Τα μυστικά πειράματα της CIA

Στις 25 Ιουνίου η CIA αναγκάστηκε μετά από μακροχρόνιους αγώνες, να δημοσιοποιήσει άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν παράνομες δραστηριότητες στις οποίες είχε εμπλακεί η υπηρεσία κατά την περίοδο 1950-1975. Οι πρώτες καταγγελίες γι αυτές τις δραστηριότητες είχαν γίνει εδώ και 32 χρόνια, αλλά μόλις φέτος τελικά αποφασίστηκε να γίνουν γνωστές επισήμως.
(Εδώ, πλήρης η δημοσιευμένη αναφορά)

Απ’ όλα τα καλά έχει το πακέτο των 702 σελίδων, το οποίο ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία ‘Οικογενειακά Kειμήλια’ (Family Jewels): Παρακολουθήσεις διπλωματικής αλληλογραφίας, πρώην πρακτόρων της CIA, δημοσιογράφων  και «επικίνδυνων» ιδεολογικά αμερικανών πολιτών. Απαγωγές, διαρρήξεις και φακελώματα πολιτών. Δολοφονικές απόπειρες κατά ξένων ηγετών, με πιο γνωστές αυτές κατά του Κάστρο (σε συνεργασία με τη Μαφία!), του Πατρίς Λουμούμπα και του Ραφαέλ Τροχίλο, κλπ.

 Όμως η πιο ανατριχιαστική αποκάλυψη είναι τα ιατρικά πειράματα που πραγματοποιούσαν σε βάρος ανύποπτων αμερικάνων στρατιωτών και μικρών παιδιών, ακόμα και 4 ετών, με στόχο να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους ή να τους δημιουργήσουν καταστάσεις πλύσης εγκεφάλου και να τους τροποποιήσουν την προσωπικότητα  με σκοπό να εκτελούν «βρώμικες αποστολές» (δολοφονίες αποπλανήσεις, κλπ) χωρίς να το αντιλαμβάνονται ή να το θυμούνται! Αν σας θυμίζει την ταινία «Manchurian Candidate», περί αυτού ακριβώς πρόκειται!
(Εδώ, η μαρτυρία ενός στρατιώτη – θύματος)

Οι ιθύνοντες της υπηρεσίας φοβήθηκαν, στις αρχές του ’50, ότι οι Σοβιετικοί και οι Κινέζοι είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν πιο προηγμένες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και τροποποίησης της προσωπικότητας κι έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτά τα μυστικά προγράμματα χρησιμοποιώντας ως πειραματόζωα αθώους συμπολίτες τους.
Στην όλη ιστορία χρησιμοποίησαν ναζί επιστήμονες, τους οποίους φυγάδευσαν από την Ευρώπη με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να μην πέσουν στα χέρια των Σοβιετικών, «καθάρισαν» τους φακέλους τους και τους εφοδίασαν με καινούρια προσωπικά έγγραφα, ώστε να δουλέψουν μαζί τους εναντίον των «μπολσεβίκων». Εκτός από τους συναδέλφους και συνεργάτες του Μένγκελε, οι άνθρωποι της CIA έκλεισαν συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να τους προμηθεύουν με σκευάσματα τα οποία δεν κατόρθωσαν να περάσουν τους ελέγχους και να πάρουν έγκριση δοκιμής σε άνθρώπους. Τα σκευάσματα αυτά χρησιμοποίηθηκαν στα αθώα θύματα των πειραμάτων. Παρακάτω βλέπετε μια εσωτερική αναφορά γι αυτές τις παράνομες δοκιμές, όπως υπάρχει στο εν λόγω αρχειακό υλικό:

cia_drug_doc.jpg

Άγνωστος αριθμός ενηλίκων και παιδιών (υπολογίζονται σε χιλιάδες) βασανίστηκαν από τους «επιστήμονες» της CIA, υπέστησαν ηλεκτροσόκ, χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο, ή εξαναγκάστηκαν σε χρήση παραισθησιογόνων (LSD) ή απαγορευμένων ουσιών, σε ύπνωση ή βρέθηκαν για μέρες σε καταστάσεις πλήρους απομόνωσης για να ελεγχθεί η συμπεριφορά τους. Άγνωστος αριθμός από αυτούς πέθαναν από τα βασανιστήρια και τις ουσίες, έμειναν ανάπηροι ή τρελλάθηκαν!

Από τις πιο συνταρακτικές και συνάμα σπαρακτικές αποκαλύψεις είναι αυτή της Κάρολ Ρούτζ (Carol Rutz), η οποία στην ηλικία της φωτογραφίας (4 ετών!) «πουλήθηκε» από τον παππού της

nation-betrayed.jpg

στη CIA και υπέστη τα πάνδεινα στα μυστικά πειράματα που σκοπό είχαν, με την ενηλικίωσή της, να έχει μετατραπεί σε ένα άβουλο «όπλο» για τα τμήματα ειδικών αποστολών της υπηρεσίας. Τις εμπειρίες της αυτές τις έχει περιγράψει στο βιβλίο της A Nation Betrayed, εκδ. Fidelity Publishing LLC.
Αξίζει να διαβάσετε την συνέντευξή της στον John W. Whitehead, όπου περιγράφει τα βασανιστήρια που υπέστη στα χέρια των ανθρωπόμορφων της CIA…

Φανταστείτε τι θα γίνεται σήμερα στα διάφορα «επιστημονικά Γκουαντανάμο» των μυστικών υπηρεσιών και θα τα μάθουμε σε 30 χρόνια (και αν…).

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Τα μυστικά πειράματα της CIA”

  1. gregykapogeorge Says:

    Μάλλον μετά από 50 χρόνια πείρας που έχουν συσσωρεύσει, ούτε να φανταστούμε τι κάνουν δεν μπορούμε πλέον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: