Σοσιαλισμός = Ρεπούση + Εξηλεκτρισμός

Ο Πρόεδρος Αλέκος σε νέο -χτεσινό- πολιτικό ρεσιτάλ! Επισκεπτόμενος τη Λέσβο έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία:

«…Μιλώντας για την ανάγκη μετεγκατάστασης του εργοστασίου της ΔΕΗ έξω από τη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρότεινε έως τότε να βρεθεί τρόπος για την ηλεκτροδότηση των νησιών του Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια, μέσα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας των δύο κρατών στον ενεργειακό τομέα, που θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο πλευρές.
Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Τουρκία συνεργάζονται σε πολλά επίπεδα στον ενεργειακό τομέα, όπως είναι ο αγωγός φυσικού αερίου, και κατά συνέπεια μπορούν να συνεργαστούν και σε αυτόν τον τομέα.»

Αυτά για όσους νομίζουν ότι η Αριστερά δεν έχει προτάσεις και είναι μόνο για διαμαρτυρίες!
Ακόμα και η Ντόρα ή ο Γιωργάκης δεν μπόρεσαν να σκεφτούν μια τέτοια πρόταση!
Ήταν η αριστερά (του ΣΥΝ) να μην γίνει ριζοσπαστική! Άπαξ κι έγινε, δεν την πιάνει κανένας!
Και για να μην θεωρηθώ «σταλινικός αντεπαναστάτης», προτείνω ο Πρόεδρος Αλέκος να αναλάβει πλατιά πρωτοβουλία ώστε και άλλες υπηρεσίες με τις οποίες δυσκολεύονται οι νησιώτες μας να ανατεθούν στην απέναντι Τουρκική Νομαρχία, πάντα στα πλαίσια της οθωμανικής ελληνοτουρκικής συνεργασίας!

Τελειώνοντας, νιώθω τη βαθιά ανάγκη να αναφωνήσω:

Αλέκο ζούμε στην (συγ)κυβέρνηση να σε δούμε!

Advertisements

10 Σχόλια to “Σοσιαλισμός = Ρεπούση + Εξηλεκτρισμός”

 1. Χρήστος Μόρφος Says:

  Σ’ αυτή την περίπτωση -της τροφοδοσίας των νησιών του Αιγαίου με τουρκικό ηλεκτρικό ρεύμα- θα επιτρέπουν οι Τούρκοι και την τροφοδοσία των ελληνικών ραντάρ -που εντοπίζουν τα τούρκικα αεροπλάνα όταν παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο- με ρεύμα; Ή θα πρέπει να εφοδιαστούν με γεννήτριες; Ποια να είναι άραγε η γνώμη του Αλέκου…

 2. εξαποδω Says:

  Εννοείται πως θα το επιτρέπουν! Καθ’ ότι 400 χρόνια ειρηνικής συμβίωσης, μπλα, μπλα, μπλα στα πλαίσια της ανεκτικής οθωμανικής αυτοκρατορίας, μπλα, μπλα, μπλα….
  Αφού το μάθαμε το «ανανεωτικό» παραμύθι!

 3. Πόντος και Αριστερά Says:

  Είναι δυνατόν να έχει τέτοια αφομοιωτική δύναμη αυτή η πλευρά του ΣΥΝ, ώστε να έχει συμπαρασύρει στη «μαύρη τρύπα» και τον Αλαβάνο, που τέλος πάντων δεν είναι και Κωνσταντόπουλος;

 4. εξαποδω Says:

  @ π&α

  Έχετε δίκιο για την αφομοιωτική δύναμη. Κατά τη γνώμη μου εδράζεται σε δύο σημεία:
  Πρώτον, την κοινωνική/ταξική διάρθρωση του κόμματος (νέα μεσοστρώματα και ελίτ), η οποία καθορίζει για λόγους καθαρά κοινωνικής αναπαραγωγής μια σκληρά ευρωπαϊστική γραμμή και άρα μια αντίστοιχη ιδεολογική πορεία που ακολούθησαν αριστεροί σχηματισμοί στην υπόλοιπη δυτική Ευρώπη μετά το ’89 (βλ. παράδειγμα της Γαλλίας).
  Δεύτερον, σ’ έναν φτηνιάρικο πολιτικοεκλογικό υπολογισμό που στηρίζεται στην αμφίπλευρη άντληση ψήφων. Τόσο από τα «δεξιά», από αυτούς που είχαν «σαγηνευτεί» από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, δηλαδή από τις θεσούλες και τα ευρωπαϊκά προγράμμτα (γι αυτό και η προσέγγιση με παλιούς «συντρόφους», όπως η Ρεπούση, κλπ). Όσο και από τα «αριστερά», τα εξάρχεια και τμήμα του αριστερισμού (γι αυτό και η αστεία «ριζοσπαστικοποίηση» του ΣΥΝ και το «κνίτικο» καπέλωμα που έριξε στις τελευταίες κινητοποιήσεις για την παιδεία). Ενοποιητικό στοιχείο σ’ αυτόν τον πολιτικαντισμό δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ο «αντεθνικισμός», το στοιχείο που συγκινεί εξίσου τον κεντροαριστερό/ανανεωτικό θαμώνα των ποικίλων Ντα Κάπο με αυτόν του ταπεινού εξαρχειώτικου καφενείου. Άν μάλιστα προστεθούν και πρόσωπα ή οργανώσεις που ενώ διαφωνούν με τη γραμμή του ΣΥΝ κάνουν τα στραβά μάτια και συνωστίζονται στον εκλογικό προθάλαμο του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για ανάδειξη ή πολιτική επιβίωση, δένει το σκηνικό και η επιδίωξη να μετατραπεί ο ΣΥΝ σε ηγεμονική αντι-ΚΚΕ δύναμη που θα εκτείνεται από την κεντροαριστερά μέχρι τα Εξάρχεια!
  Γι’ αυτό και ο Αλαβάνος δεν είναι σαν τον Κωνσταντόπουλο. Αποδεικνύεται, πολύ χειρότερος! (προς μεγάλη απογοήτευση και του εξαποδώ που χάρηκε για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΝ). Ιδιαίτερα γιατί πριν εκλεγεί έπαιρνε θέσεις εντελώς αντίθετες μ’ αυτές που παίρνει σήμερα! Αυτό και μόνο καταδεικνύει τον κυνικό οπορτουνισμό του προσώπου και του χώρου που τον στηρίζει.

 5. Χρήστος Μόρφος Says:

  Εξαποδώ, η ανάλυσή σου [πολύ καλή] για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχύει για όλη την περίοδο του ΚΚΕεσ – ΣΥΝ τουλάχιστον μετά το ’74 – με τις απαραίτητες, βέβαια, αλλαγές σε ονόματα, ημερομηνίες και καταστάσεις. Από την αντιδικτατορική ενότητα ΟΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων που διαφήμιζαν στις αρχές της μεταπολίτευσης, από το «ψάρεμα» μέσα στα νεολαιίστικα κινήματα, τους οικολόγους, τις φεμινίστριες κ.ο.κ. στα τέλη της δεκαετίας του ’70, και μέχρι σήμερα λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο όλα τριγύρω αλλάζουνε κι αυτοί οι ίδιοι μένουν.

 6. satyrikon Says:

  Ο Μεγας Αλεξανδρος ωχρια μπροστα στην φαντασια του Μεγαλου Αλεκου.
  Τι χρεια αναλυσεων εχουμε οταν μιλα ο Μ.Α.λεκος.

 7. ange-ta Says:

  Δεν πάμε καθόλου καλά. Τα έχουν χαμένα ή τα εχουν βρεί;

 8. Σκαντζόχοιρος Says:

  Το ζήτημα δεν είναι τα πεπραγμένα του «Κέντρου Πολιτικής Κωλοτούμπας» ΣΥΝ Α.Ε.

  Είναι το γιατί αυτά περνούν στο «ντούκου» από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που δραστηριοποιείται στην πολιτική, στο πεδίο των κινημάτων και του «χώρου». Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υφίσταται μία κοινωνική πραγματικότητα που τροφοδοτεί τέτοιου είδους «ντεμέκ» στάσεις.

  Το πρόβλημα δεν είναι ότι αυτοί, με ηγέτη τον πλουσιότερο αρχηγό κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου δηλώνουν «αριστεροί». Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις εξ’ άλλου. Το πρόβλημα είναι ότι περνιούνται για τέτοιοι.

 9. ikonikos Says:

  Χαιρετώ το πολύ καλό blog που βρήκα εντελώς κατά τύχη!
  Πραγματικά ο Αλαβάνος έχει εντελώς εκτραχηλιστεί, ξεκινώντας από την ιστορία με το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού και φτάνοντας σε κάτι τέτοιες ανακοινώσεις όπως αυτή. Είπαμε ουτοπία ρε παιδιά, αλλά ουτοπία με προσχώρηση στην ακραία πολιτική ορθότητα και τον συστηματικό αντιπατριωτισμό γίνεται παιδική χαρά χωρίς καμία ρεαλιστική/αντινεοφιλελεύθερη βάση.
  Επίσης, η λεγόμενη «επιστημοσύνη» για την οποία κόπτεται ο ΣΥΝ, ο ορθός λόγος κτλ., εξαντλείται μόνο στην υποστήριξη της «επιστημονικής ορθότητας» (λέμε τώρα- έχει καταλυθεί προ πολλού με δεκάδες έρευνες) της γραφής των Ρεπούσηδων; Για τη διπλωματική επιστήμη, το διπλωματικό/στρατηγικό επιστημονικό ρεαλισμό τι γνώμη έχει ο κ. Αλαβάνος; Ας ρωτήσει ακόμα και τον πιο «σημιτικό» καθηγητή του Παντείου να δούμε αν θα συμφωνούσε μαζί του…
  Αυτά παθαίνει κάποιος όταν λαϊκίζει επικίνδυνα με τα αριστερά και νεοσοσιαλιστικά ρεύματα.
  Είχα ψηφίσει και εγώ τον Αλαβάνο το 2004 και στην αρχή μπορώ να πω ότι τον θεωρούσα αξιοπρεπέστατο, αλλά ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε στιβαρή αριστερή ιδεολογία.

 10. εξαποδω Says:

  Σε χαιρετώ κι εγώ και ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: