Στοχοποιημένος από το 2001 ο Δελαστίκ!

Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, αρκετοί Έλληνες δημοσιογράφοι και σχολιαστές -μεταξύ αυτών και ο Γ. Δελαστίκ- προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τον άνωθεν επιβαλλόμενο φιλοαμερικανισμό («Είμαστε όλοι Αμερικάνοι») και επιδίωξαν να φωτίσουν τις αιτίες που οδήγησαν στο κορυφαίο αυτό γεγονός καθώς και τις μεγάλες ευθύνες της αμερικανικής πολιτικής. Στα πλαίσια, όμως, της τρομοκρατικής Αντιτρομοκρατίας που επέβαλλε στη διεθνή ατζέντα ο Μπους, έγιναν αμέσως θύματα στοχοποίησης. Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τις 11/9 η «Νιου Γιορκ Πόστ» -συντηρητική και κουτσομπολίστικη φυλλάδα με πολύ μεγάλη κυκλοφορία, η οποία ανήκει στο διαβόητο μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρ. Μέρντοχ- έγραφε για «συντάκτες της Καθημερινής που πανηγύριζαν».
Τη σκυτάλη πήρε η γνωστή δράκα φιλοαμερικανών και νεοφιλελεύθερων του δημόσιου βίου (Ανδριανόπουλος, Σωμερίτης, Μάνος, κλπ) η οποία κατακεραύνωσε τον «απαίσιο και ανάλγητο» αντιαμερικανισμό του ελληνικού λαού.
Όμως, η πιο συστηματική προσπάθεια καταγραφής και δημοσιοποίησης όσων κρίνονταν ένοχοι αντιαμερικανισμού στο δημοσιογραφικό χώρο, έγινε από τον δημοσιογράφο Μανώλη Βασιλάκη, μέλους των πάλαι ποτέ «Ταύρων» του Στ. Μάνου, με μεγάλες συμπάθειες και στο χώρο της ανανεωτικής ή νεοφιλελεύθερης αριστεράς. Στο βιβλίο του «Καλά να πάθουν» , εκδ. Γνώσεις, κατονομάζει όλους όσους αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον οργανωμένο κοπετό, που θα απάλλασσε την αμερικάνικη κυβέρνηση από τις τρομερές ευθύνες της για την ιμπεριαλιστική της πολιτική. Μπογιόπουλος, Μουλόπουλος, Κανέλλη, Στάθης, Τριάντης, Σταματόπουλος, Κιάος, Λ. Παπαδόπουλος κι άλλοι πολλοί, δίνονται δώρο στους λυσσασμένους του Μπους για να μην κουράζονται να αποδελτιώνουν τις εφημερίδες! Ειδική αναφορά γίνεται για το Δελαστίκ και τους άλλους αριστερούς δημοσιογράφους της «Καθημερινής»:

«Ο αναγνώστης της Καθημερινής έχει την εντύπωση ότι διαβάζει την εγκυρότερη, την επίσημη κεντροδεξιά εφημερίδα. Χωρίς να γνωρίζει ότι αρκετά στελέχη της (λ.χ. οι σύντροφοι Γ. Δελαστίκ, Π. Παπακωνσταντίνου, Μ. Τζιαντζή, Γ. Ελαφρός) είναι ταυτοχρόνως στελέχη του ΝΑΡ… Έτσι, δημιουργήθηκε το παρά φύσιν φαινόμενο μιας σοβαρής κεντροδεξιάς εφημερίδας, η οποία έχει αλωθεί από μία οργανωμένη ακραία κομμουνιστική ομάδα και δηλητηριάζει το ανύποπτο κοινό με ιδεολογήματα που δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό χώρο στον οποίο απευθύνεται. Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε το φαινόμενο σαν μια καθημερινή πολιτική απάτη, σαν γιάφκα του ΝΑΡ»,
όπως διαβάζουμε από παραπομπή που βρίσκεται στο εξαιρετικό άρθρο εκείνης της εποχής του Γιώργου Παυλόπουλου με τίτλο:

Οι Γιάφκες που ανακάλυψε ο Μακαρθισμός

Το «δόσιμο» των δημοσιογράφων έγινε με τέτοιο συστηματικό και ξεδιάντροπο τρόπο, ώστε κυκλοφόρησε κείμενο με υπογραφές συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, στο οποίο κατάγγειλαν τον Βασιλάκη για «προσπάθεια χειραγώγησης συνειδήσεων», για δημοσιοποίηση «μαύρης λίστας» η οποία έχει «ηθικούς αυτουργούς που κινούνται σε ανώτερα κλιμάκια εντός κι εκτός Ελλάδος» και για «νέο απροκάλυπτο μακαρθισμό».

‘Οπως βλέπετε ο Γ. Δελαστίκ είχε μπει στις «μαύρες λίστες» ήδη από το Σεπτέμβρη του 2001. Η κατοπινή μη συμμόρφωσή του και η συνεπής του πορεία στην καταγγελία και ανάδειξη των αυτοκρατορικών-ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και η ταυτόχρονη αναδιάταξη των επιχειρηματικών συμφερόντων στον ελληνικό Τύπο, οδήγησαν στην καροτόμησή του. Στην εποχή της διαταγής του Μπούς, «ή με μας ή με τους άλλους», ο Δελαστίκ έπρεπε να πληρώσει το τίμημα της ξεροκεφαλιάς του…

Υ.Γ. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «αλληλογραφία» Καρκαγιάννη – Δελαστίκ, μετά την απόλυση του τελευταίου, βρίσκεται στο ιστολόγιο Θεαμαπάτες & Δικτυώματα

Advertisements

11 Σχόλια to “Στοχοποιημένος από το 2001 ο Δελαστίκ!”

 1. akamas Says:

  Φίλε eksapodo αυτό δεν ισχύει μόν για τους δημοσιγράφους, αλλά και για όλους μας, αυτο θα πρέπει να το κατανοήσουμε και να αντισταθούμε στην φασιστική λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα πριν είναι πολύ αργά. Η κατάσταση που βιώνουμε στις μέρες μας, αρκετά πιο έντονα μετά τον Σεπτέμβριο του 2001, είναι πολύ χειρότερη από την εποχή του Χίτλερ, γιατί λειτουργεί αρκετά συγκαλλυμένακαι στο όνομα της ελυθερίας και της δημοκρατίας.

 2. gregykapogeorge Says:

  Άλλη μια απόδειξη ότι οι «από κει» εργάζονται μεθοδικά μια εικοσαετία τουλάχιστον ενώ εμείς οι «από δω» τα παίρνουμε χαμπάρι αργά και δεν κινούμεθα προληπτικά. Η αντίδραση τον καιρό εκείνο χαραχτηρίζονταν από πολλούς σαν συνομωσιολογία… Η οποία είναι καμμια φορά πληγή, αλλά καλόν θα είναι να την παρακολουθούμε γιατί λέει και αλήθειες!

  Εξαίρετο!

 3. akamas Says:

  Και βέβαια το διαδίκτυο είναι ή μπορεί να γίνει μια αρκετά καλή πηγή αντιπληροφόρησης και αντίδρασης σε ότι σχεδιαζεται, από τα blogs ή από οπουδηποτε αλλού θα μπορέσουμε να αντισταθου΄με σε αυτή τη λαίλαπα.

 4. εξαποδω Says:

  Η έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση είναι εδώ και καιρό στα χέρια ποικιλώνυμων και ποικιλόμορφων «νταβατζήδων», εσωτερικής κι εξωτερικής κοπής. Σοβαρές ειδήσεις θάβονται, άλλες καταλαμβάνουν μονόστηλα ενώ ασήμαντα γεγονότα και πρόσωπα προβάλλονται για μέρες. Η ενημέρωση είναι είτε ανύπαρκτη είτε στρεβλή ανάλογα με το κάθε μικρό ή μεγάλο συμφέρον που λυμαίνεται τα ΜΜΕ.
  Τα ιστολόγια, στη σοβαρή μορφή τους, μπορούν να αποτελέσουν πραγματικά ένα ρήγμα στο τείχος της σιωπής και της διαστρέβλωσης. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό! Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι το διαδίκτυο δεν αφορά όλους! Η ενημέρωση αφορά ένα συγκεκριμένο αριθμό και ένα συγκεκριμένο προφίλ (κοινωνικό, μορφωτικό, ηλικιακό) συμπολιτών μας. Οι υπόλοιποι, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται από τους ανερμάτιστους και τις «πρακτοράτζες». Μόνο ένας συνδυασμός έντυπου εναλλακτικού τύπου (εφημερίδες εβδομαδιαίας ή ημερήσιας κυκλοφορίας) και ραδιοφωνικού (εναλλακτικοί σταθμοί) μπορούν να αποτελέσουν μαζί με την αντιπληροφόρηση των ιστολογίων ένα σοβαρό, μόνιμο και διαρκώς επεκτάσιμο αντίπαλον δέος στην κυρίαρχη πληροφόρηση.

 5. Χρήστος Μόρφος Says:

  Εξαποδώ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στις διαπιστώσεις σου τόσο για το ρόλο των ιστολογίων, όσο και για τον έντυπο εναλλακτικό τύπο και ραδιόφωνο.

  Όσο για την ουσία του ποστ τι να πούμε; Ευχαριστούμε που μας τα θύμισες. Σπεύδω να κάνω ένα λινκ.

 6. Στοχοποιημένος από το 2001 ο Δελαστίκ! « Θεαμαπάτες & Δικτυώματα Says:

  […] Στοχοποιημένος από το 2001 ο Δελαστίκ! […]

 7. akamas Says:

  Για να δημιουργηθούν και να προβληθούν τα εναλλακτικά μέσα χρειάζονται αρκετά χρήματα και θέληση από τον κόσμο για να τα στηρίξει. Όμως, τα μεγάλα συμφέροντα έχουν εμποτίσει τον κόσμο με ότι θέλουν και είναι πλέον δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Αντίθετα πιστεύω ότι το διαδίκτυο απυθύνεται περισσότερο στους υγιώς σεπτόμενους ανθρώπους και από εκεί μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα για αρχή, στη συνέχεια βλέπουμε.

 8. ange-ta Says:

  Μένω άφωνη! Δεν τα παίρνουμε χαμπάρι εμεις οι άσχετοι όλα αυτά, παρότι τα ψυχανεμιζόμαστε.

 9. Σπύρος Says:

  Γνωστά πράγματα αυτά.Να θυμηθούμε το ΚΛΙΚ επι βομβαρδισμών τής Γιουγκοσλαβίας με τίτλο΄Do Not Stop the Bombing’όπου ο κυρ-Βασιλάκης ανέφερε όλους τούς τότε συμμετέχοντες στο ΔΙΚΤΥΟ 21,και τούς εξύβριζε σαν φασίστες και εθνικιστές.
  Μετά απο τίς αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση,ζητησε δημόσια συγνώμη ,δηλώνοντας ότι τον παρέσυραν άλλοι και μετά τον εγλατέλειψαν.!!!!
  Εν συνεχεία συνέγραψε 666 σελίδες περί Χριστόδουλου.Οι φίλοι του εξύμνησαν το βιβλίο(σιγά τον δύσκολο στόχο)και εξύμνησαν ως ευφυή την έκδοση 666 σελίδων.Πραγματικά πρωτότυπη σκέψη η ‘ιδοφυής’ σύνδεση 666 και Χριστόδουλου.I.Q Ράν Τάν Πλάν.
  Ασφαλώς και η ΄εκσυγχρονιστική πλέμπα΄είναι πολύ καλά οργανωμενη.
  Οι πρώτοι τριγμοί στο καράβι τους ξεκίνησαν μετά την συντριβή τους στο Σχέδιο Ανάν.Και σιγά-σιγά αρχίζει το ξεδόντιασμα.

 10. "Αλληλογραφία" Καρκαγιάννη - Δελαστίκ « Θεαμαπάτες & Δικτυώματα Says:

  […] Στοχοποιημένος από το 2001 ο Δελαστίκ! [Λινκ προς ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο στο Ιστολόγιο του Εξαποδώ] […]

 11. Απόλυση Δελαστίκ V « Θεαμαπάτες & Δικτυώματα Says:

  […] ► Στοχοποιημένος από το 2001 ο Δελαστίκ! [Λινκ προς ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο στο Ιστολόγιο του Εξαποδώ] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: