλο οικονομικης πολιτικης για την χωρα, ολοι αγαπουσαν τα κονδυλια της ΕΕ,ολοι ζητουσαν λεφτα και αλλα λεφτα απο τον προυπολογισμο για τα παντα και ιδιως για αυξησεις των μη εργαζομενων-ηλιθιων δημοσιων υπαλληλων (εξαιρειται ενα 15%), ουδεις προτεινε κατι ιδιαιτερα επωδυνο για τις Τραπεζες και τα ληστρικα τους επιτοκια οπως πχ καταληψη των dealing rooms και φυσικα της μηχανογραφησης .Το σχεδιο Αυναν τους γοητευσε,αγαπουν ολοι τους μεταναστες αλλα δεν μενουν στη Κυψελη.
  Τις αυξησεις των βουλευτων παντα τις καταγγελουν και φυσικα τις εισπραττουν.Κλαιγονται παντα προ των εκλογων ,παντα μας υπενθυμιζουν τους αγωνες τους για την Δημοκρατια,ξεχνωντας οτι ο καθε αγωνας εχει εννοια οταν δεν συνδεεται με ανταμοιβη αλλιως ειναι μπιζνα με ρισκο και τετοια την θεωρουν με τον τροπο που ενεργουν!!!!

  αυτα τα ολιγα και εμμενω στην πιο σκληρη θεση ,να τους θυμιζουμε ποιοι ειναι και φυσικα αρνητικη καμπανια εις βαρος τους εν ‘οψει εκλογων!
  O PLUS να παει στο MINUS, 2.97 % τοσο τους πρεπει 🙂

 12. γατος_και οχι συνασπισμενη κοτα Says:

  Παπαδημουλης παπαδημουλης παπαδημουλης (πεστε το απο μεσα σας )
  και τωρα προσπαθειστε να θυμηθειτε τη μορφη του και το τονο της φωνης του…για προσπαθειστε λιγο …. α μπραβο, και τωρα ξερετε

  ενας γλυκαναλατος-γραφειοκρατης-υπαλληλος ξερει κατι κολυβογραμματα και καμμια συνδικαλιστικη παπαρια και αυτο ειναι ολο .τελος σχολιου

  αρχη αλλου ασχετου σχολιου

  λεξεις απο πι …

  πομφολυξ
  payroll
  πελος.

 13. Πόντος και Αριστερά Says:

  Τι κακός που είσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. εξαποδω Says:

  @ γάτος_

  Φοβάμαι ότι δυστυχώς το 2,97% δεν θά ‘ρθει. Οι ίδιοι βέβαια κάνουν ότι μπορούν για να πέσουν εκεί. Έλα όμως που έχουν γλυκαθεί και διάφοροι εξωκοινοβουλευτικοί ή προσωπικότητες της αριστεράς και επιζητούν τη δόξα ή/και τα μέσα (sic) που προσφέρει η ευρεσιτεχνία που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ!
  Ο Γλέζος (παρά το σεβασμό μου στο πρόσωπό του) μετατράπηκε σε ορντινάτσα αυτού του απίθανου αμοραλιστή, μετακνίτη Αλαβάνου. Οι τροτσκιστές της ΔΕΑ, ήδη από την προηγούμενη εκλογή, είχαν προσχωρήσει στο σχήμα. Μέλη του Δικτύου στηρίζουν την όλη φάση και μένει να δούμε αν θα προσχωρήσουν κι επισήμως. Ακόμα και οι εθνικοανεξαρτησιακοί μαοΐκοί της ΚΟΕ προσχώρησαν σε αυτούς που ακούνε την λέξη «εθνική» (πόσο μάλλον «ανεξαρτησία») και το βάζουν στα πόδια! Μόνο η ΑΚΟΑ, η οποία συμμετείχε και στο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή, βρίσκεται δικαιολογημένα εκεί, ως ο πιο συγγενής ιδεολογικά χώρος.
  Έτσι, η απίθανη αυτή οπορτουνιστική οπερέτα θα γλιτώσει στα σίγουρα τον ΣΥΝ και ίσως με αυξημένους βουλευτές, όπως τον ξελάσπωσε και την προηγούμενη φορά.

 15. Ange-Ta Says:

  Γειά σου Γάτε με τα πρωτότυπα ονόματα,
  Να σου πώ, παρά του ότι δεν διαφωνώ μαζί σου, νομίζω, ότι τοποθετείς ποολύ προσωπικά το ζήτημα.
  Ας είναι αστοί και μικροαστοί όλοι αυτοί που αναφέρεις. Τις απόψεις τους να κρίνουμε.
  Τώρα θα μου πείς, ότι στέρεψαν από ιδέες, αλλά είναι οι μόνοι;

 16. Γκατος_ασκεπης Says:

  Καλη μου Ange-Ta και κακιστε Ποντε τα μικρα προσωπικα πραγματα μας δειχνουν ποσο αληθη ειναι τα μεγαλα λογια τους , αν δηλαδη συνανταμε τετοιου ειδους αντιφασεις τοτε καλο ειναι να λαμβανουμε τα μετρα μας.
  Στη περιπτωση μας αυτοι οι 3 εχουν δειξει και αποδειξει με την ιδια τους τη ζωη οτι ο λογος τους ειναι προπετασμα καπνου,πρωταρχικη τους μεριμνα η Πατρις τους. Οπου Πατρις γιαυτους ειναι το Ταμειο, το οποιο ταμειο ..παλια της Μοσχας , των Μεγαλοεπιχειρηματιων, του Τσαουσεσκου και εσχατως της ΕΕ.
  Το επαγγελμα τους ειναι ιδιαιτερο ,ειναι πολιτικοι, ισχυριζονται οτι ειναι κατι αλλο,κατα προτιμηση,υποστηρικτες των δικαιωματων μας και διαμορφωτες-οραματιστες μιας προοδευτικης και προηγμενης κοινωνιας στη πραξη ειναι Υπαλληλοι σιτιζομενοι απο το Δημοσιο σε ειδικη αποστολη διαμορφωσης της κοινης γνωμης. η υπαρξη τους ειναι εξαρτωμενη απο τον κρατικο προυπολογισμο μεσω της ετησιας επιδοτησης και της εκτακτης λογω εκλογων. Δηλαδη αντλουν τους πορους και τους στερουν απο αλλες αναγκαιοτητες και ολα αυτα εν ονοματι της δημοκρατιας ,για να αποφυγουν την εξαρτηση λεει απο το κεφαλαιο… στο μεταξυ ομως βγαινουν στα καναλια του κεφαλαιου …θυμαστε τοτε τον «Αγωνα» τους εναντια στον αυριανισμο ;; ε δεν πανε ποτε στο καναλι του Κουρη , μονο στο Αλτερ πανε 🙂
  Ως οικολογοι δεν χρησιμοποιουν ποτε αφισσες … οσο για τα συνεργεια αφισσοκολησης ειναι ολα επαγγελματικα εδω και χρονια…ισολογισμους και τα τοιαυτα δεν εχουν τα μαγαζια αυτα,συνεπως ειναι ανεξελεγκτοι.

  Αυτα για τα επισημα εσοδα ,αν μετρησει κανεις και τα διαφορα προγραμματα της ΕΕ οπως πχ τα προγραμματα επιμορφωσης τοτε το νουμερο αυξανεται καθετα,τοσα απλα ειναι τα πραγματα.
  Η υπαρξη ενος κομματος απαιτει χρηματα,οικονομικη βαση για να σιτιζεται ο Στρατος Σωτηριας της χωρας και αυτο για τους καθαρους και τιμιους της συνασπισμενης παραμυθιας ειναι το Α και το Ω.

  και τελειωνοντας προς το παρον
  ας δουμε το βιογραφικο του κ. Παπαδημουλη

  «Βιογραφικό

  Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ηπειρο.
  Σπούδασε στο Βαρβάκειο και την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

  Προέρχεται από το μαζικό φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79), του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ.

  Το 1988 μετείχε στην τετραμελή ομάδα σύνταξης του κοινού πορίσματος ΕΑΡ-ΚΚΕ που οδήγησε στην δημιουργία του Συνασπισμού.

  Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.

  Εργάστηκε από το 1980 ως μηχανικός και έχει ειδικευτεί στην ανάπτυξη μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

  Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετέχει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Αριστερά των Πρασίνων και Βορείων Χωρών. Είναι τακτικό μέλος στην επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των τροφίμων και αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επίσης συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος στην υποεπιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

  Γνωρίζει αγγλικά.
  Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.»
  http://www.papadimoulis.gr/fullarticle.php?id=707

  θαυμαστε σταθεροτητα ,απο τα 21 του στο ΚΣ της εφεε !!! και μεχρι το 79 (στρατο;; τοτε πηγαιναμε 2 χρονια …ητο προστατης;;;),στα 1980 αρχισε να εργαζεται …αλλα παντα πιστος στις αρχες της ανανεωσης μεχρι το ψησιμο του συνασπισμου …εργαζομενος παντα …πολυ περιληπτικο μεχρι εξαφανισης αυτο το βιογραφικο…δεν μας λεει σχεδον τιποτε …ουτε καν ποσα χρονια ευρωβουλευτης διετελεσε κλπ αλλα ενα πραγμα δεν κρυβει,ποιο θα μου πειτε;;; μα οτι ξερει τα ευρωπαικα προγραμματα κατα τα αλλα στηριζει τη σενγκολεν και αρεσκεται να κοινοποιει στα μεσα τις ερωτησεις του στο ευροκοινοτουβλιο οπως κανει και ο Καρατζαφερης!!!
  στο δικτυακο του χωρο φυσικα δεν υπαρχει θεμα ανοικτου διαλογου …ειναι ολα κλειστα δεχεται μονο μειλ 🙂 πως λεμε ανοικτη κοινωνια ;;;
  φιλακια παιδες

  αυτα και καλα μας ευρωπαικα προγραμματα 🙂

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

 17. ikonikos Says:

  γάτε θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Ange-Ta ότι δε μας νοιάζουν τόσο τα παραπολιτικά τύπου Μάκη για το πόσα φράγκα έχει ο καθένας και σε τι βιοτικό επίπεδο ζει. Κάποια άλλα στοιχεία όμως όπως το γεγονός ότι ο Κωνσταντόπουλος ήταν φερ’ ειπείν συνήγορος του Αλαφούζου είναι ένα μείον ακόμα, όπως και να το κάνουμε και μπορεί κάποιος να το κατακρίνει, αλλά δε θα’ λεγα ότι είναι και έγκλημα (ειδικά όταν τότε πολλοί συντάχθηκαν πολλοί αριστεροί με το μέρος του εντύπου του εναντίον του μητσοτάκη και των «κοκκαλίνων»). Απλά θα’ θελα να διορθώσω ότι ο Αλαβάνος μπορεί να έχει πει και να έχει κάνει διάφορα οικτρά, όμως καταφέρθηκε κάθετα εναντίον του σχεδίου Ανάν σε πολλές παλιότερες δηλώσεις και άρθρα του.

 18. Γκατος_περιοδευων Says:

  Μια απαντηση για τον Ikonikos
  δεν με λενε Μακη, δεν εργαζομαι σε καναλι, ουτε περναω απο πρεσβειες , δεν πινω καφε με τον Αλαφουζο ουτε με τον Φυντανιδη, δεν ημουν ποτε Κνιτης, δεν ανακαλυψα ξαφνικα μια μερα οτι υπηρχε ο κακος Σταλιν , δεν δικασα τον παπανδρεου ,δεν ημουν ποτε δοτος ευρωβουλευτης ,δεν τα πηρα ποτε απο ευρωπαικα προγραμματα , δεν επισκεπτομαι τον Χριστοδουλο στο Νοσοκομειο και μετα καπακι δηλωσεις στο του βου,δεν μεταλλαχθηκα και κυριως σκεπτομαι απλα καθαρα και δυνατα …τα συκα ειναι συκα και τιποτε αλλο.
  οσο για τα προσωπικα τους στοιχεια μου φαινεται αδιανοητο να μην ξερεις με ποιον εχεις να κανεις …ποιος διαολε ειναι ο σωτηρας μου …να μην ξερω τι καπνο φουμαρει;; οπως πολυ σωστα εκαναν κριτικη στην απαντηση του χριστοδουλου περι μελετης επι μια επταετια ΕΤΣΙ ακριβως κρινω και τους 3 καμπαλερος.Μαρκετινγκ κανουν και σε αυτο το μαρκετινγκ μαρεσει να τους θυμιζω ποιοι ειναι , οχι δεν με ενδιαφερουν τι λενε ___απο παρολες ξερουν απο συνεπεια-σταση-ηθος εκει τους κρινω ___ οι ιδιοι επελεξαν να γινουν δημοσια προσωπα οχι εγω 🙂
  πως ειχε πει η Αλεκα παλια την ατακα για την κορη της οτι εμεις στην οικογενεια εχουμε παραδοση να στελνουμε τα παιδια μας σε καλα σχολεια και επεσε το κραξιμο ετσι και με ολους αυτους !!! ετσι και ουτε βημα πισω, υπαρχουν πλειστοι οσοι συναγωνιστες τους την εποχη εκεινη που δεν διαφημισαν τιποτε ποτε,παροτι διακινδυνευσαν το μεγιστο ,ξερω οικοδομους τοτε στη γειτονια μου που παιξανε με τη φωτια τον Νοεμβρη,τοτε που η μαζα ειχε βγαλει το σκασμο και αποκτουσε λουτροκαμπινε,ποτε τους δεν ειπαν λεξη για τις πραξεις τους .Ειχαν συνειδηση του τι εκαναν ,ναι σε αυτους μονο αξιζει τιμη στους αλλους που εμπορευονται της επιλογες της νεοτητας τους τιποτε!!! Εχεις δει-μιλησει με αγωνιστη στη διαρκεια της κατοχης ,εκει θα δεις τι θα πει ηθος και ανδριοσυνη,αυτο τον κωδικα εμαθα αυτον ακολουθω … οσοι προσκυναν δεν ειναι του γουστου μου ..και αυτοι ολοι προσκυναν τοτε τον Μπρεζνιεφ ,το Τσαουσεσκου, τους εκδοτες και τωρα την πρεσβεια , το παιντι, την ΕΕ και οτι αλλο φερει η ζωη μπροστα τους.

  κλεινω με ενα ερωτημα απλο , ποια ειναι η θεση του PLUS σημερα περι του σχεδιου αυναν;;; υπαρχει ;; οσοι εκφραζουν διαφορετικη θεση τι συνεπειες υφιστανται;;
  και ιδου κομματι συνεντευξης του κυρΝικου μαζι με το λινκ

  «Η Κομισιόν υποδεικνύει ότι θα πρέπει να παγώσουν 8 από τα 35 κεφάλαια από την ενταξιακή ύλη της Τουρκίας. Θεωρείτε επαρκή «τιμωρία» της Τουρκίας αυτήν την απόφαση; Στη σύνοδο κορυφής φαίνεται ότι η Ε.Ε. θα καταγράψει την παρότρυνσή της να ξεκινήσει και πάλι πρωτοβουλία του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Είναι θετική μια τέτοια καταγραφή;

  Ο ΣΥΝ, κόντρα στο κλίμα εκείνης της εποχής, υποστήριξε το σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Δυστυχώς η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Όμως τώρα επιβεβαιώνεται πόσο δίκιο είχαμε. Η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι μια μεγάλη, δύσκολη και σύνθετη υπόθεση. Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για να μπει στην Ε.Ε., αλλά και η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει για να δεχθεί την Τουρκία στους κόλπους της και να διαχειριστεί, κυρίως, τα γεωπολιτικά ζητήματα που θα φέρει η ένταξη της Τουρκίας στην πόρτα της Ε.Ε. Το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά προβλήματα θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί πριν αρχίσει αυτή η τόσο δύσκολη πορεία. Κι αυτή η επίλυση είχε -παρά τα όποια προβλήματα- δρομολογηθεί. Μετά τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση. Τώρα κινδυνεύουμε να φορτωθούμε, η Ελλάδα και η Κύπρος, όλα τα αδιέξοδα και τις εμπλοκές στις ευρωτουρκικές σχέσεις, να γίνουμε, για μεν την Ε.Ε. το πρόσχημα απέναντι στην Τουρκία για δε την Τουρκία, η βαλβίδα αποφόρτισης των εσωτερικών της εντάσεων. Φοβάμαι πολύ ότι κάθε φορά που η Τουρκία θα πιέζεται, θα χρησιμοποιεί τις αυξομειώσεις στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ως την διέξοδό της. Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα θα έπρεπε πάση θυσία να βγει από αυτήν τη θέση. Η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά το Κυπριακό δεν βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση. Η Κύπρος εντός της Ευρώπης δεν είναι μόνη κι ο σταθερός άξονας της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων έχει σπάσει. Η νέα πρωτοβουλία από τον ΟΗΕ, για συνολική λύση του Κυπριακού, είναι το ζητούμενο που πρέπει να προσδιοριστεί, επί της ουσίας, κυρίως από τη Λευκωσία. Μην γυρνάμε διαρκώς πίσω. Μπροστά μας είναι τα δύσκολα. »

  το λινκ http://www.politicaldialogue.gr/konstantopoulos/timeline_12_2006_politics.html

 19. gregykapogeorge Says:

  Θα συνταχθώ με τον Γάτο!

  Είναι μεν θέμα γενικότερης πολιτικής αλλά και προσώπων!

  Ειδικά όταν τα πρόσωπα διαμορφώνουν την πολιτική.

  Ειδικά όταν τα πρόσωπα κυριαρχούν στα τηλεοπτικά κανάλια και διαμορφώνουν ή καταστρέφουν πολιτικές συνειδήσεις.

  Ειδικά όταν τα πρόσωπα δια του τρόπου ζωής τους εξαχρειώνουν τα ήθη και δίνουν άλλοθι στην πολιτική αλητεία.

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

  Ετοιμάζω φωτογραφική κουρελού «μαυρίσματος». Εκτός από τους παραπάνω -που ήδη «συμμετέχουν» δέχομαι και άλλες ιδέες…

 20. Γατος_περιπολων_δικτυακα Says:

  Απο τη θεωρια στη πραξη … ιδου πανσοφο θεωρητικο κειμενο αλλοδαπου αρλουμπολογου.Το παρον πλασσαρεται σε δικτυακο χωρο συνασπισμενης αερολογιας,ηταν παντα μεταφραστες και τιποτε αλλο ..αναμενοντες τα φωτα της Δυσεως για να φωτισουν και μας τους αδαεις.Μην ξεχναμε οτι ολοι τους υπηρξαν κεκεδες (αλλαζαν την αποχρωση για λογους μαρκετινγκ και καρεκλων) και καποιοι παλια στελεχη στην ΕΔΗΝ του 65 (συμφορα μας). Απολαυστε το κειμενο και εκει στο τελος θα δημοσιοποιησω το συγγραφεα … χε χε

  «Οι νέες προκλήσεις για το σοσιαλισμό
  Ενέργεια, γήρανση, μετανάστες: ένας πλανήτης που πρέπει να αναδιοργανωθεί

  H ένταξη στην αριστερά ξεκινάει από μια άρνηση, μια κραυγή, ένα θυμό μπροστά στην κοινωνική και πολιτική αδικία. Είναι ένα υγιές αντανακλαστικό. Αλλά δεν αρκεί. Πολλοί σοσιαλιστές θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, χωρίς να καταλαβαίνουν πώς είναι. Άλλοι μεταμφιέζουν την πραγματικότητα για να μας πείσουν καλύτερα ότι δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Για μένα ένας σοσιαλιστής οφείλει να κατανοήσει τον κόσμο, να τον ερμηνεύσει για να τον αλλάξει- και στις σημερινές συνθήκες του καπιταλισμού συνυπάρχουν αξιοσημείωτη πρόοδος και άμετρη αδικία. Η επανάσταση του άυλου ενοποίησε την παγκόσμια αγορά. Η πτώση του κομμουνισμού στη Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ευρώπη , το άνοιγμα της αγοράς στην Κίνα και την Ινδία, η ανάδειξη των χωρών της Λατινικής Αμερικής, κατέστησαν το κεφάλαιο πιο σπάνιο από την εργασία. Η πιστωτικές αγορές και τα αρπακτικά τους εξαπολύονται εις άγραν εσόδων και κέρδους.
  Αποτέλεσμα αυτών- και κατά τα φαινόμενα αυτό θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα- είναι μια νέα σχέση ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου. Από την άλλη η αγορά επέφερε βελτιώσεις στους τομείς της υγείας , της κατανάλωσης και των επικοινωνιών, αν όχι στην επέκταση του δημοκρατικού ελέγχου της ανθρωπότητας. Παράλληλα όμως προκάλεσε αδικίες χωρίς προηγούμενο, λεηλασία των φυσικών αποθεμάτων, ξέφρενη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και κυρίως νέες αλλοτριώσεις με την επιβολή πολιτισμικών και διατροφικών στάνταρ ζωής.
  Δεν μπορούμε λοιπόν να εργασθούμε για τη δικαιοσύνη με τα ίδια όπλα που είχαμε χτες και τους ίδιους συλλογισμούς που είχαμε προχθές. Δεν μπορούμε όμως ούτε και να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, εκτός εάν παραιτηθούμε από τον σοσιαλισμό, κι εγώ δεν παραιτούμε! Να γιατί πρέπει να ξανασκεφτούμε τις προκλήσεις που μας θέτει ο σημερινός κόσμος, για να βρούμε το δρόμο για την πραγματική ισότητα.
  Η πρώτη από αυτές τις προκλήσεις αφορά τον εφοδιασμό μας σε ενέργεια. Με την Κίνα και Ινδία που προστέθηκαν στην αγορά πετρελαίου, μπαίνει φωτιά στις τιμές και η εξάρτηση του κόσμου από τη Μέση Ανατολή ενισχύεται. Λοιπόν, η γεωπολιτική του πετρελαίου είναι ασταθής και αρνούμαστε να δεχτούμε ότι το μέλλον μας θα εξαρτάται από μια φριχτή εναλλαγή μεταξύ τρομοκρατικών ενεργειών και Κρατικής καταστολής.
  Και το χειρότερο είναι ότι η μαζική κατανάλωση ορυκτής ενέργειας έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον. Σήμερα λοιπόν υποχρεούμαστε να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την αντίληψη για την ενέργεια που κληρονομήσαμε από το περασμένο αιώνα.
  Υπό μια ευρύτερη έννοια, το συνολικό μας μοντέλο ανάπτυξης τίθεται υπό αμφισβήτηση. Big oil, Big three, για μεγάλο διάστημα αυτή ήταν η μαγική συνταγή για την ανάπτυξη της Αμερικής. Για το Big Oil, μίλησα προ ολίγου , όσο για το Big Three, τους τρεις μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων , αποτελούν κι αυτοί τμήμα ενός παρωχημένου μοντέλου, ενώ το σημερινό μοντέλο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις υπηρεσίες προς τα άτομα και τα προβλήματα της υγείας θα είναι ένα από τα καίρια σημεία. Αυτό το μοντέλο καθιστά τη βιολογία κυρίαρχη επιστήμη, την ανησυχία για το περιβάλλον αρχή για την διαχείριση του δημοσίου, την ποιότητα ζωής συλλογική επιλογή.
  Υπάρχει επί πλέον η παράταση της διάρκειας ζωής! Ιδού το κομβικό σημείο. Η κοινωνία μας δεν αντιμετώπισε ποτέ μια παρόμοια αλλαγή σε τόσο σύντομο διάστημα. Αυτή η ανατροπή οφείλεται στην πρόοδο της βιολογίας, επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις ανάμεσα στις γενεές, κινδυνεύει να θέσει σε αδιέξοδο το σύστημα πρόνοιας. Επιπλέον επαναπροσδιορίζει με νέους όρους τα ζητήματα της δημογραφίας και κατά συνέπεια το θέμα της μετανάστευσης.
  Μια Ευρώπη που γερνάει, μακροπρόθεσμα, είναι μια Ευρώπη που πεθαίνει. Η ενθάρρυνση της γεννητικότητας δεν επαρκεί για να θέσει φρένο στην πορεία: όταν η εμπιστοσύνη στο μέλλον είναι πενιχρή, η επανάκαμψη είναι αργή. Κι αν η διευκόλυνση της υιοθεσίας είναι χρήσιμη, ωστόσο η κύρια λύση παραμένει η μετανάστευση. Θα πρέπει λοιπόν να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τις παλιές μας φοβίες και να συλλάβουμε μια θετική μεταναστευτική πολιτική.
  Για να είναι όμως ανεκτή η μεταναστευτική πίεση, η ανάπτυξη του Νότου θα πρέπει να πάψει να αποτελεί μόνον αντικείμενο τόσων ωραίων συζητήσεων. Σήμερα ξέρουμε ότι η χρηματική ενίσχυση, που συχνά χρησιμοποιείται άσχημα, είναι λιγότερο αποτελεσματική από την ενθάρρυνση για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής. Γι’ αυτό οι ατέρμονες συζητήσεις για την πρόσβαση των λαών του Νότου στα γενικά φάρμακα, θα πρέπει να τελειώσουν. Είναι επείγον, εμπλέκει το σύνολο του πλανήτη και συνεπάγεται αναγκαστικά μια αναθεώρηση της αντίληψης για την πνευματική ιδιοκτησία, που έχει εξάλλου ήδη αμφισβητηθεί από τον πολιτισμό της πληροφορικής.
  Η δημοκρατία μας ασθενεί. Όχι μόνον διότι η φωνή των λαών μας δύσκολα ακούγεται, αλλά κυρίως διότι οι πολιτικοί μας ολιγωρούν μπρος στην αναγκαιότητα να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα. Να γιατί ο σύγχρονος σοσιαλισμός είναι παράλληλα και ρήξη με το παρελθόν. Αυτή η ρήξη δε θα πρέπει να είναι άρνηση αλλά επιστροφή στις ρίζες.
  Να προετοιμαστούμε για να βγούμε από αιώνες ορυκτής ενέργειας αντλώντας τις σχετικές γεωπολιτικές συνέπειες, να επαναπροσδιορίσουμε το μοντέλο ανάπτυξής μας επικεντρώνοντάς το στη ζωή των ανθρώπων, να συγκεντρώσουμε τις προσπάθειές μας γύρω από τη γνώση και να επανεκτιμήσουμε τις ηλικίες της ζωής, να ανοιχτούμε στους λαούς του Νότου απομακρύνοντας τα εμπόδια που μπαίνουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη, να διατυπώσουμε από την αρχή το δημοκρατικό συμβόλαιο σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο: να ποια είναι τα καθήκοντα του σύγχρονου σοσιαλισμού.»

  Τελος του πανσοφου αρθρου , Συγγραφευς ο κυριος …

  DOMINIQUE STRAUSS KAHN

  προταθεις υπο του Προεδρου Σαρκοζι να αναλαβει τα ηνια του ΔΝΤ ενος πλερια σοσιαλιστικου θεσμου … αυτους αντιγραφεται στα κειμενα αυτους και στη ζωη … ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ PLUS

  και το λινκακι για να μην ξεχνιομαστε …
  http://www.politicaldialogue.gr/dialoguerepubblica/kahn.html

 21. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Says:

  Ξέρει ο Δημτράκης από φάμπρικες. Έχει αυτός βαρέα και ανθυγειινά ένσημα! Δες τε τα χεράκια του και θα καταλάβετε.

  Ρε παιδιά έχω μια «απορία» (που όλοι ξέρετε την απάντηση της):
  Αφού το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο και «εργοστάσιο που κλέινει» πώς γίνεται να πηγαίνουν συνεχώς κανούριοι «εργάτες» εκεί; Ενώ στα υπερσύγχρονα κοντεύει να μείνει μόνο το «προσωπικό ασφαλείας»;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: