Το εβραϊκό λόμπυ διώκει Εβραίο καθηγητή

web_200x265px.jpg

Ο Νόρμαν Φίνκελσταϊν (Norman Finkelstein) είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός στις ΗΠΑ πολιτικός επιστήμονας. Γιός ενός ζευγαριού Εβραιοπολωνών, οι οποίοι επέζησαν τόσο του Γκέτο της Βαρσοβίας όσο και των κολαστηρίων του Γ’ Ράιχ, Λουμπλίν και Άουσβιτς και μετανάστευσαν στην Αμερική μετά το τέλος του πολέμου, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1953 και πήρε το διδακτορικό του από το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον με θέμα τη θεωρία του Σιωνισμού. Στο πρώτο του βιβλίο υπάρχει μια αφιέρωση στους «αγαπημένους του γονείς», η οποία τελειώνει με τα λόγια: «Να μην ξεχάσω ή να συγχωρήσω ποτέ αυτά που τους έκαναν».
Ο τυπικός, ως φαίνεται, αυτός Αμερικανοεβραίος διανοούμενος έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Στην πλούσια ερευνητική και ακαδημαϊκή του δουλειά, όσο ασχολήθηκε με τη μελέτη του φαινομένου του αντισημιτισμού άλλο τόσο και περισσότερο ασχολήθηκε με την αποτύπωση και ανάδειξη των πτυχών της σιωνιστικής πολιτικής που παράγει τα γνωστά εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων!
Η καταγωγή και η οικογενειακή του ιστορία ούτε στιγμή δεν θόλωσαν το αξιακό του υπόβαθρο. Το αντίθετο. Ο ίδιος θεωρεί φόρο τιμής στα εκατομμύρια των δολοφονημένων ομοεθνών του, την αποκάλυψη των μαρτυρίων των Παλαιστινίων και των σιωνιστικών εγκλημάτων.
Ήδη από το 2000, όταν εκδόθηκε το βιβλίο του The Holocaust Industry: Reflections on the exploitation of Jewish suffering, εκδ. Verso, έδειξε με σαφήνεια την ερευνητική του κατεύθυνση. Εκεί, παρουσιάζει στοιχεία για το πώς μεμονωμένα άτομα, σιωνιστικές οργανώσεις και το κράτος του Ισραήλ έστησαν μετά τη δεκαετία του ’60 μια «βιομηχανία του Ολοκαυτώματος» ώστε να εκμεταλλευτούν τη μνήμη του, εξυπηρετώντας τα οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα, διαστρεβλώνοντας την Εβραϊκή κουλτούρα και την πραγματική ιστορία του Ολοκαυτώματος. Το βιβλίο προκάλεσε σοκ στην Αμερική, καθώς κανείς δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον συγγραφέα για αντισημιτισμό, συζητήθηκε πολύ και βέβαια τοποθέτησε τον ίδιο στη μαύρη λίστα του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπυ.

nf_side_hi_186.gif

Όμως ο Φίνκελσταϊν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και το 2005 εκδίδει το βιβλίο με τίτλο, Beyond Chutzpah: On the misuse of anti-Semitism and the abuse of history, εκδ. University of California Press, στο οποίο αφού κάνει μια αναδρομή στο φαινόμενο του «Νέου Αντισημιτισμού» εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε εκείνους τους ακαδημαϊκούς και διανοούμενους, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από την ακαδημαϊκή τους δουλειά, να υποστηρίξουν την πολιτική του κράτους του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων παραποιώντας, διαστρέφοντας και αποκρύπτοντας τα στοιχεία και τα τεκμήρια των εγκλημάτων, των βασανιστηρίων και των μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι τελευταίοι. Το βιβλίο αποτέλεσε casus beli για το εβραϊκό λόμπυ. Το συνδεδεμένο με αυτό ακαδημαϊκό κατεστημένο  τον έθεσε στο στόχαστρό του και με συνεχείς προσωπικές και δηλητηριώδεις επιθέσεις προσπάθησε να αντικρούσει τα στοιχεία που παρουσίασε. Ιστορική έχει μείνει η δημόσια κόντρα του με τον λομπίστα καθηγητή του Δικαίου στο Χάρβαρντ, Άλαν Ντέρσοβιτς, του οποίου το απολογητικό υπέρ του Ισραήλ μπέστ σέλερ ‘The case of Israel, ο Φίλκενσταϊν «περιποιήθηκε» δεόντως στο δικό του βιβλίο.

nf_book_chutzpah.jpg

Το λόμπυ, όμως, δεν θα συγχωρούσε ποτέ τον «αποστάτη», «προδότη» ομοεθνή τους. Στόχος είχε γίνει η επαγγελματική του εξόντωση ώστε να του «κλείσουν το στόμα», γνωρίζοντας ότι η ακαδημαϊκή του καταξίωση είναι εμπόδιο στην επικράτησή τους. Η ευκαιρία δόθηκε αυτόν το μήνα. Ο Φίλκενσταϊν, από το 2001 εργαζόταν με το βαθμό του αναπληρωτή καθηγητή στο καθολικό Πανεπιστήμιο ΝτεΠώλ (DePaul University) στο Σικάγο. Φέτος θα κρινόταν η αίτησή του για να καταλάβει τη θέση του μόνιμου καθηγητή πολιτικών επιστημών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Μια πρωτοφανής στα ακαδημαϊκά χρονικά των ΗΠΑ επίθεση ενορχηστρώθηκε από το εβραϊκό λόμπυ με στόχο την προσωπική σπίλωση του καθηγητή και την απόρριψη της αίτησής του. Δημόσιες εκδηλώσεις οργανώθηκαν σε βάρος του, ακόμα και ένας φάκελος με στοιχεία που πιστοποιούσαν την «ακαδημαϊκή του ανεπάρκεια» εστάλη σε κάθε ένα από τα μέλη του Τμήματος Πολιτικών και Νομικών Επιστημών από τον Άλαν Ντέρσοβιτς! Εν τέλει, παρόλο που το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και η Επιτροπή του Ακαδημαϊκού Προσωπικού εισηγήθηκαν υπέρ του Φίνκελσταϊν, το Συμβούλιο Προαγωγών του Πανεπιστημίου απέρριψε (με ψήφους 4-3) την αίτηση και ο Φίνκελσταϊν καλείται είτε να αποχωρήσει άμεσα από το ίδρυμα είτε να επανέλθει την επόμενη χρονιά για το τελευταίο του έτος! Ο Πρόεδρος του ιδρύματος π. Ντένις Χόλτσναιντερ επικύρωσε πρόθυμα την απόφαση του συμβουλίου, θεωρώντας ότι η δημόσια αντιπαράθεση για την εκλογή του Φίνκελσταϊν έβλαψε το Πανεπιστήμιο, παρ’ όλο που αναγνώρισε ότι πρόκειται για έναν «εξαίρετο δάσκαλο και εθνικά ανγνωρισμένο διανοούμενο». Βέβαια, αυτό που υπονοούσε ήταν ότι το ίδρυμα άρχισε να «δυσκολεύεται» στην εύρεση χορηγών εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων του λόμπυ!

Η απόφαση έχει προκαλέσει σάλο σε όλη την Αμερική και από πολλούς θεωρείται ένα από τα πιο βάναυσα χτυπήματα σε βάρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Είναι σαφές στους περισσότερους ότι ο Φίνκελσταϊν τιμωρήθηκε προς παραδειγματισμόν, γιατί ξεπέρασε τα «επιτρεπτά» όρια  κριτικής στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και στις οργανώσεις του στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος δήλωσε, πικραμένος: «Το να διδάσκω είναι κάτι που το ‘χω μέσα στο πετσί μου. Πραγματικά το λατρεύω. Γνωρίζω, όμως, ότι έχοντας καταχωρηθεί στη ‘μαύρη λίστα’ δεν θα μου επιτραπεί ξανά να μπω σε τάξη πανεπιστημίου»

Advertisements

13 Σχόλια to “Το εβραϊκό λόμπυ διώκει Εβραίο καθηγητή”

 1. University Update - DePaul University - Says:

  […] Virginia University Link to Article ?? eß?a??? ??µp? d???e? ?ß?a?? ?a????t? » Posted at ?? ?st?????? t?? […]

 2. εξαποδω Says:

  Ωχ! Φακελώθηκα!

 3. Σκαντζόχοιρος Says:

  Δες
  εδώ
  μία πολύ ενδιαφέρουσα "καραμπόλα" του ζητήματος

 4. gregykapogeorge Says:

  Αγνόησε ο καθηγητής την εντολή να θεωρείται το «ολοκαύτωμα» η μοναδική παγκόσμια σταθερά στην ιστορική διδασκαλία! (Βλέπε επιτροπές εκπαίδευσης της ΕΕ, CDRSEE κλπ) Τί άλλο περίμενε;

 5. εξαποδω Says:

  @ σκαντζόχοιρος

  Έχει ενδιαφέρον να βρίσκαμε τα κείμενα αυτών των αναρχικών. Μου θυμίζουν ένα κομμάτι των Αυτονόμων στη Γερμανία, οι οποίοι στην κόντρα τους με τους σκινάδες, κατεβαίνουν με σημαίες του κράτους του Ισραήλ (!!) αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα πιο εθνικιστικά, ρατσιστικά και δολοφονικά κράτη του κόσμου.

  @greg

  Ο καθηγητής, στην πραγματικότητα, έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με την ιστορία του Ολοκαυτώματος και με τον αντισημιτισμό σαν ιδεολογία. Όμως, όντας έντιμος, αυτό που αρνείται είναι να χρησιμοποιούν κάτι δολοφόνοι σαν το Σαρόν, την εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων για να υπερασπίσουν την ρατσιστική πολιτική εθνοκάθαρσης σε βάρος των Αράβων της Παλαιστίνης.
  Η γνώμη μου είναι ότι το Ολοκαύτωμα όντως αποτελεί μια σταθερά στην ιστορία του δυτικού κόσμου. Όχι γιατί δεν υπήρξαν πριν από αυτό γενοκτονίες (Ινδιάνοι, Αρμένιοι, Μικρασιάτες και Πόντιοι Έλληνες, κλπ) ούτε γιατί σταμάτησαν μετά από αυτό (Ρουάντα, κλπ), αλλά γιατί μαζί με τη Χιροσίμα υπήρξαν τα γεγονότα μέσα από τα οποία φάνηκαν τα αποτρόπαια όρια του δυτικού νεωτερικού παραδείγματος. Ο κόσμος μας ποτέ δεν θα είναι ίδιος μ’ αυτόν πριν από το Άουσβιτς και τη Χιροσίμα.
  Βέβαια, άλλο αυτό και άλλο η εκμετάλλευση και η τυμβωρυχία με σκοπό την προώθηση των πολιτικών της Νέας Τάξης, τα οποία καταγγέλει σαν άνωθεν επιβαλλόμενα και ο Φίνκελστάϊν

 6. underinformation Says:

  Το εβραικο λομπυ διωκει.Το ελληνοεβραικο λομπυ προωθει.
  δειτε:

  και
  http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6437&subid=2&pubid=509346
  Δειτε επισης:
  http://www.jewishmuseum.gr/pages.asp?pageid=88&langid=1
  και
  http://www.ushmm.org/education/foreducators/
  Διαβαζοντας το παραπανω υλικο θα διαπιστωσετε μια καταπληκτικη ομοιομορφια και θα αναρωτηθειτε τι εξυπηρετει και ποιον αυτο ολο το θεμα.

 7. Pan Says:

  @underinformation: Αυτοί είναι δραστήριοι και προωθούν τα πιστεύω τους. Εσένα ποια είναι η θέση σου έναντι αυτών;
  Εγώ δηλώνω την ξεκάθαρη συμφωνία μου με την θέση του εξάποδω, όπως την εξέφρασε στην τελευταία απάντησή του στον greg.

 8. underinformation Says:

  @pan
  εσυ τι λες?
  να τους κανω promotion?
  για να εχουν πελατεια?
  απλα προσθετω ενισχυτικα στοιχεια σε αυτα του εξαποδω.

 9. akamas Says:

  Εξαποδώ όλοι για φακέλωμα είμαστε και το λόμπυ θα αρχίσει και πάλι να μας κατηγορί για αντισιωμιστές

 10. gregykapogeorge Says:

  Μόνο φακέλωμα; Το ιστολόγιό μου πάντως το επισκέπτεται εδώ και 2 μήνες κάποιος από τον υπολογιστή του δικαστηρίου της Χάγης!!! όπως με πληροφορεί ο statcounter…
  Να φέρνετε κανά τσιγάρο σύντροφοι! Μην «καταλήξω» σαν τον Μιλόσεβιτς… Αν και υπάρχει και guadanamo. Δεν είμαι αχάριστος.

 11. marado Says:

  «το ίδρυμα άρχισε να “δυσκολεύεται” στην εύρεση χορηγών εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων του λόμπυ!»

  για να μην έχουμε αμφιβολίες που θέλουν να το πάνε και οι εγχώριοι…

 12. akamas Says:

  Εσένα σε επισκέπυονται από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης; Σε περνάω, εγώ δέχομαι επισκέψεις κατευθείαν από τα μεγάλα αφεντικά. Να δούεμ ποιός θα φέρνει τσιγάρα σε ποιόν.
  Τ.Γ. Καπνό κάνω.

 13. Το κατάντημα της Γερμανικής αριστεράς και των Πρασίνων « Το ιστολόγιο του έξ' από δώ Says:

  […] του Ισραήλ, είχα γράψει πριν τρία χρόνια περίπου:  Το εβραϊκό λόμπυ διώκει Εβραίο καθηγητή. Ήταν τότε που το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπυ, με μια […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: