Βουλευτής της Ν.Δ. τιμά τον φονιά Καλαμπόκα!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα των Τοπικών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας. Την έκοψε ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. Παπαδημάτος. Φρόντισε, λοιπόν, να αποδώσει δημόσια αναγνώριση και ιδιαίτερο έπαινο τιμής στο Γ. Καλαμπόκα, διατελέσαντα Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, πιο γνωστό στο Πανελλήνιο για την εν ψυχρώ δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου του 1991, όταν ο φονιάς ηγήθηκε ομάδας τραμπούκων που επέδραμαν σε υπό κατάληψη σχολείο της πόλης.
Ο «κύριος» βουλευτής φρόντισε, μάλιστα, να αφιερώσει το «μεγαλύτερο και ανώτερο» κομμάτι της πίτας στον φονιά, υπό τα ζωηρά χειροκροτήματα και τις επευφημίες της πλειοψηφίας των παρόντων νεολαίων!!
Ο κοινοβουλευτικός καραγκιοζάκος, όταν την επομένη τον «έκραξε» όλη η πόλη, έβγαλε μια αστεία ανακοίνωση λέγοντας ότι τίμησε τον Καλαμπόκα για το έργο του ως Προέδρου της (φ)ΟΝΝΕΔ, την περίοδο πριν τη δολοφονία Τεμπονέρα! (Σαν να λέμε ότι οι Ιταλοί Σοσιαλιστές πρέπει να τιμούν το Μουσολίνι διότι πριν γίνει αρχιφασίστας είχε διατελέσει στα νιάτα του πετυχημένος διευθυντής της εφημέριδας του κόμματος «Αβάντι»!!)
Δεν φτάνει που έκανε συνειδητά ό,τι έκανε για λίγα ψηφαλάκια, προσβάλλοντας μια ολόκληρη πόλη, μας περνάει και για χαχόλους ο βουλευτάκος…

Για το ίδιο γεγονός υπάρχει αναλυτική δημοσίευση και στο Μανιτάρι του Βουνού.

Ετικέτες: , , ,

32 Σχόλια to “Βουλευτής της Ν.Δ. τιμά τον φονιά Καλαμπόκα!”

  1. Γιώργος Says:

    Η ενέργεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν (επιεικώς κρινόμενη)ανεγκέφαλη. Προσέβαλλε πρώτα απ’ όλα τον ίδιο και κατόπιν το κόμμα υπο την σημαία του οποίου εκλέγεται (και την πόλη της Πάτρας όπως πολύ σωστά αναφέρεις στην δημοσίευσή σου). Καμμία τιμή δεν πρέπει σε τραμπούκους, πόσω μάλλον όταν τυγχάνουν και φονιάδες.
    Από την άλλη όμως πρέπει να στηλιτευθεί και η ηρωοποίηση του καθηγητή Τεμπονέρα (ως και δρόμο του έχουν αφιερώσει στην Πάτρα). Τι ήταν άραγε αν όχι εμπαθής τραμπούκος και αυτός; Τι είναι άραγε η κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου αν όχι τραμπουκισμός; Απλά σε μία σύγκρουση μεταξύ τραμπούκων ο ένας σκότωσε τον άλλον. Λυπόμαστε πολύ γι’ αυτό που συνέβη, λυπόμαστε για τον άνθρωπο Τεμπονέρα που χάθηκε θυσιαζόμενος στον βωμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, συλλυπούμαστε την οικογένειά του, αλλά ας μην τον ηρωοποιούμε κιόλας.
    Τώρα για τον θάνατό του, όπως και για την μετατροπή ενός παιδιού (του Καλαμπόκα) σε φονιά ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι αυτοί που δίχασαν, διχάζουν και συνεχίσουν να διχάζουν τον ελληνικό λαό.

  2. ΟΥΣΤ Says:

    Όσο τραμπούκος ήταν ο καλαμπόκας άλλο τόσο ήταν κι ο Τεμπονέρας. Τι γύρευε ο Τεμπονέρας στις 2 τη νύχτα στο σχολείο? Υποκινούσε τις καταλήψεις. Δεν του άξιζε να πεθάνει αλλά στη μάχη υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Όσο για τον Καλαμπόκα εκτελούσε κομματικές εντολές. Πετάξτε τους έξω με τη βία κι εκκενώστε το σχολείο. Στον καυγά πάνω κάποιος σκοτώθηκε. Ο νεκρός δεν ήταν άμοιρος ευθυνών. Αυτά ως προς το κοινωνιολογικό μέρος.

    Για μένα ο Καλαμπόκας δεν είναι δολοφόνος. το πολύ εξ αμελείας να πάει αν δε βρισκόταν σε άμυνα. Χώρια το ότι μπορεί να του το φόρτωσαν γιατί δεν έβρισκαν ποιος ήταν ο δολοφόνος.

  3. εξαποδω Says:

    Μένω άφωνος! Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε έναν φασιστοτραμπούκο, με γνωστό «βίο και πολιτεία» στις τραμπούκικες καταδρομές; Να θυμίσω ότι το εν λόγω «παιδί» είχε διατελέσει οργανωτής των «Κενταύρων» και των Ρέιντζερς». Να θυμίσω επίσης ότι ο Τεμπονέρας βρέθηκε εκεί, όπως και άλλος κόσμος, για να προστατέψουνε τα παιδιά της (μαζικότατης) κατάληψης από τη δολοφονική συμμορία, η οποία προσπαθούσε με γιουρούσια να καταλάβει το σχολείο, ξυραφίζοντας ακόμη και τα χέρια των μαθητών που προσπαθούσαν να βαστήξουν την πόρτα. Δεν θα μας τρελλάνετε τελείως κύριοι σχολιαστές γιατί τα γεγονότα τα ζήσαμε και τα γνωρίζει μια ολόκληρη πόλη και όχι 5-10 άνθρωποι. Ντροπή σας!

  4. faros Says:

    1. Το πρόβλημα, για μένα, είναι που λες στο άρθρο σου ότι οι νεολαίοι χειροκρότησαν το γεγονός!!! Αυτό είναι ανησυχητικό φίλε μου.
    2. Εδώ κάποιοι βρήκαν ελαφρυντικά στους στρατιωτικούς που κάναν την επέμβαση στο Πολυτεχνείο(!), σου φαίνεται παράξενο που βρίσκουν δικαιολογίες για τις ενέργεις των Καλαμπόκηδων;;;;

  5. Motorcycle boy Says:

    Πω πω! Είναι να αναρωτιέται κανείς -οι παραπάνω σχολιαστές είναι φασίστες ή ηλίθιοι; Μου άρεσε και η «κοινωνιολογική ανάλυση» που καταλήγει πως «ο νεκρός δεν ήταν άμοιρος ευθυνών»! Όντως και ο Κουμής με την Κανελλοπούλου δεν ήταν άμοιροι ευθυνών που σκοτώθηκαν στη διαδήλωση! Τι δουλειά είχαν να πάνε εκεί; Δεν ήξεραν πως ήταν «μάχη» και θα υπήρχαν «παράπλευρες απώλειες»;

    Έχω μόνο μια απορία: οι παραπάνω σχολιαστές λένε τα ίδια και για τον Κύπριο τον Σολωμού; Θυμάστε -αυτόν που πήγε να κατεβάσει την τούρκικη σημαία και έφαγε τη σφαίρα από απέναντι. Κι αυτός δεν ήταν «άμοιρος ευθυνών»; Ή είναι διαφορετικό πράγμα η κατάληψη (σα να λέμε, αθέμιτο και παράνομο) από το κατέβασμα μιας σημαίας;

    Υ.Γ.: Εξαποδώ, μπράβο για το ποστ σου. Δεν είχα πάρει χαμπάρι οτι η κτηνωδία με τον Καλαμπόκα συνεχίζεται ακόμα.

  6. τσοκτσοκ Says:

    {με υπομονή}
    @Γιώργος: η κατάληψη δημόσιο κτιρίου είναι παράνομη πράξη, ναι. Γίνεται όμως μέσα από μία δημοκρατική διαδιασία απόφασης και διεκδίκησης κάποιων αιτημάτων. Ανοικτή, επώνυμη, και με διαδικασίες. Από την άλλη έχεις την τραμπούκικη επίθεση μίας παρακρατικής ομάδας, εντεταλμένης από το κράτος, που μαζί με μερικούς τραμπούκους από τα χωριά της Πάτρας, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Δεν κρίνω αν ήταν κουταμάρα ή όχι του Τεμπονέρα να μπει μπροστά και τελικά να χάσει τη ζωή του. Ήταν όμως μία πράξη τιμής και αυτοθυσίας ενός ΔΑΣΚΑΛΟΥ, που έβαλε τη ζωή του μπροστά για να υπερασπιστεί τους ΜΑΘΗΤΕΣ του. Και αυτό είναι δίδαγμα.

    {με λιγότερη υπομονή}
    @ΟΥΣΤ: Ξέρεις τί γύρευε στις 2 στο σχολείο; Βρισκόταν εκεί γιατί ως αρχή της ζωής του είχε τον αγώνα. Άφησε την οικογένειά του, γιατί υπάρχει κάτι που λέγεται ήθος, κοινωνική αλληλεγγύη, και αγωνιστική στάση ζωής. Δεν υποκινούσε αυτός τις καταλήψεις. Τις υποκινούσε το γεγονός ότι πολλοί άλλοι σαν αυτόν είχαν τις ίδιες αρχές, κι αποφάσισαν να αντισταθούν σε μία αντιλαϊκή κυβέρνηση

    {χωρίς άλλο υπομονή}
    Είναι όχι απλά λυπηρό που σε αυτήν την πόλη – ρημάδα καταγωγή – από τη μία «σκουπίζουν» τους μετανάστες στο λιμάνι, για να καθαρίσει η πόλη εν όψη καρναβαλιού, από την άλλη χειροκροτούν τους φασίστες και τους τιμητές του. Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι σαν εσάς προσπαθείτε να βάλετε και μία λογική υπόσταση στον τραμπουκισμό και στη δολοφονία.

  7. ange=ta Says:

    @τσοκτσοκ
    να σε διορθώσω:
    «η κατάληψη δημόσιο κτιρίου» για μη ιδιωτικούς σκοπούς και τέτοια είναι παντα μια κατάλειψη, ακόμα και αν δεν συμφωνει κανείς με τους στόχους που θέτουν οι καταληψίες, είναι καθολα ΝΟΜΙΜΙΜΗ!!!!

    Στην Αγγλία καταλαμβάνουν που και που τους δρόμους και λένε αυτοι είναι περιουσία μας. Θα γιορτάσουμε και θα τους ξανα/ παραχορήσουμε, όταν γουστάρουμε!!!

    Τωρα θα μου πεις ψιλά γράμματα.
    Οταν μας τρώνε τις συντάξεις δεν μιλάμε, ούτε όταν αφήνουν τα δάση μας να γίνονται τροφή πυρκαγιών δεν μιλάμε, ούτε όταν καιγονται οι περιουσίες μας δεν μιλάμε, ούτε όταν όλη η ευρώπη μας θεωρεί τον πιο διεφθαρμένο λαό του κόσμου όλου δεν μιλάμε, θα θεωρήσουμε τα δημόσια κτιρια ιδιοκτησία μας;;;;;;;;

    Αλλά βρίσκουμε φωνη να υποστηρίξουμε τους τραμπούκους και τους φονιάδες!!!!!
    Αυτοί είμαστε!
    Ενας χαμένος λαός!!!!!!!

  8. manitaritoubounou Says:

    Πάντως φίλοι, υπάρχουν κι άλλα σημάδια στη Πόλη που προσπαθούν να εκφασίσουν καταστάσεις ή να δικαιολογήσουν εκφασισμούς.

    Αναφέρω π.χ. το βιβλίο του (πατέρα) Β. Μπεκίρη που ανάμεσα στα άλλα προσπαθεί να δικαιολογήσει το καλα-μπόκα και να ρίξει τα βάρη σε άλλους (άγνωστους οννεδίτες)!!!

  9. erythros Says:

    Κατά την αυτή λογική, τραμπούκοι ήταν και στο Πολυτεχνείο οι καταληψίες…μάιστα, μάιστα…
    Θυμάμαι τη φωτό του φονιά που με περηφάνια επεδείκνυε τα γεννητικά του όργανα στον φωτογραφικό φακό μετά τον φόνο.

  10. diml Says:

    @γιωργος
    το αμοιρο παιδι καλαμποκα που δεν ηξερε τι του γινοταν, που η κακια η ωρα τον εβαλε αρχικενταυρο κ αρχιτραμπουκο

    @ουστ
    απο αμελεια ειχε το λοσταρι μαζι του καλα λες

    @motorcycle-boy
    ο καλαμποκας εξετισε την ποινη του και η πολιτεια του χει ανταποδωσει το καλο που της εκανε (με μικρη επιφυλαξη, θα επιβεβαιωσω)

  11. diml Says:

    διπλο σχολιο… εξαποδω σβησε το πρωτο αν θες

  12. lisadel Says:

    μην τρελαθούμε τελείως…τί είναι αυτά; Τότε που γίνονταν τα σκηνικά ήμουν στην κατάληψη του δικού μου γυμνασίου. Εγώ ήμουν 15 χρονών όσο και η μέγιστη ηλικία των συμμαθητών μου(από 13 εως 15).
    ένα απογευματάκι περνάνε με μηχανάκια καμμιά εικοσαριά άτομα συνοδευόμενα από αστυνομικό(που συνέχισε τον δρόμο του ενώ οι άλλοι σταμάτησαν) σταμάτησαν έξω από το σχολείο με υφάκι τους είδαμε ήταν όλοι από 17 εώς 35.
    Κουνάγανε αλυσίδες έλεγαν διάφορα απειλούσαν και γέλαγαν μαζί με κάνα τεσσάρι γκόμενες που είχαν μαζί τους.
    η μαγκιά να τρομοκρατείς δεκαπεντάχρονα χρίζει συμβουλή ψυχιάτρου!
    Τέλοσπάντων όλα αυτά είναι γνωστά για μας τους πατρινούς και αν δεν γινόταν η δολοφονία δεν θα σταμάταγαν πουθενά.
    Και πιστέψτε με υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από την δολοφονία που μπορούν να καταστρέψουν την ζωή σου

  13. Γιώργος Μαργαρίτης Says:

    Υπεύθυνος ήταν ο Τεμπονέρας και μόνο αυτός, που έβαλε το κεφάλι του πάνω στον λοστό του Καλαμπόκα. Αυτός και μόνο αυτός φταίει για την δολοφονία του…

    Ρε παλιοφασιστάκια, δεν βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο να δείτε αν περιέχει τίποτα?

    (και επειδή τα δύο πρώτα σχόλια διαφέρουν μόλις κατά 2 λεπτά, έχω την πεποίθηση πως δημοσιεύθηκαν από το ίδιο άτομο, προσπαθώντας να ενισχύσει την άποψη του, πως καλά είναι δύο που έκαναν την ίδια σκέψη. Τσέκαρε τις IP από τα σχόλια, είμαι 99% σίγουρος πως είναι ίδιες)

    (Ρε diml, το ψηφιοποιημένο video το ανέβασε κανείς το googlevideo? Νομίζω είναι μία καλή περίπτωση να δούνε λίγο κάποιοι τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις μέρες. Δεν το έχω, αλλιώς θα το ανέβαζα εγώ)

  14. “Εμπρός της Ν.Δ παλικάρια, καιρός να σπάσετε κεφάλια” « Στη Γαλαρια Says:

    […] Σχετικά άρθρα σε blogs: μανιτάρι του βουνού εξαποδώ […]

  15. diml Says:

    γιωργο υπαρχει στον http://www.fak-uoi.gr/tracker

  16. τσοκτσοκ Says:

    @angeta: όχι να μη με διορθώσεις, γιατί απλά κάνεις λάθος. Η κατάληψη είναι παράνομη πράξη από το αστικό σύνταγμα ενός αστικού κράτους. Το θέμα δεν είναι αυτό στο σχόλιό μου και στο συγκεκριμένο ποστ. Το θέμα είναι ότι κάποιοι (όχι μόνο οι φασίστες γιώργο) χρησιμοποιούν την αστική δημοκρατία και νομοθεσία, για να βγάλουν αγώνες παράνομους και αγωνιστές εγκληματίες.

    Όσο για την Αγγλία το πράγμα είναι διαφορετικό. Έχουν αναπτύξη μία συνείδηση ατομικισμού και απομόνωσης, και το μόνο που νοιάζονται είναι για τα της γειτονιάς τους το πολύ. ναί μπορεί να κλείσουν ένα δρόμο για μισή ώρα επειδή έχει μία λακουβίτσα, μετά να έρθει η αστυνομία και ένας δημοτικός σύμβουλος, να πουν ότι θα φτιάξουν τη λακουβίτσα, και μετά θα ανοίξουν όλοι το δρόμο. Η λακούβα θα φτιαχτεί σε μερικές μέρες, και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι που έκαναν το αγωνιστικό τους καθήκον.

  17. εξαποδω Says:

    Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς η νυν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αλλά και πολιτευτές της ΝΔ στο νομό, βρήκαν ευκαιρία να την «πέσουν» στον Παπαδημάτο (όχι ότι τους «πόνεσε» ο Τεμπονέρας, απλά για εσωκομματικό θάψιμο), ο οποίος ζητάει τώρα την πολιτική προστασία της Ρηγίλλης!
    Η τραγική ειρωνία είναι ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούν στις επιθέσεις αλλά κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι ο πραγματικός ηθικός αυτουργός, τότε Υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος, ανήκει πλέον στο κόμμα τους, με το οποίο έχει εκλεγεί και βουλευτής!!!

  18. εξαποδω Says:

    @τσοκτσοκ

    Υποψιάζομαι ότι η ange-ta αναφέρεται στο κίνημα Reclaim the Streets και όχι σε απλές κινητοποιήσεις για το α’ ή β’ τοπικό πρόβλημα.

  19. ark Says:

    Οι περισσότεροι παραπάνω αντιλαμβάνονται για τι συζητάμε και είναι και καλά πληροφορημένοι για το θέμα.

    Κάποιοι άλλοι… δεν μπορουν να αντιληφθούν τη διαφορά του τσαμπουκά «μαγκιά κλανιά» του πεζοδρομίου 1 με 1 μέχρι και 1 με 3, με τα χεράκια του ο καθένας που μπορει βεβαίως να καταλήξει και σε άθελο θάνατο για τον Α ή Β λόγο, και της περίπτωσης της βίας του οργανωμένου (παρα)κράτους. Αν και στην περίπτωση αυτή ήταν το κανονικό κράτος…

    Ο Καλαμπόκας αν και αλητάκος ήταν γραβατωμένος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Είχε υπό τις εντολές του μία συμμορία (επιβεβαιώνεται και με μαρτυρία παραπάνω) με κανονικά δολοφονικά «εργαλεία» που κυκλοφορούσε και έδερνε στην πάτρα, και ιδιαίτερα μαθητές σε σχολεία εκείνη την περίοδο. Πάντα άνανδρα σε στενά σε σκοτεινά σημεία διερχόμενες παρέες, αφισοκολήσεις αριστερών οργανώσεων την εποχή εκείνη. Αυτή η συμμορία υπήρχε υπό την προστασία πολιτικών προσώπων στην Αχαϊα και με την ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας που είχε συγκεκριμένες καταγγελίες αλλά έλλειπε πάντα η πολιτική βούληση για να προχωρήσει σε «ενέργειες».

    Άρα μη το πάμε σε επίπεδο διαπληκτισμού και μάχης. Οι τύποι ήταν πραγματικοί τρομοκράτες και εθελοντές δολοφόνοι. Διότι αυτή είναι η τρομοκρατία, να εκφοβίζεις τον αδύναμο επειδή εκφράζει κάτι διαφορετικό.

    Τα γραφεία του Πασοκ στην Πάτρα είχαν γίνει καλοκαιρινά σε δίαφορα σημεία της πόλης από τους ίδιους. Πάντα κάποιους αναγνώριζαν, το Σπίνο, τον Μαραγκό, τον ίδιο τον Καλαμπόκα. Αλλά πάντα γλιτώνανε. Μανάδες διάφορες πηγαίναν φαγητό και γλυκά στα παιδιά. Δακάλοι πήγαιναν και επιβλέπανε τους σχολικούς χώρους γιατι υπήρχε έντονος ο φόβος ότι θα έσκαγε ένα τέτοιο γεγονός τον καιρό εκείνο. Αν όχι θάνατος, θα σαπίζανε παιδιά στο ξύλο και θα τα στέλνανε στο νοσοκομείο (έγινε σε κάποιες περιπτώσεις).

    Ο Τεμπονέρας ήταν καθηγητής στο ίδιο σχολείο. Επομένως δεν καταλαβαίνω τις υποψίες κάποιων. Επίσης τραμπουκοφασίστες το μόνο σχολείο με το οποίο θα έπρεπε να έχουν σχέση είναι η «στενή».

    Επίσης, όσο για το καθωσπρεπιστικό… «υποκινούσε καταλήψεις», θα πω πως ο Νίκος ήταν εκεί διότι όπως είπα υπήρχαν πληροφορίες για εκείνο το βράδυ και πήγε μόνος του. Άλλωστε δεν καταλαβαίνω ούτε την άποψη αυτή. Η πολιτική είναι μία υποκίνηση. Οι ιδέες οι ίδιες. Τα παιδια είχαν κατάληψη με όποιο τρόπο μπορούν να παίρνουν αποφάσεις.

    Αν το πάμε έτσι επειδή ο Αλογοσκούφης και ο Καραμανλής «υποκινούν» το γαμίσι του κοσμάκη, εμού συμπεριλαμβανομένου, και μάλιστα με τρόπο άμεσο και προφανή πρέπει δικαιοδοτούμαι εγώ να πάω και να του πετάξω τα μυαλά στο πεζοδρόμιο. Να τους φάω σα σκυλιά!

    Δε γίνοντια αυτά τα πράγματα… δεν είναι πολιτικός λόγος αυτός είναι λαϊκισμός απλουστευτικός και αθωωτικός για κτηνωδίες που γίνονται καθημερινά και τους δίνουν το οκ να συνεχίσουν.

    http://stigalaria.wordpress.com

  20. KKE Skandinavien Says:

    Ο Τεμπονέρας ζεί!

    Ο δάσκαλος Τεμπονέρας έκανε το καθήκον του και αυτό φοβούνται οι κάθε λογής φασίστες, ότι οι καθηγητές με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς, τους εργάτες θα δρούν μαζί, θα παλεύουν μαζί!

  21. aerosol Says:

    «Μάχη»και «εκτελούσε εντολές» και «παράπλευρες απώλειες» και «τι γύρευε στο σχολείο»;
    Τι ανοησίες και χυδαιότητες είναι αυτά;!!!
    Θα βγάλουμε τον φονιά με το λοστάρι ήρωα πολέμου;

  22. angeta Says:

    @ τσοκτσοκ
    δεν με ενδιαφέρει η νομολογία της κατάλειψης όπως κατάλαβες και εντούτοις επιμένω ότι υπάρχουν παααααααρα πολλοί λόγοι όπου η κατάλειψη δημόσιου κτιρίου είναι καθόλα νόμιμη και συμβατη με το σύνταγμα μέσα στα πλαίσια αυτης καθαυτης της αστικής δημοκρατίας!!!!!

    Μάλιστα και η κατάλειψη ιδιωτικών κτιρίων και περιοχών είναι συμβατή με το σύνταγμα και το νόμο, αλοίμονο αν δεν ήταν έτσι.
    Οσο για τους αγγλους σου απάντησε ο εξαποδώ…..

    Αλλά είπα, ότι αυτά στην σημερινή ελληνική αστική δημοκρατία και δυστυχώς όχι μόνο στην ελληνική αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτά τα περί δικαιώμάτων καταλείψεων είναι ψιλά γράμματα!!!

  23. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Says:

    Χρειάστηκε να περάσουν μόνο 16 χρόνια για να ξαναβγεί στη φόρα ο δολοφόνος και να βρεθούν ΝΟΥΜΕΡΑ που τον χαρακτηρίζουν θύμα της κακιάς στιγμής. Σε καμιά δεκαριά χρονάκια θα τον δούμε και βουλευτή. Τέτοιος λαός είμαστε ρε; Λέτε να δούμε και το Μελίστα (άλλος καημένος που ατύχησε επειδή πυροβόλησε κι ένα «κωλόπαιδο» πήγε κι έβαλε το κούτελο του μπροστά στη σφαίρα για να τον καταστρέψει) υπουργό δημόσιας «Τάνκς-σης»;

    Ααα. Μην ξεχάσω. Παρότι και τη δουλίτσα μου την έχω, και οικογένεια (με 2 παιδάκια) έχω, έχω μια τάση να ξεπορτίζω. Μη δω κατάληψη, πορεία και άλλες διασκεδάσεις, εκεί, πρώτο τραπέζι πίστα. Αν μου συμβεί κάτι από τους «νοικοκυραίους» που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της τάξης τους, μη διστάσετε: να πείτε στα παιδάκια μου πως ο μπαμπάς τους ήταν ένα ρεμάλι που παρατούσε το σπίτι του και ξενοπηδούσε μάντρες κι οδοφράγματα. Να κάτσουν καλά για να μην πάθουν τα ίδια. Να γίνουν καλοί ραγιάδες και υποτακτικοί σαν τον Παπαδημάτο, το Νικολόπουλο και τον ΟΥΣΤ. Με λίγη προσπάθεια ίσως γίνουν ήρωες σαν τον Καλαμπόκα.

  24. KKE Skandinavien Says:

    Αμετανόητε και εγώ με 3 παιδάκια, κάνω τα ίδια…όσοι περισσότεροι απ΄εμάς, τόσοι λιγότεροι σαν τον Καλαμπόκα…

  25. Vas Says:

    ΠΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΟΣ ? ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ Α ΕΛΜΕ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟ 46,7 5% ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΔΑΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ Α ΕΛΜΕ ΠΑΤΡΑΣ
    http://www.patranews.gr/news-print.asp?ID=7914
    NIKO ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ……..

  26. Πόντος και Αριστερά Says:

    Και ‘δω είδα μια αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα:

    http://sarantamilakokkina.wordpress.com/

    Εμείς τι να πούμε;;;

    Ζήτω η πόλη και η παράταξη του Δ. Γουναρη !

  27. τσοκτσοκ Says:

    @angeta: ούτε εμένα με ενδιαφέρει η νομοθεσία της κατάληψης (και όχι κατάλειψης). Ξαναλέω ότι το χρησιμοποίησα για το επιχείρημά μου. Επιμένω ότι είναι παράνομη πράξη από το σύνταγμα, αλλά μην κολλάμε σε αυτό. Όσο για την αγγλία, ναι λάθος κατάλαβα σόρυ (θενξ εξαποδώ).

    @Vas: δε λέει και πολλά αυτό βέβαια … και στις πυρόπληκτες περιοχές δεν έπεσαν ιδιαίτερα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ …

  28. Το video της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα « Γιώργος Μαργαρίτης Says:

    […] εξαποδώ […]

  29. manitaritoubounou Says:

    Νεα και περισότερα αποκαλυπτικά στοιχεία με τιτλο:

    Αποκαλυπτικός σε σημείο παρεξηγήσεως ο πρώην (;) οννεδίτης,

    στο http://manitaritoubounou.wordpress.com/

  30. τουκιθεμπλόμ Says:

    Αποφάσισα σήμερα να προσθέσω κι εγώ μια κουβέντα-σχόλιο για την προσβολή της μνήμης του καθηγητή Τεμπονέρα. Δεν μιλάω εγώ, τα έχουν πει οι Χάκκας και Ιωάννου πολλά χρόνια πριν: http://tuki8eblom.blogspot.com/2008/02/blog-post.html
    Καλημέρα.

  31. “Εμπρός της Ν.Δ παλικάρια, καιρός να σπάσετε κεφάλια” | Στη Γαλαρία Says:

    […] Σχετικά άρθρα σε blogs: μανιτάρι του βουνού εξαποδώ […]

  32. Long live Police! Says:

    Προς τους άνωθεν γράφοντες και ιδιαίτερα στον ‘ΕΞΑΠΟΔΩ’. Κατ’αρχήν ένα κτήριο (ιδιωτικό-δήμόσιο) ΔΕΝ πρέπει και με
    κανένα δικαίωμα, έστω και κατά διάνοια, να καταλαμβάνεται από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, τη στιγμή που ΔΕΝ είναι δική του κτήση. Ο,τι προβλήματα και να συντρέχουν απέναντι στους κόλπους της παιδείας (σοβαρά-γελοία), αυτά επιλύονται με άλλους τρόπους, πιο τίμιους και πιο γαλήνιους θα μπορούσα να αναφέρω. Αντιθέτως οι καταλήψεις σχολικών-παν/μιακών κτηρίων οξύνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που αναφύονται απέναντι στους κόλπους της εκπαίδευσης, καθώς και στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του κράτους και το χειρότερο απ’όλα… σημειώνονται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ διδακτικών ωρών, ενώ συνάμα προκαλούνται και σημαντικές φθορές εις βάρος περιουσίας και κράτους. Τελείως ασυζητιτί λοιπόν: ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ_.

Σχολιάστε